Dobri stari Ak 47
Dobri stari Ak 47
Naravno u pitanju je dobri,stari AK 47.Kralj kraljeva.
Rat je završio,njih ostalo na tisuče.
Kao veliki ljubitelji oružja,kakva stajališta imate o automatima u ˝zaostatku˝.
Imate li spremljenog negdje u šumetini ili ste skroz privrženi zakonu i igrate samo prema pravilima.
Kakva su Vaša stajališta o legalizaciji automatskog oružja kao što postoji u recimo mexiku i sličnim Američkim državama?
Imate li spremljenog negdje u šumetini ili ste skroz privrženi zakonu i igrate samo prema pravilima.
Kakva su Vaša stajališta o legalizaciji automatskog oružja kao što postoji u recimo mexiku i sličnim Američkim državama?
Re: Dobri stari Ak 47
Kalaš NIJE automat, nego automatska puška.
Stav o oružju, poštivanju zakona u vezi oružja i sva pravila o ponašanju na ovom forumu imaš napisana.
Osobno, oružje je oružje i dok njegovi korisnici poštuju zakon, po meni bi mogli imati bilo koju vrstu oružja. Dillon, vlasnik firme za proizvodnju opreme za punjenje metaka ima u svojoj kolekciji sva moguća automatska oružja, sve do šestocijevnog protuavionskog mitraljeza. Cijelo društvo se nađe na njegovom ranchu, napune to i pucaju. Ne vidim u tome nikakav problem.
Švicarci i izraelci imaju doma automatsko vojno oružje na zaduženju, pa nisam čuo da je oko toga bilo problema.
Inače, u pravilu je automatsko oružje zabranjeno civilima.
Stav o oružju, poštivanju zakona u vezi oružja i sva pravila o ponašanju na ovom forumu imaš napisana.
Osobno, oružje je oružje i dok njegovi korisnici poštuju zakon, po meni bi mogli imati bilo koju vrstu oružja. Dillon, vlasnik firme za proizvodnju opreme za punjenje metaka ima u svojoj kolekciji sva moguća automatska oružja, sve do šestocijevnog protuavionskog mitraljeza. Cijelo društvo se nađe na njegovom ranchu, napune to i pucaju. Ne vidim u tome nikakav problem.
Švicarci i izraelci imaju doma automatsko vojno oružje na zaduženju, pa nisam čuo da je oko toga bilo problema.
Inače, u pravilu je automatsko oružje zabranjeno civilima.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Inače automat sam ga nazvao iz milosti,a ne jer je automat.
Kako si napomenu za one pojedince da imaju doma sve i svašta,mislim da bi bilo ok da se dopusti držanje automata.Zašto ne otiči negdje u nekakvu streljanu pa se malo izrešetati sebi za gušt.
Kako si napomenu za one pojedince da imaju doma sve i svašta,mislim da bi bilo ok da se dopusti držanje automata.Zašto ne otiči negdje u nekakvu streljanu pa se malo izrešetati sebi za gušt.
Ovo nije Amerika i mi nismo Amerikanci..mentalitet je ovdje sasvim drukčiji, oružje je još uvijek tabu i mnogima velika nepoznanica + anti-gun mediji, plus nedorečen postojeći zakon i kao takav sklon raznoraznim interpretacijama..sve u svemu, mislim da nije vrijeme niti da su okolnosti takve da bi legalno posjedovanje jednog AK47 uopće bilo izvedivo..da budem iskren, u ovom času mi se tako nešto čini znanstvenom fantastikom. Daleko smo mi od toga.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
zato i razmisljaju da to ukinunobile157 wrote:
bilo je problema i navodno ga ima sve vise
Pa problem je baš u tome što to ljudi IMAJU, a to bi MOGLO BITI OPASNO. Bla, bla....
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
- Josey_Wales
- Razvodnik

U USA postoji Class 3 dozvola za posjedovanje automatskog oruzja ali ona kosta i do $10.000 sa bijesnim godisnjim porezom kojeg placas svake godine te prolazis detaljnu kontrolu podrijetla, proslosti i sl. od strane ATF-a koju vecina niti ne prodje. Automatskih pusaka ili mitraljeza skoro da i nema ispod cca $10.000 - $20.000 po komadu. Moze se kupiti AK ili neka verzija M-16 i sl. koji je polu-auto pa prepraviti u full auto ali ako te ulove pozalit ces sto si se rodio kad ti opale kaznu.glavke wrote:Naravno u pitanju je dobri,stari AK 47.Kralj kraljeva.
Last edited by Josey_Wales on 15 Jun 2009, 17:38, edited 1 time in total.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Pa baš i nije kako to ikažeš.
U nekim državama kao što je mexico,a ima ih i još niti ne treba dozvola za nošenje oružja.Jedini uvijet koji je je da si punoljetan i da oružje uvijek moraš imati na vidljivom mjestu.Ako ga sakriješ smatra se kaznenim djelom.
Ako ste imalo išli pu yubitou sta su onda svi miljarderi,skoro polastanovništva ima automatske puške.
Zanima me dali je iko gledao onu emisiju sa Miličiem gdje je upravo ta tema bila u emisiji.Gdje su pokazivali dučane gdje se ak može kupiti za 300$.
Takvi zakoni nisu samo u Mexiku nego u mnogo ostalih Američkih država.
Stvar sa Hrvatskom je upravo ta,da su ljudi prošli rat i da pola njih nije ˝čisto˝.Od nezadovoljstva branitelja,za šta su su oni borili,raznih vlastitih uvjerenja,PTSPA,mržnje među narodima,vjeri i naciji.Ima tu svega.
Upravo radi toga i ja mislim da je nemoguče ni u mašti da se takve stvari dozvole.
U nekim državama kao što je mexico,a ima ih i još niti ne treba dozvola za nošenje oružja.Jedini uvijet koji je je da si punoljetan i da oružje uvijek moraš imati na vidljivom mjestu.Ako ga sakriješ smatra se kaznenim djelom.
Ako ste imalo išli pu yubitou sta su onda svi miljarderi,skoro polastanovništva ima automatske puške.
Zanima me dali je iko gledao onu emisiju sa Miličiem gdje je upravo ta tema bila u emisiji.Gdje su pokazivali dučane gdje se ak može kupiti za 300$.
Takvi zakoni nisu samo u Mexiku nego u mnogo ostalih Američkih država.
Stvar sa Hrvatskom je upravo ta,da su ljudi prošli rat i da pola njih nije ˝čisto˝.Od nezadovoljstva branitelja,za šta su su oni borili,raznih vlastitih uvjerenja,PTSPA,mržnje među narodima,vjeri i naciji.Ima tu svega.
Upravo radi toga i ja mislim da je nemoguče ni u mašti da se takve stvari dozvole.
- Josey_Wales
- Razvodnik

U svakoj drzavi treba dozvola za oruzje, to sto se ona lako dobije je druga prica. Ono sto je Milic vidio i prikazao je AK koji vrlo vjerojatno puca samo poluautomatski, znaci nema mogucnosti izvrsavanja rafalne paljbe osim ako se ne napravi prerada(koja je strogo ilegalna). Sve one puske koje tamo vidis i koje nisu u Class III 03 SOT sekciji su ogranicene(preradjene) na najvise poluautomatsku paljbu. Ocita razlika se vidi u prodaji...
Semi-auto ogranicene puske(nije potrebna Class III 03 SOT) dozvola...
http://www.impactguns.com/store/bushmas ... ifles.html
http://www.impactguns.com/store/ak47.html
Full auto auto. puske, automati, mitraljezi, topovi, bacaci granata, automatski pistolji i sl. (Class III dozvola potrebna)...
http://www.impactguns.com/store/machineguns.html
Semi-auto ogranicene puske(nije potrebna Class III 03 SOT) dozvola...
http://www.impactguns.com/store/bushmas ... ifles.html
http://www.impactguns.com/store/ak47.html
Full auto auto. puske, automati, mitraljezi, topovi, bacaci granata, automatski pistolji i sl. (Class III dozvola potrebna)...
http://www.impactguns.com/store/machineguns.html
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
- Armalite Kid
- Banned
Moj stav je revolucionaran - legalizirat svo automatsko oružje kod nas, samo ga vlasnici moraju prijaviti, i 2 puta godišnje otići na obavezne vježbe gađanja.
Budući da se trenutno nalazi više stotina tisuća takvog oružje u posjedu Hrvata, i ne vidim neke značajne probleme koje ono uzrokuje, isto bi bilo i sa legalizacijom koja bi naprotiv čak i poboljšala stvar i kulturu oružja kod nas koja je zasad još uvijek tabu tema i gleda se sa neodobravanjem, posebno su loši zakoni i stav medija.
Budući da se trenutno nalazi više stotina tisuća takvog oružje u posjedu Hrvata, i ne vidim neke značajne probleme koje ono uzrokuje, isto bi bilo i sa legalizacijom koja bi naprotiv čak i poboljšala stvar i kulturu oružja kod nas koja je zasad još uvijek tabu tema i gleda se sa neodobravanjem, posebno su loši zakoni i stav medija.
magisches schwein