Gamo Whisper X Gamo 3-9x40 IR
Moderator: karabalic
Re: Gamo Whisper X Gamo 3-9x40 IR
Molio bi da mi netko kaze nesto vise o ovoj zracnici i optici
Moja nova puska
Moja nova puska
rdamir wrote:Molio bi da mi netko kaze nesto vise o ovoj zracnici i optici
Koliko para....toliko muzike.rdamir wrote:Molio bi da mi netko kaze nesto vise o ovoj zracnici i optici
Moja nova puska
iako si za tu lovu mogao kupiti i nekaj bolje, a pogotovo da si malo dodao.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Puska je Ok ali nisam je jos bas dobro isprobao posto je malo hladno za to,kalibar je 5,5 i odlicno lezi u ruci,plasticni kundak je ok,izgleda ovako da je od jeftine plastike ali nije.
Sa optikom sam prezadovoljan,puska je upucana na 25 metara jer se ta brzina zrna od 220m/s upucava na tu daljinu.Udarna moc je strasna.Jedina zamjerka je sto je okidac malo pretvrd,morat cu se priviknut na to,nazalost!
optiku mozes upucati na koliko ti zelis, neznam odakle taj podatak od 25m, mozes je upucati na 30 - 50 m, ovisno o zeljama i potrebama. 
I might bite, if you are not polite!
Da upravu si ali ta brzina zrna od 220 m/s se upucava na na toj udaljenosti,kuzis.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

od kuda ti to pravilo da se ta brzina upucava na toliko metara?
kako si dosao to bas te udaljenosti?
Moja 4,5mm 295ms puska je bila upucana na 40-42m... ne zato sto je to njoj odgovarajuca daljina ili neznam sta vec zato sto mi se tako daleko nalazi stalno mjesto za mete (stari susjedov sjenik)
kako si dosao to bas te udaljenosti?
Moja 4,5mm 295ms puska je bila upucana na 40-42m... ne zato sto je to njoj odgovarajuca daljina ili neznam sta vec zato sto mi se tako daleko nalazi stalno mjesto za mete (stari susjedov sjenik)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
rdamir je u pravu , nema svaka puška istu nultu točku s različitim tešinama zrna , kod slabijih pušaka prva nulta točka je npr. na deset metara onda počinje uzlazna putanja zrna , a već npr. na 25 metara je u padu i opet dodiruje nultu točku .
znači što je slabija puška a teže zrno putanja je krača , prijatelj mi je lovac dugo godina jedna od pušaka mu je 300 win magnum , izlazna brzina je oko 1000 m/s , završna nulta točka mu je na 180 metara , malo pogledajte balistički kalkulator od hawkia
a kaj se tiče upucavanja po volji , možeš si zračnicu upucati i na 70 m da ti je križ na crnom polju
pozdrav
znači što je slabija puška a teže zrno putanja je krača , prijatelj mi je lovac dugo godina jedna od pušaka mu je 300 win magnum , izlazna brzina je oko 1000 m/s , završna nulta točka mu je na 180 metara , malo pogledajte balistički kalkulator od hawkia
a kaj se tiče upucavanja po volji , možeš si zračnicu upucati i na 70 m da ti je križ na crnom polju
pozdrav
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sto ce reci da ta puska nema sa svim zrnima 220m/s brzinu zrna tako da on ustvari ni nezna koliku brzinu ona ima s kojim zrnjem da bi znao na koju udaljenost ju mora upucati. a da ne spominjem da je 220m/s brzina iz prospekta, a stvarnost je puno drugacija dakle to uopce nisu mjerodavne brojke da bi se po njima riktali. Nece njemu Wadcutter i neka Domed diabola imati niti istu brzinu niti nultu tocku niti kut leta niti nista... dakle upucaj pusku sa jednom vrstom zrnja (s kojom je najpreciznija) koje ces stalno koristiti i upucaj ju na daljinu na koju ti treba biti upucana... ovo ostalo su krmeljanja...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"