Da li su policajci sposobni za oružje...?
Re: Da li su policajci sposobni za oružje...?
Ovo je izvanredno, ali je izvan teme. Trebalo bi prebaciti u Lov, a onda ću se rado pridružiti temi 
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- BojnikPerGall
- Desetnik

Mike,
aj molim te pročitaj moj post prije ovog na koji si odgovorio pa mi molim te reci u kojem sam to slučaju statistiku stavio na mjesto argumenta?!
Dapače upravo sam naveo da znam što je statistika a ona je uvijek crno bijela...
Svako rukovanje s oružjem je rizično pa tako i lov.
Ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila nastradati ćeš i to više nema vese s metom i dr. Onaj tko je lovac ipak bi trebao znati kad i gdje smiješ i trebaš pucati... A ne duri po diljvači pa gdje ona bila!
aj molim te pročitaj moj post prije ovog na koji si odgovorio pa mi molim te reci u kojem sam to slučaju statistiku stavio na mjesto argumenta?!
Dapače upravo sam naveo da znam što je statistika a ona je uvijek crno bijela...
Svako rukovanje s oružjem je rizično pa tako i lov.
Ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila nastradati ćeš i to više nema vese s metom i dr. Onaj tko je lovac ipak bi trebao znati kad i gdje smiješ i trebaš pucati... A ne duri po diljvači pa gdje ona bila!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

no. slazes li se samnom da je lov puno rizicniji od ipsc-a bez obzira na broj ispaljenih metaka?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ne!
Pročitaj zadnji pasos prošlog posta.
Svaka radnja s oružjem je potencijalno opasna ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila.
Pročitaj zadnji pasos prošlog posta.
Svaka radnja s oružjem je potencijalno opasna ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

krecuci se kroz shumu nejednakom brzinom lovci mogu pogubiti orijentaciju, ne nuzno da sam radis gresku nego ima idiota koji zure naprijed a ima idiota koji sa stanta krenu prema pognu, tako da nikad nemozes znati krije li se 2 grma dalje iza divljaci neki idiot koji nije na svom mjestu... na streljani se vidi vatrena linija i neces biti kreten i ušetati izmedju meta i strijelca ili iza meta, sto se u lovu moze dogoditi da pucas na srnjaka a ono 10m dalje u grmlju Ivo ima veliku nuždu jer se maknuo sa mjesta cekanja da ga netko ne vidi u nezgodnom polozaju... ti NEMOZES znati i vidjeti kroz grmlje da se idiot spustio u nesigurnu zonu, ili da ti je kolega s desne strane u pogonu ušetao ispred tebe 50m i dok na streljani to mozes barem na vrijeme uociti (govorim o klasicnoj streljani). Sorry ako i kod vas u IPSC ima kretena koji ti ušetaju u stage. Naravno da treba paziti i biti oprezan ali mislim da se u velikoj šumi ima vise mogucnosti da se dogodi tako nesto nego na streljani gdje se ZNA gdje se nalaze ostali strijelci dok u sumi NEZNAS gdje se nalaze svi ostali lovci, za neke mozes znati ali nemozes za sve. jos ako uzmemo u obzir da je streljana zatvorenog tipa rizici su jos manji u korist IPSC-a. To je moje viđenje situacije. strijelci na jednoj strani stage na drugoj, a lov... heh... ko' rukomet, jedni u napadu drugi u obrani, love loptu =)
- BojnikPerGall
- Desetnik

Eto sam si si dao odgovor i potvrdio moje navode. I ti "idioti" ako su u lovu dužni su se držati sigurnosnih pravila, a čim se ne drže eto ti vraga. Dakle i sam si naglasak stavio na "idiote" dakle na nedopušteno ponašanje!krecuci se kroz shumu nejednakom brzinom lovci mogu pogubiti orijentaciju, ne nuzno da sam radis gresku nego ima idiota koji zure naprijed a ima idiota koji sa stanta krenu prema pognu, tako da nikad nemozes znati krije li se 2 grma dalje iza divljaci neki idiot koji nije na svom mjestu...
Ne trebaš se ispričavati jer polemiziramo a svaka polemika ako ima cilj je dobrodošla, stoga napominjem kako se ja ne ljutim samo ti pokušavam dočarati nešto bez pretjerane filozofije.Sorry ako i kod vas u IPSC ima kretena koji ti ušetaju u stage.
Kod nas na IPSC-u se to ne događa... Tijekom pucanja još nitko nikada nije ušetao na stage... A da to i pokuša vjerojatno bi bio spriječen u svojoj namjeri i to na prvom metru svoga puta, od strane suca, njegovog pomoćnika, Range Mastera ili samih drugih natjecatelja.
Dođi pa se uvjeri i ne pričaj na osnovu rekla kazala...
Ono što bojnik želi reći je da u IPSC-u kao i u lovu postoje sigurnosna pravila kojih se u lovu očito dosta sudionika ne pridržava te time ugrožavaju svoj i tuđi život, dok se u IPSc-u natjecatelji istog pridržavaju jer su sankcije brze i nedvosmislene, trenutna diskvalifikacija iz daljnjeg natjecanja a ukoliko bi netko učestalo to činio neka bojnik kaže što bi se s njim dogodilo, kako bi dočarao kako se u IPSC-u riješavaju ti problemi, u lovu se to prepričava uz čašicu ili pljosku uz konstataciju mnogih kako je predmetni idiot i luđak, a na sljedečem pogonu upravo oni naprave isto ili slično, a o obuci da ne pričam, da bi položio sigurnostni ispita koji ti omogućava da nastupišna IPSC tekmi moraš pokazati teoretsko i praktično znanje (par stotina ispucanih metaka uz rigoroznu kontrolu kandidata koliko su usvojili sigurnosna pravila).
E sad zamisli kad se IPSC strijelci nebi pridržavali pravila koliko bi bilo ozlijeđenih u odnosu na broj ispaljenih metaka, to je bit usporedbe.
E sad zamisli kad se IPSC strijelci nebi pridržavali pravila koliko bi bilo ozlijeđenih u odnosu na broj ispaljenih metaka, to je bit usporedbe.
-
GODSKILLER
- Pozornik

pa naravno da nije lako,mes.r lovac kad se suoči jedan na jedan on i lovina(jelen,zec,itd) pa se gledaju ko če prije potegnuti kao u završnoj sceni od dobar,loš,zao...jelte hočel oprema od 20000kn zakazati,jel ako zakaže zec može skočiti...čapati ga za grkljan i onda adijo mare....(lov vatrenim bi zabrania)Mike_Torello wrote:no. slazes li se samnom da je lov puno rizicniji od ipsc-a bez obzira na broj ispaljenih metaka?
kakva je to hrabrost,strepnja,strah,nervoza,gušt jelena na 2000metara..uzmi luk i strelu,samostrel to je lov
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pitao bi te ja kako bi zabranio vatreno u lovu da te naprasi jedan ovakav krmak koji te moze rasparati ko staru jutenu vreću
samo godine iskustva, mirna ruka i Mod98. su spasili lovca od ruznih ozljeda.
dobio je metak na stazi kad je krenuo prema lovcu, na svojih cca 10-15m udaljenosti kad je "iznikao" iz grmlja i napravio salto u zraku.
poslije smo ga zajebavali da je to nasao vepra zaglavljenog u kakve raslje pa ga pogodio point blank u glavu
ili da ga nasao krepanog pa velikim cavlom izbusio rupu u glavi...
samo godine iskustva, mirna ruka i Mod98. su spasili lovca od ruznih ozljeda.
dobio je metak na stazi kad je krenuo prema lovcu, na svojih cca 10-15m udaljenosti kad je "iznikao" iz grmlja i napravio salto u zraku.
poslije smo ga zajebavali da je to nasao vepra zaglavljenog u kakve raslje pa ga pogodio point blank u glavu
ili da ga nasao krepanog pa velikim cavlom izbusio rupu u glavi...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa stari je bio MUP-ovac (Milicajac U Policiji [1978-1998]) samo ako je i domaca, neznam koliko ju dugo moras tuci da joj izrastu ovakvi ocnjaci =)
Pa, kako ne znaš?
Narastu joj od batina, a onda kada ih vidi u ogledalu, podivlja.
Narastu joj od batina, a onda kada ih vidi u ogledalu, podivlja.