ZAKON O ORUŽJU

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

ZAKON O ORUŽJU

Post by blackpowder » 04 Feb 2009, 21:58

Previše ljudi, vlasnika ili potencijalnih vlasnika oružja pokazuje zabrinjavajuće nepoznavanje ili krivo tumače ZAKON O ORUŽJU . Kako nepoznavanje Zakona ne oslobađa od odgovornosti po tom istom zakonu, bilo bi dobro da moderatori postave u ovu temu cijeloviti Zakon o oružju u izvornom obliku i temu zaključaju pa nek narod čita. Ovako se forum stalno puni istim pitanjima onih koji se ne potrude da pročitaju Zakon a nekolicina forumaša ubi se pišući da DRŽANJE I NOŠENJE SPORTSKOG ILI DRŽANJE I NOŠENJE LOVAČKOG ORUŽJA NE ZNAČI ZATAKNUTI GA ZA PAS PA NA SVADBU!

off topic: Sreo Mujo u džungli Tarzana. Kako je Tarzan u genima naslijedio manire Lorda predstavlja se Muji: JA TARZAN! (pokaže na sebe) TO ČITA! (pokaže na čimpanzu) Mujo kao svaki onaj koji brzo kopča ali slabo shvaća odgovori : JA MUJO! (pokaže na sebe) TO FATA!(pokaže na Fatu) FATA NE ČITA!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by Mr.Cabdriver » 04 Feb 2009, 22:53

blackpowder wrote:Kako nepoznavanje Zakona ne oslobađa od odgovornosti po tom istom zakonu, bilo bi dobro da moderatori postave u ovu temu cijeloviti Zakon o oružju u izvornom obliku i temu zaključaju pa nek narod čita.
Narod može pronaći taj zakon ovdje: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298395.html

Mi tekst nećemo postati na forumu jer pitanje čije je to intelektualno vlasništvo ako je ičije. Koga zanima, tamo mu je sve. Ja sam bio 2 tjedna na liječenju od blažeg PTSP-a, duboke depresije i obamrlosti desne polutke mozga nakon što sam pročitao taj zakon. Kažu doktori da je to prirodna reakcija i na čitanje naših zakona.

Ako se nobileu da da prođe zakon i protumači svaki članak kako ga shvaća pravna praksa, samo naprijed.

"Članak taj i taj, moje stručno tumačenje kaže vako:"... ali bez postanja izvornog teksta.

I opet niš koristi od svega toga jer ga opet svaki pravnik, policajac, baba na štekeru pa na kraju i sudac tumači kako mu prdne. A nedaj bože da mogu pogriješiti sudci, ti uber-menschen, pravednici i šta ja znam šta, trkelj, trkelj.

To je naravno moje mišljenje. Unaprijed se ograđujem od samog sebe i svih dušebrižnika koji se sada osjećaju pogođeni mojim mišljenjem.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: ZAKON O ORUŽJU

Post by blackpowder » 05 Feb 2009, 08:38

zakon o oružju kao i svaki zakon objavljen u Narodnim novinama nema autorska prava i može se slobodno objavljivati. znači link objavite pod naslov zakon o oružju i zaključajte temu pa nek raja čita. mnogi koji ga traže preko interneta nekritički pročitaju neku stariju verziju zakona koji više ne važi pa se nađu na sto čuda. :A28:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Post Reply