Rastavljanje zracnice

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Rastavljanje zracnice

Post by k.horvat » 20 Apr 2008, 21:18

Dakle, da li je netko od vas rastavio zracnicu do kraja? Da li je tesko vratiti oprugu?
Ja imam Hatsan 125 pa pretpostavljam da nije bas kao feder od kemijske.
Imam neku potrebu (kao i s ostalim igrackama :A03: ) da pregledam u kakvom je
stanju "utroba". Samo kad sam dosao do tog dijela malo sam se zaustavio da ju
ne bi prodavao u dijelovima. :A36:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Rastavljanje zracnice

Post by Mike_Torello » 20 Apr 2008, 21:30

k.horvat wrote:Dakle, da li je netko od vas rastavio zracnicu do kraja? Da li je tesko vratiti oprugu?
Ja imam Hatsan 125 pa pretpostavljam da nije bas kao feder od kemijske.
Imam neku potrebu (kao i s ostalim igrackama :A03: ) da pregledam u kakvom je
stanju "utroba". Samo kad sam dosao do tog dijela malo sam se zaustavio da ju
ne bi prodavao u dijelovima. :A36:
za rastavljanje toga ti je potrebna posebna presha... pogledaj u google pod "air gun press" mislim da ces se dalje snaci sam
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 28 Apr 2008, 15:11

Mike_Torello wrote: za rastavljanje toga ti je potrebna posebna presha... pogledaj u google pod "air gun press" mislim da ces se dalje snaci sam
Hm, par ljudi mi govori da su sami to radili doma :A06:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Apr 2008, 15:18

na 300m/s+ zracnicama ni ne razmisljaj o rastavljanju "samo kod kuce" bez prese... da nebi isao po dijelove kod susjeda preko puta ulice, a da i ne spominjem kako nema sanse da tu oprugu uguras natrag unutra bez prese... razmisli malo koliko ti snage treba da napnes tu zracnicu pomocu poluge(cijevi jel)... a sad zamisli koliko ti snage treba da sabijes tu oprugu natrag na njeno mjesto bez ikakve poluge (za to ti treba presa, isto kao sto ti treba da ju prije svega polako izvadis iz cilindra). Ako nisi nikada rastavljao neku od slabijih zracnih pusaka nebi ti ni palo na pamet to raditi bez prese... ja sam prije raskopavao Baikalku, koja nemoze diabolu progurazi kroz cijev pa se malo pomucim dok nadrepam oprugu na njeno mjesto...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 28 Apr 2008, 15:45

Mike_Torello wrote:na 300m/s+ zracnicama ni ne razmisljaj o rastavljanju "samo kod kuce" bez prese... da nebi isao po dijelove kod susjeda preko puta ulice, a da i ne spominjem kako nema sanse da tu oprugu uguras natrag unutra bez prese... razmisli malo koliko ti snage treba da napnes tu zracnicu pomocu poluge(cijevi jel)... a sad zamisli koliko ti snage treba da sabijes tu oprugu natrag na njeno mjesto bez ikakve poluge (za to ti treba presa, isto kao sto ti treba da ju prije svega polako izvadis iz cilindra). Ako nisi nikada rastavljao neku od slabijih zracnih pusaka nebi ti ni palo na pamet to raditi bez prese... ja sam prije raskopavao Baikalku, koja nemoze diabolu progurazi kroz cijev pa se malo pomucim dok nadrepam oprugu na njeno mjesto...
Rastavljah nekad u klubu Zastave... Išlo je nekako.
Čuj, još bi se Cometu nekako usudio ali Hatsanicu nikako! Barem ju je triput teže napeti! Ljudi se grče ko gliste.
Znaš onda oni komentari, kao, gledao sam tebe i ti si to lako. Da, ja sam 190 i kusur i 115 kg! :A03: :A03: :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Apr 2008, 16:02

nisam imao prilike ali volio bi ju probati napeti usporedbe radi sa mojim Hunterom 440 (reklamiranih 305m/s) i sa Weichrauch HW-80 (stvarnih 295m/s)... zanima me kolika je razlika...

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 28 Apr 2008, 20:47

Mike_Torello wrote:nisam imao prilike ali volio bi ju probati napeti usporedbe radi sa mojim Hunterom 440 (reklamiranih 305m/s) i sa Weichrauch HW-80 (stvarnih 295m/s)... zanima me kolika je razlika...
Vrlo rado ću Ti prvom prilikom pružiti to zadovoljstvo (dok Knifea jede međed :A03: ) ...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 01:18

Nasao sam nesto o Diani 34. Ne cini se kao sveto pismo.

http://web.mac.com/photomark/iWeb/Airgu ... grade.html

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 08:00

Knife_maniac wrote:Nasao sam nesto o Diani 34. Ne cini se kao sveto pismo.
http://web.mac.com/photomark/iWeb/Airgu ... grade.html
Istina je da svabo nista nije napravio sto mi ne mozemo potrgati. Sad, opruga je za Hatsanicu 40kn za Cometu 90kn.
Kad to mijenjas naravno, mijenjas i ostale potrosne dijelove. Dakle, brtvu (koza - istarska :A03: ili od ceg got da vec je).
Onda je dobro promijeniti i gumicu na ustima cijevi (nije nuzno bas kod rastavljanja, moze se i bez toga) itd.
Upitno je koliko ce dijelova viska ostati...
Razgovarao sam s puskarom u Plementas d.o.o. (prema preporuci gosp. Roberta iz Monstera) i rekao je za Hatsanicu
da je komplet izmjena, dakle opruga, brtve i taj sitni potrosni materijal + ruke nekih 300-400 kn (ovisno sto je sve sje...).
Ispada da je sam rad cca 100 kn. I ipak iza toga stoji majstor.
Ali ipak me srce vuce da joj ja sam u miru podruma rastvorim utrobu (ak nista drugo da vidim zakaj sad dobro radi :mrgreen: )

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 13:55

Maxi Me :A03:
Razmisljam svoju rastaviti i kupiti oprugu ALI naravno nemaju je na lageru a da 4 x rastavljam pusku hmmm nema teorije da poslije radi !
A da dam 300-400 kn za zamjenu kita nema sanse, ta lova se investira u nesto drugo.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 15:08

Knife_maniac wrote:Maxi Me :A03:
Razmisljam svoju rastaviti i kupiti oprugu ALI naravno nemaju je na lageru a da 4 x rastavljam pusku hmmm nema teorije da poslije radi !
A da dam 300-400 kn za zamjenu kita nema sanse, ta lova se investira u nesto drugo.
Mini Me, dokle god opruga radi ok, nema promjene.
btw. kaj nisu zamjenske kite skuplje? :A03:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 16:31

Ma znal sam da bus to videl :A19:
To sam davno naucio: NE DIRAJ AKO RADI :A03:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 17:43

Knife_maniac wrote:Ma znal sam da bus to videl :A19:
To sam davno naucio: NE DIRAJ AKO RADI :A03:
Trebali bi nabaviti mjerac brzine zrna pa da znamo kad je vrijeme da se mijenja feder.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 15 May 2008, 17:48

Moja je kupljena jeseni godine Gospodnje 2003.
Prijasnji vlasnik je ispucal mozda 4 kutije olova pa ju je meni poklonil jer se on zasitil. :A02:
Ja sam provukao kroz nju vrece olova, pa pretpostavljam da je svoje odradila. :A24:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 May 2008, 18:24

a predpostavka je majka svih zajeba =)
no svejedno, diane su znale raditi cisto solidno i sa puknutim zadnjim prstenom opruge i slicno... dakle ako ima šusa i jos dobro tuce nemoj ju dirati (ako nemas novaca za investiciju), opruga vjerojatno je oslabila, pogotovo ako je koji put prenocila napeta i tako...

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 15 May 2008, 19:56

Mike_Torello wrote:a predpostavka je majka svih zajeba =)
no svejedno, diane su znale raditi cisto solidno i sa puknutim zadnjim prstenom opruge i slicno... dakle ako ima šusa i jos dobro tuce nemoj ju dirati (ako nemas novaca za investiciju), opruga vjerojatno je oslabila, pogotovo ako je koji put prenocila napeta i tako...
Cuj, ja nakon janicarke kad sam nabavio Cometu... Pri kupnji sam zvao covjeka koji sve zna o puskama (novim doduse) gosp. Roberta.
Izgledala mi je mala, tiha, i nadasve slaba... Ali prokleto precizna, dakle, mislio sam kaj je ovo, puhaljka!?
Sad kad uzmem Hatsanicu i Cometu, ima razlike, nije Hatsanica toliko rapidno (prema pricama je tako) oslabila (barem ja nisam primjetio nakon 4000+kom).
hatsanica je jaca, daleko bucnija, stvarno komad oruzja s kojim bi mogao i haubicu ukopati (kundakom naravno).
Dok je Cometa, manja, ugladjena, tiha, prokleto precizna i malcice slabija.
Probao neki dan Slaviju 631, Zastavu (iz kluba, vrag zna koji broj), nekog john doe kineza i jos neke slicne puskice i jedva sam cekao da se vratim doma.

Prilog, meta sa 25 metara, suha jelova fosna na kojoj su dva sloja 0,8mm alu lima kao pojacanje... gadjano iz Comete (one slabije puske ;) )...
Da li su meni federi u glavi popustili (imam cak i dijagnozu da jesu) ili u puskama, jebga, ne znam... :A21:

Post Reply