AK47 vs M16
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Re: AK47 vs M16
Zanimljivo, obično svi pljuju po rumunjkama da su pored kineskih najgori derivati AK47... Da se užare i zapeku i općenito odlaze u ku*ac pri učestaloj pucnjavi tipa više rafala za redom itd...J07@ wrote: rumunjka je pucala do kraja
hm...
Da nije to bila bugarka jer dosta ekipe zamjenjuje olako te dvije varijante?
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Mislim da je bilo problema u pocetku s kalibrom rumunjke.
To su bile one s drvenim kundakom i prednjim rukohvatom.
Ak se dobro sjecam, bile su 7,60mm pa je bilo problema
s cijevima nakon malo ozbiljnije upotrebe.
Netko ce me nadopuniti od ekipe.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Zna se tko je on, možda nije sveznajući al je jedan od najiskusnijih na forumu. I vjerojatno puno iskusniji i od mene (POGOTOVO!), tebe i patcha zajedno.J07@ wrote: al mrzim kad mi neko kao bojnik ide solit pamet
dobro se zna ko je on
al bome ni on nije sveznajuci
Iznesene su većinom samo činjenice i od nobile-a i od bojnika. I slažem se sa njima... to što bi neki propali veteran radije thompsona ili ak47 umjesto m16 je njegov problem. Ukusi priučenih pojedinaca nisu meritorni da proglase neko oružje šrotom ili ne. S vremenom se šrot dokazao šrotom i sada o tom šrotu ne raspravljamo uopće kao o oružju već kao o rijetkim kolekcionarskim primjercima ili tak nečemu.
M16 i bratija su tu, AK47 i bratija su tu... znači valjaju. Koja je bolja koja je lošija je samo pitanje ukusa pojedinca i trenutne primjene. Obije ubijaju, obije su precizne i obije su DOVOLJNO pouzdane! Obije su SUPER i rado bi ih udomio obije u ormariću da ih se može imat na dozvolu i volio bi ih i mazio i pazio podjednako! To da li jedna nosi 30 metaka u točku od 2 cm na 100 metara a druga razbacuje u krugu od 3 cm na 100 metara je glupost oko koje se samo glupani mogu posvađat. A i zastoji i slično su priča za sebe sa svojim kontekstima i specifičnostima.
I molim te prestani s time "zna se tko..." i "zna se kome..." jer em što nije lijepo em unosi nervozu među ostale članove.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
jokMr.Cabdriver wrote: Zanimljivo, obično svi pljuju po rumunjkama da su pored kineskih najgori derivati AK47... Da se užare i zapeku i općenito odlaze u ku*ac pri učestaloj pucnjavi tipa više rafala za redom itd...
hm...
Da nije to bila bugarka jer dosta ekipe zamjenjuje olako te dvije varijante?
bila ruminjka
napiso sam da moja nije htjela normalno pucat pojedinacno
al sam zaboravil da je i na kraju rumunjka zakazala i da decki nisu imali bombe i podrsku sa mog polozaja ko zna kaj bi bilo
k.horvat wrote:Mislim da je bilo problema u pocetku s kalibrom rumunjke.
urbana legenda
rumunjka se grijala iz 2 razloga
a to je
tanja cjev
los materijal
a taj ko je proglasil da je ona manjeg kalibra treba za jajca objesit u sumi
zavisiMr.Cabdriver wrote: Zna se tko je on, možda nije sveznajući al je jedan od najiskusnijih na forumu. I vjerojatno puno iskusniji i od mene (POGOTOVO!), tebe i patcha zajedno.
iskusan u cemu i kolko
u nekim stvarim sigurno i je
al ja ne izmisljam stvari i pisem iz vlastitog iskustva
a pogotovo o upotrebi pjesadiskog naoruzanja koje sam koristil
npr. jos jedna urbana legenda je da je M70ab2 nabolja kopija AK
cista glupost
jedina prednost doticne puske nad ostalim AK je u mogucnosti u ispaljivanju tromblona
naravno bolja je od rumunjke u svakom pogledu
al npr. nije bolja od istocno njemackog AK pa i orginal ruskog, madarskog pa cak ni od kineza (al kod kineza je bilo da je bilo kineza i "kineza" tak da je neki bil super a drugi za bacit)
eto tolko
J07@ wrote: npr. jos jedna urbana legenda je da je M70ab2 nabolja kopija AK
cista glupost
jedina prednost doticne puske nad ostalim AK je u mogucnosti u ispaljivanju tromblona
naravno bolja je od rumunjke u svakom pogledu
al npr. nije bolja od istocno njemackog AK pa i orginal ruskog, madarskog pa cak ni od kineza (al kod kineza je bilo da je bilo kineza i "kineza" tak da je neki bil super a drugi za bacit)
eto tolko
Iz osobnog iskustva mogu reći da to nije urbana legenda već činjenica. Nije da baš preferiram srpsko oružje ali srbijanka je uz originalnu ruskinju jedini vrhunski proizvod. Mađarica još kako-tako ali rumunjka i kineskinja su živo sranje, no ako ti smatraš da je to samo legenda onda ok ali za vrijeme domovinskog rata nitko nije želio duziti rumunjku dok se srbijanka grabila ko luda
Last edited by Mike_Torello on 02 Feb 2009, 01:20, edited 2 times in total.
Reason: post je izmjenjen jer se kosio s pravilima foruma a korisniku je izrecena opomena.
Reason: post je izmjenjen jer se kosio s pravilima foruma a korisniku je izrecena opomena.
Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!
madarska-rukohvat od drva mi se ne svida
povrsinska zastita bolja od M70
kinez (kak koji kak sam vec i navel) bolja povrsinska zastita
bilo je vise modela
neki su imali navoj na cjevi dok drugi nisu
bugarski AK onaj sa plasticnim usadnikom
kromirana cjev, bolja povrsinska zastita
istocno njemacki
kromirana cjev, bocno preklopni usadnik koji ne dobi lufta svremenom
osim ak dode kod kakvog genijalca u ruku koji ga na silu rasklopi i sklopi
ja sam ipak upucen u razlike izmedu proizvodaca
a i sve te puske su prosle kroz moje ruke
pa mogu iz osobnog iskustva rec kakva je koja
cak sam se sa M70ab2 najduze druzil
povrsinska zastita bolja od M70
kinez (kak koji kak sam vec i navel) bolja povrsinska zastita
bilo je vise modela
neki su imali navoj na cjevi dok drugi nisu
bugarski AK onaj sa plasticnim usadnikom
kromirana cjev, bolja povrsinska zastita
istocno njemacki
kromirana cjev, bocno preklopni usadnik koji ne dobi lufta svremenom
osim ak dode kod kakvog genijalca u ruku koji ga na silu rasklopi i sklopi
ja sam ipak upucen u razlike izmedu proizvodaca
a i sve te puske su prosle kroz moje ruke
pa mogu iz osobnog iskustva rec kakva je koja
cak sam se sa M70ab2 najduze druzil
Last edited by Mike_Torello on 02 Feb 2009, 01:21, edited 1 time in total.
Reason: post je izmjenjen jer je sadrzavao odgovor na prethodni post koji nije bio po pravilima foruma.
Reason: post je izmjenjen jer je sadrzavao odgovor na prethodni post koji nije bio po pravilima foruma.
Pozdrav svima na forumu!
Ja sam novi član od neki dan pa bi se malo pridruzio ovoj diskusiji AK vs M16.
Naime imam zaista puno iskustva sa kalašom, ex jug proizvodnje, a sticajem okolnosti imao sam i dosta iskustva sa M4, pa mogu prenijeti svoje iskustvo.Malu bi prednost dao jurišnoj pučki M4 i to iz nekoliko razloga. Kao prvo zbog lkalibra i rana ekspolozivnog tipa, i mogućnosti nošenja daleko većeg borbenog kompleta u borbenim situacijama.
Tijkom uporabe jednog i drugog oružja, meni osobno se bolje poazala M4 i instinktivnom otvaranju paljbe, jer sam ju mogao dobro kontrolirati u rafalnoj i pojedninačnoj paljbi i pogotci su bili dobri. Sama manipulacija oružjem je kod M4 daleko bolja, jer su funkcionalne poluge na dohvatu palca desne ruke pa nema potrebe za micanjem ruke sa rukohvata. I u ciljanom otvaranmju paljbe mi se M4 pokazao bolji, možda zbog dipterskih ciljnika, mada ne bi znao tocno. Zastoja u paljbi nisam imao s niti jednom puškom, mada sam ispalio na tisuće metaka.
Za prvi put ovako ukratko.
Ja sam novi član od neki dan pa bi se malo pridruzio ovoj diskusiji AK vs M16.
Naime imam zaista puno iskustva sa kalašom, ex jug proizvodnje, a sticajem okolnosti imao sam i dosta iskustva sa M4, pa mogu prenijeti svoje iskustvo.Malu bi prednost dao jurišnoj pučki M4 i to iz nekoliko razloga. Kao prvo zbog lkalibra i rana ekspolozivnog tipa, i mogućnosti nošenja daleko većeg borbenog kompleta u borbenim situacijama.
Tijkom uporabe jednog i drugog oružja, meni osobno se bolje poazala M4 i instinktivnom otvaranju paljbe, jer sam ju mogao dobro kontrolirati u rafalnoj i pojedninačnoj paljbi i pogotci su bili dobri. Sama manipulacija oružjem je kod M4 daleko bolja, jer su funkcionalne poluge na dohvatu palca desne ruke pa nema potrebe za micanjem ruke sa rukohvata. I u ciljanom otvaranmju paljbe mi se M4 pokazao bolji, možda zbog dipterskih ciljnika, mada ne bi znao tocno. Zastoja u paljbi nisam imao s niti jednom puškom, mada sam ispalio na tisuće metaka.
Za prvi put ovako ukratko.
W E L C O M E
Doduše, M4 smo ovlaš spominjali iako je tema ustvari AK 47 V.S. M16 i to ona M 16 iz Vijetnama, koja je u međuvremenu poboljšana i koja ne pati od ondašnjih nedostataka.
Doduše, M4 smo ovlaš spominjali iako je tema ustvari AK 47 V.S. M16 i to ona M 16 iz Vijetnama, koja je u međuvremenu poboljšana i koja ne pati od ondašnjih nedostataka.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Da budem precizniji, sadašnji model je M16A4
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Moželi mi netko napokon elaborirati nešto više o M16 vs AK 47, da jednom za uvijek budemo na čisto što je kod koje puške prednost, a što nedostatak, pa da zaključimo temu, također me zanima što znači sadašnji model, da li je to zadnji model ili je to model koji se sada koristi u US ARMY i koje su karakteristike tog modela i inačica kroz povijest, ako netko zna molio bi da elaborira i podijeli svoje znanje sa nama koji ne znamo ili nismo baš sigurni, pa da usvojimo ta znanja i zaključimo temu, što je i cilj ovog foruma,zar ne?
Ili će sve ostati na Jožinim naklapanjima bez argumenata i pljuvanju eminentnih stručnjaka na tom području koji također imaju bogato ratno iskustvo u korištenju predmetnog oružja, koje Joža toliko ističe i na koje se poziva kao da je jedini koji je sudjelovao u Domvinskom ratu.
Sve je rekao kad je popljuvao inačicu AK 47 ex Yugo proizvodnje M70 iz čega se vidi njegovo iskustvo, M 70 je neminovno jedna od najkvalitetnijih verzija AK 47 što su također potvrdila ratna iskustva diljem ratišta u RH, ali je zahtjevala redovno održavanje tj. čišćenje što Joža možda nije znao, te je mislio da je u JNA svakodnevo čišćenje oružja od 2 sata bila furka ondašnjih podoficira, nije Joža već potreba, jer je to oružje to zahtjevalo.
edit by Shelby: ostatak posta je obrisan, Ice imas upozorenje, tema je do daljenjeg zakljucana!
Ili će sve ostati na Jožinim naklapanjima bez argumenata i pljuvanju eminentnih stručnjaka na tom području koji također imaju bogato ratno iskustvo u korištenju predmetnog oružja, koje Joža toliko ističe i na koje se poziva kao da je jedini koji je sudjelovao u Domvinskom ratu.
Sve je rekao kad je popljuvao inačicu AK 47 ex Yugo proizvodnje M70 iz čega se vidi njegovo iskustvo, M 70 je neminovno jedna od najkvalitetnijih verzija AK 47 što su također potvrdila ratna iskustva diljem ratišta u RH, ali je zahtjevala redovno održavanje tj. čišćenje što Joža možda nije znao, te je mislio da je u JNA svakodnevo čišćenje oružja od 2 sata bila furka ondašnjih podoficira, nije Joža već potreba, jer je to oružje to zahtjevalo.
edit by Shelby: ostatak posta je obrisan, Ice imas upozorenje, tema je do daljenjeg zakljucana!
Molim vas, možda da ipak malo razmislite prije linča na jožu ljudi, ali ipak je po meni ciganka negdje oko zlatne sredine AK pušaka. Jedna Litvanka ju šije za bar 30% po preciznosti, ali nemojte podcijenjivati ni održavanje jer u postovima prije zamjerate M-16 da je bila prezahtjevna za održavanje, a onda za ciganku kažete da "samo" zahtjeva redovno održavanja. Ciganka je zahtjevna, loše površinski zaštičena, napravljena od čelika koji je sklon hrđanju i cijev joj nije tvrdo kromirana( možda i največa mana) i točka htjeli vi to priznati ili ne. Najbolje Što su srbi napravili je prekucani mauser, 
AK 47 vs M16 II
Oprosti nisam rekao da je M16 bila prezahtjevna za održavanje već da je zahtjevala redovno održavanje što vojnici na terenu nisu činili! A reci mi molim te da li je M70 unatoč neodržavanju bila nepouzdano oružje?
Što se tiče preciznosti Litvanske verzije AK i M 70 možeš li mi navesti na koliko je to oružja i tko izršio usporedno testiranje u kakvim uvjetima s kojim streljivom, u kakvom su stanju bile te puške i masu drugih činjenica koje koliko vidiš iole ozbiljan poznavatelj vatrenog oružja odmah postavi i traži kako bi mogao vrednovati te rezultate ili se tu radi o subjektivnom dojmu bez pravog pristupa, da bi se o ovakvj temi donio generalni zaključak.
Stoga molim ako već idemo u te detalje da se elaborira od početka dokraja, a ne malo "pljucne" i to je to, a u isto vrijme onima koji nešto žele elaborirati kaže da to niti ne trebaju, sorry ali to nikako nije način.
I gdje ćemeni sad Joža elaborirati kad ste zaključali temu bez objašnjenja?
Što se tiče preciznosti Litvanske verzije AK i M 70 možeš li mi navesti na koliko je to oružja i tko izršio usporedno testiranje u kakvim uvjetima s kojim streljivom, u kakvom su stanju bile te puške i masu drugih činjenica koje koliko vidiš iole ozbiljan poznavatelj vatrenog oružja odmah postavi i traži kako bi mogao vrednovati te rezultate ili se tu radi o subjektivnom dojmu bez pravog pristupa, da bi se o ovakvj temi donio generalni zaključak.
Stoga molim ako već idemo u te detalje da se elaborira od početka dokraja, a ne malo "pljucne" i to je to, a u isto vrijme onima koji nešto žele elaborirati kaže da to niti ne trebaju, sorry ali to nikako nije način.
I gdje ćemeni sad Joža elaborirati kad ste zaključali temu bez objašnjenja?
- shelby-eleanor
- Desetnik

tema je otkljucana, bilo kakvo vrijedjanje bit ce strogo sankcionirano! 
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
Zbog čega upozorenje meni, a Joža prođe lišom iako je pljuvao sve u 16 na ovoj temi,prije nego sam reagirao, pa zar je u duhu foruma kad netko kaže da će nešto elaborirati (što znači detaljnije i opširnije objasniti) kako bi nešto naučili, a Joža kaže: "pa i ne moraš, tko si ti, da nešto kažeš", po meni je to totalno u suprotnosti sa smislom foruma i mislim da su ovdje mjerila dvostruka (modovi su tu odigrali loše i to je Joža dobro iskoristio, a forum izgubio, nadam se da ste toga svjesni) i zato ću se povesti za onom poslovicom ne bacaj biserje pred svinje, a Jožu pitam zašto sada ne elaborira kada je rekao da netko drugi to ne treba raditi, ja sam baš htio čuti takav jedan elaborat i očito mi ga je Joža uskratio i zato sam sad ljut jer sam ja, a i ostali forumaši ostali prikraćeni za to, stoga molim Jožu da nam nadoknadi izgubljeno svojim postupkom.
I tko je Joža da odlučuje u ime svih?
Ne morate me upozoravati više na ništa!
I tko je Joža da odlučuje u ime svih?
Ne morate me upozoravati više na ništa!
joj al si nestrpljiv
kao prvo nije me bilo doma cjeli dan
a sad sam ti prvo isel slat PM pa dobim poruku da je tema otkljucana
pa da mogu ostavit post
evo samo za tebe specijalno
**************************************************************************************
ja pisem i vlastitog iskustva i iz iskustva ljudi za koje sam siguran da ne kenjaju gluposti
eto direktno kaj se tice madarske verzije AK sam saznal od kolega koji su ju duzili
odusevila me povrsinska zastita
sad neki kazu da je to tvrdo brunirano a drugi da je zapeceni lak
mozda bi neki puskar mogo ovo objasnit
e sad eminentni strucnjaci na forumu mi ama bas nis ne znace
ak nisu aktivno koristili vise raznih AK (mislim na zemlju proizvodnje)
ja sam imo tu srecu il nesrecu da sam koristil vise vrsta
najvise rumunjku za koju sam napisal da je stekala na pojednanacno
al mi se nije savinula cjev nakon ispucanih 30kom u rafalu kak kazu urbane legende
M70ab2 je moja druga AK isto losa sreca
usadnik raskliman, preciznost katastrofa
izvlakac cahura ponekad otkazivo poskusnost pa je ubrzo bila zamjenjena drugom ab2
madarska verzija AK ona mala padobranska (valjda znas na koju mislim)
samo pohvale (steta nismo se dugo druzili)
itd. prek kineskog sa tokrakom bajonetom
pa prek litvanke za kojom sam skoro plako kad sam ju moro razduzit i zaduzit G3
mana joj je bil samo plasticni usadnik
pa do istocnonjemackog izvadenog direktno iz kutije glanc novog
sa bocno preklopnim usadnikom
preciznost prezadovoljavajuca
cjev kromirana
povrsinska zastita zadovoljavajuca
nikad nikakvih problema
nemajuci blage veze o AP tipa AK i ostalih
sve sam naucil u hodu od ostalih
sve me zanimalo pa sam skupljal bacene knjige JNA sa uputstvima za rukovanje itd
ucil iz knjiga i iz vlastitog iskustva i iz iskustva ostalih ljudi
npr.
M70ab2 vs istocno njemacki
M70ab2 ima jednu jedinu prednost
a to je mogucnost ispaljivanja tromblona
povrsinska zastita je tu negdje
zastita cjevi u korist istocnog n.
bocno preklopni usadnik u korist ist.n.
pitaj svoje strucnjake dal je to tak il nije
ak oni kazu da nije
nek obrazloze zakaj nije
al ne vidim razloga glancat pusku svaki dan 2h ak niste pucali iz nje il vjezbali
il mozda jeste
jebga nebih znao
kad sam got imo priliku
a to je zavisilo od smjena na polozaju
sam ak nis drugo premazo pusku uljem i obriso ju
a poslje rata
sam uvjek na gadanje nosil WD sa sobom
i poslje gadanja presprical pusku iznutra
tak kad smo se vratili u vojarnu
imo sam malo posla oko ciscenja
za mene je ova saga oko pusaka gotova
ak ko kaj ima za pitat pametnog u vezi AK pusaka
nek pita prek PMa
pozdrav
kao prvo nije me bilo doma cjeli dan
a sad sam ti prvo isel slat PM pa dobim poruku da je tema otkljucana
pa da mogu ostavit post
evo samo za tebe specijalno
**************************************************************************************
evo ovakIce wrote: Ili će sve ostati na Jožinim naklapanjima bez argumenata i pljuvanju eminentnih stručnjaka na tom području koji također imaju bogato ratno iskustvo u korištenju predmetnog oružja,
ja pisem i vlastitog iskustva i iz iskustva ljudi za koje sam siguran da ne kenjaju gluposti
eto direktno kaj se tice madarske verzije AK sam saznal od kolega koji su ju duzili
odusevila me povrsinska zastita
sad neki kazu da je to tvrdo brunirano a drugi da je zapeceni lak
mozda bi neki puskar mogo ovo objasnit
e sad eminentni strucnjaci na forumu mi ama bas nis ne znace
ak nisu aktivno koristili vise raznih AK (mislim na zemlju proizvodnje)
ja sam imo tu srecu il nesrecu da sam koristil vise vrsta
najvise rumunjku za koju sam napisal da je stekala na pojednanacno
al mi se nije savinula cjev nakon ispucanih 30kom u rafalu kak kazu urbane legende
M70ab2 je moja druga AK isto losa sreca
usadnik raskliman, preciznost katastrofa
izvlakac cahura ponekad otkazivo poskusnost pa je ubrzo bila zamjenjena drugom ab2
madarska verzija AK ona mala padobranska (valjda znas na koju mislim)
samo pohvale (steta nismo se dugo druzili)
itd. prek kineskog sa tokrakom bajonetom
pa prek litvanke za kojom sam skoro plako kad sam ju moro razduzit i zaduzit G3
mana joj je bil samo plasticni usadnik
pa do istocnonjemackog izvadenog direktno iz kutije glanc novog
sa bocno preklopnim usadnikom
preciznost prezadovoljavajuca
cjev kromirana
povrsinska zastita zadovoljavajuca
nikad nikakvih problema
oprosti ja sam samo jedan od mnogo balavaca sa 18g otiso na terenIce wrote:koje Joža toliko ističe i na koje se poziva kao da je jedini koji je sudjelovao u Domvinskom ratu.
nemajuci blage veze o AP tipa AK i ostalih
sve sam naucil u hodu od ostalih
sve me zanimalo pa sam skupljal bacene knjige JNA sa uputstvima za rukovanje itd
ucil iz knjiga i iz vlastitog iskustva i iz iskustva ostalih ljudi
evo ova tvoja tvrdnja ne stoji ama bas na nikakvim nogamaIce wrote:Sve je rekao kad je popljuvao inačicu AK 47 ex Yugo proizvodnje M70 iz čega se vidi njegovo iskustvo, M 70 je neminovno jedna od najkvalitetnijih verzija AK 47 što su također potvrdila ratna iskustva diljem ratišta u RH,
npr.
M70ab2 vs istocno njemacki
M70ab2 ima jednu jedinu prednost
a to je mogucnost ispaljivanja tromblona
povrsinska zastita je tu negdje
zastita cjevi u korist istocnog n.
bocno preklopni usadnik u korist ist.n.
pitaj svoje strucnjake dal je to tak il nije
ak oni kazu da nije
nek obrazloze zakaj nije
sory al jebga nisam bil u JNA pa neznamIce wrote: ali je zahtjevala redovno održavanje tj. čišćenje što Joža možda nije znao, te je mislio da je u JNA svakodnevo čišćenje oružja od 2 sata bila furka ondašnjih podoficira,
al ne vidim razloga glancat pusku svaki dan 2h ak niste pucali iz nje il vjezbali
il mozda jeste
jebga nebih znao
a kaj se tice mog odrzavanja puskeIce wrote: nije Joža već potreba, jer je to oružje to zahtjevalo.
kad sam got imo priliku
a to je zavisilo od smjena na polozaju
sam ak nis drugo premazo pusku uljem i obriso ju
a poslje rata
sam uvjek na gadanje nosil WD sa sobom
i poslje gadanja presprical pusku iznutra
tak kad smo se vratili u vojarnu
imo sam malo posla oko ciscenja
za mene je ova saga oko pusaka gotova
ak ko kaj ima za pitat pametnog u vezi AK pusaka
nek pita prek PMa
pozdrav
Gle u ovom tvom elaboratu ne vidim nigdje niti riječi o M16 što je mene u biti zanimalo, pa reci mi nešto o njoj i inačicama kroz povijest, to je bit teme, pa onda usporedi sa ovim što si napisao za AK-jce, nije me zanimala usporedba pušaka AK konstrukcije već ovo drugo.
Hvala, unaprijed!
Hvala, unaprijed!
na svako moje daljne pisanje ti ces imat komentare i podjebavanja
ak ti nije dovoljno ono kaj sam do sad napisal
ja se bome ponavljat necu
a saga o AK47 vs M16
je vec tolko prozvakan da to nije normalno
proguglaj malo pa ces vidit
iako ces rec da ja vjerujem nekom anonimusu sa dokumentarca
jebga i ja sam anonimus a bome i ti
a i strucnaci na forumu su anonimusi jer ja od nijednog neznam titulu
a bome nisam ni upoznat sa tim koje im je sve oruzje proslo kroz ruke i kolko su ga "aktivno" koristili
pa zakaj bi ja onda vjeroval tim anonimusima
al ono u cemu ljudi grjese a cini mi se da je nobile spomenul
je to da se kod takvih usporedbi ne uzima M16 koristena u vijetnamu
nego poboljsane inacice
dok je AK47 uvjek isti
i tu dolazi do ovakvih stvari i nejasnoca
eto javil ti se covjek fantombh koji je koristil obje puske
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?p=14084#p14084
zakaj se nisi ulovil za njegovo elaboriranje
nadam se da sam ti sad i za M16 odgovoril
i da si zadovoljan odgovorom
pa ak slucajno jos kaj ima
moze i to na PM
aj bok
ak ti nije dovoljno ono kaj sam do sad napisal
ja se bome ponavljat necu
a saga o AK47 vs M16
je vec tolko prozvakan da to nije normalno
proguglaj malo pa ces vidit
iako ces rec da ja vjerujem nekom anonimusu sa dokumentarca
jebga i ja sam anonimus a bome i ti
a i strucnaci na forumu su anonimusi jer ja od nijednog neznam titulu
a bome nisam ni upoznat sa tim koje im je sve oruzje proslo kroz ruke i kolko su ga "aktivno" koristili
pa zakaj bi ja onda vjeroval tim anonimusima
al ono u cemu ljudi grjese a cini mi se da je nobile spomenul
je to da se kod takvih usporedbi ne uzima M16 koristena u vijetnamu
nego poboljsane inacice
dok je AK47 uvjek isti
i tu dolazi do ovakvih stvari i nejasnoca
eto javil ti se covjek fantombh koji je koristil obje puske
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?p=14084#p14084
zakaj se nisi ulovil za njegovo elaboriranje
nadam se da sam ti sad i za M16 odgovoril
i da si zadovoljan odgovorom
pa ak slucajno jos kaj ima
moze i to na PM
aj bok
Molim lijepo da elaboriranja ne idu na PM jer mi ostali nećemo ništa naučiti

D-V-C
M R K I
M R K I
Je Joža, izuzetno sam zadovoljan tvojim odgovorom i priznajem da si i više nego dostojan zamjeniti neke tamo stručnjake kojih vidim više nema na forumu jer su očito poraženi do nogu tvojim argumentima.
A reci mi molim te ako je tvoj savjet i odgovor na moje pitanje da guglam što će mi onda forum, pa zar smo svi mi onda kreteni koji smo njegovi članovi i koji želimo čuti nečija iskustva iz prve ruke i prenijeti svoja, Joža ne kužim te majke mi, a koliko vidim ni mnogi na forumu, a brate onda mislim da nije problem u nama.
O stručnjacima na forumu ti ne moraju i ne trebaju govoriti njihove titule već postovi i znanje i iskustvo utkano u njih što će svatko tko malo više zna o oružju brzo shvatiti tko je tko na ovom forumu, bez obzira na nick, čin i glas koji ga bije.
ZNANJE JE ZNANJE Joža, ma koliko mi šutjeli o tome.
A reci mi molim te ako je tvoj savjet i odgovor na moje pitanje da guglam što će mi onda forum, pa zar smo svi mi onda kreteni koji smo njegovi članovi i koji želimo čuti nečija iskustva iz prve ruke i prenijeti svoja, Joža ne kužim te majke mi, a koliko vidim ni mnogi na forumu, a brate onda mislim da nije problem u nama.
O stručnjacima na forumu ti ne moraju i ne trebaju govoriti njihove titule već postovi i znanje i iskustvo utkano u njih što će svatko tko malo više zna o oružju brzo shvatiti tko je tko na ovom forumu, bez obzira na nick, čin i glas koji ga bije.
ZNANJE JE ZNANJE Joža, ma koliko mi šutjeli o tome.