Da li su policajci sposobni za oružje...?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
GODSKILLER
Pozornik
Pozornik

Da li su policajci sposobni za oružje...?

Post by GODSKILLER » 25 Jan 2009, 02:21

Evo prije par dana na teletextu pročitao da jedan policajac poradi nestručnog rukovanja sam sebe pogodio,šta mislite koliko naših policajaca uopće zna što je oružje,da to nije igračka...kakvi su to oni čuvari reda i zakona kad su učestala samoranjavanja...znači da običan građanin ima veće šanse da bude pogođen od policajca nego od nekog drugog...A MI koji smo ljubitelji i znamo pravu moć vatrenog oružja...smo nesposobni za posjedovanje, logično je da se kod ljubitelja teško može desiti samoranjavanje jer oni znaju, oni vole oružje i znaju što je ono a ne većina policajaca koji misle da ako imaju tu tzv igračku da su u najmanju ruku bogovi.
Uniformirani policajci kod nas bi tribali kao u engleskoj, da nemaju vatreno uza se, jer stopa krimanal vjerovatno manja kod nas nego recimo primjerice u londonu...
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Da li su policajci sposobni za oružje...?

Post by k.horvat » 25 Jan 2009, 09:34

Stopa kriminaliteta i je manja jer nasi policajci imaju vatreno oruzje.
Ipak jedna V. Britanija nije tranzitna zemlja za kineze, turke... talibance i ine...

A to sto se oni ranjavaju, gledano "izvana", odgovornost lezi na sustavu koji im
ne osigurava dovoljnu edukaciju, kvalitetno oruzje (sto je najcesci izgovor
nekoga tko pogrijesi) ili ne pruza dovoljan poticaj djelatnicima da uz sve te nedostatke
sami usavrse svoje znanje.

Nije isti odnos prema "alatu" onih koje se tjera da nesto rade s njim i onih koji vole taj posao,
ili im je taj posao hobi.

Krieghetzer
Razvodnik
Razvodnik

Post by Krieghetzer » 25 Jan 2009, 10:22

GODSKILLER wrote:Evo prije par dana na teletextu pročitao da jedan policajac poradi nestručnog rukovanja sam sebe pogodio,šta mislite koliko naših policajaca uopće zna što je oružje,da to nije igračka...kakvi su to oni čuvari reda i zakona kad su učestala samoranjavanja...znači da običan građanin ima veće šanse da bude pogođen od policajca nego od nekog drugog...A MI koji smo ljubitelji i znamo pravu moć vatrenog oružja...smo nesposobni za posjedovanje, logično je da se kod ljubitelja teško može desiti samoranjavanje jer oni znaju, oni vole oružje i znaju što je ono a ne većina policajaca koji misle da ako imaju tu tzv igračku da su u najmanju ruku bogovi.
Uniformirani policajci kod nas bi tribali kao u engleskoj, da nemaju vatreno uza se, jer stopa krimanal vjerovatno manja kod nas nego recimo primjerice u londonu...
Pošto sam boravio u Velkoj Britaniji mogu ti reći da imaju OGROMNU stopu kriminaliteta, ali se policija pravi mutava i ne prijavljuje.
Preko puta mojega hotela bio je orobljen dućan i kada je policija došla na uviđaj utvrdili su da je ukradeno robe za oko 1000 funti i nisu htjeli praviti zapisnik. Poslije mi je recepcioner u hotelu rekao da je to 5. put taj mjesec i da policija ne prijavljuje ništa radi statistike.
Samo za usporedbu plaća običnog radnika u UK kreće se oko 2500 do 3000 funti tako da nisu u igri mali novci.
Osim toga kada je u Velikoj Britaniji zakonom zabranjeno vatreno oružje (mislim 1996 ili 1998) stopa kriminaliteta je skočila 80%.

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 25 Jan 2009, 11:02

Svi smo svjedoci da koja god država zabrani oružje za posljedicu ima povećanje kriminala, ali to nije tema.....nego policajci i oružje....

Da u policiji ima onih koji ne znaju rukovati sa oružjem, da u policiji je slaba obuka sa oružjem, da u policiji ima mali broj ljudi koji se nešto trude napraviti, ali pogledajmo malo i drugu stranu....

Među strijelcima, lovcima i ostalim posjednicima legalnog oružje (što možete čitati u zadnje vrijeme u medijima) češće dolazi do propucavanja, nehotičnog opaljenja pa čak i usmrćenja.....ali se o tome jako malo razglaba i razgovara. koliko često lovac napuca lovca??? Da li se poslije toga diže buka????
Kada se to dogodi policajcima - drvlje i kamenje i još, još puno toga na njih :A26: :A26: :A26: :A26:

Da li ljudi uopće imaju predodžbu što je to posao jednog policajca??? kada bih sada o tome počeo pisati zablokirao bih server.... :D :D :D

Stavite se na njihovo mjesto - pljuje ih se i napada po svim medijima za sve i svašta, moraju imati znanje doktora, pravnika, sudaca..... i u sekundi donijeti pravilnu odluku i intervenirati....mislite li da je to jednostavno....razmislite još jednom :A27: :A27: :A27:

Oni koji su na ovom forumu a iz policijie su ili su nekada bili znaju o čemu govorim....
Još jednom - policajci nemaju adekvatnu obuku za rukovanje oružjem, nemaju streljane za gađanje iz istog, nemaju dovoljno streljiva, imaju jako malo stručnih ljudi za provođenje te i takve obuke i na kraju (ono što je najvažnije) nemaju baš previše motiva jer nakon svih poslova kojima se moraju baviti, svih znanja i vještina koje moraju steći još sad moraju ići na tamo neku obuku sa oružjem koje će možda (ne daj Bože) upotrijebiti jedan put u svom radnom vijeku...

Nije to sve opravdanje.....ja sam definitivno za puno obuke i puno gađanja....ali teško je promjeniti svijest onih koji sjede u kancelarijama na toplom, imaju svoje vozače i oružje drže zaključano u ladici ili ga nisu niti neće nikada zadužiti.... :A18: :A18: :A18: :A18:

Nažalost, znate li kada će se ona promjeniti.....kada u vrlo kratkom vremenu nekoliko policajaca (ne daj Bože) pogine i to zbog toga što nisu bili dobro obučeni za rukovanje oružjem....znam ovo su crne misli i crna predviđanja....ali su po meni i realnost!!!

Mogao bih o ovome puno....ali me strah da će vam dosaditi čitati
D-V-C
M R K I

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 25 Jan 2009, 11:09

GODSKILLER wrote: Uniformirani policajci kod nas bi tribali kao u engleskoj, da nemaju vatreno uza se, jer stopa krimanal vjerovatno manja kod nas nego recimo primjerice u londonu...
Velika Britanija je stvarno loš primjer kako treba pisati i provoditi zakone.

Iako je o ovome što ću sada napisati u biti već par puta razgovarano na forumu, idemo još jednom:
Krieghetzer wrote: Osim toga kada je u Velikoj Britaniji zakonom zabranjeno vatreno oružje (mislim 1996 ili 1998) stopa kriminaliteta je skočila 80%.
Skočila je i više. S obzirom da kvartovski policajci više nisu naoružani ne predstavljaju prijetnju onima koji su povlašteni od zakona o oružju, tj. oni koje on ne zanima. A upravo se oni uglavnom prvi pojavljuju na mjestu zločina s obzirom da su tu negdje.

Oni ostali su se uglavnom naoružali palicama i noževima. Ovo sam već rekao prije al da ponovimo: Svojedobno je neka parlamentarna kokoš tamo negdje 2000+ godine dala ozbiljan prijedlog zakona da se povuku sa tržišta i zabrane zašiljeni noževi. Kao, nema više potrebe za špicastim noževima jer se hrana više ne nabija na nož već se jede vilicom. Sve to iako je statistika govorila da je najmanji broj OZLJEDA i UBOJSTAVA upravo noževima u razbojstvima, a najviše palicama i sličnim priručnim alatkama. Prehrambena industrija je pukla i netko s trunkom razuma je stavio taj zakon na čekanje (nije posve odbačen, ima još nade).

Čitao sam na forumu gdje je jadni i preplašeni puk podržavao taj zakon u 46 stranica diskusije svakavih bisera. Zadnji post je bio od čovjeka iz Arizone koji kaže: Kod nas nema razbojstava s nožem jer mi ovdje smijemo posjedovati oružje bez dozvole ako ga nosimo vidljivo istaknuto. Ako nas netko napadne nožem, upucamo ga! To je bio zadnji post u diskusiji od 46 stranica. Treba li uopće reći nešto više?

Najveći broj razbojstava u UK je zbilja bio počinjen nožem al sa najmanje ozljeda ili smrtnih slučajeva. Nož, novčanik, doviđenja nikada. Gotovo. Ali statistiku svatko čita kako hoće jer sam negdje vidio tumačenje da je danas najveći broj ubojstava i ranjavanja u Ujedinjenom Kraljevstvu (bilo da je cilj ubojstvo ili pljačka) počinjen upravo vatrenim oružjem. Zanimljivo. To samo pokazuje koliko su zakonodavci dobro izolirani od stvarnosti jer očito radi arogancija da kad oni nešto zabrane, toga više nema pa se mogu posvetiti novim zabranama.

Zašto se naši policajci i drugo službeno osoblje propucava - Neznanje, najviše neznanje. Onda kurčenje tipa Prljavi Harry i slično. Mi zbilja nismo u jednom Bejrutu ili getima Brazila da se hoda okolo sa metkom u cijevi. Ako se već mora hodati sa metkom u cijevi, onda za to treba imati pištolj koji to omogućava bez velikog rizika za korisnika. A tko će im ga kupit? Policajci ovdje sigurno poznaju neke od svojih kolega koji su bili u stanju šetat naokolo sa metkom u cijevi u TT-jcu dok su bili moderni.

To što je netko u svojem učenju za službenu osobu opalio deset metaka ne znači da je osposobljen a kamo li da će se sjećati tih pet minuta treninga sa vatrenim oružjem za 10 godina. Da imamo organizirane streljane i da zakonodavac nije napravio toliku petljariju oko posjedovanja i vježbanja sa vatrenim oružjem, možda bi imali osoblje koje je ozbiljnija opasnost za kriminalce, a manje za same sebe ili javnost.

Naravno, sve ovo je uopće blesavo komentirat jer nam zakoni izgledaju kao da su loše prepisani i onda krivo prevedeni zakoni iz etabliranijih rajskih zemalja za kriminalce i osim što ćemo mi izgubit vremena i vremena, ništa se neće promijeniti.

Ej, ako netko ima broj moba od ministara Fabera i Šimonovića, nek ih pozove na forum, tako da sve ovo dobije neki smisao :twisted: :twisted:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 25 Jan 2009, 11:13

mrki 007 wrote: Nažalost, znate li kada će se ona promjeniti.....kada u vrlo kratkom vremenu nekoliko policajaca (ne daj Bože) pogine i to zbog toga što nisu bili dobro obučeni za rukovanje oružjem....znam ovo su crne misli i crna predviđanja....ali su po meni i realnost!!!
Crnjak, al svaka evolucija i revolucija nosi svoje žrtve. A krećemo se prema tome jer je podzemlje sve bahatije i sve bolje naoružano. Katastrofa sa Koradeom je bila upozorenje. Nitko to nije shvatio u pravom kontekstu. Sljedeće sranje koje se desi, bit će vjerojatno biblijskih razmjera.

Nažalost kako se kod nas to kreće, ako se ovo i desi, vjerojatno će država napravit neki manevar da još više stlači građane, a još više obogati povlašteni stalež tajkuna i podzemlja (ima li tu neke razlike?), tako da će narod i policajci koji izlažu život za sigurnost države i naroda još više najebat!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 25 Jan 2009, 13:38

mrki 007 wrote: Među strijelcima, lovcima i ostalim posjednicima legalnog oružje (što možete čitati u zadnje vrijeme u medijima) češće dolazi do propucavanja, nehotičnog opaljenja pa čak i usmrćenja.....ali se o tome jako malo razglaba i razgovara. koliko često lovac napuca lovca??? Da li se poslije toga diže buka????
Kada se to dogodi policajcima - drvlje i kamenje i još, još puno toga na njih :A26: :A26: :A26: :A26:
Ne opravdavam lovce i strijelce. ali mislim da je statisticki vjerovatnije
propucavanje kod nekoga tko redovno puca iz oruzja nego kod nekoga
tko ga samo nosi sa sobom. Dakle, nije ista vjerovatnost da ces biti propucan
setajuci Petrinjskom ispred zgrade MUP-a a u kojoj je masa policajaca
s oruzjem i vjerovatnost kad se u nekoj situaciji ispuca hrpa streljiva (lov).
100 automobila u garazi i jedan na cesti, koji ima vecu vjerovatnost da
pogazi pjesaka, eto malo slikovito, a tu se moze i dodati obuka vozaca,
uvjeti na cesti, PMS, polozaj mjeseca, babe narikache...

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 25 Jan 2009, 14:15

Kaj se opče čudite, kad se godišnje, rekel sam godišnje ispuca 10 komada, i to 5 probnih i 5 za godišnju ocjenu. Tolko o nekoj obuci i usavršavanju.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

šime
Pozornik
Pozornik

Post by šime » 25 Jan 2009, 14:52

Bar je netko stao u obranu policajaca, koliko god to zvučalo čudno.

J07@
Banned

Post by J07@ » 25 Jan 2009, 15:36

u prosle sam godine imo neka posla sa policijom
zalosno je da inspektor nezna neke osnovne stvari koje su i meni kao laiku poznate
uz to jos nezna kak se popunjavaju neki formulari
a o komunikacijskim sposobnostima sa strankom da i ne pricam

pa eto ak je neko ko ima status inspektora takva neznalica
uopce mi nije cudno da obican policajac sa ceste nezna rukovat sa zaduzenim oruzjem kak treba

jos samo nes
jedan poznanik odbio znacku inspektora (inace radi u MUPu)
samo zato jer nije htel nosit nes za kaj se nije skoloval

pa eto ko zna kolko ih je prihvatilo :A24:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 25 Jan 2009, 15:37

"šime"]Bar je netko stao u obranu policajaca, koliko god to zvučalo čudno.
A zašto bi to zvučalo čudno????

Pa policajci nisu neprijatelj građanima nego kriminalcima. Policajac u pravilu i nema posla s običnim građanima, nego sa kriminalcima, kurvama, narkomanima i ostalim smećem.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 25 Jan 2009, 15:40

Dok! wrote:
Mr.Cabdriver wrote: Katastrofa sa Koradeom je bila upozorenje. Nitko to nije shvatio u pravom kontekstu. Sljedeće sranje koje se desi, bit će vjerojatno biblijskih razmjera
To je bila pogreška operativaca koji su poslali prometne policajce u napadna djelovanja za koja nisu bili dovoljno stručni niti fizički osposobljeni!! :A24:
Nije bio u pitanju obični prometni policajac, nego pripadnik Cobri, a oni su prošli kvalitetnu obuku. Imao je i pancirku, ali, očito nije imao sreće.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 25 Jan 2009, 17:38

Ajmo ovako - nije lijepo komentirati stvari o kojima nemate potpune podatke!!! :A24: :A24: :A24:

Ovdje posebice mislim na pojedinosti slučaja Korade, Plan i program po kojem policajci pucaju (on nije 5+5 kako neki navode) i slično. O vjerojatnostima nekog slučaja bi se također dalo puno razgovorati, a statistika je kako to kažu i oni koji se njome bave "hrpa netočno protumačenih podataka" ili (ona meni malo ljepša) Statistika je kao bikini - pokaže ti samo malo ali ono glavno ne vidiš :A26: :A26: :A26:

Stali smo u ubranu policajaca govoreći kao sustav ne valja, kao je malo stručnih ljudi koji se bave vatrenim oružjem, kako i oni imaju malo pravo glasa, kako je malo streljana i ispcanog streljiva godišnje....ukratko za neznanje policajaca optužio sam sustav - što je i istina....

BTW. ministar unutarnjih poslova je Tomislav Karamarko a Vladimir Faber je glavni ravnatelj policije.... :D :D :D
D-V-C
M R K I

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 25 Jan 2009, 18:19

mrki 007 wrote: BTW. ministar unutarnjih poslova je Tomislav Karamarko a Vladimir Faber je glavni ravnatelj policije.... :D :D :D
Ma i to me baš briga - previše je tih beskorisnih funkcija bez pravih ovlasti... :A28: bitno je samo da se pojavi netko tko može nešto promijeniti - a i ova dvojica-trojica novih koji su ofenzivno krenuli sada se uglavnom bave sami sobom. To ja vidim kao građanin, a ne neki pravni i politički ekspert.

Zato sam i naglasio da je ovo bespredmetna rasprava jer već vidim da neki dižu tenzije sa pravim i krivim informacijama i nekim tamo činjeničnim stanjem. "Prave" i prave informacije imaju neki ljudi koje ovaj forum ne interesira ili su u domeni državne tajne, a sve ostalo je prepucavanje i rekla-kazala.

A toni niti ti niti dok nemate prave informacije o čovjeku koji je poginuo ako nisi stajao do njega u trenutku kada ga je pogodio metak. Sve ostalo je rekla kazala i prepričavanje izjava datih nakon vrlo traumatske situacije koje mogu i ne moraju biti točne. Zašto je poginuo, je li bila formacija kriva, pristup, defektna oprema, loša uvježbanost, loša sreća - sve je to nebitno... al je dobar materijal za naklapanja uz kavu i flejmanje na forumima.

Bitno je da je došlo do te situacije zato što rečeni gospodin Korade nije pravodobno spremljen u zatvor jer je sistem kakav je. Trebalo je da počini masakr da bi se nešto poduzelo. Dok je radio manja sranja gledalo mu se kroz prste. To imamo svaki dan. Gomila nasilnika i gamadi kojima policija ne može ništa dok ne pobiju cijele obitelji ili pola susjeda. A indicije su uvijek postojale i bile su jasne. E, a kada se desi sranje, svi slegnu ramenima, kažu sustav je zakazao i za par mjeseci opet isto. I uvijek svi nešto komentiraju ko babe s placa i upiru prstom. Lijenost je i politika netalasanja je najveći problem naše policije i pravosuđa. Ne pijuni koji znaju ili ne znaju rukovat vatrenim oružjem.

Ljudi, ponekad mi se čini da ste ko djeca! Imate nekih mišljenja kojih se držite ko svetog pisma, a ta mišljenja su uglavnom kriva i nametnuta sa nekih viših instanci da se imate oko čega svađat. A svađe barem lako riješavam na ovom forumu! :A33:

J07@
Banned

Post by J07@ » 25 Jan 2009, 18:26

jel ko zna kolko cesto policajci imaju kondiciranje (pucanje) (mislim na obicnog policajca sa ceste)
kolko se metaka ispali
i jel to klasican redni br.1 za pistolj :?: :?: :?:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jan 2009, 18:40

Dok! wrote:Naravno kad je metak ušao u vrat s prednje strane i probio arteriju! Možda je malo i požurio ne sačekavši ostatak ekipe tj sinkronizacijski postupak za koji su ipak osposobljene samo elitne jedinice!!
a mozda ga je korade naciljao i pogodio? pa nemora znaciti ako je netko "Cobra" i da kad se na 5-10 cobri puca kalašom da niti jednom nece biti nista cak i ako nosi pancirku... nije da branim koradea ali jebemu, i sam da se zabarikadiram u kucu i da mi stizu specijalci pa jednog bi valjda stresao dok prilazi kuci, a koliko su cobrine pancirke efektivne na 25-50m proziv 7,62x39 to je prica za sebe, tako da je upitno bili ostao ziv cak da je bio pogodjen i u pancirku. Jel me razmijete na sto mislim? Ako si elitna policijska postrojba to ti ne garantira da neces popusiti metak kad ides na opasnog i naoruzanog kriminalca koji nema sto izgubiti... kakvu pancirku moras imati da sprijeci po zivot opasne ozljede od vojnog puscanog kalibra? i kako se mozes kretati s takvom pancirkom na sebi?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 25 Jan 2009, 18:57

Evo da vam odgovorim iz prve ruke, ja sam jedan od malih "pijuna" i dužim HS 2000. Kak sam već napisal gađanje se održava jednom godišnje sa 5 probnih + 5 ocjenskih. Edukacija na temu gađanja je 1 sat godišnje. Neznam kak stvari stoje u drugim PU, ali kod nas je tak. Instruktor za gađanje veli da ne može dobiti više metaka, jer kao nema se love itd. Neki kolege nisu u stanju uopće očistiti pištolj jednom godišnje nakon gađanja, da ne govorim o ponašanju na streljani i tome slično. Kod nekih na samo spominjanje gađanja dolazi do takve averzije ko da je to nešto strašno, a ne kuže da bi im taj pištolj, kojeg svakodnevno vuku, jednom mogao spasiti život. Tolko o tome.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 25 Jan 2009, 19:05

legion.poljak66 wrote:Evo da vam odgovorim iz prve ruke,
....
Tolko o tome.
Ja to kužim i zgražavam se nad takvim odnosom države/ministarstva/P.U. ili koga već prema policajcima. Ali postoje i oni koji još uvijek žive u nekom ružičastom snu koji ni približno ne odgovara stanju na terenu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jan 2009, 19:05

potpuno se slazem s tobom poljak... kao da idu na prisilni rad a ne na gadjanje, doduse ima i onih koji rado odu... i sad kad uzmes recimo jenog zastitara kojeg poznam, covjek se zeli bolje upoznati sa svojim oruzjem mora ici pucati o vlastitom trosku umjesto da mu firma to pruzi... a kakve mi je dozivljaje ispricao redovnih gadjanja koje imaju covjece pa to je opasno po zivot biti tamo... ima svega par ljudi koji znaju sto je to sto nose oko pasa na radnom mjestu.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 25 Jan 2009, 19:20

Doista se mnogi policajci boje gađajnja, pokvariti će im godišnju ocjenu. Žalosno. Takvi bolje da i ne pucaju, viđao sam svašta na streljanama. A i ona je istinita - mnogi oružje ni ne očiste nakon gađanja, a kamoli da znaju što o njemu. Meni služi kao alat za rad, nikad ne znaš kada će zatrebati, zato redovito pucam s vlastitim streljivom i naravno čistim. Gađanje je prole godine bilo 0 puta, a izgleda ove još rjeđe :oops: .
Kako će policajac u situaciji koja zahtjeva uporabu vatrenog oružja pomoći građaninu, ili obraniti vlastiti život? Bez vježbe nema ništa!!!

Post Reply