Walther P 38 vs Mauser 08
Re: Walther P 38 vs Mauser 08
Pa hebiga kad sam ja bolestan na staru kramu. Netko voli mlade ....a ja "penzionerke" i nihove pretke.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Ima!
Pucanje s novim
Pucanje s novim
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- blackpowder
- Nadnarednik

ta ti je usporedba kao janjetina ispod peke i hamburger u fast foodu
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Niti volim janjetinu, niti hamburger.
Staro je staro, novo je novo. Netko voli starudije, ja ne.
Staro je staro, novo je novo. Netko voli starudije, ja ne.
Onda ću ti doći za inat na trening s P.38, naravno ako me pustiš
. Mislim da bi Walther izazvao veću pozornost nego novi XDM, ili se možda varam
.
P.S.
Mislim da griješiš oko janjetine.
P.S.
Mislim da griješiš oko janjetine.
Ma možeš ti pucati i sa kuburom, ako je stigneš dovoljno brzo napuniti. A baš da se netko od mojih pali na P38, uostalom, ima ga jedan moj iz kluba i na prvom treningu je pucao iz njega.
0 bodova. Nisi konkurentan, jer ti treba vječnost da promijeniš spremnik.
- Josey_Wales
- Razvodnik

Nije istina, sve ovisi o vjezbi, iako nema suvremeni mag release, onaj zip na drsci se itekako da dlanom brzo povuci natrag a prstima izvuci spremnik i ubaciti drugi. Staro oruzje rula, kao i legendarni stari auti.nobile157 wrote:Ma možeš ti pucati i sa kuburom, ako je stigneš dovoljno brzo napuniti. A baš da se netko od mojih pali na P38, uostalom, ima ga jedan moj iz kluba i na prvom treningu je pucao iz njega.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
- blackpowder
- Nadnarednik

pucanje s novim oružjem u usporedbi sa starim je kao sex bez predigre! 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Josey_Wales
- Razvodnik

Ma ok, sve 5... Ako netko zeli doci tamo gdje je dozvoljeno sa jednorednim spremnikom i prastarim pistoljem zasto ne? veliki je gust vidjeti nekoga takvoga kako sramoti sve one frajere sa high tech opremom, vjestina je uvijek ipak iznad alata.ALPHA wrote:Nitko ne kaže da ne rula! Svatko ima nešto što mu se sviđa!
Ono što ti nobile pokušava objasniti je da na trening možeš doći sa bilo kojim
oružjem i trenirati za guš.
Natjecanje je druga stvar, postoje neka pisana plavila a i nepisana.
Pisano pravilo je npe. da se u Klasi Production ne možeš natjecati sa oružjem koje
ima SAO način okidanja, a ni sa kuburama, a nepisano pavilo je da nećeš na IPSC
natjecanje, doći sa oružjem koje ima jednoredan spremnik, jer jednostavno nisi konkurentan.
Osim, naravno ako se natječeš u nekoj zemlji ili vrsti pucanja gdje postoji Single stack Division.
Kad si već spomenuo aute, to je kao da na utrku F1 dođeš sa stojadinom!![]()
Pazi, od IPSC-a i nema neke high-tech opreme, osim u open i modified diviziji gdje su ganovi stvarno skupi, dorađeni i sa optoelektroničkim ciljnicima i kompenzatorima. Uglavnom puca se sa oružjem koje se može nositi za samoobranu, a da će netko sa P38 biti bolji od nekoga sa HS-om ili glockom, nema ni teoretske šanse. Čak ni na treningu.
Opet, moram reći da je jedan kolega iz kluba prošle subote donio tt pa smo malo pucali (nisam pucao iz tt-a od 1993. godine). Jedan kolega iz kluba, koji inače preferira ISSF je otpucao iz tt-a spremnik, onda sam i ja otpucao spremnik. Njegovi pogotci bili su u promjeru cca 5 cm, moji cca 6 cm. On je taj spremnik ispucavao par minuta, ja sam ga otpucao za deset sekundi.
Pitanje:
Tko je bolji?
Opet, moram reći da je jedan kolega iz kluba prošle subote donio tt pa smo malo pucali (nisam pucao iz tt-a od 1993. godine). Jedan kolega iz kluba, koji inače preferira ISSF je otpucao iz tt-a spremnik, onda sam i ja otpucao spremnik. Njegovi pogotci bili su u promjeru cca 5 cm, moji cca 6 cm. On je taj spremnik ispucavao par minuta, ja sam ga otpucao za deset sekundi.
Pitanje:
Tko je bolji?
- Josey_Wales
- Razvodnik

Pucali ste u klasicnu okruglu metu ili u papirnatu covjek metu? ne mogu reci tko je bolji, iz ovoga ispada da si ti, ali ako je tvoj frend npr. prvih par metaka smjestio u potencijalno vitalne organe, a ti svoje u "periferiju" onda je on bolji osim ako i za taj prvi ispaljeni metak nije ciljao 100 god. Ovo govorim iz perspektive potencijalne obrane od napada. Inace mnoga su se koplja lomila i na drugim forumima koji su pistolji bolji, sa vise metaka ili manje. Komentari su bili raznovrsni od onih koji su govorili da covjek koji ima pistolj sa manje metaka je hladnije glave jer zna da ima manje municije i cesto pogadja metu tamo gdje treba i ne potrosi vise od 1-2 max 3 metka ovisno o kalibru dok oni koji imaju puno municije cesce promasuju jer u podsvijesti misle da imaju dovoljno i previse i cesto ne pogode nista ili pak potrose vise municije. Takodjer se pricalo o onima koji cesto koriste laserske nisane kasnije imaju puno losije grupacije kada ne koriste isti vec klasicne "musice" ali to je vec neka druga tema.nobile157 wrote:Pazi, od IPSC-a i nema neke high-tech opreme, osim u open i modified diviziji gdje su ganovi stvarno skupi, dorađeni i sa optoelektroničkim ciljnicima i kompenzatorima. Uglavnom puca se sa oružjem koje se može nositi za samoobranu, a da će netko sa P38 biti bolji od nekoga sa HS-om ili glockom, nema ni teoretske šanse. Čak ni na treningu.
Pitanje:
Tko je bolji?
Nobile, bolji je Todd Jarrett.
Šalu na stranu, P.08 i P.38 zamišljeni su i stvoreni kao vojno oružje, te su korišteni i u klasičnom streljaštvu.
Organizirana su takmičenja s Lugerima te su dodjeljivane posebne medalje. Luger je slovio, a i danas slovi kao jedno od najpreziznije urađenih i u streljačkom smislu preciznih oružja. Mislim da je svima jasna genijalnost njihovih konstrukcija za ono doba. Zamislite P.38 s dvorednim spremnikom kapaciteta 15 metaka - što to nije Beretta 92FS?
Šalu na stranu, P.08 i P.38 zamišljeni su i stvoreni kao vojno oružje, te su korišteni i u klasičnom streljaštvu.
Organizirana su takmičenja s Lugerima te su dodjeljivane posebne medalje. Luger je slovio, a i danas slovi kao jedno od najpreziznije urađenih i u streljačkom smislu preciznih oružja. Mislim da je svima jasna genijalnost njihovih konstrukcija za ono doba. Zamislite P.38 s dvorednim spremnikom kapaciteta 15 metaka - što to nije Beretta 92FS?
Ovu na slici (nekadašnja IPSC metrička, sada IASC meta). Frend je pucao u centar, ja u glavu. Gledaj, pitanje je bilo retoričko. Frend više voli pucati ISSF, više mu leži, ja više volim pucati IPSC. A želio sam reći da za puno manje vremena mogu postići gotovo isti rezultat (cm više ili manje ovdje ne igra ulogu), kao i on, a da on ne može postići moje vrijeme i brzinu iako je možda malo precizniji.Josey_Wales wrote:
Pucali ste u klasicnu okruglu metu ili u papirnatu covjek metu?
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:54, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
Da bi reč rekel

- Josey_Wales
- Razvodnik

Ne mora znaciti, dobra polovnjaca i da vidis, ta zna stvari za koje ove mladje nisu ni cule.ALPHA wrote:ako ćemo raditi usporedbe seksa i oružja u svakom slučaju je bolja nova i mlada, nego stara i isprobana,blackpowder wrote:pucanje s novim oružjem u usporedbi sa starim je kao sex bez predigre!
a tako je i kod oružja, bar u većini mojih slučajeva![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Možda nekada, danas znaju apsolutno SVE 
- Josey_Wales
- Razvodnik

Pitanje je kako kvalitetno to znaju raditi, vidi se razlika vjeruj mi. 
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:55, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze