traker i predator + big knife
Re: traker i predator + big knife
Još da je ispolirati oštricu onda bi to bio pravi komad. kao da si prošao školovanje kod Mileta Ćurića.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Uz dužno štovanje, ovo je jako daleko od Miletinih noževa.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
gospon narucioc kaze da moze i ovakBOXI wrote:Još da je ispolirati oštricu onda bi to bio pravi komad. kao da si prošao školovanje kod Mileta Ćurića.
pa prema tome tak ostaje
mogu samo rec da sam na ovom nozu dosta naucil
a pogotovo o pravljenju drske
uz duzno postovanjenobile157 wrote:Uz dužno štovanje, ovo je jako daleko od Miletinih noževa.
ima tu ljudi koji bi mogli radit isto takve nozeve
napravis ostricu i posaljes (zaboravil sam kam) da ti ju obrade a onda malo maste dotjerivanja i eto
a praksa daje svaki put bolji primjerak
slozio se ti samnom il ne
...koji bi mogli...
ali ne rade.
ali ne rade.
Pa mislio sam samo na školovanje.
Normalna stvar je da bilo koji majstor kad završi strukovnu školu u istoj nauči samo osnove, a tek kroz rad stekne znanje , finese izrade i ostale varijacije pod uvjetom da ima volju i da je nadaren za isto.
Osobno zapošljavam auto mehaničara i auto električara koji su završili školu i stekli znanje KV majstora a nisu ništa drugo znali nego "žarulje mjenjati" ali nako 2-3 godine rada i prakse i naukovanja uz rad su postali pravi stručnjaci u svom poslu.
Susjed mi je završio školu za KV stolara i nije znao napraviti niti drvenu kutiju za krumpir, ali sad radi unikatni namještaj i bere dobranu lovu za svaki komad koji napravi isto kao i tvoj Mileta.
Normalna stvar je da bilo koji majstor kad završi strukovnu školu u istoj nauči samo osnove, a tek kroz rad stekne znanje , finese izrade i ostale varijacije pod uvjetom da ima volju i da je nadaren za isto.
Osobno zapošljavam auto mehaničara i auto električara koji su završili školu i stekli znanje KV majstora a nisu ništa drugo znali nego "žarulje mjenjati" ali nako 2-3 godine rada i prakse i naukovanja uz rad su postali pravi stručnjaci u svom poslu.
Susjed mi je završio školu za KV stolara i nije znao napraviti niti drvenu kutiju za krumpir, ali sad radi unikatni namještaj i bere dobranu lovu za svaki komad koji napravi isto kao i tvoj Mileta.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
eto boxi je dobro odgovoril
ja sam nekad davno zavrsil strojarsku
pozaboravljal skoro sve
sad polako se prisjecam kaj sam nekad naucil
a imam jos dosta za ucit
a isto tak mi fali alata (citaj love)
da bi mogo radit jos preciznije i bolje
a moracu se pocet potpisivat na radove
na ova 3 sam zaboravil
ja sam nekad davno zavrsil strojarsku
pozaboravljal skoro sve
sad polako se prisjecam kaj sam nekad naucil
a imam jos dosta za ucit
a isto tak mi fali alata (citaj love)
da bi mogo radit jos preciznije i bolje
a moracu se pocet potpisivat na radove
na ova 3 sam zaboravil
Ima li ili nema ljudi koji bi mogli napraviti nož kao Mileta uopće nije važno. Rekao sam da tvoj nož nije ni blizu bilo čemu što on radi i to je činjenica, ljutio se ti ili ne, slagao se ili se ne slagao. Čak štoviše, uopće nije ni za usporedbu. Niti sa originalnim Trackerom.
A kako ovdje ne pričamo o namještaju nego o oružju, usporedba nema veze, jer ako pričamo o noževima i uspoređujemo noževe, otomani i ormari se s nožem ne mogu uspoređivati i nisu tema.
Kada budeš napravio nešto slično requinovim noževima, možeš reći da si majstor, ali takvo što još nisam vidio. Kada budem, možemo pričati o tome. Ali, tek tada.
A kako ovdje ne pričamo o namještaju nego o oružju, usporedba nema veze, jer ako pričamo o noževima i uspoređujemo noževe, otomani i ormari se s nožem ne mogu uspoređivati i nisu tema.
Kada budeš napravio nešto slično requinovim noževima, možeš reći da si majstor, ali takvo što još nisam vidio. Kada budem, možemo pričati o tome. Ali, tek tada.
Nobile157, nije mi namjera branit Jožu, ali on se barem potrudio sam napraviti nož, a requin nije nego je kupio kit iz kojeg slaže komponente. Istina da nožići sa fensi drškama lijepo izgledaju ali to nije knife making.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- Knife_maniac
- Satnik

Naravno da se ne mogu usporedjivati Joza, Mileta i Requin jer svo troje ne spada u istu klasu (ili nazovite to kako hocete)
Jedan je hobby knife maker, drugi amater knife maker, a treci custom maker.
Jedan radi nozeve od smeca (federplate) sa minimalnim znanjem i oskudnim iskustvom (kao i mi ostali jer, Bogu hvala zivimo u prciji !!!), drugi radi sa kvalitetnim materijalom i visegodisnjim iskustvom, a treci sastavlja nozeve od custom djelova.
Joza (pa i ja) se ne mozemo cak usporediti niti sa kovacima koji rade nozeve jer opet ne koristimo istu metodu izrade.
Kada bi se usporedjivalo moglo bi se usporediti recimo mene i Jozu koji koristimo iste metode (stock removal) i jer smo na istoj razini iskustvom/znanjem.
Napose, nije ni bitno kakav je rad nego onaj osjecaj koji covjek ima kada zavrsi SVOJIH RUKU rad i kaze "E vidis...tu sam potrosio xy sati rada" pa makar to bio i rad od kartona.
Jedan je hobby knife maker, drugi amater knife maker, a treci custom maker.
Jedan radi nozeve od smeca (federplate) sa minimalnim znanjem i oskudnim iskustvom (kao i mi ostali jer, Bogu hvala zivimo u prciji !!!), drugi radi sa kvalitetnim materijalom i visegodisnjim iskustvom, a treci sastavlja nozeve od custom djelova.
Joza (pa i ja) se ne mozemo cak usporediti niti sa kovacima koji rade nozeve jer opet ne koristimo istu metodu izrade.
Kada bi se usporedjivalo moglo bi se usporediti recimo mene i Jozu koji koristimo iste metode (stock removal) i jer smo na istoj razini iskustvom/znanjem.
Napose, nije ni bitno kakav je rad nego onaj osjecaj koji covjek ima kada zavrsi SVOJIH RUKU rad i kaze "E vidis...tu sam potrosio xy sati rada" pa makar to bio i rad od kartona.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
Potpuno se slažem, a kaj se tiće smeća (feder plate) tu si u pravu, kaj je i činjenica da se do boljeg materijala u RH teško dolazi, osim eventualno pile od gatera koje su po mom mišljenju superiornije svakoj feder plati. Osim toga i da se nabavi izvana neki vrhunski čelik i da napraviš nož i da uzmeš kolko si vremena rada potrošil, cijenu materijala kojeg si koristil i sve to zaračunaš cijena bi bila astronomska. I još bi bilo idealno kad bi našel i kupca kojem bi ga prodal.
- Knife_maniac
- Satnik

Problem je u tome sto nema materijala (sad ce reci vidi ga sjedi u fotelji i kuka).
Ne, to je cinjenica. Moj brusac, koji ujedno i radi svoje inox nozeve, je materijal nabavio prije 35 godina, tj. njegov otac i to 1 vagon negdje iz Austrije !!!!
Druga stvar je toplinska obrada. Nitko se ne bavi profesionalno knife makingom pa ljudi priskacu svakakvim rjesenjima od ovih malobrojnih firmi koje se bave SLICNIM djelatnostima do "sam svoj majstor" i dakako ne moze se govoriti o kvaliteti. Zapravo je prava umjetnost naci rokvelicu i izmjeriti tvrdocu uzorka, a kamo li nesto drugo.
Treca stvar je materijal...opet se treba uvoziti jer kod nas nema jebenih plocica mjedi, nema aluminija od 10 mm....sto je zalosno a da ne govorimo o necem drugome.
Koza se grebe od sustera, raznih Joza-koza i ostalih majstora. Alat....gdje je alat ? Flexa i 3 turpije i busilica ? Da, bas...
Hoces napraviti neku home made alatku, ne mozes jer nema djelova kod nas...Osudjen si na ruke, tracnu, flexu i busilicu....
Sve je ovo izvedivo i kod nas, da nam se tata preziva Kerum, Sanader, Zagorec....
Ne, to je cinjenica. Moj brusac, koji ujedno i radi svoje inox nozeve, je materijal nabavio prije 35 godina, tj. njegov otac i to 1 vagon negdje iz Austrije !!!!
Druga stvar je toplinska obrada. Nitko se ne bavi profesionalno knife makingom pa ljudi priskacu svakakvim rjesenjima od ovih malobrojnih firmi koje se bave SLICNIM djelatnostima do "sam svoj majstor" i dakako ne moze se govoriti o kvaliteti. Zapravo je prava umjetnost naci rokvelicu i izmjeriti tvrdocu uzorka, a kamo li nesto drugo.
Treca stvar je materijal...opet se treba uvoziti jer kod nas nema jebenih plocica mjedi, nema aluminija od 10 mm....sto je zalosno a da ne govorimo o necem drugome.
Koza se grebe od sustera, raznih Joza-koza i ostalih majstora. Alat....gdje je alat ? Flexa i 3 turpije i busilica ? Da, bas...
Hoces napraviti neku home made alatku, ne mozes jer nema djelova kod nas...Osudjen si na ruke, tracnu, flexu i busilicu....
Sve je ovo izvedivo i kod nas, da nam se tata preziva Kerum, Sanader, Zagorec....
Baš sam nedavno bio u jednoj firmi koja se bavi izradom odjeće, torbi...od kože. Pitam žensku jel imaju za prodat, ne šenkat, ostatke kože, pogledala me je tak ko da ju pljačkam.
E Jožu-kožu mi ne diraj, to je najbolji majstor za kojeg znam.
E Jožu-kožu mi ne diraj, to je najbolji majstor za kojeg znam.
- Knife_maniac
- Satnik

Nisam nista rekao protiv njega nego je zalosno sto ga moras zicati da ti da OTPADKE jer nemas gdje naruciti/kupiti normalnu kozu da bi radio kako treba pa si samim time i ogranicen u radu.
kao kopije noževi ne mogu ni biti majstorski rad jer izrada traži određene alate i vještine.
noževi su ti kopije, ružni, vjerojatno premekani ili pretvrdi i loše obrađeni... ali u jednom komadu i vjerojatno iskoristivi... kao ručni uradak još na početku karijere
... svaka iduća kap znoja ti je vrednija. svaka čast i samo ponosno (s punim pravom) nastavi.
što se tiče federplata i sličnih lako dobavljivih rekvizita, otpad nije smeće i više je nego iskoristiv.
van gogh je slikao na novinama i kartonskim kutijama s dvije jeftine boje koje mu je brat poslao i s kistom koji je ukrao kravi s guzice.
bravo Dok!, jedini ( istina malo čudan, da ne kažem specifičan ) komentar koji gura sve u pozitivnom pravcu.
nisam još pokušao kaliti u vinu, ali čemu sputavati znanost i dijete u sebi.
noževi su ti kopije, ružni, vjerojatno premekani ili pretvrdi i loše obrađeni... ali u jednom komadu i vjerojatno iskoristivi... kao ručni uradak još na početku karijere
što se tiče federplata i sličnih lako dobavljivih rekvizita, otpad nije smeće i više je nego iskoristiv.
van gogh je slikao na novinama i kartonskim kutijama s dvije jeftine boje koje mu je brat poslao i s kistom koji je ukrao kravi s guzice.
nisam još pokušao kaliti u vinu, ali čemu sputavati znanost i dijete u sebi.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
ne ljutim se nobilenobile157 wrote: Čak štoviše, uopće nije ni za usporedbu. Niti sa originalnim Trackerom.
to je tvoje misljenje
al da se nemoze usporedit sa orginal trakerom
se slazem i ne slazem
na mom je bar drska bolja nego kod orginala
imo sam orginal u rukama i znam kaj pricam
a ostalima hvala na podrsci
ne mislim postat ko mileta
nije mi to cilj
radim za svoje guste i koju paru
je da ce mi rebat jos dosta nozeva da bar otplatim kupljeni materijal i ostale stvari
al bar se imam scim zabavljat i to me veseli