NEHOTIČNO OPALJENJE STRELJIVA...ALI NE IZ ORUŽJA!!!???
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: NEHOTIČNO OPALJENJE STRELJIVA...ALI NE IZ ORUŽJA!!!???
Aha, poslije karambola!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Hebeš karambolu da se popraviti mnogi bi bili presretni kada bi i takovog imali u kolekciji.blackpowder wrote:Aha, poslije karambola!
No Peace without Justice !
Znam da nista svabo nije izmislio sto mi ne mozemo potrgat
ali kako se cijev vadi poslije ovakvog "sranja"?
ali kako se cijev vadi poslije ovakvog "sranja"?
vrlo teško, ovako:
Trajalo je jedno tri sata, korišteni specijalni boreri i puno znoja kvalitetnog majstora puškara
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Teško mi je objašnjiva ova situacija sa opaljenjem metka pri padu na drugi kruti predmet.
Zašto? Stoga što je potrebna prilično jaka sila, a k tome imajući u vidu oblik igle koja ga udara, da može aktivirati kapislu u toj mjeri da opali metak. Pogotovo što kapisla, ako je pravilno postavljena, mora biti ispod razine čahure. Inače, kod punjenja se kapisla maksimalno ugurava u dno njenog ležišta, jer bi u protivnom amortizirala udarac udarne igle i ne bi došlo do opaljenja. To je 100 postotna teorija, jer punim municiju jako dugo. Čak postoji upozorenje kod rukovanja sa opremom za punjenje kapisla da se nose zaštitne naočale, jer zbog siline uguravanja može se aktivirati. Ne bih se upuštao u dublje diskusije, jer nisam bio na licu mjesta događaja.
Isto tako, da mi netko kaže da je ispalio metak 7,65 iz devetke rekao bih bez puno dvoumljenja da to nije istina. Međutim, osobno sam prisustvovao tome i dugo godina sam čuvao te tri čahure (ako ih nađem stavit ću sliku). Ujedno, ovo je također još jedno upozorenje da se odmaknete od "stručnjaka" koji su prvi put na streljani i "sve znaju".
Zašto? Stoga što je potrebna prilično jaka sila, a k tome imajući u vidu oblik igle koja ga udara, da može aktivirati kapislu u toj mjeri da opali metak. Pogotovo što kapisla, ako je pravilno postavljena, mora biti ispod razine čahure. Inače, kod punjenja se kapisla maksimalno ugurava u dno njenog ležišta, jer bi u protivnom amortizirala udarac udarne igle i ne bi došlo do opaljenja. To je 100 postotna teorija, jer punim municiju jako dugo. Čak postoji upozorenje kod rukovanja sa opremom za punjenje kapisla da se nose zaštitne naočale, jer zbog siline uguravanja može se aktivirati. Ne bih se upuštao u dublje diskusije, jer nisam bio na licu mjesta događaja.
Isto tako, da mi netko kaže da je ispalio metak 7,65 iz devetke rekao bih bez puno dvoumljenja da to nije istina. Međutim, osobno sam prisustvovao tome i dugo godina sam čuvao te tri čahure (ako ih nađem stavit ću sliku). Ujedno, ovo je također još jedno upozorenje da se odmaknete od "stručnjaka" koji su prvi put na streljani i "sve znaju".
Ovo je potpuno točno i već je navedeno gore negdje, a što se tiče ovih nesretnih opaljenja pri pada na tlo,gutenberg wrote: Inače, kod punjenja se kapisla maksimalno ugurava u dno njenog ležišta, jer bi u protivnom amortizirala udarac udarne igle i ne bi došlo do opaljenja. To je 100 postotna teorija, jer punim municiju jako dugo. .
jebiga splet puno nesretnih okolnosti. Nisam ni ja vjerovao kada mi je lega ispričao, pa sam onda čuo i od drugog,
pa pročitao negdje....tako da tih događaja ima i više nego što mi mislimo......nažalost
D-V-C
M R K I
M R K I