Nošenje pištolja

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
fuka
Pozornik
Pozornik

Nošenje pištolja

Post by fuka » 19 Jun 2009, 13:13

Evo napokon sam postao vlasnik novog HS-9 i moram rec da mi se jos vise svidja nego na slikama.Vec sam prije naveo da nisam aktivan u streljackom sportu nego sam iskljucivo rekreativac.Cesto planinarim a samim tim sam cesto u sumi sto znaci da sam pistolj nabavio iz cisto bezbjedonosnih razloga.Al da ne duljim previse zanima me sljedece a znam da sam na pravoj adresi:
-da li je tacno da je kvaliteta izrade ovog pistolja potpuno ista kao i onog za americko trziste(XD);
-da li je HS-9 bolji i kvalitetniji od HS2000 i zasto ili je samo stvar kozmeticke prirode;
-da li je i koliko otporan na soli ljudskog znoja(nosenje u ljetnim uslovima,uz tijelo itd);
-koliko je dobro drzati napunjen spremnik duze vrijeme u smislu slabljenja opruge;
-preporuceno mi je balistol ulje,je li dovoljno dobro i za ciscenje i za podmazivanje;
-da li se moze naruciti,kojim putem i za koju cijenu holster(sto mi amateri kazemo korice);

Molio bih vase eminentne forumase koji posjeduju zaista zavidno znanje da pokusaju dati odg. jer ja sam amater koji voli oruzje pa ce svaki odgovor ili dobornamjeran savjet dobro doci.
Unaprijed hvala,samo nastavite ovako,svaka cast!

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Nošenje pištolja

Post by Breadfan » 19 Jun 2009, 13:24

fuka wrote: -da li je tacno da je kvaliteta izrade ovog pistolja potpuno ista kao i onog za americko trziste(XD);
Da.
-da li je HS-9 bolji i kvalitetniji od HS2000 i zasto ili je samo stvar kozmeticke prirode;
Radi se samo o nazivu na navlaci, sve ostalo je isto.
-da li je i koliko otporan na soli ljudskog znoja(nosenje u ljetnim uslovima,uz tijelo itd);
Otporan je..ali ne mogu ti sa sigurnošću reći da nakon duge uporabe neće biti nekakvih posljedica na navlaci.
Rani modeli su navodno imali neke probleme s hrđanjem pa je to kasnije riješeno boljom zaštitom.
-koliko je dobro drzati napunjen spremnik duze vrijeme u smislu slabljenja opruge;
Po mom mišljenju, opruga slabi isključivo uporabom (rastezanjem), a ne ako stoji u jednom položaju tako da neće niš bit okviru ako držiš tako metke u njemu.
-preporuceno mi je balistol ulje,je li dovoljno dobro i za ciscenje i za podmazivanje;
Koristim Balistol i o njemu mogu reći sve najbolje.
-da li se moze naruciti,kojim putem i za koju cijenu holster(sto mi amateri kazemo korice);
Možeš preko interneta, imaš dosta američkih sajtova koji prodaju opremu, a mislim da ima nešto i naš Lovac (ne mogu se sad sjetit njihove adrese weba).

I BTW, čestitam na kupovini HS-a, nećeš požaliti! :A25:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 19 Jun 2009, 15:51

3. PRVO PRETRAŽI, A ONDA PITAJ
Odgovor na pitanje prvo pokušajte naći sami. Zato najprije pročitajte upute za korištenje foruma, pretražite forum ili pretražite web. Tek kad ste uložili razuman ljudski trud i iscrpili sve mogućnosti, postavite pitanje. Neki naši forumi imaju vlastita česta pitanja (ČPP, FAQ), pa prije postanja provjerite i njih. Ako Vaša pretraga nigdje ne urodi plodom, tek onda postavite pitanje. Nemojte očekivati da će drugi članovi foruma Vaše osobne ideje ocijeniti toliko značajnima ili zanimljivima da bi se našli motivirani za njih odvojiti veliku količinu vremena. Korisnici koji čekaju rješenje na pladnju neće naići na odobravanje ostalih članova.

Ovo je pravilo br. 3 ovog foruma.
Molim sve članove da ga se drže.
Više puta ponavljaju se slična pitanja, a ima više nego dovoljno tema u kojima je sve to podrobno i iscrpno objašnjeno, samo si treba dati malo vremena i to pročitati.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Josey_Wales
Razvodnik
Razvodnik

Post by Josey_Wales » 20 Jun 2009, 11:32

Zar nema HS melonite finish zastitu ili to ima samo XD??? U USA jako hvale taj melonite finish.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Jun 2009, 11:48

Melonite = Tenifer, bar je tako nesto bilo receno na forumu, valjda samo razliciti nazivi zbog copyright-a, pregledaj stare postove, mislim da je Bojnik pisao nesto o tome.
a google kaze ovako:
In the metal finishing industry, Melonite is a trademark referring to a molten salt bath nitrocarburizing process, similar to Tenifer. This process can be applied to steels to increase corrosion and abrasion resistance, and improve other surface properties.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply