smith & wesson 9mm para

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
marko
Razvodnik
Razvodnik

Re: smith & wesson 9mm para

Post by marko » 27 Jan 2009, 01:43

ovaj pistolj u Americi dodje 700 USD sto je oko 4000 kuna, i mislim da ne vrijedi prepirati se toliko o tom pistolju, ovdje imate sve :A25:

http://www.kitsune.addr.com/Firearms/Au ... W_5903.htm
HS-9mm

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 27 Jan 2009, 01:44

Niš od toga....samo preko posrednika...tj. mene. :A25: :A25: :A25:
D-V-C
M R K I

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 01:47

marko wrote:ovaj pistolj u Americi dodje 700 USD sto je oko 4000 kuna, i mislim da ne vrijedi prepirati se toliko o tom pistolju, ovdje imate sve :A25:

http://www.kitsune.addr.com/Firearms/Au ... W_5903.htm
u nedelju samo skočiš preko bare i to je to netreba ti ni caraina ni porezi niti trošarine a ne plačaš niti usluge poreznicima i imaš ga za tu lovu:::

gassss po njega
"bolje mučno suđenje-nego lijep sprovod"

marko
Razvodnik
Razvodnik

Post by marko » 27 Jan 2009, 01:50

cinicno al ok :A25: .... sve kad se plati ne izidje preko 8000 kn. i to je previse sto sam rekao!!!!!
HS-9mm

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 27 Jan 2009, 01:53

Ovdje govore o cijeni novoga, a polovni se nude po 300-400 dolara, a tvoj je polovan, zar ne, cijenom si malo pretjerao, za takvu cijenu pištolj mora imati karizmu ili zaista vrijediti te novce, nije dovoljno što ih ima samo 5 u RH, da si ponudio Colt Government Gold Cup National Match u izvrsnom stanju onda ok ili SIG P 210/6 onda ok ali ovaj gun teško, možda netko i naleti nikad se ne zna. Baš me zanima.

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 01:54

sutra zovem lovac i ako sam pogriješio runda za sve sudionike ove rasprave......

ali to vrijedi samo do ovog posta...!!

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 12:01

za sada ništa od informacije!
naravno u dučanu ga nemaju več samo klasike poput 1911, police, 5902, 5904 itd.
ali čovjek iz nabave mi je rekao da če kontaktirati svoje dobavljače radi cijene jer uopče ga nemaju u cjeniku za ovu godinu stoga čemo više znati kroz 2-3 dana....

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 27 Jan 2009, 18:23

Mos mislit... Nazvat ces za 3 dana, pa ce ti opet reci da nazoves za 5 dana... I tako u nedogled... Tih "par dana " ili tjedana od lovca slusam od 9mj prosle godine!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2009, 18:38

marin, jos nista od onog tvog 1911? jesi kupio sto drugo? ili jos cekas?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 27 Jan 2009, 18:50

Tu cijenu (10 milja) si možda mogao dobiti nekada, ali danas ne. Pogotovo što Lovac prodaje smitove, a novi ne dođe toliko. A ovaj je polovan. Dakle, bez ljutnje, ljudi iznose svoje mišljenje, jer ovo je ipak FORUM, a ne plavi oglasnik.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 19:18

ma kaj bi se ljutil ovo su ipak samo bezazlene polemike
ali dok čekam lovac evo linkići iz njemačke i švice...

http://www.acp-waffen.de/produkt.php?site_id=&p_id=1974

http://www.waffenzimmermann.ch/sites/SW/pistolen.html

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 27 Jan 2009, 20:02

Mike_Torello wrote:marin, jos nista od onog tvog 1911? jesi kupio sto drugo? ili jos cekas?
Heh... Prvi puta sam lovac kontaktirao negdje u 9 mj prosle godine. Obecano mi je, kleli se, da ce 1911 dk stici najkasnije do 12 mjeseca, al neka zovem svaka 2-3 tjedna. Zvao sam, stalno ista prica, za sada jos nista, evo samo sto nije, evo sada ce, dosao je i 12 mj... Tada sam na tu nabavnu koju sam imao kupio Glock 17, kod njih, i pitao opet, kada dolazi 1911dk. Obecano mi je opet da ce u 1 mj. Ja nadobudni podigao novu nabavnu, cekao, cekao. Zvao opet svaka 2 tj, i evo prije par dana slusam kako nista ne ovisi o njima, o lovcu, o..., krivi su drugi, al nema problema, sigurno ce doci. Da, kada,pitam se... Zadnje rece neka zovem u veljaci...
Rezime, nezrelijeg i neodgovornijeg ponasanja od njih nisam sreo u zivotu...

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 27 Jan 2009, 20:32

Pravac Trst ili Austrija, a može i Slovenija ako ti se ne da čekati.
A svakako je veći izbor
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 27 Jan 2009, 21:48

ključno pitanje da li gun toliko vrijedi ili ne???
Dragi moj sakli,

taj Smith ne vrijedi 10 000 kuna. Možda najviše ovo što ti je napisao mrki.
Nisam fun Berette ali usporediti nju a mislim da si mislio na model 92 FS s ovim tvojim Smithom znači biti samouvjeren.
Da svaka roba ima svoga kupca, ima, slažem se no to ne znači da je ta roba dobra.
I molim te nemoj samo pričati o okidanju na tim Smithovima 3 generacije...
I da, zašto misliš da je Smith s tim modelom otpao s natječaja za novi pištolj vojske SAD-a, a na kojem je baš ta Beretta pobijedila unatoč domaćinskoj prednosti Smitha? Zato što je toliko dobar ili zbog nečeg drugo? I na kraju mu je još i žalba odbijena! :o

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 22:10

BojnikPerGall wrote:
ključno pitanje da li gun toliko vrijedi ili ne???
I da, zašto misliš da je Smith s tim modelom otpao s natječaja za novi pištolj vojske SAD-a, a na kojem je baš ta Beretta pobijedila unatoč domaćinskoj prednosti Smitha? Zato što je toliko dobar ili zbog nečeg drugo? I na kraju mu je još i žalba odbijena! :o
e pa dragi moj bojniče
priča nije plod samouvjerenosti več imam nekakvo iskustvo jer posjedujem oba modela i vrlo dobro ih se osjeti..
što se tiče vojske sad-a da li slučajno raspolažeš informacijom po kojoj cijeni su dobili berettu..
ali do jučer večina ovdje nije niti čula za navedeni model a upustili su se u rasprave i procjene a jučer su pucali i štuceva ručnih izrada ali ne ljutima se ja ništa...
a više niti imam namjeru nekoga uvjeravati u nešto ali zar su i njemci toliki jeleni da kod njih taj mod. košta 1250€ ovdje kod vas na forumu kojiko sam uspio pročitati postoji par znalaca i hrpa koji to glume razbacivaju se terminima za koje poslije danima traže značenje (nemam ja ništa protiv treba se učiti i od nekud početi)
a kako sam i gore napisao svako ima svoje prohtjeve i potrebe i nakraju mogučnosti
upuštati se u rasprave koliko za nekoga nešto vrijedi je bespredmetno pa mislim mani colt 1911 sada nevrijedi niti soma kn. jer sam ga imao još '92. i izguštao sam se ali jer je to razlog da pljujem po njemu??
sve u svemu ovaj smith me ne žulja pa nikakva tragedija ako ostane doma.......

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 27 Jan 2009, 22:28

Raspolažem i tom informacijom no cijena nije bila ta koja je o ishodu odlučivala.
Za razliku od toga Smitha (ili bolje rečeno svih Smithova 3 generacije) Beretta 92 FS je puno bolji model i u cijelosti bolji pištolj.
Iako napominjem ja osobno ne "šmekam" oba modela te nemam razloga nikoga zastupati...
Ovo nije uvjeravanje pa mene niti ne trebaš uvjeravati jer moj stav niti možeš razuvjeriti.
Kolika je cijena vani, uopće me ne zanima pa niti tebe ne treba zanimati jer sam vidio i tvoj zanimljivi odgovor na cijenu u SAD-u.
Nego što kažeš na rastavljanje na tome Smithu? Uistinu reprezentativno rješenje! :A18:
Eto tek jedan u nizu nedostataka spram Berette...da ne spominjem količinu zastoja koju je imao na usporednom testu tijekom vojnog tendera...
Ovdje ne pokušavam umanjiti cijenu koju tražiš ali stvarno je pretjerana. To što je nešto od čelika u odnosu na aluminijsku leguru ili polimer znači da je skuplji u proizvodnji a ne nikako kvalitetniji, trajniji, bolji, pouzdaniji i dr.

I još nešto za kraj a s početka posta, pa Beretta 92 FS je Smithove 3 generacije poderala i na policijskom tržištu SAD-a što je također još jedan pokazatelj za konačnu ovjenu prednosti spram Berette 92 FS.

Vidiš recimo čak i kad si spomenuo onu paralelu s "konjščinskom" mogu ti reći da ako Beretta nešto ima onda ima završnu izradu što Smith nikako nema sa svim svojim oštrim i nedorađenim rubovima! A osjećaj repetiranja pištolja tj.povlačenja navlake u stražnji položaj neusporediv je u korist Berette...
Napominjem da nikako nisam "fan" Berette 92 FS niti u jednom dijelu no činjenice su činjenice. :A01:

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 27 Jan 2009, 22:31

Marin Bralić wrote:Heh... Prvi puta sam lovac kontaktirao negdje u 9 mj prosle godine. Obecano mi je, kleli se, da ce 1911 dk stici najkasnije do 12 mjeseca, al neka zovem svaka 2-3 tjedna. Zvao sam, stalno ista prica, za sada jos nista, evo samo sto nije, evo sada ce, dosao je i 12 mj... Tada sam na tu nabavnu koju sam imao kupio Glock 17, kod njih, i pitao opet, kada dolazi 1911dk. Obecano mi je opet da ce u 1 mj. Ja nadobudni podigao novu nabavnu, cekao, cekao. Zvao opet svaka 2 tj, i evo prije par dana slusam kako nista ne ovisi o njima, o lovcu, o..., krivi su drugi, al nema problema, sigurno ce doci. Da, kada,pitam se... Zadnje rece neka zovem u veljaci...
Rezime, nezrelijeg i neodgovornijeg ponasanja od njih nisam sreo u zivotu...
Hehehe...nisu ti rekli koje godine da zoveš....tako sam ja čekao spremnike za Glocka.... :A18: :A18: :A18: :A18:
Last edited by shelby-eleanor on 27 Jan 2009, 23:16, edited 1 time in total.
Reason: dodan quote
D-V-C
M R K I

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 23:04

evo neki od dojmova

One of the best pistols I owned. Heavy but accuracy was superb and with rubber grips recoil was nil. The gun didnt bounce up after each round. Best reason to own for LE was that you could disarm pistol by releasing mag even if a round was in chamber. This was great for near work or if the possibility existed of being disarmed. All original parts 93-00 estimated 5000-6000 rds without one single misfire, jam, failure to feed..not one!! Gun never got too hot even after shooting 100\'s of rounds.

shelby-eleanor
Desetnik
Desetnik

Post by shelby-eleanor » 27 Jan 2009, 23:13

Sakli, aj pliz ubaci izvor kad citiras nesto.. smatram da je izvor podjednako vazan kao i sama informacija :A20:

btw. zasto si vi ne otvorite temu u odgovarajucem dijelu foruma za komentiranje i usporedjivanje? ovdje bi ipak trebali biti samo oglasi :A34:
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."

sakli
Pozornik
Pozornik

Post by sakli » 27 Jan 2009, 23:15

i ja sam se to pitao ali ako pročitaš slijed biti če ti jasno
moje isprike i ja stajem s raspravom....

Post Reply