HS Produkt 2024
Re: HS Produkt 2024
Jel se zna tko radi te 1911 za Springfield? USA ili Turci možda, kao što HS radi druge modele?
Put your money where your mouth is.
-
Neprimjereni
- Civil

A moze mi se znati kad je to vrlo skoro stari prijateljuAriel wrote:Vrlo skoro će se na HR tržištu pojaviti Springfield Armory AR modeli, a najbolji dio je vrlo konkurentna cijena. Radi se o modelima u .223, .308 i 9x19mm kalibrima. Nažalost, M1A (civilna M14) ovaj put neće u prodaju, nadam se ipak da će je biti u budućnosti.
Imenjače, moglo je biti i ovaj tjedan, ali izgleda da nije. Ne ovisi o meni niti ljudima na koje mogu utjecati.
Dobro kažu, ono što je HK UMP trebao biti.
Kako li bi Kuna mohla biti dostupna hrvatskim civilima?
Ako će imati dobru proðu u US u ovoj “pistol” verziji, mogli bi izbaciti i karabin verziju sa 16” cijevi. Poput Škorpiona, čiji dio kolača mogu uzeti.Ariel wrote:Dobro kažu, ono što je HK UMP trebao biti.
μολὼν λαβέ
Ovo bi moglo postati vrlo popularno oružje bilo gdje, da nije prepreka zakon kao kod nas. Jeftino streljivo, kompaktna, jednostavna i ne preskupa.
Ako mu makneš kundak i proglasiš pištoljem, imaš limit od 20 metaka ali sam siguran da će se neki opirati tome.
Ako ga proglasiš puškom, moraš mu nabiti cijev koja nema nikakve veze s metkom i smanjiti spremnik na 10 metaka, možda i fiksirati kundak da cijev ne bude smiješno dugačka.
I sve to u nekom glupom strahu da će legalni korisnici postati teroristi, ubojice i pljačkaši, samo zato jer si im dao ovo oružje u ruke.
Ako mu makneš kundak i proglasiš pištoljem, imaš limit od 20 metaka ali sam siguran da će se neki opirati tome.
Ako ga proglasiš puškom, moraš mu nabiti cijev koja nema nikakve veze s metkom i smanjiti spremnik na 10 metaka, možda i fiksirati kundak da cijev ne bude smiješno dugačka.
I sve to u nekom glupom strahu da će legalni korisnici postati teroristi, ubojice i pljačkaši, samo zato jer si im dao ovo oružje u ruke.
Dal se može is HS-a naručit i dostavom poslat djelovi za pištolj, a koji nisu bitni ?
Točnije htio bi uzet i ugradit si na XD-9 G2 novu kočnicu rukohvata, onu izbočenu kakvu ima XDM, a sada i XD-9 G3. Također bi uzeo i ugradio ravni okidač kakav je isto na XDM/XD G3.
Da li bi uz ove izmjene pištolj i dalje bio adekvatan za IPSC production diviziju ?
Točnije htio bi uzet i ugradit si na XD-9 G2 novu kočnicu rukohvata, onu izbočenu kakvu ima XDM, a sada i XD-9 G3. Također bi uzeo i ugradio ravni okidač kakav je isto na XDM/XD G3.
Da li bi uz ove izmjene pištolj i dalje bio adekvatan za IPSC production diviziju ?
Okidač možeš promijeniti jer je "trigger assembly", pa možeš staviti što god.Marin223 wrote:Dal se može is HS-a naručit i dostavom poslat djelovi za pištolj, a koji nisu bitni ?

Po meni kočnicu ne možeš, jer nije to OFM kočnica predviđena baš za taj model koji ti imaš, nego za neki drugi.
Put your money where your mouth is.
Mislim da je prije 1911 za Springfield rađen u Brazilu, i to od otkivaka, ne lijevanih dijelova. I sjećam se da su forumaši na raznim forumima govorili da su dobre kvalitete, kako po obradi, tako i po čeliku.timmy75 wrote:Jel se zna tko radi te 1911 za Springfield? USA ili Turci možda, kao što HS radi druge modele?
Da li se što promijenilo u zadnje vrijeme, nije mi poznato.
Pregledao sam detaljno jedan 1911. Nigdje na oružni, kutiji ni u uputstvima ne piše "Made in ...". Ne spominje se ni jedna zemlja.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Upit na google dao mi je ovaj odgovor (koliko vjerodostajan moze biti?):
It is a fairly well known fact that Springfield Armory 1911's are manufactured by Imbel in Brazil. It has been discussed in great detail here in the past. Some of them may not be marked "brazil" due to the amount of finish work completed in the United States.
Vjerojatno se sklapaju i dotjeruju u USA.
Wikipedija:
https://en.wikipedia.org/wiki/IMBEL
M1911 pistols: Project Colt - IMBEL acquired a manufacturing license for the M1911 pistol, and has exported pistols to the United States of America through Springfield Armory, Inc. (sold under the Springfield Armory brand) since 1985.[citation needed] It produces .380 ACP, 9mm Parabellum, .40 S&W and .45 ACP models.
It is a fairly well known fact that Springfield Armory 1911's are manufactured by Imbel in Brazil. It has been discussed in great detail here in the past. Some of them may not be marked "brazil" due to the amount of finish work completed in the United States.
Vjerojatno se sklapaju i dotjeruju u USA.
Wikipedija:
https://en.wikipedia.org/wiki/IMBEL
M1911 pistols: Project Colt - IMBEL acquired a manufacturing license for the M1911 pistol, and has exported pistols to the United States of America through Springfield Armory, Inc. (sold under the Springfield Armory brand) since 1985.[citation needed] It produces .380 ACP, 9mm Parabellum, .40 S&W and .45 ACP models.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ono što me osobno najviše veseli je SA-16A2. Civilni klon vojne M16A2.
Kromirana cijev, 20" duljina, korak 1:7. Puška optimizirana za vojni metak M855, ali sasvim dobro se nosi s bilo kojim 223 nabojem. Pri tome što teže zrno, to bolje.
Puščani plinski sustav znači manje plinova u mehanizmu, manje trzaja, manje opterećenje komponenata.
I najbolje od svega, MPC oko 1800EUR, što za takvo nešto uopće nije loše. Jasno da sam povukao nekoliko komada
.
Kromirana cijev, 20" duljina, korak 1:7. Puška optimizirana za vojni metak M855, ali sasvim dobro se nosi s bilo kojim 223 nabojem. Pri tome što teže zrno, to bolje.
Puščani plinski sustav znači manje plinova u mehanizmu, manje trzaja, manje opterećenje komponenata.
I najbolje od svega, MPC oko 1800EUR, što za takvo nešto uopće nije loše. Jasno da sam povukao nekoliko komada
Također čekam SA16A2 već neko vrijeme, jedino razočaravajuće oko cijele stvari je GI/pencil oblik cijevi koji je praktički beskoristan u funkciji , a ne onaj legendarni HBAR.Ariel wrote:Ono što me osobno najviše veseli je SA-16A2. Civilni klon vojne M16A2.
I najbolje od svega, MPC oko 1800EUR, što za takvo nešto uopće nije loše. Jasno da sam povukao nekoliko komada.
Neki su spominjali springfieldov M1, od raznoraznih izvora, imaju velike probleme u zadnje vrijeme sa kvalitetom čelika i nikada nisu riješili problem ''beddinga'' sa M14ke, svako rastavljanje i sastavljanje nosi mogućnost da ako se ne sprovede savršeno tj. ako mehanizam ne upadne u kundak u mikrometar savršeno ili ako nešto dođe iz tvornice malo van specifikacija preciznost pati i sam životni vijek oružja je loš zbog prethodno navedenih problema sa čelikom (chipping je najveći problem, a znaju se ni manje ni više nego prelomi događati na kraju samog čeličnog tijela)
Koliko znam, profil cijevi je onaj nesretni “government profile”. Autentičan, ali nepotreban. A kako ga nikad nisu mijenjali, valjda služi svrsi. Pencil barrel je nešto drugo - tanka cijev cijelom duljinom. Ima svoje prednosti i mane.
Za M1A nisam znao da imaju problema, nisu ih nabavljali zbog visoke cijene koje teško da će privući hrvatskog kupca (kojem M14 povijesno baš ništa ne znači).
Za M1A nisam znao da imaju problema, nisu ih nabavljali zbog visoke cijene koje teško da će privući hrvatskog kupca (kojem M14 povijesno baš ništa ne znači).
Ariel wrote:Koliko znam, profil cijevi je onaj nesretni “government profile”. Autentičan, ali nepotreban. A kako ga nikad nisu mijenjali, valjda služi svrsi. Pencil barrel je nešto drugo - tanka cijev cijelom duljinom. Ima svoje prednosti i mane.
Isprike, da pencil je bio na A1 a Goverment sam po sebi nema smisla, jedino objašnjenje je da su vojnici koristili stari A1 kompenzator kao alat te time iskrivljivali cijev i oštećivali oružje, a drugo objašnjenje je kao balans što nema smisla kako je oružje samo po sebi lagano.
Tako da je trebao biti HBAR nekom logikom koji je malo teži al besprijekorne kvalitete i izdržljivosti kao i preciznosti.
M14 je sam od sebe loš dizajn u dosta točki te ga talijanski rođak, BM 59 debelo pretječe u svakom aspektu, jedina mana je veća težina no ona na nenapunjen sistem iznosi 200 grama.
Objašenje za government barrel je da su gurali etalon šipke kroz cijev i uvijek su zapinjale negdje oko prednjeg ciljnika. Zaključili su da se cijevi deformiraju na tom dijelu, pa su ih podebljali.
Shvatili su da cijevi ipak nisu savijene, nego se skupljao talog gareži oko rupe za plinove, ali bilo je prekasno jer su se novi tipovi cijevi već krenuli proizvoditi.
Shvatili su da cijevi ipak nisu savijene, nego se skupljao talog gareži oko rupe za plinove, ali bilo je prekasno jer su se novi tipovi cijevi već krenuli proizvoditi.
Da ne otvaram novu temu imam jedno pitanje. Zna li netko moze li se u HS-produktu dati pistolj da naprave novu cijev sa istim brojem, a postojecu uniste. Razlog je sto je cijev losa i takvu je ne zelim pa da izbjegnem administraciju, a i nepotrebno mi je imati novu i staru nevaljanu cijev!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!