Bitka za Alamo
Moderator: BoB
- blackpowder
- Nadnarednik

Bitka za Alamo
1836, 23.VELJAČE počela je meksička opsada tvrđave Alamo. Teksašani su zatečeni potpuno nespremni, praktički spuštenih gaća - bez ljudstva i zaliha.
Trinaest dana Meksikanci su opsjedali Alamo uz povremeno čarkanje i manje direktne sukobe. U ranim jutarnjim satima 06.ožujka, Meksikanci su krenuli svim snagama na Alamo (cca 1500 vojnika) Alamo je branjen sa dvjestotinjak dragovoljaca i na kraju dana svi su izginuli a među njima već tada neke od Američkih legendi - James Bowie, David "Davy" Crocket i Wiliam B.Travis.
Zašto se prisjećam ovog događaja? Bitka za Alamo je ovjekovječena nekoliko puta na filmu a na mene je najupečatljiviji dojam ostavio film snimljen 1960g. sa John Waynom u ulozi Davy Crocketa (John je i režiser filma). Neke davne 1965-6 dobio sam na poklon slikovnicu sa fotkama iz filma a ubrzo sam ga imao prilike pogledati u kinu. Kao klinca su me toliko dojmile te duge puške da sam o njima ovisan do danas.
Pozivam sve rudare crnobarutaše da sutra (a bit će lijepi dan) ožežete jedan plotun za spomen na ovu slavnu bitku!
Trinaest dana Meksikanci su opsjedali Alamo uz povremeno čarkanje i manje direktne sukobe. U ranim jutarnjim satima 06.ožujka, Meksikanci su krenuli svim snagama na Alamo (cca 1500 vojnika) Alamo je branjen sa dvjestotinjak dragovoljaca i na kraju dana svi su izginuli a među njima već tada neke od Američkih legendi - James Bowie, David "Davy" Crocket i Wiliam B.Travis.
Zašto se prisjećam ovog događaja? Bitka za Alamo je ovjekovječena nekoliko puta na filmu a na mene je najupečatljiviji dojam ostavio film snimljen 1960g. sa John Waynom u ulozi Davy Crocketa (John je i režiser filma). Neke davne 1965-6 dobio sam na poklon slikovnicu sa fotkama iz filma a ubrzo sam ga imao prilike pogledati u kinu. Kao klinca su me toliko dojmile te duge puške da sam o njima ovisan do danas.
Pozivam sve rudare crnobarutaše da sutra (a bit će lijepi dan) ožežete jedan plotun za spomen na ovu slavnu bitku!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Re: BITKA ZA ALAMO
Negdje u osnovnoj skoli nakon sta sam citao western stripove brze nego su izlazili, presao sam na one knjige u skolskoj knjiznici i procitao Alamo, plakao sam ko malo dijete dok sam citao kako je Crocket (ili bowie) svirao violinu dok su ovi upali i upucali ga u sobi. Moji nisu mogli vjerovat da takav macho place i u nevjerici gledali sta to citam. Bio je i podatak koliko su olovnih kugli nasli u kroketu i bowiju, pozamasan broj. Mi bi s njima pucali cijelu godinu. Uglavnom od onda sam fasciniran Bowie noževima, koji su, usput, veći i od onog TarzanovogZašto se prisjećam ovog događaja? Bitka za Alamo je ovjekovječena nekoliko puta na filmu a na mene je najupečatljiviji dojam ostavio film snimljen 1960g. sa John Waynom u ulozi Davy Crocketa (John je i režiser filma). Neke davne 1965-6 dobio sam na poklon slikovnicu sa fotkama iz filma a ubrzo sam ga imao prilike pogledati u kinu. Kao klinca su me toliko dojmile te duge puške da sam o njima ovisan do danas.
izgleda da smo svi mi ovdje na nekakvoj terapiji frustracija iz djetinjstva...
..a to s Alamom, sam kasnije shvatio, je bila samo nekakva politička svinjarija ko s našim Vukovarom.
evo oruzja iz filma:
http://www.imfdb.org/index.php/Alamo,_The_(1960)
- Original_G
- Cinker - bojna

western je za amere isto kaj i nama naše stare priče i bajke a kojem normalnom klincu to nije špica?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
...ma ne šljive ameri puno western, to je njima seljačenje, basr ovima s obale, više mi na to brijemo od njih! Nama su naše priče seljačenje i tako se vrtimo u krug, po onoj kod susjeda je uvijek sve bolje