Troškovi kod izdavanja dozvole za posjedovanje oružja

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
SJ1990
Civil
Civil

Troškovi kod izdavanja dozvole za posjedovanje oružja

Post by SJ1990 » 02 Jul 2009, 15:43

Jel zna netko koliki su ukupni (znači svi) troškovi za nabavnu dozvolu i dozvolu za posjedovanje oružja. Tu mislim i na troškove lječničkog pregleda i troškove za osposobljavanje za rukovanje oružjem. :?:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Troškovi kod izdavanja dozvole za posjedovanje oružja

Post by Mike_Torello » 02 Jul 2009, 16:11

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

SJ1990
Civil
Civil

Post by SJ1990 » 02 Jul 2009, 16:21

Hvala za ovo, dosta mi je pomoglo.
Još me samo zanima treba li proći kakav tečaj za rukovanje oružjem i koliko to košta

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 02 Jul 2009, 17:04

SJ1990 wrote:Hvala za ovo, dosta mi je pomoglo.
Još me samo zanima treba li proći kakav tečaj za rukovanje oružjem i koliko to košta
Zakonski DA, po posebnim uvjetima za izdavanje članka 10. Zakona o oružju, trebaš pokazati znanje rukovanja i zakonskih ovlasti koje idu uz dozvole, ali nije svima tako bilo, neki su dobijali nabavne bez da je iko provjeravao njihovu obučenost, a neki su prolazili tu obuku. Koliko košta? Ne znam ni da se uopće plaća, ali s obzirom na sve ostale moguće takse, ne bi me ni to začudilo. Nadam se da će neko od kolega forumaša znati odgovor na ovo pitanje.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Jul 2009, 20:53

ako ides po nabavnu kao lovac obuku prolazis u "prakticnom" dijelu predavanja pa nije potrebno.

ako ides kao sportski strijelac mislim da bi se trebalo uzeti u obzir da ako po pravilu kreces od zracne puske da si obucen za rukovanje oruzjem.... no za to neznam i necu tvrditi... uglavnom kako cujem, MUP te po vlastitom nahodjenju uputi na takvu obuku, ako smatraju da je potrebno, onda ti valjda kazu kada, gdje i koliko...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 02 Jul 2009, 22:21

Mike_Torello wrote: ako ides kao sportski strijelac mislim da bi se trebalo uzeti u obzir da ako po pravilu kreces od zracne puske da si obucen za rukovanje oruzjem.... no za to neznam i necu tvrditi... uglavnom kako cujem, MUP te po vlastitom nahodjenju uputi na takvu obuku, ako smatraju da je potrebno, onda ti valjda kazu kada, gdje i koliko...
u pravilu ne treba obuka za sportske strijelce a ako te pošalju ideš na vrapčak i košta 400 kn...

gruba primjena zakona bi onemogućila uopće nabavu, jer moraš biti aktivan u disciplini za koje nemaš oružje, a ne smiješ ga posudit jer nemaš dozvolu u tom kalibru?
武士道

Ognjem i mačem.

tepsa
Civil
Civil

Post by tepsa » 02 Jul 2009, 22:51

Ja sam dobio nabavnu za samoobranu i morao sam polagati 'tečaj' na Policijskoj akademiji i platio oko 500 kn. Jedan dan teorija i pucanje (nekih 8 metaka) i drugi dan polaganje pred komisijom.

Post Reply