GAMO SHADOW SPORT
Moderator: karabalic
GAMO SHADOW SPORT
pozz ekipa, kupio bih Gamo Shadow Sport pa me zanimaju vase kritike i pohvale sto se tice ove puške,
pušku bih koristio za rekreativno gadjanje po sumi, i gadjanje stetocine , pa me zanima jel mogu sta bolje kupiti od ove puske za tu ovu namjenu...i do cca 2000 kn s optikom
pušku bih koristio za rekreativno gadjanje po sumi, i gadjanje stetocine , pa me zanima jel mogu sta bolje kupiti od ove puske za tu ovu namjenu...i do cca 2000 kn s optikom
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: GAMO SHADOW SPORT
Shadow1000 i Hunter440 su ti identicne puske sto se mehanizma tice, razlika je samo u drvo/sintetika kundacima... Hunter440 je opjevan nadaleko i nasiroko po forumu i okolo
Shadow"SPORT" verzija je isto sto i Shadow1000 samo BEZ mehanickih nisana i sa plasticnom oblogom oko cijevi (bull-barrel) da dobije na "volumenu", mislim da optika i nosac dolaze u paketu.
Shadow"SPORT" verzija je isto sto i Shadow1000 samo BEZ mehanickih nisana i sa plasticnom oblogom oko cijevi (bull-barrel) da dobije na "volumenu", mislim da optika i nosac dolaze u paketu.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
naravno mislim da cu je uzeti 1750 kn, imaju sada neke popuste za gotovinu. pa kada je uzmem stavit cu na form al mislim da bi trebala biti ok, nadam se 
HS-9mm
znam to sam cuo za gamo ,i jos kako sam cuo od korisnika gamo zracnica da imaju dobru zavrsnu obradu, vidit cemo, sutra idem po nju pa budem stavio report o njoj 
HS-9mm
sto se tice puse evo neke karakteristike i moje osobno misljenje o njoj:
kalibar: 4,5
težina: 3kg
duljina: 1100mm
izl.brzina: 305m/s
Sto se tice trzaja puske dosta je jak , zavrsna obrada tako tako, neki djelovi su ostali preostri,tjelo je od plastike koja je izuzetno kvlitetna(nadam se da se nece rasklapati ), robusna i jaka puska, dosta precizna(papirnate mete sa gadjanja budem staio drugi put) sve u svemu mislim da opravava uloženo.
kalibar: 4,5
težina: 3kg
duljina: 1100mm
izl.brzina: 305m/s
Sto se tice trzaja puske dosta je jak , zavrsna obrada tako tako, neki djelovi su ostali preostri,tjelo je od plastike koja je izuzetno kvlitetna(nadam se da se nece rasklapati ), robusna i jaka puska, dosta precizna(papirnate mete sa gadjanja budem staio drugi put) sve u svemu mislim da opravava uloženo.
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

aha, je je... samo na u tvornickim uputstvima, surova stvarnost je negdje oko 285... volio bi od nekoga posuditi kronometar pa provjeriti...marko wrote:izl.brzina: 305m/s
Sto se tice trzaja puske dosta je jak
sto je i za ocekivati...
i to je cak puska novije generacije, nisam puno usporedjivao ali trebala bi bili bolja nego na starijem modelu...zavrsna obrada tako tako
kao da nemas komadic brusnog papira pa to malo zaobli jebemu...neki djelovi su ostali preostri,
vjerojatno nece, vece su sanse da pukne (kod rukohvata) nego da se rasklimatjelo je od plastike koja je izuzetno kvlitetna(nadam se da se nece rasklapati )
koliko je to "precizno" i na koliko metara?robusna i jaka puska, dosta precizna(papirnate mete sa gadjanja budem staio drugi put)
malo sam se pogubio u svemu, koliko si ju platio? 1900kn jel?sve u svemu mislim da opravava uloženo.
nego kako si zadovoljan s okidacem i nacinom kako radi? =)
platio sam ju 1750kn, a okidac je malo potvrd , doduse ispucao sam svega 30ak dijabola pa nemogu nista tocno jos reci!!malo sam se pogubio u svemu, koliko si ju platio? 1900kn jel?
nego kako si zadovoljan s okidacem i nacinom kako radi? =)
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zanima me kako drzis prst na okidacu dok okidas? mene kod GAMO pusaka smeta sto okidac ulazi sa 2/3 tjela u utor, povlaci se pod 45° prema gore, kad ga povuces do kraja shvatis da ti samo 1/3 viri van...
da ista stvar je i kod ove puske , samo vrh okidaca viri kad se povuce skroz, vrhom jagodice kaziprsta ga moram vuci , to mi dosta smeta pri okidanju i preciznom gadjanju, al mislim da je samo stvar navike ocito svi gamo modeli imaju takav polozaj okidaca!
HS-9mm
Hvala Dok! imam doma male fine turpijice ja mislim dijamantne, pa cu pokusati nesto s njima,Dok! wrote:pa možeš ih pažljivo pobrusiti s vrlo finim brusnim papirom ili brusnim kamenom imaš čak za kupiti vrlo fine turpijice ali su papreno skupe i malo ispolirati mjesto manipulacije s tvrdom kožom!
kad se slegnu prvi dojmovi (uloženo =dobiveno) biti češ zadovoljan!! a zašto ne!!
i na kraju čestitike na prinovi
a vec imam u planu uzeti nesto od Weihraucha najvjerojatnije HW 97 K sa fiksnom cijevi
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

e to je jedan od glavnih razloga zasto sam se ja rijesio GAMO HUNTER-a 440... a da probas "Rekord" okidac nakon ovoga, svrsio bi u gace =)marko wrote:samo vrh okidaca viri kad se povuce skroz, vrhom jagodice kaziprsta ga moram vuci
znam probao sam ga na frendovoj Diani
, predobar je , a jel postoji kakva mogucnost ugradnje Rekord okidaca na Gamo 
HS-9mm
znam to sam cuo za okidace, nisam probao al od dosta ljudi sam cuo, a odluka jos nije pala sredinom 3mj idem u Njemacku pa cu dofurat neku jos razgledam koju, a jel HW100 PCP puska?
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nisam bas siguran da diana ima REKORD okidace... http://www.pyramydair.com/blog/images/r ... ns-web.jpgmarko wrote:znam probao sam ga na frendovoj Diani, predobar je , a jel postoji kakva mogucnost ugradnje Rekord okidaca na Gamo
no, mozda grijesim...
i nema sanse da ugradis isti u GAMO, ali postoji shema za TUNING gamo okidaca, nije ni priblizno rekordu ali je bolje od onog sto je tvornicki...
http://www.pyramydair.com/blog/2007/12/ ... r-job.html
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pazi samo prilikom kupovine da ne kupis verziju sa restrikcijama, nego tvz. "FAC" verziju bez limita... ako me pamcenje sluzi imaju 3 verzije snage, natjecateljska (170m/s) neka srednja i FAC... no mozda netko zna bolje, ja sam to onako letimicno...marko wrote:a odluka jos nije pala sredinom 3mj idem u Njemacku pa cu dofurat neku jos razgledam koju, a jel HW100 PCP puska?
je, HW 100 je PCP... i skupa je =)
http://www.weihrauch-sport.de/englisch/ ... _index.htm tu si pogledaj sto ima u ponudi i karakteristike
mislim da necu uzimati PCP pusku, ne privlaci me to jos nisam nikad ni probao pucati iz takve,pa kad probam mozda mi se i svidi ali za sada su jos uvijek napinjace 
HS-9mm
Ima fren je dao tunirati cujeli sistem okidanja i ugradjen mu je Rekord okidac, cim odem u hercegovinu uslikat cu pa cu postat na forum da viditeMike_Torello wrote:Nisam bas siguran da diana ima REKORD okidace.
HS-9mm