Survival nož
Re: Survival nož
Da, da još kad bi ti i kakva ženska došla, svaka dva-tri dana, da malo pospremi šator ili kolibu, skuha ručak itd.
itd., to bi bilo pravo preživljavanje.
itd., to bi bilo pravo preživljavanje.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Pa ako si se već (gotovo) odlučio za Fallknivena,i to za F1 ili H1,razlike u oštrici su ,kod F1 je "flat"ili ravna- konveksna a kod H1 skandi-konveksna,H1 je deblji i teži i mrvicu duži,drška kod H1 meni osobno je bolje ergonomije,malo zaobljenija a materijal je skoro ljepljiv i mekši nego kod F1,tang izlazi kod oba noža,evo par slikica pa usporedi.
Eto,valjda će ti ovo pomoći u rješavanju dileme,ja se i nemogu odlučiti između ova dva(zato ih imam oba),u svakom slučaju nećeš pogriješiti ,samo ostaje pitanje kod H1 dali dodati još koju kunu i uzeti 3G(F1 3G bi se trebao pojaviti za koji mjesec).
Eto,valjda će ti ovo pomoći u rješavanju dileme,ja se i nemogu odlučiti između ova dva(zato ih imam oba),u svakom slučaju nećeš pogriješiti ,samo ostaje pitanje kod H1 dali dodati još koju kunu i uzeti 3G(F1 3G bi se trebao pojaviti za koji mjesec).
Si Vis Pacem,Para Bellum
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
Sa Fallknivenom neces pogrijesiti, po meni jos bolji izbor je, ukoliko mozes doci do njega, Bark River North Star ili jos bolje, Bravo 1.Pixy wrote:Evo ja baš tražim neki kvalitetan nož za korištenje u prirodi (planinarenje i slično.) Znači nešto kompaktno i funkcionalno. Ne treba mi da mogu sjeći grane od 5 cm niti za zaklati neku beštiju. SAmo da bude čvrst i oštar, eh da i da ima dobro drško jer iman foldera i kada sam se malo više služio s njime došlo je na vidjelo loša drška(nož je CRKT LAKE - to mi je za svaki dan ako zatreba za neku sitnicu).
Suzio sam izbor na Fallknivenove modele F1, H1 i možda S1 ali mi se on čini malo prevelik. Najviše mi se sviđa F1 zbog oštrice bez onog brida po sredini ali H1 ima koliko sam vidio na zadnjoj strani drške produžetak od oštrice. tj ručke za udaranje (ispravite me ako grješim) i dosta sličnu oštricu kao F1.
F1 ima rukohvat od Thermoruna a H1 od kratona. Kakve su to razlike?
Zato molim ako imate kakve savjete ili prijedloge da pomognete. Cijenom bi išao najviše do 1500 kuna.
Oba su od A2 karbonskog celika, po meni bolji izbor od VG10, North Star imam i noz je fantastican, Bravo 1 je na putu prema meni.
Imao sam F1, besprijekoran noz u svakom slucaju, North Star je razlog zasto sam ga prodao.
BRKT je odličan ali katkada iznenadi s proporcijama,moje iskustvo s nekim modelima je da su manji i tanji nego što sam očekivao..(to je katkada i dobra osobina,u slučaju da ti je težina bitna,tj.da računaš na svaki gram),s druge strane Fallkniven je možda i previše noža za neke normalne uvjete,deblji je skoro 1.5- 2mm od Barkia(a danas se preživljava pretežno u gradu
)Laminirani vg10 zahtijeva manje održavanja od A2,po meni drži i oštricu duže ,ipak najveća prednost je što Fallkniven možeš viditi i kupiti kod nas(ReplikArt-Križevci,ako ti nije predaleko)
Naravno ovo je samo moje mišljenje.
Naravno ovo je samo moje mišljenje.
Si Vis Pacem,Para Bellum
miha_vg wrote:Definitivno sam se odlučio za Gerber LMF II Survival, s opremom kao na slici. Hvala svima na info i savjetima! Zakon ste!![]()
Jedna me stvar još zanima - LMF II Survival u Replikartu košta 945,00 kn s pdv-om, a na internetu sam ga našao za cca 85 USD. Zna li netko proceduru kupovine preko interneta, koliko se otprilike diže ukupni iznos za cijenu prijevoza, carine, pdv-a i ostalog što je neizbježno? Isplati li mi se naručiti preko neta izvana ili da idem na opciju preko Replikarta?
Stvar sa carinom u Hrvatskoj je malo komplicirana,tj može se popušiti ali i priječi carinu na nekoliko načina.Kako se to sve ilegalne stvari ne želim o tome pisati jer je protivno pravilima foruma.
Naj bolji način za "zaobilaženje" carine je da od onog od kojeg kupuješ nešto je da se dogovoriš da ti navedeni predmet kvalificira kao gift.Velika vjerovatnost je da če ti predmet bez pol muke proči carinu i doči na kučnu adresu,a u nekim slučajevima se može desiti da te pozovu na carinu da preuzmeš predmet i platiš neku siču za troškove provjere paketa.
U pravilu stvari do 100 USD prolaze bez carine i to nije ništa ilegalno. Problem je što se carini na ukupan iznos robe i shippinga, dakle, ako nož košta 85 $+25$ shipppinga, onda prelazi 100 usd i na to se plaća carina. Trgovac je dužan u paket staviti i račun po kojemu carina obračunava porez i carinu. Do sada sam kupio 40-ak predmeta i jedino što su mi carinili je jedan nož od 200 USD na koji je bio dodan i shipping od 25 i platio sam 500 kn carine ali opet sam prošao jeftinije nego da sam ga kupio kod nas. "Gift" više ne prolazi i samo iritira carinike da otvaraju paket i naplate carinu. Prodavači sa eBay-a uglavnom ne žele pisati manje iznose na račun već jednostavno ispišu račun od Paypallla i ubace u pošiljku.
Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!