Nađi uljeza..

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Nađi uljeza..

Post by Breadfan » 21 Jun 2009, 12:01

glavke wrote:Baš ovaj link i ne radi.Dali može kakva druga uputa...htio bi i ja vidjeti filmić :A02:
Našo sam video na Youtubeu, za one koji ga nisu imali prilike vidjeti:
http://www.youtube.com/watch?v=LqboR6gj ... r_embedded

A ovo je i službeni Youtube odgovor voditelja te streljane (Tactical Response) James Yeager:
http://www.youtube.com/watch?v=1R3t0wuLDWQ

Lik kaže da nijedno sugurnosno pravilo nije prekršeno..moš mislit.. :A24:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

glavke
Skupnik
Skupnik

Post by glavke » 21 Jun 2009, 13:22

Lik nije normalan...nema tu objašnjenja..lako je mogo popiti koji odbijeni metak...šta reći nego da je budaletina ko i onaj drot koji je na predavanju propucao pod :A10: :A10: :A10: :A10:

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 22 Jun 2009, 16:01

Najbolje je to sto je ovaj lik (Yeager) jedan od popularnijih trenera prakticnog streljastva u Americi. Vjerojatno je ovaj dogadjaj digao mnogo prasine u USA kad si je Yeager dao toliko truda da nam objasni kako smo u vecoj pogibelji setajuci nogostupom nego stojeci pored mete.
Attachments
Picture1.jpg

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 22 Jun 2009, 17:09

Prvo: ovi idioti koji su pucali nemaju pojma o pucanju i sigurnosnim pravilima, što se najbolje vidi po klipanu koji diže cijev pištolja uvis (to je DQ na svakoj tekmi IPSC-a), a onda SE OKREĆE PREMA NATRAG!!!!!(to je DQ ponovo). A i onaj tko je nadzirao gađanje je još veći idiot.

Takvo što se može napraviti ako puca iskusni strijelac, pa i onda ne bi trebalo to još i pokazivati, jer će se naći idioti koji će to pokušati napraviti sami.

Pucao sam na metu pokraj koje je stajao kolega, ali smo nešto testirali (a on i ja jako dobro znamo kako pucamo i što možemo a što ne) ali to nikada ne bih bilo kome preporučio niti dozvolio, osim na nekakvoj vojnoj obuci i to kada bi imao pouzdane strijelce koje sam osobno provjerio.

Poseban je problem kod nas i to što je anti gan raspoloženje novinara poznato, pa ne treba puno da se to još rasplamsa, pogotovo ako još dođe i do ranjavanja.

Sigurnosna pravila treba STRIKTNO POŠTIVATI i po njima postupati i tu je svakoj raspravi kraj.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

ALPHA
Banned

Post by ALPHA » 22 Jun 2009, 19:45

:A18: :A18:
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 22:19, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 22 Jun 2009, 20:05

nobile157 wrote: Pucao sam na metu pokraj koje je stajao kolega, ali smo nešto testirali (a on i ja jako dobro znamo kako pucamo i što možemo a što ne) ali to nikada ne bih bilo kome preporučio niti dozvolio, osim na nekakvoj vojnoj obuci i to kada bi imao pouzdane strijelce koje sam osobno provjerio.
Uz svo dužno poštovanje, ne vidim apsolutno nikakvog opravdanog razloga za tako nešto, pa da imam ne znam koliko iskustva i da mislim da sam ne znam kako dobar i kako su male šanse da nešto po krivu može krenut, ne bi se usudio posadit nekog pored mete jer je čak i onih 1% mogućnosti da nekako ne naciljam dobro, dovoljno da me obilježi za čitav život, zatvor itd. Jednostavno nije vrijedno toga.

Apsolutno se slažem da, eventualno da je neka vojna obuka i da je to "dio prakse" pa da moj nadređeni odgovara za mene i za sve ostale, bi to sve imalo nekog smisla..ovako, taj lik može to pravdati do sutra, neće mi "prodati" svoje argumente..a pogotov onaj da svi strijelci (policajci i civili) koji pucaju "samo" na mete, a na na i ljude pored njih (tkz. combat enviroment) neće se IRL usudit povuć okidač i pucat u živo biće..jer po toj logici niko od njih IRL ne bi ikad došao u tu situaciju i reagirao..što je daleko od istine.
Sigurnosna pravila treba STRIKTNO POŠTIVATI i po njima postupati i tu je svakoj raspravi kraj.
Tako je.

BTW, Alpha, Youtube je portal koji sam po svojoj prirodi dozvoljava da svako na njemu uploada svoje uratke i pored smeća, na njemu se može naći dosta korisnih informacija i mislim da ne možeš sve stavit u isti koš.
Eo samo jedan primjer field stripping video klipova za razne tipove pištolja mogu biti veoma korisni i dati neke osnovne informacije onima koji ih namjeravaju kupit.

ALPHA
Banned

Post by ALPHA » 22 Jun 2009, 20:11

:A18: :A18: :A18:
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 22:18, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 22 Jun 2009, 22:01

ALPHA wrote:Ma naravno da se može naći nešto i korisno, kao i u svemu, ali mnogi (pa i na ovom forumu) svoje "veliko" znanje temelje isključivo na saznanjima sa Googla i Youtobea. I vrlo se razbacuju i hvale sa njim.....i sami sebe nazivaju stručnjacima.
Bože sačuvaj, ja se stvarno čudim takvim ljudima! :mrgreen:

Odin
Pozornik
Pozornik

Post by Odin » 23 Jun 2009, 11:49

Kad smo već kod Jamesa Yaegera: Zanimljiv link

Inače je jedan od popularnijih trenera streljaštva u svrhu samoobrane u americi, vidio sam par njegovih trening videa, ništa posebno pametno, stim što ima par blesavih izjava.

Post Reply