Moja kolekcija - bajonete, noževi, militarija
Re: Moja kolekcija - bajonete, noževi, militarija
jednu sam se mjenjao sa kolegom crobladeom za poljsku bajonetuKnife_maniac wrote:Posto ako se smije znati ??Login wrote:3 sam prodao ostala mi je samo jedna za moju kolekciju...
druge dvije sam prodao za 400kn ,jedna je otisla kolegi tokiju..
sve četiri sam platio 1600kn iz bugarske kupljeno preko e bay-a ako se kupuje pojedinacno jedna te moze izaci i do 800kn. zato sam uzeo vise komada.
danas stiglo iz amerike...
vise slika na..
http://bajonete.forumdes.com/viewtopic. ... p=583#p583
kineska ,istocno njemačka i kubanska ak bajoneta
vise slika na..
http://bajonete.forumdes.com/viewtopic. ... p=583#p583
kineska ,istocno njemačka i kubanska ak bajoneta
Padobranski nožek
Kupio sam ga za 60kn na replikartu..
Koliko para toliko muzike ,za na terenu nije nesto pretjerano čvrst pa da možete raskolit kamen,ali za ono za što mi treba je sasvim solidan, za namazati paštetu na kruh ili narezak mesni obraditi.. dobar je i za sitnije posliće. Za sve ostalo tu je AK bajoneta hehe.
Kupio sam ga za 60kn na replikartu..
Koliko para toliko muzike ,za na terenu nije nesto pretjerano čvrst pa da možete raskolit kamen,ali za ono za što mi treba je sasvim solidan, za namazati paštetu na kruh ili narezak mesni obraditi.. dobar je i za sitnije posliće. Za sve ostalo tu je AK bajoneta hehe.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
To bi bilo to.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
jel moze pojasnjenje po cemu je to padobranski nozLogin wrote:Padobranski nožek
Zato što se zove taj model "paratroopers knife" ili tako nešt.. navodno reprodukcija noža koji su dobivali (britanski ili američki) padobranci.. predpostavljam kao dodatni alat a ne za nužno rezanje padobrana.. nemogu se tocno sjetiti gdje smo o tome raspravljali.. ima par mjeseci..J07@ wrote:jel moze pojasnjenje po cemu je to padobranski nozLogin wrote:Padobranski nožek
evo jos jedne jeftinjare..
Kao mali volio sam dvije stvari najviše: Ramba i rat.. Odmalena sam sanjao da imam pravi rambo nož, gledajući bezbroj puta "Rambo 2"..
Napokon je došao i taj dan.. dobra reprodukcija filmskog rambo noža hehe

Kao mali volio sam dvije stvari najviše: Ramba i rat.. Odmalena sam sanjao da imam pravi rambo nož, gledajući bezbroj puta "Rambo 2"..
- Knife_maniac
- Satnik

Ovo je "najvjernija" replika Rambo 2 noza.Login wrote:evo jos jedne jeftinjare..
Ma da joj je cijena paprena a kvaliteta katastrofalna, dimenzije lijeve...
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
dobro moj nije bas u detalj tocan al nije bome ni ovaj na slici.. no nema veze zna se na šta liče hehe
ovaj moj se malo čak i klima, no radit ce valjda dobro.kolko para tolko muzike. za ukras je fora. a bome ima i da svi oko tebe se razbježe kad ga izvučeš.. stvarno impresivno izgleda u ruci..

ovaj moj se malo čak i klima, no radit ce valjda dobro.kolko para tolko muzike. za ukras je fora. a bome ima i da svi oko tebe se razbježe kad ga izvučeš.. stvarno impresivno izgleda u ruci..
Rambo I, Rambo II i Rambo III.
Od ta tri filmska noža, onaj treći je najkvalitetniji, Gill Hibben produkcija. To je, za razliku od prva dva, stvarno nož, ne pretjerano kvalitetan i dobar, ali ipak nož. IV- ku ne spominjem, jer je možete iskovati i sami.
Prva dva su UNITED, običan pleh, oštrica prestaje kod drške, učvršćena običnom maticom, klimava i prvi udarac po nečemu je i posljednji. Kada je meni došla dvojka, uzeo sam je u ruke i iste sekunde vratio natrag. Smeće.
Originalni I i II je napravio Jimmy Lile, poznati knifemaker koji je radio prekrasne i kvalitetne preklopne noževe sa patentiranim načinom zatvaranja, ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
To su možda noževi koji lijepo izgledaju na zidu ili u vitrini, ali praktična vrijednost je 0 bodova, pogotovo jer je oštrica zašarafljena maticom za dršku.
Ako netko želi pravi survival nož, preporučujem Chris Reeve, koji je cijeli napravljen od jednog komada D-2 čelika, ili Fallkniven.
Još nešto: noževi koji koštaju par stotinjak kuna obično su smeće (čast ponekom izuzetku) i vrijede baš toliko koliko ste ih platili.
Od ta tri filmska noža, onaj treći je najkvalitetniji, Gill Hibben produkcija. To je, za razliku od prva dva, stvarno nož, ne pretjerano kvalitetan i dobar, ali ipak nož. IV- ku ne spominjem, jer je možete iskovati i sami.
Prva dva su UNITED, običan pleh, oštrica prestaje kod drške, učvršćena običnom maticom, klimava i prvi udarac po nečemu je i posljednji. Kada je meni došla dvojka, uzeo sam je u ruke i iste sekunde vratio natrag. Smeće.
Originalni I i II je napravio Jimmy Lile, poznati knifemaker koji je radio prekrasne i kvalitetne preklopne noževe sa patentiranim načinom zatvaranja, ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
To su možda noževi koji lijepo izgledaju na zidu ili u vitrini, ali praktična vrijednost je 0 bodova, pogotovo jer je oštrica zašarafljena maticom za dršku.
Ako netko želi pravi survival nož, preporučujem Chris Reeve, koji je cijeli napravljen od jednog komada D-2 čelika, ili Fallkniven.
Još nešto: noževi koji koštaju par stotinjak kuna obično su smeće (čast ponekom izuzetku) i vrijede baš toliko koliko ste ih platili.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

101 je napravljen s tim da je nulti kod Stallonea osobno... al cijena je ta koja kažeš i često i većanobile157 wrote:ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
Zna se potrefit i da su noževi od par tisuća kuna smeće... npr. moderna Puma produkcija, Herberz i slični zvučni izdanci sada već zaboravljenog Solingena 70-ihnobile157 wrote:Još nešto: noževi koji koštaju par stotinjak kuna obično su smeće (čast ponekom izuzetku) i vrijede baš toliko koliko ste ih platili.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Slažem se, tvoja Puma (napravljena prije cca 30 godina) je neusporediva sa bilo kojom novom. Razlika je više nego očita, u korist ove starije, naravno.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

35, 42 i 15-ak godina su im starosti... onaj mali pikavac uz waidblatta nije dio originalnog kompleta, naknadno je ubačen.nobile157 wrote:Slažem se, tvoja Puma (napravljena prije cca 30 godina) je neusporediva sa bilo kojom novom. Razlika je više nego očita, u korist ove starije, naravno.
Ove dvije starkelje su toliko fak'n tvrde da sam nakon godinu dana odustao od daljnjeg poliranja... nema smisla gubit vrijeme... ova mlađa je već žvaka, lako se polira i osjetno je niže kvalitete... proklet bio dan kad je industrija noževa prešla na reciklirane čelike!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Knife_maniac
- Satnik

Tih nozeva vise niti nema za kupiti jer su jako rijetki (djelom zbog male serije proizvedenih primjeraka, djelom zbog toga sto je Majstor mrtav vec 18 godina), skupi ko vrag, a ako se prodaju onda je to jednom u 10 godina, eventualno neke aukcije za glavonje....nobile157 wrote: Originalni I i II je napravio Jimmy Lile, poznati knifemaker koji je radio prekrasne i kvalitetne preklopne noževe sa patentiranim načinom zatvaranja, ali njegovi Rambo noževi koštaju preko 5.000,00 $ i nije ih napravljeno više od tridesetak otprilike.
Danas se moze naci eventualno jos neki noz od 100 kopija koje su napravljene po Lileovom "receptu" nakon njegove smrti, njemu u cast...
Ostali info na ---> http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=12&t=391
Nisam valjda djaba radio clanak
Slazem se sa boldanim djelom teksta.To su možda noževi koji lijepo izgledaju na zidu ili u vitrini, ali praktična vrijednost je 0 bodova, pogotovo jer je oštrica zašarafljena maticom za dršku.
Njegova konstrukcija nije toliko niti bitna, jer sam svoj "survival" radio po istome principu i nikakvih problema nema s time sto su ostrica i drska spojene zakovicama/maticom
Nozevi su preglomazni i ogranicenih mogucnosti i nisu predvidjeni za upotrebu. A niti spadaju u survival nozeve, nego filmski nozici koji izazivaju WOW i YEAH MAAAN efekt
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/