Concealed (s)Carry za narod

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Concealed (s)Carry za narod

Post by Mr.Cabdriver » 06 Jan 2009, 13:50

Potrebni sastojci:

Elastični zavoj tipa vulgaris - može se nabaviti ugodnim boravkom na traumatologiji svih boljih hrvatskih bolnica ili ako ste nemaštoviti, u lokal-apoteci
Igla i konac
Vjeran i dobar nož
Pet minuta dobre volje

Prvi korak - maneken:

Prosječna hrvatska konstrukcija, pivopija uz dozu samokontrole (ne daju više na veresiju po kafićima). Hlače made in ćina a i ostatak odjeće se nabavlja po raznim ćina-shopovima. Lijeva djelomično obrijana ruka nije znak početka zabražđivanja u metroseksualnost već cjelovečernjeg oštrenja noževa!
Concealed carry 001.jpg
Glavni glumac ove melodrame: Cold Steel trailmaster u SK-5 varijanti. Dobar i težak nož koji u ovoj konfiguraciji obično imam uz večernje odijelo za balove i svečane večere. Ne znam plesat, al znam jesti! Nebiste vjerovali koliko mi je puta spasio život s obzirom da je beštek čak i u najboljim restoranima uglavnom posve tup!
Concealed carry 004.jpg
Elastični zavoj vulgaris stečen časno i krvavo na Pulskoj traumatologiji pod najljućim survival treningom medicinskih sestara i odličnih kirurga-ortopeda! Malo ljudi može preživjeti ovakav kondicioni i taktički trening!
Concealed carry 013.jpg
Uzmemo cca 40 cm elastičnog zavoja po dužini (bez natezanja, opuštenih 40 cm) i presiječemo ga. Onda ga po dužini presavijemo 4 puta. Provučemo dobijeni savijenac kroz omču cold steel futrole - ovako:
Concealed carry 015.jpg
Zatim uz deranje i divlje mahnitanje po kući vitlajući nožem uvjerimo bolju polovicu da joj je pametno uzeti i spojiti šivanjem tako savijeni i provučeni zavoj u krug da se dobijemo ovo:
Concealed carry 005.jpg
Spretniji među nama koji nisu zabrazdili u lagodan život znaju to i sami zašiti kao što znaju šivat posjekotine, razne ozljede, kardiokirurgiju sa tupom žlicom itd...

Nakon što je šivanje gotovo, navučemo pantalodržac u hlače tako da pojas za hlače probvučemo kroz omču za pojas na futroli noža ali da nož stoji prema gore. Zatim navučemo elastični zavoj oko gave i ramena kao da imamo slomljenu ruku. To izgleda recimo ovako:
Concealed carry 007.jpg
Zatim umetnemo nož u futrolu i zaključamo ga njegovom sigurnsnom kopčom:
Concealed carry 008.jpg
i onda si izgledamo cool i kak se šika (čak i sa 20 kila viška):
Concealed carry 010.jpg
Nakon toga si metnemo nekakav topić i voila: spremni smo za noćnu šetnju u dobrom društvu ostalih manijaka, narkomana i ostalog ološa sa poteškoćama sa spavanjem:
Concealed carry 011.jpg
Uz ovaj setup potrebno je nositi prostranu odjeću, sako/odjelo i kopiju zakona o oružju u slučaju da je potrebno objasniti policajcima da u zakonu nije specificirano kolika se dužina noža smije imati :twisted:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

miha_vg
Pozornik
Pozornik

Re: Concealed (s)Carry za narod

Post by miha_vg » 06 Jan 2009, 14:21

Jednostavno i korisno! :A28: Samo, ja bi zavoj prije obojio u crno :mrgreen:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Jan 2009, 16:52

nedostaje slika vrata gdje se vidi kako elasticni zavoj kladim se u 100 evra (jer sam to probao davnih godina ali ne sa zavojem) izviruje iz kragne =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 06 Jan 2009, 17:54

Zato se to ovako napravi pa onda elasticni zavoj dodje do iscrtkane linije.
Zato je i elasticni zavoj boje koze (a ne crn) da bi bio sto manje uocljiv.
:A25:
Ima jos varijacija na temu....
Concealed carry 007.jpg

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 06 Jan 2009, 18:06

Hm, svejedno ostaje pitanje čvora koji bi se mogao pojaviti na ili ispod ramena.
Ali ideja je svakako jako dobra.

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 06 Jan 2009, 21:34

Nedao ti bog da tak nosiš nož po gradu!! Svaki iole pametniji policajac će ti ga oduzeti prilikom legitimiranja, a ti možeš završiti na krim obradi. Mislim ko normalan hoda po gradu s takvom nožinom, ak se već tak bojiš hodat po mraku uzmi si manji preklopni i niko ti nebu ništ rekel.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 06 Jan 2009, 21:40

Uvijek moze reci da je bio u "ribolovu" ili da je "nosio noz na brusenje pa da ne plasi ljude" ili "da ga koristi za mazanje pastete"
Nije bitno sta oni tebi kazu nego ti njima :A27:

tigi
Razvodnik
Razvodnik

Post by tigi » 06 Jan 2009, 21:50

ideja nije loša samo bi ja napravio zavoj u osmicu i kad ga stavljaš na ramena onda ti preklop dođe na leđima, i dalje ti drži nož a neće ti se povlaćiti do vrata niti te stiskati(ako kužiš što hoću reći?)
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

mariobab
Pozornik
Pozornik

Post by mariobab » 06 Jan 2009, 22:25

Krešo Bukvić wrote:Nisam upucen u zakonski dio, ali mislim da mu to nijedan zakon ne brani
Tako je ,niti jedan zakon izričito ne brani,ali gleda se u kontekstu.Zakon o oružju (NN 63/07),članak 5:

...5) Hladno oružje su bodeži, kame, mačevi, sablje, bajunete i skakavci čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskaču pritiskom na puce ili polugu boksera i metalnih zvjezdica za bacanje, bez obzira na dužinu oštrice ili skrivene oštrice, bokseri te druga potajna oružja sa skrivenim oštricama (oružni štapovi, oružni kišobrani i sl.). Hladnim oružjem smatraju se i predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnim mjestima.

Dakle prilično je ostavljeno na procijenu policajcu,bez obzira je li riječ o nožu ili kišobranu.
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 06 Jan 2009, 23:20

Ili o šarafcigeru ili pivskoj flaši :A25:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 07 Jan 2009, 08:48

mariobab wrote:Hladnim oružjem smatraju se i predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnim mjestima.

Točno - kada se nose... kada se vidljivo nose. Kad si u situaciji da ga moraš izvaditi i ubosti nekoga njime u samoobrani onda ti je svejedno da li je kinez od 3 cm ili kinez... pardon... cold steel od 25 cm.

Inače, dobio sam poprilično dugo pravno objašnjenje oko ove teme, tako da je istina, sve ovisi o policajcu koji ti ga nađe (znači pojam racija) ali dok ga ne vadiš i javno ne pokazuješ, nemaš problema. A i pojam javnog mjesta je jako nedefiniran i širok - disko klubovi jesu javna mjesta ali ulica u 9 navečer nije baš tako precizno definirana da li je javno mjesto ili nije - sve ovisi o sudcu koji će te dopasti ako krene prekršajna ili kaznena. Ako je ženska, zatvor ti ne gine. Nekome je tu brat ili sestra sudac ili sutkinja, baš bih volio da dobijemo tumačenje jednog sudca ako je moguće o ovoj temi.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 07 Jan 2009, 10:40

Ulica u 9 ujutro ili 9 navećer je javno mjesto.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Jan 2009, 17:00

tigi wrote:ideja nije loša samo bi ja napravio zavoj u osmicu i kad ga stavljaš na ramena onda ti preklop dođe na leđima, i dalje ti drži nož a neće ti se povlaćiti do vrata niti te stiskati(ako kužiš što hoću reći?)
probao sam i to sa osmicom i onda ti vrh noza zavrsi na ledjima ako je spica ostavljena da "visi" na zavoju/remenu/cemu-vec ali je u svakom slucaju prakticnije od ovoga... ukoliko bi se vrh futrole fixirao na jednom krugu polegnute osmice na donji dio onda postoji mogucnost da bi stajao normalno... no to sada ostavlja na razmatranje koliko mjesta za noz imas od remena do pazuha... ja nisam imao dovoljno... sad je pitanje... jel' nosim hlace visoko ili mi je noz bio prevelik ili sam ja tada bio jos malen... =) mislim da je kombinacija =) morao bih sada probati kad sam malo veci =)
tada sam ustanovio da futrona mora obavezno imati ovo poprecno kopcanje preko stitnika a ne ono "oko vrata" drske jer kad je noz naglavacke onda ispada iz futrole, ne previse, oko 2-5cm ovisi o modelu rucke ali svejedno iritirajuce...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

GODSKILLER
Pozornik
Pozornik

Post by GODSKILLER » 08 Jan 2009, 02:51

onda je najboljše ovo
http://www.selfdefenseproducts.com/new_ ... sheath.jpg
to se dobije uz ovaj nož
http://www.defensedevices.com/sentry-kn ... -0784.html
kupio ga 2002 ili 2003 na boat show split u maelstralprom štandu
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 08 Jan 2009, 08:43

Takvu futrolu od kordure s tregerom sam dobil sa United-ovim bodežom. Treger funkcionira odlično, ne vidi se ispod sakoa, jakne..., samo me iritira to kaj se gumena traka gužva ispod pazuha i malo žulja. Nož se može postaviti grip up & down. Vidio sam prije da postoje, mislim da ih proizvodi CRKT, sistemi za brzo potezanje preklopnih noževa. Nož se otvori do pola i oštrica se gurne u nosać koji je ispod ramena, tak da nož stoji u obliku obrnutog svova V. Pri izvlačenju noža on se hvata za dršku i vuće prema dolje, s tim da sistem koji drži oštricu rotira što omogućuje otvaranje noža.

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 10 Feb 2009, 06:05

Evo link za skupe noževe i sisteme nošenja, :D :lol: http://www.lightfootknives.com/
jedan njegov nož je ostao za uspomenu airport security officeru ili nekom sličnom psihotiku,ispred aerodroma u Washingtonu,otad izbjegavam Ameriku :evil:(problem je bio datum)

Post Reply