Moja kolekcija - bajonete, noževi, militarija

Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme...
Login
Skupnik
Skupnik

Re: Moja kolekcija - bajonete, noževi, militarija

Post by Login » 30 Sep 2008, 10:05

Knife_maniac wrote:
Login wrote:3 sam prodao ostala mi je samo jedna za moju kolekciju...
Posto ako se smije znati ??
jednu sam se mjenjao sa kolegom crobladeom za poljsku bajonetu
druge dvije sam prodao za 400kn ,jedna je otisla kolegi tokiju..

sve četiri sam platio 1600kn iz bugarske kupljeno preko e bay-a ako se kupuje pojedinacno jedna te moze izaci i do 800kn. zato sam uzeo vise komada.

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 01 Oct 2008, 13:41

danas stiglo iz amerike...

vise slika na..

http://bajonete.forumdes.com/viewtopic. ... p=583#p583

kineska ,istocno njemačka i kubanska ak bajoneta
DSC05796.JPG

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 10 Feb 2009, 17:18

Padobranski nožek
Kupio sam ga za 60kn na replikartu..

Koliko para toliko muzike ,za na terenu nije nesto pretjerano čvrst pa da možete raskolit kamen,ali za ono za što mi treba je sasvim solidan, za namazati paštetu na kruh ili narezak mesni obraditi.. dobar je i za sitnije posliće. Za sve ostalo tu je AK bajoneta hehe.
DSC07800.JPG
DSC07802.JPG
DSC07804.JPG

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 10 Feb 2009, 18:59

:A31: Vidim da se bum moral zaletit do Križevaca. Lijepi nož.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 10 Feb 2009, 19:20

To bi bilo to.
Attachments
HJ-noz.jpg
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

J07@
Banned

Post by J07@ » 10 Feb 2009, 19:28

Login wrote:Padobranski nožek
jel moze pojasnjenje po cemu je to padobranski noz :?:

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 12 Feb 2009, 19:09

J07@ wrote:
Login wrote:Padobranski nožek
jel moze pojasnjenje po cemu je to padobranski noz :?:
Zato što se zove taj model "paratroopers knife" ili tako nešt.. navodno reprodukcija noža koji su dobivali (britanski ili američki) padobranci.. predpostavljam kao dodatni alat a ne za nužno rezanje padobrana.. nemogu se tocno sjetiti gdje smo o tome raspravljali.. ima par mjeseci..

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 12 Feb 2009, 19:11

evo jos jedne jeftinjare..

Kao mali volio sam dvije stvari najviše: Ramba i rat.. Odmalena sam sanjao da imam pravi rambo nož, gledajući bezbroj puta "Rambo 2"..
Napokon je došao i taj dan.. dobra reprodukcija filmskog rambo noža hehe

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DSC07818.JPG
DSC07814.JPG

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 12 Feb 2009, 19:40

Login wrote:evo jos jedne jeftinjare..
Kao mali volio sam dvije stvari najviše: Ramba i rat.. Odmalena sam sanjao da imam pravi rambo nož, gledajući bezbroj puta "Rambo 2"..
Napokon je došao i taj dan.. dobra reprodukcija filmskog rambo noža hehe
Ovo je "najvjernija" replika Rambo 2 noza.
Ma da joj je cijena paprena a kvaliteta katastrofalna, dimenzije lijeve...
627l.jpg

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 12 Feb 2009, 20:01

dobro moj nije bas u detalj tocan al nije bome ni ovaj na slici.. no nema veze zna se na šta liče hehe :D

ovaj moj se malo čak i klima, no radit ce valjda dobro.kolko para tolko muzike. za ukras je fora. a bome ima i da svi oko tebe se razbježe kad ga izvučeš.. stvarno impresivno izgleda u ruci.. :twisted: :mrgreen: :lol:

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 12 Feb 2009, 20:02

DSC07819.JPG

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 12 Feb 2009, 21:00

Rambo I, Rambo II i Rambo III.

Od ta tri filmska noža, onaj treći je najkvalitetniji, Gill Hibben produkcija. To je, za razliku od prva dva, stvarno nož, ne pretjerano kvalitetan i dobar, ali ipak nož. IV- ku ne spominjem, jer je možete iskovati i sami.

Prva dva su UNITED, običan pleh, oštrica prestaje kod drške, učvršćena običnom maticom, klimava i prvi udarac po nečemu je i posljednji. Kada je meni došla dvojka, uzeo sam je u ruke i iste sekunde vratio natrag. Smeće.

Originalni I i II je napravio Jimmy Lile, poznati knifemaker koji je radio prekrasne i kvalitetne preklopne noževe sa patentiranim načinom zatvaranja, ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.

To su možda noževi koji lijepo izgledaju na zidu ili u vitrini, ali praktična vrijednost je 0 bodova, pogotovo jer je oštrica zašarafljena maticom za dršku.

Ako netko želi pravi survival nož, preporučujem Chris Reeve, koji je cijeli napravljen od jednog komada D-2 čelika, ili Fallkniven.

Još nešto: noževi koji koštaju par stotinjak kuna obično su smeće (čast ponekom izuzetku) i vrijede baš toliko koliko ste ih platili.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 12 Feb 2009, 21:32

nobile157 wrote:ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
101 je napravljen s tim da je nulti kod Stallonea osobno... al cijena je ta koja kažeš i često i veća

nobile157 wrote:Još nešto: noževi koji koštaju par stotinjak kuna obično su smeće (čast ponekom izuzetku) i vrijede baš toliko koliko ste ih platili.
Zna se potrefit i da su noževi od par tisuća kuna smeće... npr. moderna Puma produkcija, Herberz i slični zvučni izdanci sada već zaboravljenog Solingena 70-ih
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 12 Feb 2009, 21:36

Slažem se, tvoja Puma (napravljena prije cca 30 godina) je neusporediva sa bilo kojom novom. Razlika je više nego očita, u korist ove starije, naravno.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 12 Feb 2009, 21:38

nobile157 wrote:Slažem se, tvoja Puma (napravljena prije cca 30 godina) je neusporediva sa bilo kojom novom. Razlika je više nego očita, u korist ove starije, naravno.
35, 42 i 15-ak godina su im starosti... onaj mali pikavac uz waidblatta nije dio originalnog kompleta, naknadno je ubačen.

Ove dvije starkelje su toliko fak'n tvrde da sam nakon godinu dana odustao od daljnjeg poliranja... nema smisla gubit vrijeme... ova mlađa je već žvaka, lako se polira i osjetno je niže kvalitete... proklet bio dan kad je industrija noževa prešla na reciklirane čelike!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 12 Feb 2009, 22:20

nobile157 wrote: Originalni I i II je napravio Jimmy Lile, poznati knifemaker koji je radio prekrasne i kvalitetne preklopne noževe sa patentiranim načinom zatvaranja, ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
Tih nozeva vise niti nema za kupiti jer su jako rijetki (djelom zbog male serije proizvedenih primjeraka, djelom zbog toga sto je Majstor mrtav vec 18 godina), skupi ko vrag, a ako se prodaju onda je to jednom u 10 godina, eventualno neke aukcije za glavonje....
Danas se moze naci eventualno jos neki noz od 100 kopija koje su napravljene po Lileovom "receptu" nakon njegove smrti, njemu u cast...

Ostali info na ---> http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=12&t=391
Nisam valjda djaba radio clanak :A03:
To su možda noževi koji lijepo izgledaju na zidu ili u vitrini, ali praktična vrijednost je 0 bodova, pogotovo jer je oštrica zašarafljena maticom za dršku.
Ako netko želi pravi survival nož, preporučujem Chris Reeve, koji je cijeli napravljen od jednog komada D-2 čelika, ili Fallkniven.
Slazem se sa boldanim djelom teksta.
Njegova konstrukcija nije toliko niti bitna, jer sam svoj "survival" radio po istome principu i nikakvih problema nema s time sto su ostrica i drska spojene zakovicama/maticom
Nozevi su preglomazni i ogranicenih mogucnosti i nisu predvidjeni za upotrebu. A niti spadaju u survival nozeve, nego filmski nozici koji izazivaju WOW i YEAH MAAAN efekt :A03: :A03:

Post Reply