ljudi moji što je ovo
Re: ljudi moji što je ovo
zato ja više čitam nego pišem jer sam svjestan svojeg (ne)znanja, a i kad pišem onda je to ili nešto što znam ili postavim pitanje(doduše ima i pošalica ali samo kad je i tema takva)! mislim znam da ima ljudi koji znaju i da neke i puca ego ali zar moramo podizati tenzije jer netko voli podjebavati ili potkopavati tuđi autoritet, i onda se teme razvodne i sve ode vrit!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!
- blackpowder
- Nadnarednik

Moderatori sasvim dobro obavljaju svoj posao u usporedbi sa nekim drugim forumima. Ono što fali svima nama je princip nenasilne komunikacije, prečesto smo skloni svoje stavove nametati kao konačne, kao "sveto pismo" . Priznajem da ni sam nisam ponekad imun na "težu" riječ. Faza sa skidanjem CB je priča za sebe i nemaš straha da te ja slučajno mrzim ma ni pod razno.
Dobro vođenje svakog JAVNOG skupa podsjeća na ples na žici a vođenje FORUMA ravno je plesu na bodljikavoj žici. Na forumu svatko sebi kreira profil kakav želi najčešće onakav kako sam sebe vidi ili želi da ga drugi vide. Neki skrivaju svoje identite kao zmije noge, neki se prepoznaju po postovima a neki se uz svoj nick predstave i svojim punim imenom i prezimenom, stoga je svaki post potrebno pročitati po latinskoj sentenci (cum) grano salis! u prijevodu sa dozom skepse (naravno ova latinska izreka je čisto podilaženje Doku, bratu po oružju ali i po prvoj rečenici iz vježbenice latinskog "Terra est ....?"), jer da se nabacim još jednom "Quod initio vitiosum est, non potest tractu temporis convalescere. u prijevodu za one koji nisu učili po šuvarici "Što je od početka nevaljano, ne može tokom vremena konvalidirati. (Regula Catoniana)". Ovaj Forum je dobro startao, prerastao je kritičnu masu kad je svatko svakoga na forumu osobno poznavao i sad će opstati s nama ili bez nas, zato smatram da se vrijedi potruditi oko stišavanja strasti i doprinijeti FORUMU u granicama svojih mogućnosti.
Dobro vođenje svakog JAVNOG skupa podsjeća na ples na žici a vođenje FORUMA ravno je plesu na bodljikavoj žici. Na forumu svatko sebi kreira profil kakav želi najčešće onakav kako sam sebe vidi ili želi da ga drugi vide. Neki skrivaju svoje identite kao zmije noge, neki se prepoznaju po postovima a neki se uz svoj nick predstave i svojim punim imenom i prezimenom, stoga je svaki post potrebno pročitati po latinskoj sentenci (cum) grano salis! u prijevodu sa dozom skepse (naravno ova latinska izreka je čisto podilaženje Doku, bratu po oružju ali i po prvoj rečenici iz vježbenice latinskog "Terra est ....?"), jer da se nabacim još jednom "Quod initio vitiosum est, non potest tractu temporis convalescere. u prijevodu za one koji nisu učili po šuvarici "Što je od početka nevaljano, ne može tokom vremena konvalidirati. (Regula Catoniana)". Ovaj Forum je dobro startao, prerastao je kritičnu masu kad je svatko svakoga na forumu osobno poznavao i sad će opstati s nama ili bez nas, zato smatram da se vrijedi potruditi oko stišavanja strasti i doprinijeti FORUMU u granicama svojih mogućnosti.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- GoodBadUgly
- Civil

Ja sam definitivno ovdje jer sam jedan od "bolesnika" koji posjeduje par igrački s kojima sam redovito na streljani.
Još ću par dana brljati po forumu da vidim kaj se ovdje zbiva, ali ako je to samo rat oko tamo nečijeg ega onda je to žalosno.
Još ću par dana brljati po forumu da vidim kaj se ovdje zbiva, ali ako je to samo rat oko tamo nečijeg ega onda je to žalosno.
Just Ugly
- blackpowder
- Nadnarednik

Srećom dolaze topliji dani, izaći ćermo pred mete i nastaviti pucati, pinklati rekreativno ili pucati vrhunske rezultate. Toliko novog oružja je nabavljeno, noževa nabrušeno a bogami ponešto i iskovano. Nobile nam je rasprodao dio (manji) svoje literature iz doba prije interneta kad su se informacije skupljale po stranim časopisima, katalozima pa će netko nešto i pročitati, pitati i eto novih tema. Nastaviti ćemo se sretati na virtualnim raskrižjima mišljenja ali i uživo pa dokle god ne tuku prije ručka sve je dobro!
Zvijezdani sustav je HELIOCENTRIČAN ne EGOCENTRIČAN i kad to shvatimo bit ćemo slobodni uzviknuti E PUR SI MUOVE! Ipak se kreće ! Ili po forumaški " M70 je bolja od M16!!
ma koliko god pojedinci smatrali to herezom! 
Zvijezdani sustav je HELIOCENTRIČAN ne EGOCENTRIČAN i kad to shvatimo bit ćemo slobodni uzviknuti E PUR SI MUOVE! Ipak se kreće ! Ili po forumaški " M70 je bolja od M16!!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

M70 je meni bolja dok se ne dokaže lošijom... Tko ima M16 da malo zasviram na njoj, na M70 znam dobro svirat valcereblackpowder wrote:M70 je bolja od M16!!ma koliko god pojedinci smatrali to herezom!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- GoodBadUgly
- Civil

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Evo, odem kod susjeda nesto napraviti i vratim se kuci na vidim da sam ovo dobio kao privatnu poruku na MSN:
joža wrote:
cut by cabdriver... sram te bilo!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Marin Bralic
- Skupnik

Pa i ja sam dobio poruku da jedan "uvaženi" član foruma stalno tužaka i komentira postove. ja isto po njemu imam "greške", ali to me ne dira jer nije bitno što se govori nego tko govori.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
koliko buke radi običnog retoričkog pitanja na koje nisu odgovorili ni najveći svijetski znalci jer ga vjerojatno smatraju nepotrebnim i smješnim.
prepucavanja na forumu su ok, dok god mogu sa istim sjest na cugu a da se ne pokoljemo.
kaj se tiče forumaša pod nickom Joz@ ja sam izgleda pretolerantan.
što se tiče reklama, one se nalaze na svakoj drugoj temi, a ni jedna se nije ukinula radi jednog neprimjerenog posta forumaša kojemu je to bio prvi i mislim zadnji post. osobno mi paše uštedjeti truda i na jednom mjestu saznati gdje kaj ima.
admin je admin i njegova je prva i zadnja. dovoljno reći jednom. kad se ponavlja preispitujem se da li sam nešto krivo shvatio i možda zalutao.
oćemo sad otvorit temu 7-ica vs. E klasa, pa da se zakrvimo do kraja. možda nema veze s oružjem, ali to je sada manje bitno.
prepucavanja na forumu su ok, dok god mogu sa istim sjest na cugu a da se ne pokoljemo.
kaj se tiče forumaša pod nickom Joz@ ja sam izgleda pretolerantan.
što se tiče reklama, one se nalaze na svakoj drugoj temi, a ni jedna se nije ukinula radi jednog neprimjerenog posta forumaša kojemu je to bio prvi i mislim zadnji post. osobno mi paše uštedjeti truda i na jednom mjestu saznati gdje kaj ima.
admin je admin i njegova je prva i zadnja. dovoljno reći jednom. kad se ponavlja preispitujem se da li sam nešto krivo shvatio i možda zalutao.
oćemo sad otvorit temu 7-ica vs. E klasa, pa da se zakrvimo do kraja. možda nema veze s oružjem, ali to je sada manje bitno.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Admin odobrava ovu zanimljivu temu pod forumom "Ostalo oružje"... definitivno me zanima koja ima veću zaustavnu moć kad te pijani i nadrogirani tatin sin zgazi na pješačkom njome u 2 ujutro.BoB wrote: oćemo sad otvorit temu 7-ica vs. E klasa, pa da se zakrvimo do kraja. možda nema veze s oružjem, ali to je sada manje bitno.
Ovo je kvalitetan forum,zao mi je sto su Bojnik,Nobile otisli jer su ljudi koji stvarno puno znaju i moze se od njih puno nauciti...
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Nisu otišli ni jedan ni drugi samo se suzdržavaju od debilnih tema konstruiranih da provociraju i rade svađe. I uopće im ne zamjeram, da barem i ja imam taj luksuz. A pištolj v.s. pištolj ili puška v.s. puška su debilne teme... pogotovo ako se radi o modernim jurišnim puškama koje su relativno dotjerane do savršenstva i jako pouzdane. Religijske teme tempirane za svađe, eto.toni_u wrote:Ovo je kvalitetan forum,zao mi je sto su Bojnik,Nobile otisli jer su ljudi koji stvarno puno znaju i moze se od njih puno nauciti...
- Knife_maniac
- Satnik

Tema o AK 47 vs. M 16 je bila debilana od samog njenog otvaranja.
Zar ste mislili da bi i odgovori/diskusija mogli biti produktivni ?
Zar ste mislili da bi i odgovori/diskusija mogli biti produktivni ?
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- blackpowder
- Nadnarednik

Čekaj, ne griješi dušu ! kad je Nobile otišao? zar nije postao poziv za tekmu u Sloveniji? i da Nobile, dobio sam priručnik za Maxima - knjiga vrijedna lijevog bubrega! Skoro da se osjećam kao prevarant koliko sam ti je platio! Imaš pivčugu kad se vidimo!
Ta tema ima smisla samo kao neka hipotetska.
A ovdje je tesko ocekivati da ce se naci i jedan
clan koji je imalo vise koristio oba oruzja.
A to kaj sam ja imao u ruci M16, kaj onda.
I samo da napomenem...
Moja baba bolje gadja od tvoje!
Aha, kak vam je sad!
A ovdje je tesko ocekivati da ce se naci i jedan
clan koji je imalo vise koristio oba oruzja.
A to kaj sam ja imao u ruci M16, kaj onda.
I samo da napomenem...
Moja baba bolje gadja od tvoje!
Aha, kak vam je sad!
evo moje malo misljenje
mislim da ovdje ima puno ljudi koji pametuju i lupaju gluposti i prave se znalci neki veliki, i da na ovom forumu rjesavaju svoje neke frustracije, svoje odgovore daju sa takom gorcinom prjezirom i omalovazavanjem drugih, kao da ih netko tjera da moraju odgovoriti na svaki post, zao mi je ljludi koji odlaze, mogli smo dosta nauciti od njih, al hebi ga ocito neznalice i provokatori uvijek dobro prolaze i uspjevaju u svojim naumima. imam dosta oruzja, volim oruzje i nisam neki znalac, mislim da treba godina iskustva za to da se netko moze nazvati znalcem, i sta god napisem uviek netko popljuje ili napise nesto ono kao u smislu "gledaj idiota sta pita sta nezna" i sve se vise ustrucavam postavljati pitanja ili tome slicno zbog takvih ljudi. dosta sam frendova preporucio da dodju ovdje na forum i da podjele znanje i nauce nesto novo, al koliko vidim u zadnje vrijeme se postaju samo gluposti i kvalitetnih postova je sve manje i manje, nazalost
mislim da bi provokatore i sve takve slicne njima trebalo maknuti s foruma bez ikakvog opravdanog razloga, jer s njima i njihovim podjebavanjem postovi su sve manje kvalitetniji
moderatori svaka cast, samo nastavite kao dosad i jos ostrije da se dovede red i da se znaju neka pravila...
ocstimo provokatore s foruma
mislim da ovdje ima puno ljudi koji pametuju i lupaju gluposti i prave se znalci neki veliki, i da na ovom forumu rjesavaju svoje neke frustracije, svoje odgovore daju sa takom gorcinom prjezirom i omalovazavanjem drugih, kao da ih netko tjera da moraju odgovoriti na svaki post, zao mi je ljludi koji odlaze, mogli smo dosta nauciti od njih, al hebi ga ocito neznalice i provokatori uvijek dobro prolaze i uspjevaju u svojim naumima. imam dosta oruzja, volim oruzje i nisam neki znalac, mislim da treba godina iskustva za to da se netko moze nazvati znalcem, i sta god napisem uviek netko popljuje ili napise nesto ono kao u smislu "gledaj idiota sta pita sta nezna" i sve se vise ustrucavam postavljati pitanja ili tome slicno zbog takvih ljudi. dosta sam frendova preporucio da dodju ovdje na forum i da podjele znanje i nauce nesto novo, al koliko vidim u zadnje vrijeme se postaju samo gluposti i kvalitetnih postova je sve manje i manje, nazalost
mislim da bi provokatore i sve takve slicne njima trebalo maknuti s foruma bez ikakvog opravdanog razloga, jer s njima i njihovim podjebavanjem postovi su sve manje kvalitetniji
moderatori svaka cast, samo nastavite kao dosad i jos ostrije da se dovede red i da se znaju neka pravila...
ocstimo provokatore s foruma
HS-9mm
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nije sramota nesto neznati, sramota je ne pitati kad neznas...
samo je kod foruma problem sto neznas kad dobijes 2 razlicita odgovora koji je tocan.
a i primjera radi, ako npr 10g. pucas pistoljem a nisi nikad pucao puskom, to te ne cini nista boljim "strucnjakom" od nekoga tko tek jednu godinu puca pistoljem i puskom, jer ta osoba mozda o pistolju moze nauciti od tebe ali ti mozes nauciti o puski od njega, samo sto se kod nekih ljudi tu javlja ono, "JA PUCAM 10 GODINA a ti 1. ja bolje znam!" jer neznaju prihvatiti da netko o necemu zna vise od njih...
imali smo konkretan primjer covjeka koji se dugo bavio klasicnim streljastvom zracnom puskom, ali je nabavio "magnum" zracnicu i pozelio pucati na vece udaljenosti i dosao pitati koje bi diabole za to koristio... dakle covjek ima veliko iskustvo sa zracnim oruzjem i pucanjem ali zna svoje granice i za ono sto nezna pita, tu ima ljudi koji se kratko bave gadjanjem zracnicom na velike udaljenosti i na tom podrucju su puno potkovaniji znanjem od njega koji se preko 10g bavi klasicnim streljastvom na zrak... no taj covjek bude bude popljuvan i RAZOTKRIVEN od stanovite osobe jer kao vidis kako se hvali da se 10g bavi streljastvom a nema pojma koje diabole da koristi... on je RAZOTKRIVEN kao toboz neki prevarant... tc tc tc... a samo je lijepo dosao pitati za savjet i naletio na tvrdo i covjek odustao od foruma, a zasto?
samo je kod foruma problem sto neznas kad dobijes 2 razlicita odgovora koji je tocan.
a i primjera radi, ako npr 10g. pucas pistoljem a nisi nikad pucao puskom, to te ne cini nista boljim "strucnjakom" od nekoga tko tek jednu godinu puca pistoljem i puskom, jer ta osoba mozda o pistolju moze nauciti od tebe ali ti mozes nauciti o puski od njega, samo sto se kod nekih ljudi tu javlja ono, "JA PUCAM 10 GODINA a ti 1. ja bolje znam!" jer neznaju prihvatiti da netko o necemu zna vise od njih...
imali smo konkretan primjer covjeka koji se dugo bavio klasicnim streljastvom zracnom puskom, ali je nabavio "magnum" zracnicu i pozelio pucati na vece udaljenosti i dosao pitati koje bi diabole za to koristio... dakle covjek ima veliko iskustvo sa zracnim oruzjem i pucanjem ali zna svoje granice i za ono sto nezna pita, tu ima ljudi koji se kratko bave gadjanjem zracnicom na velike udaljenosti i na tom podrucju su puno potkovaniji znanjem od njega koji se preko 10g bavi klasicnim streljastvom na zrak... no taj covjek bude bude popljuvan i RAZOTKRIVEN od stanovite osobe jer kao vidis kako se hvali da se 10g bavi streljastvom a nema pojma koje diabole da koristi... on je RAZOTKRIVEN kao toboz neki prevarant... tc tc tc... a samo je lijepo dosao pitati za savjet i naletio na tvrdo i covjek odustao od foruma, a zasto?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"