Revolveri i ostalo za Western Shooting
Moderator: BoB
- Josey_Wales
- Razvodnik

Re: Revolveri i ostalo za Western Shooting
Spencer-Winchester repetirka iz 1860. u kalibru 56-56 Spencer, 7 metaka spremnik. E ovo je novost, kako to da su se u ratu onda koristile npr, na Unijinoj strani Springfield kremenjace, a ne ove moderne puske. Koliko sam uspio saznati zaduzivala ih je samo konjica sto ce reci da su izgleda bile skuuupe. Prikazani model je iz 1865. god.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
- Josey_Wales
- Razvodnik

Upravo to...nobile157 wrote:Na ovo si mislio?
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Josey_Wales
- Razvodnik

Fascinantna je ta povijest, Ameri su od drustva gdje je svatko krojio zakon po svojoj mjeri u ovisnosti koliko je brzo i precizno potezao napravili uredjenu svjetsku velesilu od koje se 99% zemalja tresu gace i tehnoloski prilicno naprednu za samo 100+ godina. Nije da ih favoriziram ali sto se toga tice kapa dolje.
...nije to baš tako išlo, američku velesilu je napravio novac sa istočne obale koji je ionako došao iz Evrope, tu je bilo i zakona koji se itekako dobro znao i provodio za bogate i od bogatih a ono sto mi znamo kao divlji zapad i gdje se je potezalo oružje to su bili luzeri koje su slali bogati da im čiste zemlju od indijanaca i pripremaju teren na kojem će se oni i dalje bogatit.. pioniri divljeg zapada, uglavnom siromasi u potrazi za boljim zivotom, oni su svojim postenjem i borbom sa surovom prirodom i indijancima (i dobrano kasnije potpomognuti holivudom) doprinijeli romantici divljeg zapada kakvom ju mi znamo - stvarnost je bila (kao i uvijek i svugdje u povijesti ljudske civilizacije) - puno sirovija i neromantičnija, uglavnom je sve nemilosrdno pokretao novac i interesi bogatih bankara sa istočne obale koji se je nastojao oploditi na račun siromaha. (a gotovo isto je i danas, samo su zemlju zauzeli a indijance istrijebili).
- BlueEyeDesire
- Banned
Poštovani gospodine Mobile!
Vaši su Singe Action-i super!
Ja znam o čemu govorite, jer posjedujem UBERTI-a .45 Long Colt CATTLEMAN i vjerujte ja bih prvi pristupio našoj verziji SASS-a (Single Action Shooter society), kada bi postojala(ili barem nešto tome slično)!Glavno da postoji takvo ili slično društvo u Sloveniji i u Srbiji, ali kod nas...nema šanse a i Vi vidite da interesa ima.
Htio sam Vas pitati jednu drugu stvar a to je možete li Vi kako nabaviti streljivo za te divne pucaljke?
Mene konkretno zanima . 45 Long Colt, pa ako možete molim Vas javite mi se na moj e mail : zeljac24@gmail.com
Hvala i srdačan pozdrav!
Vaši su Singe Action-i super!
Ja znam o čemu govorite, jer posjedujem UBERTI-a .45 Long Colt CATTLEMAN i vjerujte ja bih prvi pristupio našoj verziji SASS-a (Single Action Shooter society), kada bi postojala(ili barem nešto tome slično)!Glavno da postoji takvo ili slično društvo u Sloveniji i u Srbiji, ali kod nas...nema šanse a i Vi vidite da interesa ima.
Htio sam Vas pitati jednu drugu stvar a to je možete li Vi kako nabaviti streljivo za te divne pucaljke?
Mene konkretno zanima . 45 Long Colt, pa ako možete molim Vas javite mi se na moj e mail : zeljac24@gmail.com
Hvala i srdačan pozdrav!
Fanzoj ima broj: 01 382 26 55, nazovi i pitaj, ako itko može nabaviti, oni mogu.
Da ima zainteresiranih, sigurno, ali, kao što sam rekao, 4 komada oružja sa pripadajućom opremom je poprilična investicija za nas.
Da ima zainteresiranih, sigurno, ali, kao što sam rekao, 4 komada oružja sa pripadajućom opremom je poprilična investicija za nas.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN