prijenos oruzja i streljiva u sredstvima javnog prijevoza
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

prijenos oruzja i streljiva u sredstvima javnog prijevoza
dakle naslov govori sve, kakva su vam iskustva? kakva su pravila?
ja sam par puta isao u ZG busom, sa futrolom na ledjima a unutra papovka, a streljivo u ruksaku... sad jeli ja time krsim zakon?
i isto tako tramvajem kroz cijeli grad... pri tome ne mislim na shopping nego od autobusnog k punici! =)
ja sam par puta isao u ZG busom, sa futrolom na ledjima a unutra papovka, a streljivo u ruksaku... sad jeli ja time krsim zakon?
i isto tako tramvajem kroz cijeli grad... pri tome ne mislim na shopping nego od autobusnog k punici! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Re: prijenos oruzja i streljiva u sredstvima javnog prijevoza
I mene ista stvar zanima.. npr. hocu otici sa pistoljem na streljanu a nisam u mogucnosti uzeti auto.. vrlo lako i neprimjetno ga mogu u ruksaku u zakljucanom koferu nositi ali koliko je to po zakonu.. kako se gleda na tako sta.
sory na off
al kaj ce ti PAP kod punice

al kaj ce ti PAP kod punice
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tamo je dispečerski centar za odlazak na razne streljane u okolici ZG-a =)J07@ wrote:sory na off al kaj ce ti PAP kod punice![]()
![]()
- blackpowder
- Nadnarednik

Jel imaš dozvolu? Imaš! Jel puška u futroli? je! Jel streljivo odvojeno? Je, u ruksaku! I čemu je problem? 
kao uvjet za dobivanje nabavne dozvole još nisu postavili posjedovanje vlastitog automobila.
kao uvjet za dobivanje nabavne dozvole još nisu postavili posjedovanje vlastitog automobila.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

BP sve ja to znam... no opreza nikad dosta jer neznas na kakvog ces nadobudnog idiota naletiti i onda imati neugodnosti...
a primjera radi kod prenosenja pistolja... ja imam CZ75B u originalno plasticnom koferu koji ima ušice za lokot, sad jer ja moram onda pretovarati pistolj u limeni kofer koji mogu zakljucati ili mogu nositi u tom originalnom? Streljivo u ruksaku i plastini kofer s pistoljem takodjer u kuksaku... MORAM li transportirati taj pistolj u metalnom koferu koji se moze zakljucati ili prolazi i ovako? cisto da znam, jer kad idem tako u zg pored svih stvari koje nosim taj metalni kofer je samo dodatni teret ali ako se mora...
a primjera radi kod prenosenja pistolja... ja imam CZ75B u originalno plasticnom koferu koji ima ušice za lokot, sad jer ja moram onda pretovarati pistolj u limeni kofer koji mogu zakljucati ili mogu nositi u tom originalnom? Streljivo u ruksaku i plastini kofer s pistoljem takodjer u kuksaku... MORAM li transportirati taj pistolj u metalnom koferu koji se moze zakljucati ili prolazi i ovako? cisto da znam, jer kad idem tako u zg pored svih stvari koje nosim taj metalni kofer je samo dodatni teret ali ako se mora...
- Original_G
- Cinker - bojna

dobro Mike postavlja stanje, jer je lako moguće naletit na nekog prenabrijanog i onda imaš prijavu pa sud pa objašnjavaj
ponovo ponavljam: upravo zato nam treba NRA, da može izdat uputstava, mišljenja i tumačenja svojim članovima
ponovo ponavljam: upravo zato nam treba NRA, da može izdat uputstava, mišljenja i tumačenja svojim članovima
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- blackpowder
- Nadnarednik

U postupanju s vlastitim oružjem vrlo je važno da to radiš na način koji neće "uznemiravati javnost" , znači nećeš pušku nositi preko ramena bez futrole, ili da ti streljivo ispada iz bušnih džepova.
kad naša repka putuje na međunarodna natjecanja oružje nosi u PELI plastičnim kovčezima zaključanim lokotom, tako da smatram da originalna kutija s lokotom zadovoljava.
kad naša repka putuje na međunarodna natjecanja oružje nosi u PELI plastičnim kovčezima zaključanim lokotom, tako da smatram da originalna kutija s lokotom zadovoljava.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Ja sam svojevremeno s puškom u futroli išao (dok nisam imao auto) na streljanu. Iako se jasno po obliku futrole vidjelo da unutra nije klasična gitara
, nisam nikad imao nikakvih problema niti od strane vozača niti od putnika.
Nosio pištolj ili pušku, mislim da je najbitnije:
1. Da je u navlaci, specijaliziranoj torbi ili kovčegu tj. da se ne može znati što je unutra (pogotovo kad je kratko oružje u pitanju)
2. Tvoje vlastito držanje. Ako izgledaš rastreseno, nervozno itd. (zbog stresa nošenja oružja okolo) onda ćeš kao takav automatski plijeniti nepotrebnu pozornost. Ako se ponašaš i držiš normalno, onda te niko ništa neće pitat i ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Nosio pištolj ili pušku, mislim da je najbitnije:
1. Da je u navlaci, specijaliziranoj torbi ili kovčegu tj. da se ne može znati što je unutra (pogotovo kad je kratko oružje u pitanju)
2. Tvoje vlastito držanje. Ako izgledaš rastreseno, nervozno itd. (zbog stresa nošenja oružja okolo) onda ćeš kao takav automatski plijeniti nepotrebnu pozornost. Ako se ponašaš i držiš normalno, onda te niko ništa neće pitat i ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ponasam se kao da nosim gitaru, zapinjem za babe s cekerima s placa i ne dizem se starijim ljudima kad se svercam u tramvaju
... jel se dovoljno opusteno i prirodno ponasam? =)

- Original_G
- Cinker - bojna

u ZGB bi bilo sumnjivo da kupiš kartu za tramvaj
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Naravno,!
Ovo me podsjetilo na film"Ko to tamo peva" kad Taško Načiću ulozi lovca putuje autobusom firme Krstić i na reakciju vidno uznemirenog suputnika kaže nešto u stilu: "Ne bojte se puška je zakočena" a samo što je to izustio ista opali u krov što je rezultiralo izbacivanjem iz autobusa renomiranog prevoznika "Firme Krstić"
Ovo me podsjetilo na film"Ko to tamo peva" kad Taško Načiću ulozi lovca putuje autobusom firme Krstić i na reakciju vidno uznemirenog suputnika kaže nešto u stilu: "Ne bojte se puška je zakočena" a samo što je to izustio ista opali u krov što je rezultiralo izbacivanjem iz autobusa renomiranog prevoznika "Firme Krstić"
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Ja sam 08.10.2008. išao na Vrapčak prvo HŽ-om, a onda ZET-om(autobusom i tramvajem) i nikakvih problema.
Isto tako i je bilo i prije.
Jedino je bitno da imaš odvojenu municiju i oružje(plus da je oružje u futroli) i važeće papire.
Isto tako i je bilo i prije.
Jedino je bitno da imaš odvojenu municiju i oružje(plus da je oružje u futroli) i važeće papire.
Upravo tako..još budeš do kraja pravi gospodin i pitaš babu oće li da joj odsviraš nešto na gitari..Mike_Torello wrote:ponasam se kao da nosim gitaru, zapinjem za babe s cekerima s placa i ne dizem se starijim ljudima kad se svercam u tramvaju![]()
... jel se dovoljno opusteno i prirodno ponasam? =)
![]()
![]()
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- blackpowder
- Nadnarednik

Mislim da je puno manji šok kad se neko pojavi sa torbom - futrolom ili koferom u kojoj se jasno kuži da je oružje nego kad moj kolega
otvori kofer za violinu i izvadi TOZ 35
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

hehehehe BP =) gdje je bio sok? na streljani? =) neka, barem su ugrozeni gradjani mirniji kad ovaj s vijolončelom ide kroz grad =) odmah si osoba na mjestu i stup drustva, a kad nosis pusku onda si kriminalac, probiscjet i bitanga =) jos samo fali da me babe u tramvaju pocnu tuci kisobranima kad me vide s futrolom =)
ZAKON O ORUŽJU, 1. lipnja 2007. godine.
"1. Čuvanje oružja i streljiva
Članak 30.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Oružje i streljivo moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva.
Iznimno od stavka 2. ovoga članka, fizička osoba kojoj je izdan oružni list za držanje oružja, smije nositi takvo oružje samo radi popravljanja ili prepravljanja te korištenja na strelištu, nenapunjeno u odgovarajućim navlakama ili kovčezima.
2. Korištenje oružja
Članak 32.
...
Kratko i dugo lovačko i dugo športsko oružje mora se izvan lovišta, odnosno strelišta prenositi u odgovarajućim navlakama ili kovčezima nenapunjeno, a kratko športsko oružje zaključano u navlakama ili kovčezima."
to već i ptice znaju, službena osoba može posumnjati u mogućnost općeopasne radnje ako držiš ruku u navlaci ili čačkaš po istoj napipavajući okidač. a i neke prozirne, konturne ili posebno označene ne spadaju u odgovarajuće za prijenos jer mogu izazvati paniku i nelagodu među građanstvom, koliko god neopravdana bila, i kao takve izazivaju (re)akciju službenog i inog osoblja.
s rogatim se ne valja bosti, ali se svako prcanje u mozak od strane neukog, neupućenog ili preopreznog, da riješiti uz minimalne neugodnosti.
radi vlastite sigurnosti trebali bi i poticati takvo ponašanje.
u pravilu najviše nam smeta bahatost službene osobe ali tako postupa svatko tko je spreman odgovoriti na sumnjivu radnju.
kada sam nabavio svoj prvi kofer za luk i nosio ga doma u tramvaju, trebalo mi je vremena da shvatim zašto tip na drugom kraju stalno izmiče s pravca kofera, i to praznog, što on i nije mogao znati, a podsjeća na prošireni kofer za puške.
"1. Čuvanje oružja i streljiva
Članak 30.
Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci, zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Oružje i streljivo moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva.
Iznimno od stavka 2. ovoga članka, fizička osoba kojoj je izdan oružni list za držanje oružja, smije nositi takvo oružje samo radi popravljanja ili prepravljanja te korištenja na strelištu, nenapunjeno u odgovarajućim navlakama ili kovčezima.
2. Korištenje oružja
Članak 32.
...
Kratko i dugo lovačko i dugo športsko oružje mora se izvan lovišta, odnosno strelišta prenositi u odgovarajućim navlakama ili kovčezima nenapunjeno, a kratko športsko oružje zaključano u navlakama ili kovčezima."
to već i ptice znaju, službena osoba može posumnjati u mogućnost općeopasne radnje ako držiš ruku u navlaci ili čačkaš po istoj napipavajući okidač. a i neke prozirne, konturne ili posebno označene ne spadaju u odgovarajuće za prijenos jer mogu izazvati paniku i nelagodu među građanstvom, koliko god neopravdana bila, i kao takve izazivaju (re)akciju službenog i inog osoblja.
s rogatim se ne valja bosti, ali se svako prcanje u mozak od strane neukog, neupućenog ili preopreznog, da riješiti uz minimalne neugodnosti.
radi vlastite sigurnosti trebali bi i poticati takvo ponašanje.
u pravilu najviše nam smeta bahatost službene osobe ali tako postupa svatko tko je spreman odgovoriti na sumnjivu radnju.
kada sam nabavio svoj prvi kofer za luk i nosio ga doma u tramvaju, trebalo mi je vremena da shvatim zašto tip na drugom kraju stalno izmiče s pravca kofera, i to praznog, što on i nije mogao znati, a podsjeća na prošireni kofer za puške.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us