sto se ovdje ne uklapa na koncept specjalne policije?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sto se ovdje ne uklapa na koncept specjalne policije?
gledam neki dokumentarac o SAJ, (specijalna antiteroristicka jedinica - srbija) i vidim kako ekipa vjezba upad u objekt... i ostali dijelovi pokaznih vjezbi su vjesto izrezirani... npr, lik gleda kroz neku od ON ZRAK optika kadli ono crveno osvjetljena koncanica samo sto nije iz Hitman47 serijala ispala, a jednako kao u igrici se mjenja povecanje, kao skljocanje analognog fotoaparata pa kad se zamraci blenda i opet otvori ono jaci stupanj pojacanja... i tako gledam ja kako se preseravaju i onda vidim VRHUNAC... pogledajte sliku...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Knife_maniac
- Satnik

Re: sto se ovdje ne uklapa na koncept specjalne policije?
Revolverče ??
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Revolver je tu da zbuni teroriste. 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Vi ne kužite da je to novi koncept konjičke specijalne policije. Ako malo bolje pogledate primijetit ćete taktičke mamuze na čizmama te balističke kacige u obliku kaubojskih šešira.
Osobno poznajem zapovjednika te jedinice i neke njegove momke koji pucaju IPSC i mogu reći da su jaaako dobri. A snimljeni materijal je režiran, to svi rade, moraju malo uljepšati da izgleda atraktivnije.
A također imaju i najbolju opremu, znam da odmah dobiju sve novo što se pojavi, odmah im dolaze instruktori i doslovno nema što nemaju.
A što se uporabe revolvera kod specijalnih postrojbi tiče, GIGN, francuski specijalci uredno koriste manurhin MR73 u kalibru .357 mag već dugi niz godina i u puno akcija koje su odradili, a odradili su ih jaaako puno.
A također imaju i najbolju opremu, znam da odmah dobiju sve novo što se pojavi, odmah im dolaze instruktori i doslovno nema što nemaju.
A što se uporabe revolvera kod specijalnih postrojbi tiče, GIGN, francuski specijalci uredno koriste manurhin MR73 u kalibru .357 mag već dugi niz godina i u puno akcija koje su odradili, a odradili su ih jaaako puno.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Svaka njima čast i nikako ne sumnjam u njihove sposobnosti, no koristiti revolver u takvim situacijama gotovo je jednako glupo kao policija kojoj je zabranjeno koristiti ekspanzivna zrna. U oba slučaja nepotrebno se u opasnost dovode životi ne samo civila već i kolega policajaca.
- blackpowder
- Nadnarednik

????????????
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Ako je to tako kao što kažeš, onda GIGN - specijalna jedinica francuske žandarmerije koja je do sada u Europi imala najviše intervencija (samo od 1974. do 1985 preko 650 akcija u kojima je oslobođeno preko 500 talaca i onesposobljeno poprilično terorista) koja i dalje koristi revolvere Manurhin u akcijama očito ima glupo vodstvo i nezna što radi.Odin wrote:Svaka njima čast i nikako ne sumnjam u njihove sposobnosti, no koristiti revolver u takvim situacijama gotovo je jednako glupo kao policija kojoj je zabranjeno koristiti ekspanzivna zrna. U oba slučaja nepotrebno se u opasnost dovode životi ne samo civila već i kolega policajaca.
Ja ipak mislim da to nije tako.
Da, ali većina članova GIGN-a uz Manuhrina nosi i Glock ili drugi poluatomatski pištolj. Čak su i konzervativni Britanci odavno shvatili prednosti poluatomatika. Ponovno, svaka čast pripadnicima GIGN-a, i nikako mi nije namjera omalovažavati revolvere, ali u situacijama u kakvima se nalazi pripadnici antiterorističkih jedinica poluautomatski pištolj, pa čak i malog kapaciteta velika je prednost. Svakako i revolveri imaju prednosti pred poluautomaticima, no one se teško pokazuju u bliskoj borbi. Nije svatko Jerry Miculek.
Ne znam baš koji bi to specijalac ulazio u opasnu sobu sa DA revolverom..lijepo za vidjet i slikat se al u praksa je druga priča..
Možda se vama to ne uklapa, ali se uklapa onima koji s time idu u akciju (a definitivno idu, a i ona slika nije napravljena samo tako i bez veze).
Revolver je kao policijsko oružje zastario još osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali ipak, ponegdje ga još uvijek koriste. A i Jerry Mickuleck je svojim performansima pokazao da na revolver itekako treba računati. Naravno, uz puno više treninga, ali ovdje riječ i je bila o ljudima iz specijalne postrojbe koji više i kvalitetnije treniraju.
Kod pištolja, LAPD SWAT team koristi Kimber pištolj single stack u kalibru .45 ACP sa 8 metaka, iako mogu nositi i pištolje većeg kapaciteta metaka.
Još je nešto važno napomenuti:
U posebnim postrojbama u pravilu si oružje biraju sami oni koji ga i koriste, pa ako netko preferira revolver, why not?
Revolver je kao policijsko oružje zastario još osamdesetih godina prošlog stoljeća, ali ipak, ponegdje ga još uvijek koriste. A i Jerry Mickuleck je svojim performansima pokazao da na revolver itekako treba računati. Naravno, uz puno više treninga, ali ovdje riječ i je bila o ljudima iz specijalne postrojbe koji više i kvalitetnije treniraju.
Kod pištolja, LAPD SWAT team koristi Kimber pištolj single stack u kalibru .45 ACP sa 8 metaka, iako mogu nositi i pištolje većeg kapaciteta metaka.
Još je nešto važno napomenuti:
U posebnim postrojbama u pravilu si oružje biraju sami oni koji ga i koriste, pa ako netko preferira revolver, why not?
prema mom skromnom iskustvu mogu zakljucit samo
da ima nekakve veze zakaj samo bas prvi ima revolver
ocito on prvi puca i taj pogodak mora pogodenog izbacit van upotrebe prvim metkom
nek me neko ispravi ak nije tak
da ima nekakve veze zakaj samo bas prvi ima revolver
ocito on prvi puca i taj pogodak mora pogodenog izbacit van upotrebe prvim metkom
nek me neko ispravi ak nije tak
U svakom slučaju, metak .357 magnum je skoro dvostruko jači od kalibra 9 mm Luger, osim ako se ne koristi specijalno streljivo tipa Glaser Safety Slug ili Extreme Shock.
Dečki ma pogledajte malo bolje fotku , to je montaža lijepo se vidi da revolver stoji neprirodno u ruci -previsoko. 
No Peace without Justice !
Neću se pretvarati da imam spoznaje iz prve ruke o radu specijalnih postrojbi, no koliko sam upoznat iz literature, dokumentaraca i drugih izvora, tijekom djelovanja takve postrojbe se u pravilu nikada ne pouzdavaju u jedan hitac bilo kojeg kalibra. U pravilu se ispaljuje najmanje dva metka, a otuda i koncept dva hica u IPSC-u. I tu se pokazuje pravi nedostatak revolvera. Kao što je Breadfan primijetio DA revolveri nisu prikladni za brzo pucanje. Da, Jerry Miculek može brzo pucati, ali čemu, kada se na tim udaljenostima uz puno manje treninga i puno brže može pucati poluautomatikom. Nobile je naveo da SWAT koristi Kimber koji ima osam metaka, da, ali to je ipak dva ili čak tri više hica nego većina revolvera, a brzina ponovnog punjenja Kimbera je puno veća čak i od revolvera sa speedloaderom. Ponavljam, Jerry Miculek vjerovatno može brzo napuniti svoj revolver, ali pripadnik SWAT postrojbe napuni svoj Kimber jednako brzo, za puno manje treninga i vremena (koje se bolje potroši na vježbanje preciznosti i brzine) i mogućnosti da nešto pođe po krivu i još uvijek ima dva metka više.
Ali, da, slažem se, ako netko preferira revolver i osjeća veće samopouzdanje kada ga koristi, neka ga slobodno koristi, ali smatram da je u ovakvim situacijama poluautomatski pištolj prikladniji alat i to je to.
Ali, da, slažem se, ako netko preferira revolver i osjeća veće samopouzdanje kada ga koristi, neka ga slobodno koristi, ali smatram da je u ovakvim situacijama poluautomatski pištolj prikladniji alat i to je to.
Ako zaista idu s revolverčinom u akciju, usudit ću se reći da se sigurno radi o modificiranom okidaču, s mekšim okidanjem..nema šanse da ti ulećeš u neke prostorijice s tipičnim DA kolutašem..osim ako si lud i svejedno ti je oćeš preživit ili ne..za te stvari su poluatomatski pištolji..
Svakako da jesu, i ja bih radije nosio .45-icu nego .357, ali fotke te demantiraju, a ovi dečki iz GIGN-a sigurno nisu ludi ni glupi kada koriste revolvere. To je jedna od postrojbi koja je imala najviše pravih akcija i odradila ih. S njima se nitko ne zajebava.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ok, a zasto su onda nasi i svi ostali LUDI i GLUPI kad nose poluautomatske pistolje?
zasto ti francuzi nose revolvere i po cemu su oni bolji, prakticniji i sto je najbitnije KONKURENTNIJI danasnjim poluautomatskim pistoljima sa spremnicima velikog kapaciteta?
Ako zive u takvoj drzavi gdje treba odraditi puno akcija normalno da imaju vise iskustva... srecom po nas pa nasi ATJ Lucko nemaju toliko posla da bi morali u nasoj zemlji odraditi puno pravih akcija da bi stekli to iskustvo da odbace poluautomate i predju na revolvere....
oce li meni netko objasniti u cemo je prednost revolvera nad PA postoljem u rukama jednog prosjecno obucenog specijalca... zanemarimo jerry-a u ovoj prici molit cu... dali je to magnum punjenje koje revolver koristi? Jeli bolje imati vecu kolicinu a manju snagu ili manju kolicinu streljiva a vecu snagu? nismo li odavno zakljucili da je .45 bog i batina u tom podrucju? Jaci je od devetke a manje opasno probojan od .357.... mogu shvatiti da ce netko nositi revolver ako je zbilja potreban za odraditi neku karakteristicnu akciju koja zahtjeva pristup problemu sa magnum pistoljskim streljivom, al' ici s njim u bas svaku akciju mi je malo apsurdno... jel meni ovdje nesto promaklo?
Hvala, uprava!
zasto ti francuzi nose revolvere i po cemu su oni bolji, prakticniji i sto je najbitnije KONKURENTNIJI danasnjim poluautomatskim pistoljima sa spremnicima velikog kapaciteta?
Ako zive u takvoj drzavi gdje treba odraditi puno akcija normalno da imaju vise iskustva... srecom po nas pa nasi ATJ Lucko nemaju toliko posla da bi morali u nasoj zemlji odraditi puno pravih akcija da bi stekli to iskustvo da odbace poluautomate i predju na revolvere....
oce li meni netko objasniti u cemo je prednost revolvera nad PA postoljem u rukama jednog prosjecno obucenog specijalca... zanemarimo jerry-a u ovoj prici molit cu... dali je to magnum punjenje koje revolver koristi? Jeli bolje imati vecu kolicinu a manju snagu ili manju kolicinu streljiva a vecu snagu? nismo li odavno zakljucili da je .45 bog i batina u tom podrucju? Jaci je od devetke a manje opasno probojan od .357.... mogu shvatiti da ce netko nositi revolver ako je zbilja potreban za odraditi neku karakteristicnu akciju koja zahtjeva pristup problemu sa magnum pistoljskim streljivom, al' ici s njim u bas svaku akciju mi je malo apsurdno... jel meni ovdje nesto promaklo?
Hvala, uprava!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"