Civilno služenje vojnog roka i oružje
- Marin Bralic
- Skupnik

Re: Civilno služenje vojnog roka i oružje
Da, i takav ima pravo da preda zahtjev za nabavkom oruzja. Samo ce nakon predaje zahtjeva trebati proci i zdravstveni..., a u ovom slucaju se to nece dogoditi...J07@ wrote:paz ovo
ja u svojoj PP
dode neki stari od oko 60g na red
i kaze da bi si htel kupit pistolj
zenska ga pogleda i veli mu da mora ispunit zahtjev
a on njoj
da nek mu ga ona ispuni jer se njemu ruke tresu pa nemre![]()
i kaj sad
njemu dat da kupi pistolj
Poanta je u slijedećem: prigovor savjesti znači da ti je oružje mrsko, ne samo da ga ne želiš koristiti protiv drugih ljudi, pa onda nije logično kada si oslobođen vojske radi toga da nabavljaš mrsko oružje iz bilo kojeg razloga. Tako u referadama službenici i postupaju.
Osobno mislim da je tzv prigovor savjesti bedastoća, a onaj tko ne želi pucati u ratu može biti bolničar ili nešto drugo gdje se oružje ne koristi. Pa ako nastrada zato jer je uletio negdje gdje se pucalo, njegov problem. U svakom slučaju, vojni rok bi trebao biti obaveza svakog građanina. Kako ga više nema, to je sada bespredmetno.
Osobno mislim da je tzv prigovor savjesti bedastoća, a onaj tko ne želi pucati u ratu može biti bolničar ili nešto drugo gdje se oružje ne koristi. Pa ako nastrada zato jer je uletio negdje gdje se pucalo, njegov problem. U svakom slučaju, vojni rok bi trebao biti obaveza svakog građanina. Kako ga više nema, to je sada bespredmetno.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Rocnici u zadnjih 14-ak godina za vrijeme sluzenja vojnog roka
nisu imali potrebu/priliku pucati u zive mete.
Dakle, u vodu pada prigovor savjesti zbog pucanja u ljude.
Puca se u mete u koje ce pucati i onaj koji trazi sportsku dozvolu.
A ako ne zeli pucati u ljude, zasto bi pucao u zivotinje, dakle, lovacka je nula bodova.
A za samoobranu, totalni apsurd da sad misli da se moze braniti s necim
sto mu prije savjest nije dozvoljavala!
Muskom vojnom obvezniku (ne zavaravajte se da ste maknuti iz vojne evidencije
bez obzira sto niste upuceni na odsluzenje vojnog roka do 29-e godine zivota)
bih kao uvjet da dobije dozvolu za nosenje oruzja za samoobranu uveo
da prodje 3 mjeseca obuke rukovanja vatrenim oruzjem. Tj. neku vrstu temeljne
vojne izobrazbe.
Zdravstveni problemi su nesto drugo. Uostalom, paraolimpijaca nam svakako treba!
nisu imali potrebu/priliku pucati u zive mete.
Dakle, u vodu pada prigovor savjesti zbog pucanja u ljude.
Puca se u mete u koje ce pucati i onaj koji trazi sportsku dozvolu.
A ako ne zeli pucati u ljude, zasto bi pucao u zivotinje, dakle, lovacka je nula bodova.
A za samoobranu, totalni apsurd da sad misli da se moze braniti s necim
sto mu prije savjest nije dozvoljavala!
Muskom vojnom obvezniku (ne zavaravajte se da ste maknuti iz vojne evidencije
bez obzira sto niste upuceni na odsluzenje vojnog roka do 29-e godine zivota)
bih kao uvjet da dobije dozvolu za nosenje oruzja za samoobranu uveo
da prodje 3 mjeseca obuke rukovanja vatrenim oruzjem. Tj. neku vrstu temeljne
vojne izobrazbe.
Zdravstveni problemi su nesto drugo. Uostalom, paraolimpijaca nam svakako treba!
Paraolimpijci, ovo ti je dobro. Ha,ha.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- blackpowder
- Nadnarednik

.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
..
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- Original_G
- Cinker - bojna

treba napravit anketu
ko bi dao oruzje nekom ko nije htjel sluzit vojni rok
- Original_G
- Cinker - bojna

postoji 100 razloga zakaj neko nije htel ići u vojsku, od posel i slično pa do mamine skute i sličnih gey je OK likova.
ali ak je neko napisal da mu se oružje gadi ili da ima prigovor savjesti na uporabu oružja onda nek ima i dalje
ali ak je neko napisal da mu se oružje gadi ili da ima prigovor savjesti na uporabu oružja onda nek ima i dalje
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Eo ja bi mu prvi dao oružje i upravo iz tog razloga što znam da velika većina tih ljudi je imala sasvim druge motive nesluženja (koje nemaju veze s mržnjom prema oružju) i zato među njima ne bi po pitanju posjedovanja radio razliku.J07@ wrote:treba napravit anketu
Šta vam nije barem malčice sumnjivo da 90% prigovora savjesti se zasniva na "Religija mi ne dozvoljava/Savjest mi ne dozvoljava", "Imam odbojan odnos prema oružju.." copy & paste šemama?
To su najčešće korišteni argumenti..vi stvarno vjerujete da se radi o istinskom uvjerenju iza svih njih, a ne nalaženju načina da se najefektivnijim izgovorima izbjegne vojska. Pa neće napisat da ne želi služit jer voli oružje, igro se ko mali kauboja i indijanaca, al neće u vojsku jer se boji da će ga neko tamo maltretirat, da će stat na neku zaostalu nagaznu minu itd.
(takvih slučajeva je bilo barem kasnih 90ih, ne znam danas kakva je situacija)!?
I šta sad, takve ljude treba kazniti što su se bojali? Dovoljno je što je zakon tako koncipiran (po meni pogrešno) i još sad vi skačete u isti vagon s onim zakonodavcima koji bi nama svima da mogu, uzeli oružje i baš ih boli briga ko je ovdje služio, a ko nije, ako ste civili, potencijalna ste im "prijetnja" i po njima najbolje izgledate nenaoružani.
Eo meni bi gušt bi nekog što zaista ne voli oružje "konvertirat" i učinit da promjeni mišljenje i shvati čar streljaštva i ovog našeg hobija i da vidi da nismo "čudaci" nego obični ljudi kojima je ovo strast i nešto do čega nam je svima stalo..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sve u svemu, puno je cons puno je pro... jebiga... slazem se sa vecinom toga sto kazes ali isto tako mi moj prOgovor savjesti ne dozvoljava da tako razmisljam =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
neda mi se vise komentirat
nema smisla
bili ste pametni a i sad ste kaj niste odsluzili
i sad bi oruzje
uzmi airsoft i deri
igraj se rata
nema smisla
bili ste pametni a i sad ste kaj niste odsluzili
i sad bi oruzje
uzmi airsoft i deri
igraj se rata
prigovor savjesti...hm, zasto netko ne bi mogao reci..ok, mrzio sam oruzje, i zbog toga sam imao prigovor savjesti i sluzio civilno...ali to je bilo iz nepoznavanja istog, nedavno sam se uclanio u streljacki klub i decki iz kluba su mi sve objasnili...sad oruzje volim..nobile157 wrote:Poanta je u slijedećem: prigovor savjesti znači da ti je oružje mrsko, ne samo da ga ne želiš koristiti protiv drugih ljudi, pa onda nije logično kada si oslobođen vojske radi toga da nabavljaš mrsko oružje iz bilo kojeg razloga. Tako u referadama službenici i postupaju.
samo malo da pojasnim situaciju oko prigovora savjesti..on moze biti usmjeren na oruzje ali i ne mora...
za one koji ne znaju civilno se moglo sluziti i u vojarni...u slucaju da imas prigovor savjesti na oruzje..znaci radis u kuhinji/administraciji i ne nosis oruzje niti imas veze sa oruzjem
da li je moguce da posjedujes oruzje ako si sluzio civilni vojni rok...moguce je...
zasto?
zato sto je sada vojni rok neobavezan, pa to sto je netko sluzio vojsku je potpuno nebitan podatak, jer on ne moze imati nikakva druga prava u pogledu nabavke oruzja od onoga tko nije sluzio vojsku, takav je zakon, a sjetite se da smo pred zakonom svi isti
a nisam siguran da je policija prije sve provjeravala sto se tice vojske...
vjerujem da je bilo slucajeva koji su imali oruzje ali nisu sluzili vojni rok...npr netko je s 18. god polozio lovacki ispit..dobio dozvolu za oruzje..a nije sluzio vojni rok jer je studirao
zanima me sto bi se dogodilo da sluzenje vojnog roka nije bilo obavezno prije nekih 50tak godina....kako bi neki od vas sada razmisljali...ocito je da se neki osjecaju zakinutim sto su morali u vojsku a neki nisu, niti ce morati.
jos jednom naglasavam...zakon je za sve isti, kako sada nema obveze sluzenja vojnog roka onda se po tome pitanju postupa kao da nikad i nije bilo obveze sluzenja vojnog roka...
Da, zakon je za sve isti, ali tada kada je netko iskoristio "prigovor savjesti", tada je BILO vojnog roka. Znam dečka koji je to iskoristio i to zato jer je imao dobar posao i nije ga htio izgubiti, ali, pištolj koji je imao, morao je prodati.
Jasno je da je hrpa likova to navela zato jer im se nije išlo u vojsku, ali, uvijek postoje posljedice. Znam i lika koji je u JNA glumio da je lud da ga puste. Pustili su ga, ali je nakon koju godinu htio raditi u miliciji, pa su ga odbili. Obrazloženje: Pa ti si lud, ne možeš nositi oružje.
Ne može se stisnut i prdnut.
Jasno je da je hrpa likova to navela zato jer im se nije išlo u vojsku, ali, uvijek postoje posljedice. Znam i lika koji je u JNA glumio da je lud da ga puste. Pustili su ga, ali je nakon koju godinu htio raditi u miliciji, pa su ga odbili. Obrazloženje: Pa ti si lud, ne možeš nositi oružje.
Ne može se stisnut i prdnut.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ja taj zakon ne smatram dobrim i ako ga ti i dio ekipe ovdje podržavate, onda tu nešto definitivno ne štima.. govorite o pravu na samoobranu (oružjem), a onda kad su u pitanju ljudi koji nisu služili "E nek sad nemaju oružje jer su ga tamo spominjali u prigovoru savjesti!", dakle "Nek nemaju pravo na samoobranu" ili jednostavno kažete "Pa eto..zakon je takav.." Odlično.nobile157 wrote:Da, zakon je za sve isti, ali tada kada je netko iskoristio "prigovor savjesti", tada je BILO vojnog roka. Znam dečka koji je to iskoristio i to zato jer je imao dobar posao i nije ga htio izgubiti, ali, pištolj koji je imao, morao je prodati.
Ja i dalje vjerujem da ne treba radit selekciju, nema toga i ne treba je biti ako oćemo ikad probat ljudima oko nas objasniti zašto se zalažemo za to za šta se zalažemo, nema tu nekih sredina i selekcija u surovoj anti-gun okolini u kojoj se nalazimo i u kojoj je dovoljno da od 20 kaznenih djela počinjenih oružjem samo jedno bude od strane legalnog vlasnika, da nam još jače zavrnu ruku novim uredbama..taj zakon na kojeg se pozivaš su radili isti ljudi koji su ga zapaprili gomilom rigoroznih uvjeta i preduvjeta, provjera od mjesec, dva, tri i više, skupih lječničkih, pitanja susjeda okolo kakav si, je l' ti ovaj ili onaj rođak prije 10 godina imo dosje, pio pa sad ti ne možeš imat oružje, nenajavljenim kontrolama ti ulaze u kuću i gledaju di držiš i kako držiš, udaranjem taksi na nove oružne listove itd.)
Kad se treba borit za nekakav cilj u već gore spomenutom, nama nesklonom okruženju, onda to treba činiti bez ikakvih rezervi, kalkulacija i predrasuda, u suprotnom nećemo nikad ništa postići. Još jednom ponavljam svoje uvjerenje da je taj zakon tu ne da zaštiti mene ili vas od neke nepravde što bi eto, ti ljudi isto posjedovali oružje ili bi kao takvi predstavljali neku opasnost za sve nas, nego da se jednostavno, dio populacije "legalno" razoruža kako uz podršku anti-gun, a kako vidim i dijela pro-gun populacije.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
slažem se sa ovim...
razmišljanja sam da ako je netko već "nadmudrio" sustav i služio civilno da bi zadržao dobar posao, i sada traži dozvolu za oružje da mu ju treba dati...naravno ako ispunjava zakonom tražene uvjete..svi znamo kako je teđko naći dobar posao...možda će neki reći ja to ne bih učinio, ali da ste u takvoj situaciji, hm..tko zna
"prigovor" savjesti bi trebalo zaboraviti...netko je iskoristio ono što je zakon omogućavao...ljudi na zakone gledaju kao na nešto što je loše i ograničavajuće...i zbog toga nikad ne vide one mogućnosti koje zakoni dopuštaju..takozvane "rupe" u zakonu
to što netko iskorištave takve "rupe" nije protuzakonito..i to svi znamo...a je li moralno...tko zna...neki će reći da je, neki da nije
no, na kraju cijele priče bitno je oružje , jer se zbog toga i družimo na ovom forumu...bitno je oružje...a sustavu treba prepustiti da odlučuje kome ga dati...a ako se sa tim ne slažemo...onda poduzmimo nešto konkretno (preko udruge imatelja/ljubitelja oružja)
razmišljanja sam da ako je netko već "nadmudrio" sustav i služio civilno da bi zadržao dobar posao, i sada traži dozvolu za oružje da mu ju treba dati...naravno ako ispunjava zakonom tražene uvjete..svi znamo kako je teđko naći dobar posao...možda će neki reći ja to ne bih učinio, ali da ste u takvoj situaciji, hm..tko zna
"prigovor" savjesti bi trebalo zaboraviti...netko je iskoristio ono što je zakon omogućavao...ljudi na zakone gledaju kao na nešto što je loše i ograničavajuće...i zbog toga nikad ne vide one mogućnosti koje zakoni dopuštaju..takozvane "rupe" u zakonu
to što netko iskorištave takve "rupe" nije protuzakonito..i to svi znamo...a je li moralno...tko zna...neki će reći da je, neki da nije
no, na kraju cijele priče bitno je oružje , jer se zbog toga i družimo na ovom forumu...bitno je oružje...a sustavu treba prepustiti da odlučuje kome ga dati...a ako se sa tim ne slažemo...onda poduzmimo nešto konkretno (preko udruge imatelja/ljubitelja oružja)
Pa sustav i određuje kome će dati oružje, a napisao sam kako se postupa u ovakvim slučajevima. Ako se oni kojima je to odbijeno zbog prigovora savjesti ne slažu, neka se bore za svoja prava prosvjedom, peticijom ili na sličan zakonom dozvoljeni način.
Tvoje razmišljanje je tvoje i imaš na njega potpuno pravo, ali, da budem iskren, onaj kome je bilo teško otići u svoju vojsku pa se izvukao gađenjem prema oružju meni ne može biti kolega ni u klubu niti bih se s njime družio u slobodno vrijeme.
Tvoje razmišljanje je tvoje i imaš na njega potpuno pravo, ali, da budem iskren, onaj kome je bilo teško otići u svoju vojsku pa se izvukao gađenjem prema oružju meni ne može biti kolega ni u klubu niti bih se s njime družio u slobodno vrijeme.
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:50, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
slažem si i ja sa ovim gore navedenim...nobile157 wrote:Pa sustav i određuje kome će dati oružje, a napisao sam kako se postupa u ovakvim slučajevima. Ako se oni kojima je to odbijeno zbog prigovora savjesti ne slažu, neka se bore za svoja prava prosvjedom, peticijom ili na sličan zakonom dozvoljeni način.
ali to je bilo..prošlo..nema više...
sad oružje traže klinci koji nisu ni dužni služiti vojsku....a što ćemo s njima?..treba energiju usmjeriti da takvih bude što više, treba ima olakšati, educirati ih...sve u svrhu da se oružje/streljaštvo više populizira...e tada ćemo svi biti na dobitku
a ove s "prigovorima" treba što prije zaboraviti..to je njihova stvar...također ako hoće oružje i ispunjavaju uvjete..nek im ga daju..bolje i to nego da ga imaju nelegalno
p.s. svatko bira s kime še se družiti...pa ako se netko ne želi družiti sa onima koji su se "izvukli" od služenja to je njegovo pravo
baš imam želju nekaj napisat,jer ja sam služio civilku a lovac sam,vi koji govorite da je nemoguće dajte mi recite jel vas ko pitao koju ste služili' laprdate bezveze!!!!