Da li su policajci sposobni za oružje...?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Da li su policajci sposobni za oružje...?

Post by nobile157 » 27 Jan 2009, 20:36

Ovo je izvanredno, ali je izvan teme. Trebalo bi prebaciti u Lov, a onda ću se rado pridružiti temi :A19:
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 27 Jan 2009, 20:48

Mike,
aj molim te pročitaj moj post prije ovog na koji si odgovorio pa mi molim te reci u kojem sam to slučaju statistiku stavio na mjesto argumenta?!
Dapače upravo sam naveo da znam što je statistika a ona je uvijek crno bijela...
Svako rukovanje s oružjem je rizično pa tako i lov.
Ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila nastradati ćeš i to više nema vese s metom i dr. Onaj tko je lovac ipak bi trebao znati kad i gdje smiješ i trebaš pucati... A ne duri po diljvači pa gdje ona bila!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2009, 21:09

no. slazes li se samnom da je lov puno rizicniji od ipsc-a bez obzira na broj ispaljenih metaka?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 27 Jan 2009, 21:32

Ne!
Pročitaj zadnji pasos prošlog posta.
Svaka radnja s oružjem je potencijalno opasna ukoliko se ne pridržavaš sigurnosnih pravila.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2009, 23:52

krecuci se kroz shumu nejednakom brzinom lovci mogu pogubiti orijentaciju, ne nuzno da sam radis gresku nego ima idiota koji zure naprijed a ima idiota koji sa stanta krenu prema pognu, tako da nikad nemozes znati krije li se 2 grma dalje iza divljaci neki idiot koji nije na svom mjestu... na streljani se vidi vatrena linija i neces biti kreten i ušetati izmedju meta i strijelca ili iza meta, sto se u lovu moze dogoditi da pucas na srnjaka a ono 10m dalje u grmlju Ivo ima veliku nuždu jer se maknuo sa mjesta cekanja da ga netko ne vidi u nezgodnom polozaju... ti NEMOZES znati i vidjeti kroz grmlje da se idiot spustio u nesigurnu zonu, ili da ti je kolega s desne strane u pogonu ušetao ispred tebe 50m i dok na streljani to mozes barem na vrijeme uociti (govorim o klasicnoj streljani). Sorry ako i kod vas u IPSC ima kretena koji ti ušetaju u stage. Naravno da treba paziti i biti oprezan ali mislim da se u velikoj šumi ima vise mogucnosti da se dogodi tako nesto nego na streljani gdje se ZNA gdje se nalaze ostali strijelci dok u sumi NEZNAS gdje se nalaze svi ostali lovci, za neke mozes znati ali nemozes za sve. jos ako uzmemo u obzir da je streljana zatvorenog tipa rizici su jos manji u korist IPSC-a. To je moje viđenje situacije. strijelci na jednoj strani stage na drugoj, a lov... heh... ko' rukomet, jedni u napadu drugi u obrani, love loptu =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 28 Jan 2009, 00:01

krecuci se kroz shumu nejednakom brzinom lovci mogu pogubiti orijentaciju, ne nuzno da sam radis gresku nego ima idiota koji zure naprijed a ima idiota koji sa stanta krenu prema pognu, tako da nikad nemozes znati krije li se 2 grma dalje iza divljaci neki idiot koji nije na svom mjestu...
Eto sam si si dao odgovor i potvrdio moje navode. I ti "idioti" ako su u lovu dužni su se držati sigurnosnih pravila, a čim se ne drže eto ti vraga. Dakle i sam si naglasak stavio na "idiote" dakle na nedopušteno ponašanje!
Sorry ako i kod vas u IPSC ima kretena koji ti ušetaju u stage.
Ne trebaš se ispričavati jer polemiziramo a svaka polemika ako ima cilj je dobrodošla, stoga napominjem kako se ja ne ljutim samo ti pokušavam dočarati nešto bez pretjerane filozofije.
Kod nas na IPSC-u se to ne događa... Tijekom pucanja još nitko nikada nije ušetao na stage... A da to i pokuša vjerojatno bi bio spriječen u svojoj namjeri i to na prvom metru svoga puta, od strane suca, njegovog pomoćnika, Range Mastera ili samih drugih natjecatelja.
Dođi pa se uvjeri i ne pričaj na osnovu rekla kazala... :A09:

Ice
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ice » 28 Jan 2009, 00:30

Ono što bojnik želi reći je da u IPSC-u kao i u lovu postoje sigurnosna pravila kojih se u lovu očito dosta sudionika ne pridržava te time ugrožavaju svoj i tuđi život, dok se u IPSc-u natjecatelji istog pridržavaju jer su sankcije brze i nedvosmislene, trenutna diskvalifikacija iz daljnjeg natjecanja a ukoliko bi netko učestalo to činio neka bojnik kaže što bi se s njim dogodilo, kako bi dočarao kako se u IPSC-u riješavaju ti problemi, u lovu se to prepričava uz čašicu ili pljosku uz konstataciju mnogih kako je predmetni idiot i luđak, a na sljedečem pogonu upravo oni naprave isto ili slično, a o obuci da ne pričam, da bi položio sigurnostni ispita koji ti omogućava da nastupišna IPSC tekmi moraš pokazati teoretsko i praktično znanje (par stotina ispucanih metaka uz rigoroznu kontrolu kandidata koliko su usvojili sigurnosna pravila).

E sad zamisli kad se IPSC strijelci nebi pridržavali pravila koliko bi bilo ozlijeđenih u odnosu na broj ispaljenih metaka, to je bit usporedbe.

GODSKILLER
Pozornik
Pozornik

Post by GODSKILLER » 29 Jan 2009, 00:38

Mike_Torello wrote:no. slazes li se samnom da je lov puno rizicniji od ipsc-a bez obzira na broj ispaljenih metaka?
pa naravno da nije lako,mes.r lovac kad se suoči jedan na jedan on i lovina(jelen,zec,itd) pa se gledaju ko če prije potegnuti kao u završnoj sceni od dobar,loš,zao...jelte hočel oprema od 20000kn zakazati,jel ako zakaže zec može skočiti...čapati ga za grkljan i onda adijo mare....(lov vatrenim bi zabrania)
kakva je to hrabrost,strepnja,strah,nervoza,gušt jelena na 2000metara..uzmi luk i strelu,samostrel to je lov
NASILJE U SAMOOBRANI NIJE NASILJE TO JE INTELIGENCIJA.......MALCOM X
BOLJE JE IMATI A NE TRIBATI,NEGO TRIBATI A NEMATI

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jan 2009, 00:46

pitao bi te ja kako bi zabranio vatreno u lovu da te naprasi jedan ovakav krmak koji te moze rasparati ko staru jutenu vreću
samo godine iskustva, mirna ruka i Mod98. su spasili lovca od ruznih ozljeda.
dobio je metak na stazi kad je krenuo prema lovcu, na svojih cca 10-15m udaljenosti kad je "iznikao" iz grmlja i napravio salto u zraku.

poslije smo ga zajebavali da je to nasao vepra zaglavljenog u kakve raslje pa ga pogodio point blank u glavu
ili da ga nasao krepanog pa velikim cavlom izbusio rupu u glavi...
Attachments
vepar.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jan 2009, 17:19

pa stari je bio MUP-ovac (Milicajac U Policiji [1978-1998]) samo ako je i domaca, neznam koliko ju dugo moras tuci da joj izrastu ovakvi ocnjaci =)

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Jan 2009, 17:26

Pa, kako ne znaš?
Narastu joj od batina, a onda kada ih vidi u ogledalu, podivlja. :A18:

Post Reply