Neki stvarno nemaju mjere

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Neki stvarno nemaju mjere

Post by Onty » 27 Sep 2025, 00:24

U principu ne komentiram tuđe oglase za prodaju oružja, ali što sam našao danas je stvarno prevršilo svaku mjeru. Tip je tražio za Ruger Speed Six 38 Special, crni, vrtoglavih 2000 eura, da bi "velikodušno" spustio na "samo" 1300 eura https://www.index.hr/oglasi/sport/oruzj ... ix/6709527 . Očito, igra na onu APP (ako prođe, prođe).

Pogledam na gunfinder.de i nađem veoma sličan Ruger Speed Six, 357 Magnum (koji bez problema koristi malo kraći 38 Special), inox, za samo 299 eura https://www.gunfinder.de/auctions/9576264 . S prijevozom do izvoznika, s izvoznom dozvolom i transporta do Zagreba, sve skupa nebi trebalo koštati više od nekih 530-540 eura.

Što reći, doslovno sam zgranut...

P.S. Prije pola godine sam u Njemačkoj kupio Ruger Security Six u 357 Magnum, cijev 6", inox, poput ovog https://www.lagardere.ch/images/virtuem ... 008705.jpg , u odličnom stanju, isporuka u Zagrebu za manje od 600 eura. (P.S. Upravo našao račun). Istine radi, dobio sam jeftino, ali tko je uporan i zna što traži, naći će.
Last edited by Onty on 27 Sep 2025, 00:46, edited 1 time in total.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: Neki stvarno nemaju mjere

Post by Marin223 » 27 Sep 2025, 00:43

Uh, a tek kad frajer prodaje nekretninu za 70 000 eura, 2 godine ju ne može prodat pa onda obriše oglas i stavi novi: 120 000 eura :D

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 27 Sep 2025, 00:58

Također, primjetio sam da za TT M57 neki traže 500 i više. Dok drugi za veoma dobar ČZ Shadow 2 (3 spremnika) traži 1200 https://www.index.hr/oglasi/sport/oruzj ... -2/7008774 . Meni se čini dosta ispod vrijednosti, ali to stoji.

Human
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Post by Human » 27 Sep 2025, 00:59

Onty wrote:U principu ne komentiram tuđe oglase za prodaju oružja, ali što sam našao danas je stvarno prevršilo svaku mjeru. Tip je tražio za Ruger Speed Six 38 Special, crni, vrtoglavih 2000 eura, da bi "velikodušno" spustio na "samo" 1300 eura https://www.index.hr/oglasi/sport/oruzj ... ix/6709527 . Očito, igra na onu APP (ako prođe, prođe).

Pogledam na gunfinder.de i nađem veoma sličan Ruger Speed Six, 357 Magnum (koji bez problema koristi malo kraći 38 Special), inox, za samo 299 eura https://www.gunfinder.de/auctions/9576264 . S prijevozom do izvoznika, s izvoznom dozvolom i transporta do Zagreba, sve skupa nebi trebalo koštati više od nekih 530-540 eura.

Što reći, doslovno sam zgranut...

P.S. Prije pola godine sam u Njemačkoj kupio Ruger Security Six u 357 Magnum, cijev 6", inox, poput ovog https://www.lagardere.ch/images/virtuem ... 008705.jpg , u odličnom stanju, isporuka u Zagrebu za manje od 600 eura. (P.S. Upravo našao račun). Istine radi, dobio sam jeftino, ali tko je uporan i zna što traži, naći će.
Čime čistiš, tj, koja sredstva koristiš za čišćenje tog revolvera kojeg si kupio prije pola godine?

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 27 Sep 2025, 11:30

Balistol. Koliko vidim, radi jako dobro. Jedino što ima taj oštar miris pa čistim u šupi iza garaže.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 28 Sep 2025, 21:32

Onty wrote:Balistol. Koliko vidim, radi jako dobro. Jedino što ima taj oštar miris pa čistim u šupi iza garaže.
Ne kontam, pa se cisti jednom godisnje , ako je inox sve izvana sa mekanom mesinganom cetkicom na biax-u i sve blista ...
Nemoguće je Nemoguće

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 29 Sep 2025, 08:11

lex-lutor wrote:
Onty wrote:Balistol. Koliko vidim, radi jako dobro. Jedino što ima taj oštar miris pa čistim u šupi iza garaže.
Ne kontam, pa se cisti jednom godisnje , ako je inox sve izvana sa mekanom mesinganom cetkicom na biax-u i sve blista ...
Ako se ne puca onda jednom godišnje, da.
Ali ako se puca onda poslije svakog pucanja. Na inoxu se dobro zapeče barut kojeg nije baš jednostavno skinuti. Najviše tamo oko ulaza u cijev i bubnju koji se naslanja na ulaz u cijev. To naravno nije skroz zatvoreno jer se inače bubanj nebi mogao vrtiti pa kod opaljenja tamo zapeče čađu.
Ja koristim neka sredstva za poliranje metala. S time se dobro skida ta zapečena čađa. Inače ostalo s Brunox sredstvom za oružje.
Postoje i posebne krpice za poliranje te čađe, ali mi je ovo jeftinije.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Sep 2025, 20:36

Human wrote:.....Ali ako se puca onda poslije svakog pucanja. Na inoxu se dobro zapeče barut kojeg nije baš jednostavno skinuti........
Sorry, ali ciscenje revolvera poslje svakog pucanja je teska glupost ! Danasnji baruti npr. N320 ili slicni gotovo da ne ostavljaju ozbiljniji trag prljavstine + zrna sa bakrenom kosuljicom ili nekom drugom vrstom zastitnog premaza su idalna za puno pucanja i minimum ciscenja. Ne znam samo tko te je uvjerio u takvu bedastocu.

Inox je idealan za brzo i lako ciscenje, bez otapala i slicno, samo mesingana cetkica ili nastavak za biax i ocistis revolver za 10 min. Zadnju stranu bubnja, bocno, okvir u svim djelovima itd...itd.. na kraju pamucna krpica , stara plahta ili potkosulja, uz malo Brunoxa i sve +5 ! Ako uhvatim vremena fotkam ti revolver nakon ispaljenih cca 500 komada 0.44 i punjenih sa 20 grs N110 - zrno 240 grs..
Nemoguće je Nemoguće

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 29 Sep 2025, 21:02

lex-lutor wrote:
Human wrote:.....Ali ako se puca onda poslije svakog pucanja. Na inoxu se dobro zapeče barut kojeg nije baš jednostavno skinuti........
Sorry, ali ciscenje revolvera poslje svakog pucanja je teska glupost ! Danasnji baruti npr. N320 ili slicni gotovo da ne ostavljaju ozbiljniji trag prljavstine + zrna sa bakrenom kosuljicom ili nekom drugom vrstom zastitnog premaza su idalna za puno pucanja i minimum ciscenja. Ne znam samo tko te je uvjerio u takvu bedastocu.

Inox je idealan za brzo i lako ciscenje, bez otapala i slicno, samo mesingana cetkica ili nastavak za biax i ocistis revolver za 10 min. Zadnju stranu bubnja, bocno, okvir u svim djelovima itd...itd.. na kraju pamucna krpica , stara plahta ili potkosulja, uz malo Brunoxa i sve +5 ! Ako uhvatim vremena fotkam ti revolver nakon ispaljenih cca 500 komada 0.44 i punjenih sa 20 grs N110 - zrno 240 grs..
Ajde uhvati vremena. :)

I pitanje za ostale. Čistite li svoje oružje nakon pucanja ili ne? I kada čistite ako ne čistite nakon pucanja? Tj, nakon koliko serija pucanja čistite?

Ja evo čistim nakon svakog pucanja. Uvjerilo me u tu glupost. :)

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 29 Sep 2025, 21:17

Nakon svakog pucanja, ne volim ostavljat prljave stvari.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Sep 2025, 13:09

Human wrote:............Ja evo čistim nakon svakog pucanja. Uvjerilo me u tu glupost. :)
Predpostavimo da nisi glup ni zatucan ni praznovjeran i da ne sudjelujes na mitingu retardiranih Klecavaca svake prve Subote !

- Inox, materijal otporan na veliku vecinu agresivnih materija svakodnevnog zivota

- Nove generacije baruta - minimum residuala prilikom raspadanja, nemjreljivo

- NE korozivne kapisle

- Zrna, premazna teflonskim premazima ili Cu kosuljicom

- Namjena streljastvo = manje brzine i lagana punjenja

-------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------

Peres li vozilo svaki put nakon sto napravs 10 km ????????? DA ili NE ?

------------------------------------------------------

Shvati, ova drzava je postala rasadnik budala, ne slucajno nego zato sto su ljudi postali polupismeni i neobrazovni osnovnim zivotim iskustvima !
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 30 Sep 2025, 13:47

Čišćenje nakon pucanja obavezno.
Nakon npr dva dana,ponovno.

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 30 Sep 2025, 15:04

lex-lutor wrote:...

Shvati, ova drzava je postala rasadnik budala, ne slucajno nego zato sto su ljudi postali polupismeni i neobrazovni osnovnim zivotim iskustvima !
Eh, čistiti oružje poslije pucanja su me naučili još u prethodnoj državi.

andrej
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 1 time

Post by andrej » 30 Sep 2025, 15:15

Čistim jednom mjesečno, na streljani sam 1-4 puta mjesečno.

Smatram da često čistim :A03:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Oct 2025, 08:43

Human wrote:
lex-lutor wrote:...Eh, čistiti oružje poslije pucanja su me naučili još u prethodnoj državi....
Dobro si prosao, mi smo to radili barem jednom tjedno bez obzira na pucanje, PAP-ovke smo vise unistili spagaom i ciscenjem nego pucanjem... !
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 01 Oct 2025, 10:00

Kod nas u pješadiji guslalo se svaki dan.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 01 Oct 2025, 13:11

Sad kad ovo citam, pocinje me brinut da ce rocnici kad krene obuka previse cistit puske pa nece imat vremena da nauce ono najbitnije sto je glavna svrha vojnog roka: slozit krevet.

Human
Skupnik
Skupnik

Post by Human » 01 Oct 2025, 13:41

Ka sam pitao za čišćenje revolvera mislio sam na nešto ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=5tWD4bh64YY
https://www.youtube.com/watch?v=txTYOQS5BI0

Postoje te posebne krpice za poliranje s kojima odlično ide skidanje te čađe, ali kod nas su ili uglavnom nedostupne ili su skupe.
Ja sam skužio da mi je umjesto toga jeftinije (a i dostupnije) uzeti nešto ovako:
https://www.bauhaus.hr/sredstva-za-poli ... p/12516176

S time (i s običnom krpicom naravno) učinak čišćenja je kao na onim gore jubito videima, a puno je jeftinije nego te njihove specijalizirane krpice.

Zato sam pitao kolegu jel on možda koristi nešto drugo za tu zapečenu čađu, kad je več spomenuo da je kupio revolver.

andrej
Skupnik
Skupnik
Has thanked: 1 time

Post by andrej » 02 Oct 2025, 08:05

Marin223 wrote:Sad kad ovo citam, pocinje me brinut da ce rocnici kad krene obuka previse cistit puske pa nece imat vremena da nauce ono najbitnije sto je glavna svrha vojnog roka: slozit krevet.
https://www.youtube.com/watch?v=sBAqF00gBGk

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 03 Oct 2025, 11:45

lex-lutor wrote:Predpostavimo da nisi glup ni zatucan ni praznovjeran i da ne sudjelujes na mitingu retardiranih Klecavaca svake prve Subote !
Čemu ovo!? Ako ništa drugo, budi obziran i NE PETLJAJ OVDJE POLITIKU I RELIGIJU!!! Imaš za to tone drugih foruma i stranica pa se tamo ispuši.

Post Reply