čvorak iliti škvorac
Re: čvorak iliti škvorac
Ružičasti čvorak i čvorak izrijekom su navedeni kao zaštićene vrste u «Zakonu o zaštiti prirode» članak 13. stavak 2.
Temeljem navedenog zakona objavljen je «Pravilnik o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom nad zaštićenim životinjskim vrstama».
Za jednog ubijenog ružičastog čvorka rečeni pravilnik predviđa kaznu od 7200 Kn. dok je za čvorka predviđena kazna od 600 Kn. (izuzev na poljodjelskim površinama ).
Temeljem navedenog zakona objavljen je «Pravilnik o visini naknade štete prouzročene nedopuštenom radnjom nad zaštićenim životinjskim vrstama».
Za jednog ubijenog ružičastog čvorka rečeni pravilnik predviđa kaznu od 7200 Kn. dok je za čvorka predviđena kazna od 600 Kn. (izuzev na poljodjelskim površinama ).
Postavih medju clanke i eseje pravilnik o visini naknade za zivine...ivo wrote:da li su te ptice zaštičene
- Knife_maniac
- Satnik

Moderatori sorry zbog OT-a:
Ivo imas lijep avatar
Ivo imas lijep avatar
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Moderatori sorry zbog OT-a:Knife_maniac wrote:Moderatori sorry zbog OT-a:
Ivo imas lijep avatar
E da sam ja moderator, sad bi bilo frke!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ljubav si mu mogao izjaviti i u opcu spiku!Knife_maniac wrote:Moderatori sorry zbog OT-a:
Ivo imas lijep avatar
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Imam problem sa navedenim pticama, u voćnjaku imam tri stabla trešnje i čim su počele dozrijevat ova gamad ih pojede!! Kako da ih se riješim?? Lud sam od muke i neću prezat ni od toga da ih poskidam sa zracnom puškom, pa bili zaštićeni ili ne svejedno mi je!! 
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Vrlo je bitno na koji su način zaštićeni. Razlika između adminstrativne zaštite i pancirke, vjeruj mi, drastična je.
Jedino što ti može pomoći je da se popneš na trešnju, i vičeš bu, kad oni slete, i naravno, što prije sam pojedi sve trešnje!
Šala na stranu, jedina pouzdana zaštita ti je mreža protiv ptica, no montaža je zahtjevna, a demontaža nemoguća misija. Ako pak mrežu ostaviš da bude na trešnji i druge godine, pčele neće moći do cvjetova i trešnja neće roditi. Žao mi je što ti to moram reći, ali perspektiva čvoraka i trešanja, nije baš ružičasta.
Jedino što ti može pomoći je da se popneš na trešnju, i vičeš bu, kad oni slete, i naravno, što prije sam pojedi sve trešnje!
Šala na stranu, jedina pouzdana zaštita ti je mreža protiv ptica, no montaža je zahtjevna, a demontaža nemoguća misija. Ako pak mrežu ostaviš da bude na trešnji i druge godine, pčele neće moći do cvjetova i trešnja neće roditi. Žao mi je što ti to moram reći, ali perspektiva čvoraka i trešanja, nije baš ružičasta.
Na zalost istina, ta gamad moze cijelu krosnju ocistiti u danu kao od sale..dejandlesk wrote:.....perspektiva čvoraka i trešanja, nije baš ružičasta.
Nemoguće je Nemoguće
a što je s ultrazvučnom zujalicom...??? to bi tribalo pomoći...
kao ovo:
http://www.ebay.com/itm/Bird-X-BG-Balco ... 0945167203
ili možda i ovo:
http://www.ebay.com/itm/New-Humane-Ultr ... 1653706398
kao ovo:
http://www.ebay.com/itm/Bird-X-BG-Balco ... 0945167203
ili možda i ovo:
http://www.ebay.com/itm/New-Humane-Ultr ... 1653706398
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ne vrijedi. Probao moj prijatelj. Te sprave rade na načelima da uzrokuju trajnu nelagodu kod ptica, te ptice napuštaju zonu nelagode. Odlična stvar ako su se u potkrovlju nastanili golubovi, vrapci ili sove, no za ove štetočine, potpuno bezvrijedno, jer se oni samo kratkotrajno izlažu ultrazvučnim valovima.
Ne ne...dejandlesk wrote:Ne vrijedi. Probao moj prijatelj. Te sprave rade na načelima da uzrokuju trajnu nelagodu kod ptica, te ptice napuštaju zonu nelagode. Odlična stvar ako su se u potkrovlju nastanili golubovi, vrapci ili sove, no za ove štetočine, potpuno bezvrijedno, jer se oni samo kratkotrajno izlažu ultrazvučnim valovima.
to se možda odnosi na prvu... ultrazvučnu napravu...
ali ne i na ovu drugu... koja zvuči ka rafal...
reci prijatelju da proba i tu...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ups.... Drugu nisam ni pogledao.
Da, druga bi mogla biti korisna. Svejedno, moj savjet je da trešnje što prije sam pojedeš.
Da, druga bi mogla biti korisna. Svejedno, moj savjet je da trešnje što prije sam pojedeš.
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Nakon tri dana borbe sa ovom gamadi uspio sam obraniti trešnje, jest da nije bilo pomoći što se tiče zračnice, ali zato je pomogla petometka i sve je sređeno!
Trešnje još uvijek polako dozrijevaju a ja sretan i zadovoljan jer sam se riješio napasnika!!
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Budi na oprezu!
Vjerojatno si čuo za staru dobru komunističku parolu: "Neprijatelj nikad ne spava!"
Kad ti samo malo popusti koncentracija, mučka đubrad te kukavički napadne i očisti tvoje trešnje!
Držim fige!
Vjerojatno si čuo za staru dobru komunističku parolu: "Neprijatelj nikad ne spava!"
Kad ti samo malo popusti koncentracija, mučka đubrad te kukavički napadne i očisti tvoje trešnje!
Držim fige!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Ne spavam ni ja!!dejandlesk wrote:Budi na oprezu!
Držim fige!
Eeee zato ga je barem lagano prepoznati " Ima velike podocnjake "dejandlesk wrote:.... "Neprijatelj nikad ne spava!"
Nemoguće je Nemoguće