Opruga za Gamo shadow 1000 (.22)
Moderator: karabalic
Opruga za Gamo shadow 1000 (.22)
Kupio sam polovnu pušku, u super je stranju samo je dosta oslabila - prošli vlasnik se dobrano ispucao s njom 
Zanima me dal moram stavljat original oprugu ili neku istih dimenzija.
Jel bih mogao ja stavit neku jaču oprugu od originalne da dobijem bar 250m/s.
Znam da ima nekih majstora koji baš prave te opruge i budu puno bolje od tvorničkih ali ne znam ni jednog majstora.
Ja sam iz Osijeka.
Hvala na pomoći!
Zanima me dal moram stavljat original oprugu ili neku istih dimenzija.
Jel bih mogao ja stavit neku jaču oprugu od originalne da dobijem bar 250m/s.
Znam da ima nekih majstora koji baš prave te opruge i budu puno bolje od tvorničkih ali ne znam ni jednog majstora.
Ja sam iz Osijeka.
Hvala na pomoći!
Mjenjam gamo shadow 1000 cal 5.5mm za neku 4.5mm pušku u tom rangu.
Imam i optiku gamo 4x32 koja estetski savršeno paše puški - to ide u kombinaciju ako i vi meni dajete odgovarajuću optiku.
Imam i optiku gamo 4x32 koja estetski savršeno paše puški - to ide u kombinaciju ako i vi meni dajete odgovarajuću optiku.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Opruga za Gamo shadow 1000 (.22)
kupi opet oprugu za Shadow1000/Hunter440 ili ako zelis jacu onda od Hunter 1250, ali to neces moci sam strpati unutra pa odnesi nekom iskusnijem puskaru... jer i originalnu je tesko zagurati a kamoli ovu upola jacu...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
A jel postoji opasnost za pušku ako uzmem jaču oprugu? Znam da dugoročno to sigurno više troši pušku, ali hoće izdržat bar 5-10 tisuća hitaca? Uzmimo da stavim oprugu od Huntera 1250 koja puca brzinom 277m/s, dok je moja 220m/s - ne čini mi se da je pretjerano jača opruga.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da je Klik s time vise upoznat, no, ako H1250 nema drugaciji cilindar i klip nebi trebalo biti problema, jer H1250 u originalu dolazi sa oprugom od H440/S1000 a ova jaca je pakirana sastrane u kutiji... tako sam bar ja informiran... dugorocno... cuj, ako je uredno slozeno, mislim da nebi trebalo biti problema...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
U Pevcu na Jankomiru sam vidio opruge, nazalost gledao sam samo za Hatsanicu i ona kosta 30-ak kuna.
Hvala, valjd ću negdje naću oprugu, ali trenutno mi je veći problem to što su šarafi na puški zvjezdasti pa nemam alat da sam zamjenim oprugu.