krvava pljacka (opet)...
krvava pljacka (opet)...
svi znamo sto i di se desilo pa ne trebaju linkovi
gledajuci vecernje vijesti na (nov@) sam u prilogu cuo hrabrog gradjanina koji je izjavio da je potrcao za pljackasima jer je imao pistolj
vijest mi je zapela u tome sto valjda ako imamo oruzje za samoobranu ne smijemo ni u kojim okolnostima glumit policiju i napadati nekoga jer smo (eto) naoruzani, nije mi misao dizati tenzije ali volio bi da se ocituje fiškal a i netko iz narodne vlasti (vuky, mrki..)
edit: evo link na video http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_i ... pe=vijesti, obratite pozornost na ~2'20"
gledajuci vecernje vijesti na (nov@) sam u prilogu cuo hrabrog gradjanina koji je izjavio da je potrcao za pljackasima jer je imao pistolj
vijest mi je zapela u tome sto valjda ako imamo oruzje za samoobranu ne smijemo ni u kojim okolnostima glumit policiju i napadati nekoga jer smo (eto) naoruzani, nije mi misao dizati tenzije ali volio bi da se ocituje fiškal a i netko iz narodne vlasti (vuky, mrki..)
edit: evo link na video http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_i ... pe=vijesti, obratite pozornost na ~2'20"
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Re: krvava pljacka (opet)...
Taman sam i ja htio dignut topik.
Moja sućut obitelji poginulog policajca i njegovim ranjenim kolegama!
Oni koji ne znaju, mogu pročitat više o ovome:
http://pollitika.com/pucnjava-u-sesvetama
Moja sućut obitelji poginulog policajca i njegovim ranjenim kolegama!
Oni koji ne znaju, mogu pročitat više o ovome:
http://pollitika.com/pucnjava-u-sesvetama
Znaš šta..prije nekoliko godina je u Americi ubijen policajac na običnom traffic stopu..i da se tu nije našo civil koji je dok je ovaj ležo mrtav iz futrole izvuko mu pištolj i ubio ubojicu, pitanje je kolko bi još života ovaj odnio..ne trebaju građani radit posao policije, ali u nekim iznimnim situacijama mislim da ne treba cjepidlačit i usmjeravat negativni publicitet na one koji to ne zaslužuju..mislim da je im je taj dan svaka pomoć bila dobrodošla..kriminalce koji su mahali kalašima i ubijali okolo očito nije niko pitao za očitovanje..rubinho wrote: vijest mi je zapela u tome sto valjda ako imamo oruzje za samoobranu ne smijemo ni u kojim okolnostima glumit policiju i napadati nekoga jer smo (eto) naoruzani, nije mi misao dizati tenzije ali volio bi da se ocituje fiškal a i netko iz narodne vlasti (vuky, mrki..)
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
zaboravio sam pijetet koji zasluzuju decki u plavom iako je za jednog prekasno bilo sto reci osim laka mu Hrvatska zemlja
zanima me samo legalnost postupka na koji je gradjanin bio spreman
ne dvojim da bi okrenuo ledja plavcima (i nenaoruzan) ali zanima me bi li uz (pokoji) spaseni zivot kazneno odgovarao zbog uporabe sile
zakon kaze da ne smijemo koristit vatreno oruzje u samoobrani ako nismo napadnuti ekvivalentnom silom!?
zanima me samo legalnost postupka na koji je gradjanin bio spreman
ne dvojim da bi okrenuo ledja plavcima (i nenaoruzan) ali zanima me bi li uz (pokoji) spaseni zivot kazneno odgovarao zbog uporabe sile
zakon kaze da ne smijemo koristit vatreno oruzje u samoobrani ako nismo napadnuti ekvivalentnom silom!?
Znajući naše zakone i naš mentalitet, i da je pomogao policajcima ispalivši ijedan metak, završio bi u zatvoru a naši mediji bi ga nazvali kriminalcem. Eto. Kad se policiju i policajce naziva "ubojicama" nakon što ubiju pomahnitalog kriminalca naoružanog škarama i iglom (a koji je prije toga premlatio par policajacaja metalnom šipkom), onda se nemamo šta čudit..a šta bi tek bilo da su ih ukokali, a ne uhitili..naši dragi mediji bi se ražalostili..
ovo sam nasao na net-u i to je odgovor kako policija smije reagirat a za nas (civile) je to i strozije"Počinitelji su uhićeni i policija je tu djelovala najbolje što je mogla. Oružje se smije upotrijebiti samo u nužnoj obrani, a zakon kaže da u tom slučaju napad mora trajati i da mora potjecati od čovjeka. Dakle ako je napad prestao, svako drugačije postupanje bi bilo protuzakonito. Sada je sve na pravosuđu", izjavio je Gvozdanović.
linka na cijeli clanak: http://www.net.hr/crnakronika/page/2009 ... tml?pos=n0
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:57, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
Pa za policiju piše da napad "mora trajati" i tek onda smiju uporabit oružje..zar je moguće išta strožije od toga za civile?rubinho wrote: ovo sam nasao na net-u i to je odgovor kako policija smije reagirat a za nas (civile) je to i strozije
Da čekaju prvi metak/ubod nožem i onda reagiraju?
To za policiju nigdje ne piše niti je ikada pisalo. Čak je u starom priručniku za miliciju pisalo da se oružje može uporabiti ako netko napravi pokret koji se može protumačiti kao posezanje za oružjem, tako nekako.
A za građane je isto: postoji definicija nužne obrane i naveo sam je već više puta ovdje na forumu. U slučaju ovakve situacije, i obični građanin ima pravo reagirati i čak ako mu se nešto desi pri tom reagiranju, ima pravo na neke beneficije od MUP-a jer je pomogao policiji pri obavljanju posla.
Ako netko ispucava rafale iz automatske puške po nekome ili po meni, to se svakako može bez dvojbe smatrati situacijom nužne obrane, tj. odbijanja istodobnog protupravnog napada. To što je Gvozdanović naveo stoji, ali se odnosi na to da ne možeš pucati za nekim ako je on prestao pucati po tebi. Međutim, ako je netko pucao po tebi, time je počinio kazneno djelo najmanje pokušaja teškog ubojstva, a za to se može spriječiti bijeg kriminalca koji je to počinio pa i vatrenim oružjem, ako ne želi stati. Tu barem ne bi trebalo imati previše soli u glavi i izmišljati nebulozne scenarije što bi kad bi.
U svakom slučaju, ovo je još jedan dokaz da je europa i njezino zakonodavstvo totalno sje***** i u k****, te da može biti samo gore ako se ovako nastavi.
Ovakva situacija je u SAD-u bila sedamdesetih godina, ali danas nije tako, oni su to riješili i skidam im kapu. Sve drugo je mlaćenje prazne slame.
A za građane je isto: postoji definicija nužne obrane i naveo sam je već više puta ovdje na forumu. U slučaju ovakve situacije, i obični građanin ima pravo reagirati i čak ako mu se nešto desi pri tom reagiranju, ima pravo na neke beneficije od MUP-a jer je pomogao policiji pri obavljanju posla.
Ako netko ispucava rafale iz automatske puške po nekome ili po meni, to se svakako može bez dvojbe smatrati situacijom nužne obrane, tj. odbijanja istodobnog protupravnog napada. To što je Gvozdanović naveo stoji, ali se odnosi na to da ne možeš pucati za nekim ako je on prestao pucati po tebi. Međutim, ako je netko pucao po tebi, time je počinio kazneno djelo najmanje pokušaja teškog ubojstva, a za to se može spriječiti bijeg kriminalca koji je to počinio pa i vatrenim oružjem, ako ne želi stati. Tu barem ne bi trebalo imati previše soli u glavi i izmišljati nebulozne scenarije što bi kad bi.
U svakom slučaju, ovo je još jedan dokaz da je europa i njezino zakonodavstvo totalno sje***** i u k****, te da može biti samo gore ako se ovako nastavi.
Ovakva situacija je u SAD-u bila sedamdesetih godina, ali danas nije tako, oni su to riješili i skidam im kapu. Sve drugo je mlaćenje prazne slame.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
hvala na iscrpnom odgovoru, razradjivanje scenarija šbbkbb doprinosi boljem razumijevanju dogadjaja i laksem pokretanju s mrtve tocke u stresnim situacijama
osobno bi reagiro da pokusam spasit ugrozeni zivot bez da bi mislio o posljedicama ali ipak postoje zakonske regule i dobro je da o tome pisu ljudi koji su upoznati sa zakonom na papiru i njegovoj primjeni u sustavu
sad ce javnost i "novinari" past po ravnateljstvu policije sto je mladi policajac (koji je zavrsio vjezbovanje) nepripremljen izisao na intervenciju, stariji kolega (33) se isto bori za zivot i, bez povlacenja paralele, vidi se da razbojnik nije birao koga gadja
u (relativno) mirnoj zemlji bez krvoprolica, kao sto je lijepa nasa, nijedan policajac koji je u redovitoj sluzbi a obavlja zadacu ophodnje, kontrole prometa... nije izvjezban da dejstvuje u izvanrednim situacijama, zato postoje jedinice za posebne namjene, ali zbilja dovodi da mora (dijelom i zbog traljavog zastitara) izici pred neuracunljivog manijaka
mladic je isao srcem i razumom jer je prije ulaska u prostorije banke sprijecio majku s malodobnim djetetom da udje u banku, i tu se vidi razboritost, ali tko je mogao ocekivati krvoloka
normalno je da se u pljacku ne ide oboruzan kemijskom olovkom ali i pljackasi postaju drskiji i svirepiji
osobno bi reagiro da pokusam spasit ugrozeni zivot bez da bi mislio o posljedicama ali ipak postoje zakonske regule i dobro je da o tome pisu ljudi koji su upoznati sa zakonom na papiru i njegovoj primjeni u sustavu
sad ce javnost i "novinari" past po ravnateljstvu policije sto je mladi policajac (koji je zavrsio vjezbovanje) nepripremljen izisao na intervenciju, stariji kolega (33) se isto bori za zivot i, bez povlacenja paralele, vidi se da razbojnik nije birao koga gadja
u (relativno) mirnoj zemlji bez krvoprolica, kao sto je lijepa nasa, nijedan policajac koji je u redovitoj sluzbi a obavlja zadacu ophodnje, kontrole prometa... nije izvjezban da dejstvuje u izvanrednim situacijama, zato postoje jedinice za posebne namjene, ali zbilja dovodi da mora (dijelom i zbog traljavog zastitara) izici pred neuracunljivog manijaka
mladic je isao srcem i razumom jer je prije ulaska u prostorije banke sprijecio majku s malodobnim djetetom da udje u banku, i tu se vidi razboritost, ali tko je mogao ocekivati krvoloka
normalno je da se u pljacku ne ide oboruzan kemijskom olovkom ali i pljackasi postaju drskiji i svirepiji
aj nek meni neko objasni kak covjek od 50+g. moze bit zastitar u banci il nekom drugom mjestu koje je pogodno za pljacku
kod mene u banci zastitar se jedva digne sa stolca
a boljim se i pomislit kaj bi bilo da se dogodi pljacka
sucut obitelji
ovo ce bit jos jedan od povoda za hajku na naoruzane gradane
kod mene u banci zastitar se jedva digne sa stolca
a boljim se i pomislit kaj bi bilo da se dogodi pljacka
sucut obitelji
ovo ce bit jos jedan od povoda za hajku na naoruzane gradane
Sućut obitelji mladog policajca. Svakako policija zaslužuje ovakve ljude i puno bolji i kvalitetniji tretman bolje ovlasti, edukaciju i obuku.
Imam dojam (možda i griješim) kako vlast bježi od stvarnih problema i sve rješava stihijski od afere do afere. Tome su sigurno i najviše krivi mediji kojima je vijest novac i to je opet i samo krv i krv. O dobrome se slabo piše. Crna kronika prodaje novine. Uz nagradne igre.... sve ostalo je nebitno.
A o zakonima i onima koji ih donose ne bih. Nije vrijeme i mjesto.
Imam dojam (možda i griješim) kako vlast bježi od stvarnih problema i sve rješava stihijski od afere do afere. Tome su sigurno i najviše krivi mediji kojima je vijest novac i to je opet i samo krv i krv. O dobrome se slabo piše. Crna kronika prodaje novine. Uz nagradne igre.... sve ostalo je nebitno.
A o zakonima i onima koji ih donose ne bih. Nije vrijeme i mjesto.
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:58, edited 1 time in total.
Ovaj gospon kaj je imao pištolj i potrčao za lopovom je bivši policajac(ne znam jel u mirovini ili nekaj slično al bum brtzo sanao pa napišem) pa je to razlog takve reakcije!!!!
P.S
Ja sam iz Sesveta i neke od ovih aktera poznam !!!
P.S
Ja sam iz Sesveta i neke od ovih aktera poznam !!!
naravno da je zalosnoALPHA wrote: o onima koji se znoje na cestama, nose opremu koja im ne paše, oružje sa kojim nisu ispucali više od 50 metaka (puno sam i rekao) od kada su ga zadužili!
Žalosno, žalosno, žalosno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ustvari to je preslaba rjec
to ispada u ugrozavanje zivota
ko da priucenog pilota posaljes na zadatak
nazalčost doslo je takvo vrjeme da stvarno samo tak pogines na cesti
i to samo zato kaj je neko ko bi inace trebal bit u zatvoru pusten na slobodu
a isti nema para pa se odluci na ovakav cin
uopce nije isprika da su zatvori prenatrpani itd
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:58, edited 1 time in total.
- Josey_Wales
- Razvodnik

Ooo bila je i ranije, tocnije 1997. Dva tipa kod kuce napravila pancirke od nosa do peta, naoruzani sa AKM-ovima, HK-91, AR-15 i Berretta 92 pistoljima te protuoklopnom municijom za AKM-ove, dobosima od 70 i 100 komada metaka, preko 3000 metaka raznih kalibara u okvirima i dobosima spremnih za upotrebu. Razvalili su muriju, pravo je cudo sto nitko u toj pucnjavi nije poginuo s obzirom da je ispaljeno 1100 metaka samo od strane pljackasa. Na kraju su ubijeni ali samo zato sto su i sami tako htjeli, rat sa policijom. http://en.wikipedia.org/wiki/North_Hollywood_shootoutnobile157 wrote:....
Last edited by Josey_Wales on 06 May 2009, 21:02, edited 1 time in total.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
bul je i neki dokumentarac o tome
bili su nadrogirani
nesjecam se dal su rekli zakaj su to napravili
bili su nadrogirani
- Josey_Wales
- Razvodnik

Inspirirao ih je film "Heat", navodno.J07@ wrote:bul je i neki dokumentarac o tome
bili su nadrogirani
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Nisi shvatio što sam želio reći: nisam mislio na mogućnost divljanja oružjem, što je uvijek i svugdje moguće, nego na situaciju da policija nije u mogućnosti uspješno parirati kriminalcima zbog raznoraznih "građanskih prava" koja ovi imaju. To je licemjerno, glupo i štetno: ne mogu kriminalci imati veća prava od poštenih građana, ovo ponavljam po neznam koji put; kriminalci NE SMIJU IMATI NIKAKVA PRAVA dok god se ponašaju onako kako se ponašaju.Josey_Wales wrote:Ooo bila je i ranije, tocnije 1997. Dva tipa kod kuce napravila pancirke od nosa do peta, naoruzani sa AKM-ovima, HK-91, AR-15 i Berretta 92 pistoljima te protuoklopnom municijom za AKM-ove, dobosima od 70 i 100 komada metaka, preko 3000 metaka raznih kalibara u okvirima i dobosima spremnih za upotrebu. Razvalili su muriju, pravo je cudo sto nitko u toj pucnjavi nije poginuo s obzirom da je ispaljeno 1100 metaka samo od strane pljackasa. Na kraju su ubijeni ali samo zato sto su i sami tako htjeli, rat sa policijom. http://en.wikipedia.org/wiki/North_Hollywood_shootoutnobile157 wrote:....
To treba reći i u tom smislu promijeniti zakone.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Nobile, ovo što govoriš ima potpuno smisla.
Mišljenja sam da su nam zakoni i pravosuđe postavljeni krivo, kao i nekakvi prioriteti u državi.
Stvari gledam ovako:
1. obitelj je svetinja - svako narušavanje obiteljskih odnosa žestoko kažnjavati
2. vlasništvo je svetinja - narušavanje - svako privarnog vlasništva isto. Policija i građani moraju imati ovlasti zaštititi i obitelji i vlasništvo jer to su 2 stupa svake države.
3. svaki šovinizam i radikalizam kazniti - bio on lijevi ili desni, svejedno.
Kriminalac, samim činom poduzimanja kriminalne radnje i svojevoljnom odlukom da nešto učini (a nitko ne pljačka, uništava krade i ubija dok je pod hipnozom ili dok mjesečari) stavlja se u kategoriju gdje gubi građanske povlastice (od trenutka oduzimanja slobode) koje slobodni građani uživaju i nikako ne bi smio imati veća prava od građana samih.
Tko bi trebao imati pravo oduzeti slobodu? Policija, ali i ugroženi građanin ako može dokazati da je bio ugrožen (lopov u kući i savladavanje istoga te primjena sredstava prisile na njemu)....
Za ovo je potrebna edukacija i jedan široki pristup - od uključivanja državnih tajnika, političkih stranaka, STRUKE, crkve itd. Mislim da bi se s jednim stavom i razina sigurnosti u držvai podigla i ne bi svi gledali skriti se iza, nažalost, sve nemoćnije policije i sve organiziranijih i bolje opremljenih kriminalnih skupina.
Mišljenja sam da su nam zakoni i pravosuđe postavljeni krivo, kao i nekakvi prioriteti u državi.
Stvari gledam ovako:
1. obitelj je svetinja - svako narušavanje obiteljskih odnosa žestoko kažnjavati
2. vlasništvo je svetinja - narušavanje - svako privarnog vlasništva isto. Policija i građani moraju imati ovlasti zaštititi i obitelji i vlasništvo jer to su 2 stupa svake države.
3. svaki šovinizam i radikalizam kazniti - bio on lijevi ili desni, svejedno.
Kriminalac, samim činom poduzimanja kriminalne radnje i svojevoljnom odlukom da nešto učini (a nitko ne pljačka, uništava krade i ubija dok je pod hipnozom ili dok mjesečari) stavlja se u kategoriju gdje gubi građanske povlastice (od trenutka oduzimanja slobode) koje slobodni građani uživaju i nikako ne bi smio imati veća prava od građana samih.
Tko bi trebao imati pravo oduzeti slobodu? Policija, ali i ugroženi građanin ako može dokazati da je bio ugrožen (lopov u kući i savladavanje istoga te primjena sredstava prisile na njemu)....
Za ovo je potrebna edukacija i jedan široki pristup - od uključivanja državnih tajnika, političkih stranaka, STRUKE, crkve itd. Mislim da bi se s jednim stavom i razina sigurnosti u držvai podigla i ne bi svi gledali skriti se iza, nažalost, sve nemoćnije policije i sve organiziranijih i bolje opremljenih kriminalnih skupina.