Lovački pištolj ili revolver
Lovački pištolj ili revolver
Lijepi pozdrav
Osim punjenja municije dali postoji još koja razlika između pištolja i revelvera (lovačkog). Kod nabavne dozvole .....precizira se
...lovački pištolj ili lovački revolver.
Hvala lijepa
Osim punjenja municije dali postoji još koja razlika između pištolja i revelvera (lovačkog). Kod nabavne dozvole .....precizira se
Hvala lijepa
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Lovački pištolj ili revolver
bitno je samo oce li biti pistolj ili revolver, ostalo nisi duzan navoditi (pogotovo ako jos nisi odlucio koji kalibar) osim ako vec znas tocno sto ces uzeti, vise nije obvezno navesti i kalibar oruzja koje zelis kupiti. kao kod pusaka, bitno je jeli sa glatkom ili uzljebljenom cijevi, a jeli repetirka, poluautomat ili jednometka nije bitno ali se moze navesti isto kao i kalibar ako vec znas i ako si vec odlucio sto kupujes. Jer kad bi npr. u slucaju puske naveo kalibar i princip rada (npr puska s uzljeblenom cijevi, kalibar:7,62x39 poluautomatska) i onda saznas da je covjek od kojeg si zelio kupiti tu pusku nasao drugog kupca i ti nemozes naci niti jednu koja ti odgovara do isteka nabavne dozvole i odlucis se na Mod.98 repetirku u kalibru 8x57, mislim da ti onda nebi vazila tako ispunjena dozvola, mislim da je upravo iz tog razloga podjela opcenita, pistolj, revolver, puska glatkih cijevi puska uzljebljene cijevi. Neka me netko ispravi ako sam stogod izostavio.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- blackpowder
- Nadnarednik

U zahtjevu za nabavnu dozvolu moraš navesti namjenu -držanje, sportsko, lovačko, - vrstu - pištolj, revolver, puška s glatkim cijevima ili sa užljebljenom cijevi ili PAP sa glatkom cijevi ili PAP sa užljebljenom cijevi.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Po novim nabavnim dozvolama koje izdaje PU Zagrebačka (već gotovo 30-tak dana) u nabavnim dozvolama piše samo "lovačka puška". Više ne pišu sa užljebljenim ili glatkim cijevima. Kupac sam odlučuje koju lovačku pušku bude kupio, tj karabin, sa glatkim cijevima ili "malokalibarski karabin" tj malokalibarku.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Ja baš nisam shvatio pitanje: U prvom dijelu "punjenja municije", "razlika između pištolja i revolvera - pa k tome i lovačkog"? Nisam lovac, ali koliko mi je poznato, isti ga nose da bi ga upotrijebili za hitac samilosti. Prema tome, valjda nema razlike. U nabavnoj dozvoli se mora navesti svrha, što je i spomenuto u odgovoru, ali se nastavlja riječ o puškama??? (odmak od teme!).NenoCro wrote:Lijepi pozdrav
Hvala lijepa
Kao sto BP kaze, u zahtjevu za nabavu stoji uzljebljena, neuzljebljena... Jedino pisu "cijevi" a ne "cijev".
- blackpowder
- Nadnarednik

U pravu si! Evo jedan PAP sa užljebljenim cijevima koji bi volio imati
ispričavam se onima koji smatraju da trebamo objavljivati slike samo vlastitog oružja - eto čim nabavim sebi jedan zamijeniti ću sliku! 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Koja je razlika između lovačkog pištolja i lovačkog revolvera?http://www.bannenad.com/zahtjev.jpg
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Pistolj je nesto poput tetejca, HS-a, glock-a i slicno
http://itsgettinghotinhere.files.wordpr ... 12/gun.jpg
Revolver je ono sto ima bubanj, a ne spremnik u drski.
http://www.aceros-de-hispania.com/image ... bat2.5.jpg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
I meni je tako pisalo "lovačka puška" još prošle godine u nabavnoj dozvoli ali u zahtjevu za nabavnu ti sam moraš napisat glatka ili užljebljena i po tom se službenica ravna kad oružje upisuješ u knjižicu!!!Ako imaš samo jednu nabavnu i u zahtjevu si napisal užlj.. cijev nemreš kupit glatke!!!BOXI wrote:Po novim nabavnim dozvolama koje izdaje PU Zagrebačka (već gotovo 30-tak dana) u nabavnim dozvolama piše samo "lovačka puška". Više ne pišu sa užljebljenim ili glatkim cijevima. Kupac sam odlučuje koju lovačku pušku bude kupio, tj karabin, sa glatkim cijevima ili "malokalibarski karabin" tj malokalibarku.
Do tog saznanja sam došel jel sam imal nabavnu za tri "lovačke puške"+ jednu za rezerne cijevi.A u dva zahtjeva sam naveo užlj.... u jednom kombinirane(užlj..+glazke) i još jednom rezerne glatke.
Posle sam htio kupit samo jedan karabin i jednu položaru jer sam nabavnu čekao oko 6 mjeseci godišnji odmori ,
I naj važnije u ovoj priči nisam mogao kupiti položaru sačmaricu na konto nabavne za "lovačku pušku" jel u jednom zahtjevu piše užlj.. u drugom kombinirane cijevi a u trečem rezerne glatke tak da po mom iskustvu ova tvrdnja baš i ne stoji da biraš kaj buš kupil ak imaš nabavnu za "lovačku pušku"
Bolje tražite dve ak niste sigurni kaj vam treba !!
Ja bi volio da nisam u pravu ali sumljam da se to promjenilo!!!!
Jasna mi je razlika između pištolja i revolvera, ali prvi put čujem "lovački" revolver ili pištolj. Lovac može nositi bilo koji revolver ili pištolj i nazvati ga "lovačkim" jer će njime zadati hitac samilosti. Poslije može biti na streljani i takmičiti se s njime????????Mike_Torello wrote:Pistolj je nesto poput tetejca, HS-a, glock-a i slicno
Vjerojatno je to još jedna administratorska glupost.
Lovački pištolj i lovački revolver su termini iz zakona o oružju još od 1993. godine, a njima se u oružnom listu označavala namjena - za lov ili sport. Sada, po zadnjem zakonu, lovački pištolj i revolver ide na oružni list za držanje i nošenje oružja, ali SAMO u lovištu, a sportski je na oružnom listu SAMO za DRŽANJE.Jasna mi je razlika između pištolja i revolvera, ali prvi put čujem "lovački" revolver ili pištolj. Lovac može nositi bilo koji revolver ili pištolj i nazvati ga "lovačkim" jer će njime zadati hitac samilosti. Poslije može biti na streljani i takmičiti se s njime????????
Vjerojatno je to još jedna administratorska glupost.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Welcome
Slobodno pitaj, vidim da ima još puno detalja koje ljudi neznaju, a spadaju takoreći u osnove. To treba objasniti i razkasniti
Slobodno pitaj, vidim da ima još puno detalja koje ljudi neznaju, a spadaju takoreći u osnove. To treba objasniti i razkasniti
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN