Hrvatski NRA
Re: Hrvatski NRA
Slažem se. Sa svog stajališta, smatram da bi nekakav minimalni uvjet bio da si:Original_G wrote:Za početak, svi smo u pravu![]()
HR-NRA (u nedostatku boljeg naziva) ne smije, ne može i neće biti samo jedna od udruga, članstvo u takvoj udruzi treba zavrijediti, a ne "dobiti" uplatom članarine,[/b]
a) Član streljačkog kluba
b) Aktivni natjecatelj (s registracijskim kartonom)
Na taj način bi članstvo imali oni koji zaista rade/treniraju s oružjem, a ne da ga drže doma i idu na streljanu jednom u dve godine.
Kao što sam napisao, govorim sa streljačkog aspekta, vjerojatno bi se nešto slično moglo uredit i za (aktivne) lovce.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tesko da bi tocke A i B okupile neku pozamasnu brojku u odnosu kad bi okupio C - LovceBreadfan wrote: a) Član streljačkog kluba
b) Aktivni natjecatelj (s registracijskim kartonom)
Na taj način bi članstvo imali oni koji zaista rade/treniraju s oružjem, a ne da ga drže doma i idu na streljanu jednom u dve godine.
Kao što sam napisao, govorim sa streljačkog aspekta, vjerojatno bi se nešto slično moglo uredit i za (aktivne) lovce.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Možda si u pravu, ali na taj način ne bi imao brdo "članova" koji u biti i nemaju pravi interes za rad udruženja jer se uopće ne natječu niti su u ijednom klubu niti briju na oružje. Od takvih ljudi je teško očekivati nekakvo iskreno zanimanje i podršku.
Isto vrijedi i za lovce odnosno "lovce", a takvih ima podosta..koji su samo na papiru lovci a nisu aktivni..da li zbog godina ili manjka interesa, tako da bi i tu trebalo malo nekakve kriterije postavit.
Neko je već spominjao glasačko tijelo..pa recimo, ako bi bili sutra izbori i moja NRA mi kaže "Glasaj za ove jer su ovi progun" veća je šansa da ih ja kao aktivni strijelac i natjecatelj poslušam nego neko ko nije nijedno ni drugo, kužiš?
Neko je već spominjao glasačko tijelo..pa bolje imat 80,000 aktivnih članova nego 200,000 na papiru a od toga niti pola ne mari za cljeve udruge niti se može računat na njih.
Isto vrijedi i za lovce odnosno "lovce", a takvih ima podosta..koji su samo na papiru lovci a nisu aktivni..da li zbog godina ili manjka interesa, tako da bi i tu trebalo malo nekakve kriterije postavit.
Neko je već spominjao glasačko tijelo..pa recimo, ako bi bili sutra izbori i moja NRA mi kaže "Glasaj za ove jer su ovi progun" veća je šansa da ih ja kao aktivni strijelac i natjecatelj poslušam nego neko ko nije nijedno ni drugo, kužiš?
Neko je već spominjao glasačko tijelo..pa bolje imat 80,000 aktivnih članova nego 200,000 na papiru a od toga niti pola ne mari za cljeve udruge niti se može računat na njih.
Pa neznam zašto bi oni koji nemaju interesa onda uopće pristupili u članstvo???
Evo, nije još ništa osnovano, a već neka ograničenja, ovaj ne može, onaj ne može... ovaj ne valja, onaj ne puca, onaj nema lijepu kosu...
Sve je ovdje već napisano, samo treba pročitati...
Evo, nije još ništa osnovano, a već neka ograničenja, ovaj ne može, onaj ne može... ovaj ne valja, onaj ne puca, onaj nema lijepu kosu...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Znači ja koji nisam bio aktivni strijelac u doba kada sam pomagao stvorit ovaj forum po tome ne bih mogao u tu udrugu.nobile157 wrote: Evo, nije još ništa osnovano, a već neka ograničenja
Štareć, dan danas nisam aktivni strijelac (mada se kreće prema tome) niti imam oružje (mada se kreće prema tome) i opet ne bih mogao u tu udrugu, mada sam dokazani ljubitelj istoga (pogotovo hladnog).
Mislim da je uvjet da nema uvjeta. S vremenom će se pokazat tko je kakav.
Zašto bi i potvrda o nekažnjavanju bila uvjet. Ionako onaj tko je kažnjavan nikad neće dobit oružje, ko da je to naša briga!?!?!? Uostalom možda je kažnjen nevezano za oružje i kakve to veze ima. Ionako smo svi sitni kriminalci u duši. Mi smo produkt svoga kriminalnog društva.
Evo, već se krenulo u balkanskom smjeru.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Zato sam i rekao da imamo šanse samo ako krenemo u to kao stranka. Jer onda sami sebi stežemo. A ako se još da i slizat za koaliciju s nekim, eto izmjene ustava (pošto je to moderno) po američkom 2. amandmanu (loše prepisanom pa loše prevedenom, kako traži naša politička praksa)Dok! wrote:ukoliko taj isti nas clan ne dozivi "amneziju" zbog stranacke stege!!pa slucajnu zaboravi izbornu bazu te cilj i svrhu ustolicenja!!
- Original_G
- Cinker - bojna

ograničenja sim ograničenja tam... ne treba ih tak precizno postavljati, svaki legalni vlasnik oružja ima pravo biti član udruge
svaki ljubitelj oružja
svi koji podržavaju rad udruge
razlikovati žito od kukolja 
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ne znam ni ja, ali ne treba isključiti takvu mogućnost. Pomodnost? Svako ko ima neko prašnjavo oružje doma se može učlaniti onako iz fore, pogotovo ako ne postoje nikakvi kriteriji, čisto da kaže "Da, da..ja sam isto tu član.".nobile157 wrote:Pa neznam zašto bi oni koji nemaju interesa onda uopće pristupili u članstvo???
Ne znam ja da li ti imaš problema s čitanjem ili ti je to profesionalna mana da izvrćeš što je neko reko.Evo, nije još ništa osnovano, a već neka ograničenja, ovaj ne može, onaj ne može... ovaj ne valja, onaj ne puca, onaj nema lijepu kosu...
Ne radi se o "lijepoj kosi" nego o nekim, po mom skromnom mišljenju, zdravorazumskim uvjetima koje bi neko trebao zadovoljiti da bi recimo, bio član takvog jednog udruženja. Jesu li ti kriteriji nešto ekstra posebno? Nedostižni?
Ne bi rekao. Više se radi o nekim mjerama koje bi osigurale kvalitetno članstvo.
Ti si izuzetak.Mr.Cabdriver wrote:Znači ja koji nisam bio aktivni strijelac u doba kada sam pomagao stvorit ovaj forum po tome ne bih mogao u tu udrugu.nobile157 wrote: Evo, nije još ništa osnovano, a već neka ograničenja
Štareć, dan danas nisam aktivni strijelac (mada se kreće prema tome) niti imam oružje (mada se kreće prema tome) i opet ne bih mogao u tu udrugu, mada sam dokazani ljubitelj istoga (pogotovo hladnog).![]()
AKo hoćemo ozbiljnu i efikasnu organizaciju s članovima na koje ta ista organizacija može računati i koja će recimo na nekim izborima reć vodećoj stranci "Bit će ovako ili vas nećemo podržat" dakle imat nekakvu težinu, smatram da treba postaviti neke kriterije. Ako hoćemo primat sve i svakoga i onda na izborima dobit kanticu jer vlast zna da nemamo homogeno članstvo koje neće stati iza stavova udruženja (barem ne u potrebnoj mjeri) onda nema frke. Nek svako živi imo oružje ili ne, puco s njim jednom u dvije godine ili redovito, upiše se i to je to. Pa onda očekujte ozbiljnu podršku od takvih "članova".
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Vjeruj mi mjere ne pomažu. Kvalitetno članstvo mora isplivati na površinu, ne dobije se gotovo u paketu... očito nikad nisi ribario granatama pa ne znaš proceduru kako kvalitetni isplivaju na površinu.Breadfan wrote: Ne bi rekao. Više se radi o nekim mjerama koje bi osigurale kvalitetno članstvo.
Očito ne poznaješ previše ni stranački život. Stranka se manje vodi željama svojih pojedninih članova, a više osnovnom idejom vodiljom osnivača i/ili glavonje koji je trenutno vodi. Kad se dosegnu nivoi zacrtani od stvoritelja stranke, onda se stvaraju novi ciljevi ili se zabrazdi u korupciju kao što je kod nas slučaj u 97% stranaka. Vodstvo stranke mora poslušati svoje birače al ne mora postupiti po tim željama. Potrebno je skupiti mišljenja i ideje članstva i onda složit nešto homogeno da se svi s time slože da je najbolje. To je dio sa bacanjem granate u vodu. Demonstrativni odlasci i nefleksibilnost to su oni koji potonu, one 2/3 ribe koje ne izvadiš granatiranjem rijeke - oni koji ostanu - oni su ona snaga stranke, ono što je isplivalo na površinu. Kvaliteta. I to pokupiš.Breadfan wrote: Pa onda očekujte ozbiljnu podršku od takvih "članova".
Primjer naše forumske a jednom i stranačke nesloge su dvojba oko AK47 i M16 - realno su tu negdje po svim faktorima, al eto, mi se moramo svađat zbog toga. Ma koga boli k***c koja je bolja, ionako neš pucat ni iz jedne do sljedećeg rata i šta to sad ima veze s bilo čime. Nitko ne vidi da je tu pravi problem da NEĆE PUCAT NI IZ JEDNE DO IDUĆEG RATA... tatatata...tata-ta... Taj problem treba riješit da se onima koji mogu proći psiho-fizičke testove odobri posjedovanje ili jedne ili druge. A ne svađat se a nemoš imat nijednu. Takvima koji misle da se oko toga treba svađat koja je bolja ili lošija poručujem na današnji dan s ovog svečanog mjesta - glup si!
Bit stranačkog života je da te boli k***c za sve al da osjećaš da se ipak nekamo krećeš. Oni koji su preužareni za ideale, brzo izgore. Oni koji su kratkoročno zainteresirani, oni su došli već sa osjećajem da je to sve neka velika prijevara i tako će i otići. Oni koje boli k***c, oni su oni koji ostaju i guraju naprijed da im ne bude dosadno u životu. A oni preužareni uvijek osjećaju da netko pravi majmuna od njih pa se zalijeću jugićem u vrata državnih ustanova. Umjesto da se zalijeću u političare. Ili žvaču granate, ili se posipaju benzinom i onda potpale fajericom... a koje koristi od toga?
Ja sam uvijek smatrao da je dužnost voditelja stranke da vidi širu sliku - da bude vizionar. Kratkoročni ciljevi koje žele mase (a opet po klasičnom sistemu meni meni meni) uglavnom ne vode nigdje. Treba slagat ideju po ideju u slagalicu i onda uokvirit nešto što će biti lijepo i funkcionalno. Statuti, amandmani, svete knjige, povjerenstva, protokoli... sve je to glupost i u biti otežava funkcioniranje i rade organizaciju sporom i tromom.
Dobro, kako god. Ja ću pružit podršku ako dođe do osnutka. Ako ništa ići po streljani lijepit plakate
i zvat strijelce koji redovito vise tamo da se učlane.
Cabrdivera za prdsjednika!
Bravo,super receno!
Breadfan nisi u pravu!
Počeo si sektašiti i prije nego li je išta osnovano,
ne treba nam još jedan HSS!
Ima puuuno,uistinu PUNO ljudi koji oružje obožavaju ali jednostavno nemaju mogučnosti
pucati a neki niti posjedovati!
Pa najbliža streljana za pištolj je dobrih 100km udaljena,uključujući i BiH!
Jedan os njih sam i ja,a poznajem još min. 10 ljudi u svojoj bližoj okolici,ti isti barem još 10 u svojoj bližoj okolici itd. koji su u sličnom
ili gorem položaju i koji bi rado pristupili našoj NRA kako bi se to promjenilo.
Zašto...pa zbog imebcilo-fašističkih zakona protiv kojih se pokušavamo boriti!
Capish!? Vrtimo se u krug!
Što tebe briga hoče li se netko praviti važan da je član udruge,to je liječenje kopleksa,
s tvoje strane jer ti to smeta i s njegove jer se pravi važan,važno je da njegov glas isto vrijedi i da plača članarinu!
Uostalom,u hrvatskoj vjerovatno nem niti 100 ljudi koji zadovoljavaju tvoj "standard"!
Tri su stvari važne za uspjeh pokreta; MASOVNOST,STEGA,VOLJA!
Ovim redoslijedom!
Čist primjer za to us SA odredi 30ih u Njemačkoj,od nekih stotinjak njih za par godina ih je bilo 3 000 000! 5 puta više nego vojske!
Zašto,prvo jer su se držali ova tri pravila ko pijan plota a drugo jer je situacija bila takva da je NSDAP obecao (i napravio) sve sto je masa/narod htio i želio čuti!
Sve po toj filozofiji,ostatak je povijest!
Po tom sličnom radila je NRA i razne komunisitčke revolucije.
U socijalno-ekonomsko-nacionalnom pogledu u nas je situacija vrlo slična,tj. do zla boga loša kao u Njemačkoj iz WW1,plodno tlo za bilo kakvu veliku promjenu,bolju priliku nečemo dobiti!
Ti si se malo zanio najvecim neprijateljem svakog pokreta,unutranjom demokracijom!
Zato je vlast udrugama i dozvolila postojanje,kako nista ne di napravile i kako bi se netko nakesao!
unutarnja demokracija,"svačije mišljenje je isto vrijedno" filozofija je zadnje što treba udrugama,to dovodi do sektašenja (zato je Tito i uspio jer je 1927. na Vukovarskoj sjednici KPJ očistio redove od sektaša i uveo strenačku stegu)
Jedan naređuje,drugi ima da slušaju,bez toga ne može!
I od najgorih uzmimo najbolje!
Što se tiče osnivanja stranke.
Pa u kampanji bi dobili 2 minute prostora pod razno kako bi se raja nasmijala i zadovoljila demokratska norma.Sjecate se prošlih izbora i emisije gdje su se predstavljali kandidati;
onaj krezavi cigo masne kose što je došao u ukradenom lila satenskom odjelu pa mu je ispala dentjera u čašu,pa vjerski fanatik sa krunicom od dorih pola metra i kilo,što je minut i po od svog vremena iskoristio kako bi se molio,pa onaj transvestit,pa pijani Vuco
štpo se upucavao voditeljici i nudio janjetinu glasačima...
Eto tako bi završili!
Stranka koja zastupa samo usko područje života nema šanse!
Ako netko nešto želi organizirati,tipa prikupljanje potpisa
neka se samo javi,pa svatko bi od nas mogao prikupiti barem 10,
ja vjerujem da bih mogao i više,samo da imam crno na bjelo,barem jedan
pristojno napravljen letak što se želi napraviti !
Ja da to pokrenem rekli bi da sam ludi balavac i sl.
dobro bi prosao ako bi me samo ismijali...
Ali da imam papir,vjerujem da bi mnogo nešto napraviti!
Da ja imam milone...ma organizirao bih okupljanje,povukao veze i vezice,
rijesio pitanje unutarnjeg ustroja,odabrao ljude kojima mogu vjerovati,
istresao par miliona...i imali bi ustavom zajamčeno pravo bolje nego Ameri u roku od
godine dana!
Tko zna...možda se i ja obogatim!
Kad je Cabdriver spomenuo tirala i lizulje(gay udruge)...oni su skorz druga prica,nisu se oni sami organizirani,nego su,kao i svi drugi antinacionalni i degenericni elementi(prijatelji životinja,HHO,anti-gun lobiji,Centar za razvoj demokracije i tolerancije,centar Simmon Wiesennekijevrej...)organizirani i financirani u potpunosti iz vana u svrhhu nekog vecega
zla,globalone dominacije politički korektnog liberalniog kapitalizma,vjerovatno najgoreg totalitarnog režima u povijesti koji ce unistiti nacije i pretvoriti narode u nenaoruzane hipersenzibilne homiče koji se protiv takve vlasti ne mogu boriti...svatko tko imalo misli svojom glavom moze to namirisati...ali necu sada...off topic
Bravo,super receno!
Breadfan nisi u pravu!
Počeo si sektašiti i prije nego li je išta osnovano,
ne treba nam još jedan HSS!
Ima puuuno,uistinu PUNO ljudi koji oružje obožavaju ali jednostavno nemaju mogučnosti
pucati a neki niti posjedovati!
Pa najbliža streljana za pištolj je dobrih 100km udaljena,uključujući i BiH!
Jedan os njih sam i ja,a poznajem još min. 10 ljudi u svojoj bližoj okolici,ti isti barem još 10 u svojoj bližoj okolici itd. koji su u sličnom
ili gorem položaju i koji bi rado pristupili našoj NRA kako bi se to promjenilo.
Zašto...pa zbog imebcilo-fašističkih zakona protiv kojih se pokušavamo boriti!
Capish!? Vrtimo se u krug!
Što tebe briga hoče li se netko praviti važan da je član udruge,to je liječenje kopleksa,
s tvoje strane jer ti to smeta i s njegove jer se pravi važan,važno je da njegov glas isto vrijedi i da plača članarinu!
Uostalom,u hrvatskoj vjerovatno nem niti 100 ljudi koji zadovoljavaju tvoj "standard"!
Tri su stvari važne za uspjeh pokreta; MASOVNOST,STEGA,VOLJA!
Ovim redoslijedom!
Čist primjer za to us SA odredi 30ih u Njemačkoj,od nekih stotinjak njih za par godina ih je bilo 3 000 000! 5 puta više nego vojske!
Zašto,prvo jer su se držali ova tri pravila ko pijan plota a drugo jer je situacija bila takva da je NSDAP obecao (i napravio) sve sto je masa/narod htio i želio čuti!
Sve po toj filozofiji,ostatak je povijest!
Po tom sličnom radila je NRA i razne komunisitčke revolucije.
U socijalno-ekonomsko-nacionalnom pogledu u nas je situacija vrlo slična,tj. do zla boga loša kao u Njemačkoj iz WW1,plodno tlo za bilo kakvu veliku promjenu,bolju priliku nečemo dobiti!
Ti si se malo zanio najvecim neprijateljem svakog pokreta,unutranjom demokracijom!
Zato je vlast udrugama i dozvolila postojanje,kako nista ne di napravile i kako bi se netko nakesao!
unutarnja demokracija,"svačije mišljenje je isto vrijedno" filozofija je zadnje što treba udrugama,to dovodi do sektašenja (zato je Tito i uspio jer je 1927. na Vukovarskoj sjednici KPJ očistio redove od sektaša i uveo strenačku stegu)
Jedan naređuje,drugi ima da slušaju,bez toga ne može!
I od najgorih uzmimo najbolje!
Što se tiče osnivanja stranke.
Pa u kampanji bi dobili 2 minute prostora pod razno kako bi se raja nasmijala i zadovoljila demokratska norma.Sjecate se prošlih izbora i emisije gdje su se predstavljali kandidati;
onaj krezavi cigo masne kose što je došao u ukradenom lila satenskom odjelu pa mu je ispala dentjera u čašu,pa vjerski fanatik sa krunicom od dorih pola metra i kilo,što je minut i po od svog vremena iskoristio kako bi se molio,pa onaj transvestit,pa pijani Vuco
štpo se upucavao voditeljici i nudio janjetinu glasačima...
Eto tako bi završili!
Stranka koja zastupa samo usko područje života nema šanse!
Ako netko nešto želi organizirati,tipa prikupljanje potpisa
neka se samo javi,pa svatko bi od nas mogao prikupiti barem 10,
ja vjerujem da bih mogao i više,samo da imam crno na bjelo,barem jedan
pristojno napravljen letak što se želi napraviti !
Ja da to pokrenem rekli bi da sam ludi balavac i sl.
dobro bi prosao ako bi me samo ismijali...
Ali da imam papir,vjerujem da bi mnogo nešto napraviti!
Da ja imam milone...ma organizirao bih okupljanje,povukao veze i vezice,
rijesio pitanje unutarnjeg ustroja,odabrao ljude kojima mogu vjerovati,
istresao par miliona...i imali bi ustavom zajamčeno pravo bolje nego Ameri u roku od
godine dana!
Tko zna...možda se i ja obogatim!
Kad je Cabdriver spomenuo tirala i lizulje(gay udruge)...oni su skorz druga prica,nisu se oni sami organizirani,nego su,kao i svi drugi antinacionalni i degenericni elementi(prijatelji životinja,HHO,anti-gun lobiji,Centar za razvoj demokracije i tolerancije,centar Simmon Wiesennekijevrej...)organizirani i financirani u potpunosti iz vana u svrhhu nekog vecega
zla,globalone dominacije politički korektnog liberalniog kapitalizma,vjerovatno najgoreg totalitarnog režima u povijesti koji ce unistiti nacije i pretvoriti narode u nenaoruzane hipersenzibilne homiče koji se protiv takve vlasti ne mogu boriti...svatko tko imalo misli svojom glavom moze to namirisati...ali necu sada...off topic
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Dajte dečku P.P. aparat da nam ne izgori prerano. Šteta bi bilo.
- blackpowder
- Nadnarednik

sa žalošću moram primjetiti da su na ovom topicu pojedinci iznijeli stavove koji se u pristojnom demokratskom društvu smatraju neprihvatljivima i to je između ostalog jedan od razloga što nas, vlasnike i posjednike oružja, javno mnijenje smatra potencijalnom opasnosti po demokraciju.
Zapamtite jedno... a to su dvije stvari :
1. demokracija nema alternative
2. demokracija je kad te netko pošalje u k***c a ti odeš kud hoćeš
3. demokracija NIJE kad razbiješ glavu onome ko te poslao u k***c!
Zapamtite jedno... a to su dvije stvari :
1. demokracija nema alternative
2. demokracija je kad te netko pošalje u k***c a ti odeš kud hoćeš
3. demokracija NIJE kad razbiješ glavu onome ko te poslao u k***c!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

počnite razmišljati o tome što vi kao pojedinac možete učiniti za "našu stvar" a ne što "naša stvar" može učiniti za vas.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Brkaš kruške i jabuke!
Demokracija na razini države i damokracija na razini unutarnjeg ustrojstva udruge
su dvije potpuno različite stvari.
Demoracija je nešto najbliže anarhiji,i kao takav,svaki haos može postojati samo u iznimno jakom sistemu kojeg isti ne može poremetiti i poljuljati!
Civilna udruga u nastajanju nije primjer takvog sustava,baš suprotno!
To je jednako kao da nuklarni reaktor radiš od alu-folije!
Na osnivačkoj sjednici trebaju se dogovoriti ciljevi i metode,izabrati ljude
za određene poslove u kojim su dobri i vođa koji će to sve mudro uskladiti
u promjenjivim uvjetima društvene zbilje.
Tu svak treba reći što misli i u detalje odlučiti kako dalje,tu završava samovolja i počinje;
BTW;Demokracija jednako kao i komunizam zbog svoje nesavršenosti ima svoj vijek trajanja,drugi se istrošio i propao prije nekih 15-ak godina(nemojte sada navoditi Kinu koja nije pravi komunizam),ovo sada početak je kraja demokracije,voljeli vi to ili ne!
Dakako,ovo je off topic...
Demokracija na razini države i damokracija na razini unutarnjeg ustrojstva udruge
su dvije potpuno različite stvari.
Demoracija je nešto najbliže anarhiji,i kao takav,svaki haos može postojati samo u iznimno jakom sistemu kojeg isti ne može poremetiti i poljuljati!
Civilna udruga u nastajanju nije primjer takvog sustava,baš suprotno!
To je jednako kao da nuklarni reaktor radiš od alu-folije!
Na osnivačkoj sjednici trebaju se dogovoriti ciljevi i metode,izabrati ljude
za određene poslove u kojim su dobri i vođa koji će to sve mudro uskladiti
u promjenjivim uvjetima društvene zbilje.
Tu svak treba reći što misli i u detalje odlučiti kako dalje,tu završava samovolja i počinje;
Capish!?blackpowder wrote:počnite razmišljati o tome što vi kao pojedinac možete učiniti za "našu stvar" a ne što "naša stvar" može učiniti za vas.
BTW;Demokracija jednako kao i komunizam zbog svoje nesavršenosti ima svoj vijek trajanja,drugi se istrošio i propao prije nekih 15-ak godina(nemojte sada navoditi Kinu koja nije pravi komunizam),ovo sada početak je kraja demokracije,voljeli vi to ili ne!
Dakako,ovo je off topic...
- blackpowder
- Nadnarednik

i unutar Društva (s velikim D) i unutar civilne udruge mišljenje i ciljevi se moraju nametati ne fizičkom snagom revolucije već snagom argumentirane diskusije osvajajuči metar po metar, čovjeka po čovjeka, redak po redak javnih medija i životnog prostora.
Udruga (NRA) netreba biti usmjerena na ČLANSTVO (koje je već tako i tako samim pristupanjem udruzi prihvatilo ciljeve i ideje Udruge) već prema PUKU (koji robuje predrasudama nametnutim neobjektivnim napisima u medijima i nepoznavanjem same materije).
Ciljeve udruge može se ostvarivati i bez formalnog osnivanja. Ako se osjećaš pripadnikom obitelji legalnih posjednika oružja živi po slijedećim postulatima
1. POŠTUJ 10 ZAPOVIJEDI (PRAVILA) O SIGURNOSTI RUKOVANJA ORUŽJEM
2. ŠIRI NAUK BAVEĆI SE LEGALNO SPORTOM, LOVOM, KOLEKCIONARSTVOM
3. UPOTREBLJAVAJ (oružje ) ALI NE ZLOUPOTREBLJAVAJ
Udruga (NRA) netreba biti usmjerena na ČLANSTVO (koje je već tako i tako samim pristupanjem udruzi prihvatilo ciljeve i ideje Udruge) već prema PUKU (koji robuje predrasudama nametnutim neobjektivnim napisima u medijima i nepoznavanjem same materije).
Ciljeve udruge može se ostvarivati i bez formalnog osnivanja. Ako se osjećaš pripadnikom obitelji legalnih posjednika oružja živi po slijedećim postulatima
1. POŠTUJ 10 ZAPOVIJEDI (PRAVILA) O SIGURNOSTI RUKOVANJA ORUŽJEM
2. ŠIRI NAUK BAVEĆI SE LEGALNO SPORTOM, LOVOM, KOLEKCIONARSTVOM
3. UPOTREBLJAVAJ (oružje ) ALI NE ZLOUPOTREBLJAVAJ
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Upravo tako. Netreba se baviti samima sobom i svojim malim potrebama nego treba proširiti ideju da tvoja potreba postane svačija potreba. Tako se to radi.blackpowder wrote:Udruga (NRA) netreba biti usmjerena na ČLANSTVO (koje je već tako i tako samim pristupanjem udruzi prihvatilo ciljeve i ideje Udruge) već prema PUKU (koji robuje predrasudama nametnutim neobjektivnim napisima u medijima i nepoznavanjem same materije).
- Original_G
- Cinker - bojna

s obzirom da smo svi tu informatički obrazovani i napredni, osnivačku skupštinu možemo složiti i ONLINE, neka bude prva takva ! lepo na MSN ili skype pa conference i kamere, svi se predstavimo i napravimo osnivačku skupštinu, potpise možemo skupiti i poštom !
bitno je da se krene, s udrugom je bolje nego bez
moji prijedlozi ograničenja idu u smjeru blokiranja mogućnosti da nam se u udruzi nađu neki novi Korade Jr. ili slični pa da nas pokopaju prije nego počnemo
btw. ja se mislim preseravati s članstvom u NRA jer to znači da imam nekog ko radi za mene ili za našu "stvar" a s vremenom će članstvo prerasti u ponos
bitno je da se krene, s udrugom je bolje nego bez
moji prijedlozi ograničenja idu u smjeru blokiranja mogućnosti da nam se u udruzi nađu neki novi Korade Jr. ili slični pa da nas pokopaju prije nego počnemo
btw. ja se mislim preseravati s članstvom u NRA jer to znači da imam nekog ko radi za mene ili za našu "stvar" a s vremenom će članstvo prerasti u ponos
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.