PASP M76 preuredjivanje
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: PASP M76 preuredjivanje
Slijedeće slike su dio elaborata Remontnog zavoda Kragujevac o deaktivaciji (onesposobljavanju) Degtarieva DP1927 za potrebe talijanskog tržišta. Uz svaki primjerak u prodaji nalazi se i knjižica sa opisom onesposobljavanja kao certifikat o
zakonski zadovoljavajućoj deaktivaciji.
Nažalost takvom oružju je izvađena duša i bit no time mu nimalo nije smanjena tržišna cijena (kreće se od 900 - 2000 €) jer postoji tisuće kolekcionara koji skupljaju samo DEKO oružje zbog zakonske regulative u svojim zemljama.
Autorstvo: slike su iz autentičnog elaborata koji je za potrebe T.F.C. s.r.l. izradio Branko Bogdanović
zakonski zadovoljavajućoj deaktivaciji.
Nažalost takvom oružju je izvađena duša i bit no time mu nimalo nije smanjena tržišna cijena (kreće se od 900 - 2000 €) jer postoji tisuće kolekcionara koji skupljaju samo DEKO oružje zbog zakonske regulative u svojim zemljama.
Autorstvo: slike su iz autentičnog elaborata koji je za potrebe T.F.C. s.r.l. izradio Branko Bogdanović
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- archerfish
- Pozornik

Nego, da se malo vratim na temu ..M 76
Kupio prije nekoliko dana ... originalna, neprepravljana.
Stanje fenomenalno ...tako očuvanu nisam još vidio (npr. drvo je još one svijetle žute boje
)a pogledao sam ih u fazi traženja u 6 mjeseci prekonekoliko.
Već se uplašio da će mi isteći nabavna.. kad zove jedne večer tip...
Platio 3500 kn. ( puška, optika ON M 76, 4 okvira)
Inače dok sam gledao okolo- najjeftinie sam mogao dobiti jednu za 2500 kn (jako loše stanje) .
Jedino mi malo smeta što je ova moja proizvedena 1994 g , a negdje sam čuo da Zastava poslije 90te baš i nije na razini kvalitete iz 80ih.
Kupio prije nekoliko dana ... originalna, neprepravljana.
Stanje fenomenalno ...tako očuvanu nisam još vidio (npr. drvo je još one svijetle žute boje
Već se uplašio da će mi isteći nabavna.. kad zove jedne večer tip...
Platio 3500 kn. ( puška, optika ON M 76, 4 okvira)
Inače dok sam gledao okolo- najjeftinie sam mogao dobiti jednu za 2500 kn (jako loše stanje) .
Jedino mi malo smeta što je ova moja proizvedena 1994 g , a negdje sam čuo da Zastava poslije 90te baš i nije na razini kvalitete iz 80ih.
- BojnikPerGall
- Desetnik

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

od kuda je vlasnik? da nije iz KA?archerfish wrote:Već se uplašio da će mi isteći nabavna.. kad zove jedne večer tip...Platio 3500 kn. ( puška, optika ON M 76, 4 okvira)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- archerfish
- Pozornik

Jok, nije Karlovac,.Vlasnik je bio iz Kutine (tj. nekog sela iz okolice) .
Uglavnom.. već mi je bilo dosadilo čekati oglase ( po jedan, dva mjesečno) i obilaziti ljude i u pravilu se razočarati što cijenom što viđenim.
Stoga dao ja oglas da kupujem. UZ 20 dana dobio 10ak ponuda.
I uletjela ova dotična beba.
Uglavnom.. već mi je bilo dosadilo čekati oglase ( po jedan, dva mjesečno) i obilaziti ljude i u pravilu se razočarati što cijenom što viđenim.
Stoga dao ja oglas da kupujem. UZ 20 dana dobio 10ak ponuda.
I uletjela ova dotična beba.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a kakve su bile ostale ponude? nisi ni provjeravao ili?
- archerfish
- Pozornik

Od ovih oglasa što su mene ljudi zvali pogledao sam nekoliko (3 ili 4 čini mi se) a neke odmah eliminirao u telefonskom razgovoru.
U čemu je stvar sa M76...
U pravilu je riječ ili o starim, izrađenim, ispucanim i obično loše održavanim primjercima (i famozno staro streljivo sa živinim kapislama treba spomenuti ) ili pak sa druge strane o raznim (obično očajno) prepravljenim puškama.
Slažem se da je ljepota u oku promatrača ali na kakva sve rješenja ljudi dolaze kad preuređuju ovu pušku...stvarno..
Tako da kad sam naletio na ovu nisam čak imao ni živaca cjenkati se previše...svega 200tinjak kuna sam spustio cijenu ...
Puška je zaista u A1 stanju. Tip ju je cijelu bio "nasaftao" nekim uljem (ono kao konzervirana ...) i držao u futroli .
Inače, meni je M76 lijepa puška i nemam je potrebu ni želju preuređivati...
Jedina (ali stvarno jedina ) stvar koju bi eventualno napravio bi bilo malo "dodati" ergonomije onom pištoljskom rukohvatu.
Malo reljefno obraditi drvo...("hogue" grip)
Slaba točka te puške je svakako optika ON M76.. mislim da je tu optiku vrijeme pregazilo.
Možda bi "preuređenje" trebalo ići u smjeru opremanja sa nekom novijom kvalitetnom, svjetlosno snažnijom zoom optikom.
Budući sam je praktično tek donio kući nisam još provjerio koji maksimalni promjer leće će moći ići na originalni nosač optike. Bilo bi krasno da to može biti 40mm...
A za ekipu koja kupuje mali savjet... rastavite obavezno pušku do kraja, provjerite serijske brojeve na svakom dijelu...provjerite posebno zatvarač (da nije "progorio" oko udarne igle)...cijev bi trebala biti kao ogledalo i u suhom stanju a ne samo kad je nauljena..
Pogledate i koje streljivo čovjek posjeduje za nju.
Baš sam otkrio toplu vodu...
Nego, ako tko zna za trgovinu u i oko 100km Zg koja ima 8x57 IS jetinijeg streljiva.. Bilo bi idealno FMJ jer meci sa ovim "lovačkim" zrnima su skupi kao zlato....
U čemu je stvar sa M76...
U pravilu je riječ ili o starim, izrađenim, ispucanim i obično loše održavanim primjercima (i famozno staro streljivo sa živinim kapislama treba spomenuti ) ili pak sa druge strane o raznim (obično očajno) prepravljenim puškama.
Slažem se da je ljepota u oku promatrača ali na kakva sve rješenja ljudi dolaze kad preuređuju ovu pušku...stvarno..
Tako da kad sam naletio na ovu nisam čak imao ni živaca cjenkati se previše...svega 200tinjak kuna sam spustio cijenu ...
Puška je zaista u A1 stanju. Tip ju je cijelu bio "nasaftao" nekim uljem (ono kao konzervirana ...) i držao u futroli .
Inače, meni je M76 lijepa puška i nemam je potrebu ni želju preuređivati...
Jedina (ali stvarno jedina ) stvar koju bi eventualno napravio bi bilo malo "dodati" ergonomije onom pištoljskom rukohvatu.
Malo reljefno obraditi drvo...("hogue" grip)
Slaba točka te puške je svakako optika ON M76.. mislim da je tu optiku vrijeme pregazilo.
Možda bi "preuređenje" trebalo ići u smjeru opremanja sa nekom novijom kvalitetnom, svjetlosno snažnijom zoom optikom.
Budući sam je praktično tek donio kući nisam još provjerio koji maksimalni promjer leće će moći ići na originalni nosač optike. Bilo bi krasno da to može biti 40mm...
A za ekipu koja kupuje mali savjet... rastavite obavezno pušku do kraja, provjerite serijske brojeve na svakom dijelu...provjerite posebno zatvarač (da nije "progorio" oko udarne igle)...cijev bi trebala biti kao ogledalo i u suhom stanju a ne samo kad je nauljena..
Pogledate i koje streljivo čovjek posjeduje za nju.
Baš sam otkrio toplu vodu...
Nego, ako tko zna za trgovinu u i oko 100km Zg koja ima 8x57 IS jetinijeg streljiva.. Bilo bi idealno FMJ jer meci sa ovim "lovačkim" zrnima su skupi kao zlato....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da ide cak do 50mm bez problema, tako da nemas brige jer sam vidjao M76 sa 8x42 optikamaarcherfish wrote:Budući sam je praktično tek donio kući nisam još provjerio koji maksimalni promjer leće će moći ići na originalni nosač optike. Bilo bi krasno da to može biti 40mm...
http://www.zastava-arms.co.yu/images/vo ... /m76_5.jpg
- archerfish
- Pozornik

Ide slika čim se dokopam nečega što je bolje od kamere na ovom mom "mobitelu za kunu" jer slike sa ovim stvarno ispadaju grozno..neoštro i čudnih boja ...
A što očekivati od mobitel koji ti kupi firma..
A što očekivati od mobitel koji ti kupi firma..
Pogledaj u Lovcu, Detonexu i kod Domjankovića u Turopoljskom Markuševcu on je uvoznik PPU-a i imao je jeftinog streljiva a potraži i Igman-a i on je među jeftinijim streljivom, a što se tiče starih zaliha vojnog streljiva ono sa ljubičasto obojenim spojem kapisle i dna čahure je snajpersko streljivo s kojim se postižu puno bolji rezultati od onoga sa teškim zrnom i sl. ali nakon korištenja obavezno nekoliko dobrih i detaljnih čišćenja sa nekim dobrim solventom prije pohrane na duže vrijeme ili ode cijev, pogledaj si temu o čišćenju oružja.archerfish wrote: Nego, ako tko zna za trgovinu u i oko 100km Zg koja ima 8x57 IS jetinijeg streljiva.. Bilo bi idealno FMJ jer meci sa ovim "lovačkim" zrnima su skupi kao zlato....
- archerfish
- Pozornik

Da...M75 snajpersko sreljivo ....Eh kad bi se moglo kod nas nabaviti tako nešto i to po toj cijeni ...
http://www.floridagunworks.com/Merchant ... e=A+RA+8MM
A ova priča o detaljnom čišćenju se tiče korištenja starog streljiva iz 50ih godina sa agresivnim živinim kapislama...
danas se koristi olovo azid..
Inače, ako koga zanima nabava streljiva- najjeftiniji sam našao Igman 8x57 IS (ili američki JS) 6,91kn u Detonexu i S&B 8x57 JS SPCE 10 kn .
No kad pogledate iz onog linka 900kom za svega 420 US$ ...strašno
Mnogo dobra zemlja ta Amerika
http://www.floridagunworks.com/Merchant ... e=A+RA+8MM
A ova priča o detaljnom čišćenju se tiče korištenja starog streljiva iz 50ih godina sa agresivnim živinim kapislama...
danas se koristi olovo azid..
Inače, ako koga zanima nabava streljiva- najjeftiniji sam našao Igman 8x57 IS (ili američki JS) 6,91kn u Detonexu i S&B 8x57 JS SPCE 10 kn .
No kad pogledate iz onog linka 900kom za svega 420 US$ ...strašno
Mnogo dobra zemlja ta Amerika
Streljivo iz istočnog bloka pa time i iz ex Yuge proizvedeno i nakon 50-ih godina također je opasno za cijevi i prilično je agresivno tako da se ne zavaravate tim forama mnogi su tako trajno i nepovratno oštetili inače odlične primjerke oružja.