Kukrić
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Kukrić
Allman? slike?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Dobro jel se može konačno vidjet slike tih svetih kukrija ili ćemo samo puštat zazubice čitajući o njima!?!?!?
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ako je clip point tip oštrice najuniverzalniji, onda je kukri oblik definitvno najbolji combat/wilderness oblik oštrice... Dovoljno je špicast za ubost a ne bi baš nitko volio da mu se tintara nađe na putu tako masivne oštrice. Respect!
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Čital sam negdi da su Gurke u bitkama mogli jednim udarcem odrubit glavu, ekrtremitete i ako je udarac išao po dijagonali od spoja vrata i ramena da je završio blizu struka. Brutalno. Allman, ja sam zainterisiran za kukri, imaš PP.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Na Nepalskom jeziku izvorno KHUKURI a za izvoz THE KHUKRI..... pojednostaviše "kolonijalisti" orginalni naziv 
Evo, nakon dugih mjeseci čekanja, konačno stigao iz Nepala, vjerojatno ga je donio ghurka plivajući, kukri za frenda s foruma.
Ugodno druženje s novim ljubimcem u kolekciji

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
A sada pošalji fotke cijele kolekcije, da malo pogledamo 
- Armalite Kid
- Banned
Ne vjerujem da su prije parsto godina kad su se tukli sa tim noževima ili ikad nepalci imali razvijenu metalurgiju da naprave tako kvalitetan i oštar čelik.legion.poljak66 wrote:Čital sam negdi da su Gurke u bitkama mogli jednim udarcem odrubit glavu, ekrtremitete i ako je udarac išao po dijagonali od spoja vrata i ramena da je završio blizu struka. Brutalno. Allman, ja sam zainterisiran za kukri, imaš PP.
magisches schwein
I nisu, rade kao i danas od onoga što im je dostupno, ali da je kukri itekako oštar nema dvojbe - isprobano. A zbog oblika oštrice (poput staromakedonskog kopisa) je rez još jači i stvarno se može odsjeći bilo koji ekstremitet njime.
Naravno, to vrijedi za pravi kukri, ne za limenjake pravljene za turiste.
Naravno, to vrijedi za pravi kukri, ne za limenjake pravljene za turiste.
- stari-nakovanj
- Desetnik

Armalite Kid wrote: Ne vjerujem da su prije parsto godina kad su se tukli sa tim noževima ili ikad nepalci imali razvijenu metalurgiju da naprave tako kvalitetan i oštar čelik.
nobile157 wrote:I nisu...
vjerujte, jesu. kao dokaz mozete uzeti zeljezni stup u indiji, ako niste nikad culi za njega, zguglajte pojam "indian iron pillar". radi se o preko 1500 godina starom, 6 tona teskom, zeljeznom stupu u indiji koji cijelo vrijeme stoji izlozen kisi, suncu, vjetru...bez traga koroziji!!
kvaliteta celika i razvijenost metalurgije su pojmovi koji su obrnuto proporcionalni tolerancijama udjela legirnih elemenata u celiku. drugim rijecima, sto preciznije mozes dobiti udio, recimo, ugljika u zeljezu, to imas kvalitetniji celik.
ako je itko ikada u povijesti imao kvalitetan celik, po povijesnim dokazima, to su bili metalurzi sa podrucja indije i sire. nisam bas kvalitetno proucavao povijest njihovih ostrica, ali ne bih se kladio da su danasnje od "feder plata" bolje ili kvalitetnije od onih prije.
...ostar celik - to nema veze sa metalurgijom!
Nisam mislio na Indiju, Nepal je blizu, ali ipak..
Za stup znam, neznam samo koliko je zaboden u zemlju, a pojam damascus čelik i je nastao u Indiji.
A oštrica, tj. njena oštrina stvarno nema veze sa metalurgijom.
Za stup znam, neznam samo koliko je zaboden u zemlju, a pojam damascus čelik i je nastao u Indiji.
A oštrica, tj. njena oštrina stvarno nema veze sa metalurgijom.
- Armalite Kid
- Banned
Hoćete reći da se oštrice od nehrđajućeg čelika mogu naoštriti isto tako kao i one recimo carbon V (cold steelove) ?
I da kompozicija čelika nema nikakvog udjela na kvalitetu noža i na oštrinu ?
I da kompozicija čelika nema nikakvog udjela na kvalitetu noža i na oštrinu ?
magisches schwein