S&B 9x19 NATO
S&B 9x19 NATO
Imam priliku vrlo povoljno (naravno legalno) nabaviti Sellier & Bellot streljivo 9x19 s oznakom NATO. Streljivo je FMJ od 124 graina (8,0 g). Koliko sam mogao proučiti na internetu NATO oznaka znači da se radi o malo jače punjenim mecima, negdje u rangu +p. Da li je ovo streljivo uistinu takvo? Postoji li rizik ako ga redovno koristim u XDm-u?
Re: S&B 9x19 NATO
Mislim da nebi smjelo biti problema s tim kolega..
Ako ga koriste recimo u M9 pistolju nevidim zasto isto to streljivom nebi podnio HS...
E sad druga stvar je ako se slucajno radi mozda o posebnom streljivu za podkalibarske strojnice (mp5 i sl).. znam da su kod "nas" u JNA rađeni posebni meci 7,62mm za pod. strojnice tipa m56 i obicni pistoljski meci pistolj za m57(tetejac).. no pistolj radi s tim mecima bez problema ,kao i obratno..
Ako ga koriste recimo u M9 pistolju nevidim zasto isto to streljivom nebi podnio HS...
E sad druga stvar je ako se slucajno radi mozda o posebnom streljivu za podkalibarske strojnice (mp5 i sl).. znam da su kod "nas" u JNA rađeni posebni meci 7,62mm za pod. strojnice tipa m56 i obicni pistoljski meci pistolj za m57(tetejac).. no pistolj radi s tim mecima bez problema ,kao i obratno..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

oprosti, al' mozes li ovo malo pojasniti?Login wrote:podkalibarske strojnice (mp5 i sl)..
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
^^ A čovjek vjerojatno misli ono što Amerikanci zovu Sub-Machine (Sub=pod) guns za one "male" strojnice što koriste 9mm kao streljivo..Možda naš prijevod nije najsretniji ali sam odma pretpostavio da je to htio reći.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

enivej, u tom slucaju nije POD-KALIBARNA nego POD-STROJNICA, jer se ne zove SUB-CALIBER MACHINE GUN nego Sub-Machine gun,
a 9mm je svakako veci kalibar (ne veci metak nego veci kalibar) od svih storojnica koje se danas koriste u vojskama...
ako je imao na umu to znacenje, naziv je promasen u oba slucaja. Zato pitam da mi pojasni, mozda ima neka treca kvaka...
a 9mm je svakako veci kalibar (ne veci metak nego veci kalibar) od svih storojnica koje se danas koriste u vojskama...
ako je imao na umu to znacenje, naziv je promasen u oba slucaja. Zato pitam da mi pojasni, mozda ima neka treca kvaka...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Bitno je da ste vi covjeku odgovorili na pitanje..
Usput mislio sam na ovo..
)
Usput mislio sam na ovo..
a pojam sam susreo u nekoliko clanaka i na par foruma pa mi je to bilo najjednostavnije za napisati. Da sam napisao Strojnica opet bi se nasao netko pametan pa mi objasnjavao razliku izmedju tom'sona i cece ,pa bi onda neko na to dodao da ceca nije strojnica vec puskostrojnica i tako u nedogled kao i 90% tema na ovom forumu.. uglavnom htio sam izbjec OT... (vidim da sam uspioBreadfan wrote:^^ A čovjek vjerojatno misli ono što Amerikanci zovu Sub-Machine (Sub=pod) guns za one "male" strojnice što koriste 9mm kao streljivo..Možda naš prijevod nije najsretniji ali sam odma pretpostavio da je to htio reći.
strojnica=sub-machine gun,machinepistol;MP40(Šmajser),Thompson,MP5,Stehn...
jurišna puška=assault rifle,sturmgewehr;AK47,M16,Stg44(zbog politike prekrštena u MP449
puškomitraljez=machine-gun,machinegewehr;MG42(šarac),M60...
mitraljez=isto što i puškomitraljez ali bez kundaka,npr. Maxim,M1911A1...
Često se nepravilno koristi kao naziv za svo automatsko oružje
jurišna puška=assault rifle,sturmgewehr;AK47,M16,Stg44(zbog politike prekrštena u MP449
puškomitraljez=machine-gun,machinegewehr;MG42(šarac),M60...
mitraljez=isto što i puškomitraljez ali bez kundaka,npr. Maxim,M1911A1...
Često se nepravilno koristi kao naziv za svo automatsko oružje
- Armalite Kid
- Banned
Nije li bilo obrnuto da su mp 44 prekrstili zbog propagandnih svrha u Stg 44 ? (Sturmgewehr )
magisches schwein
Noviji model Stg43 je prekršten u MP44 zato što Führer nije odobrio
stvaranje nove puške,a kada mu se svidjela opet je prekrštena u Stg44.
stvaranje nove puške,a kada mu se svidjela opet je prekrštena u Stg44.
- Original_G
- Cinker - bojna

mitraljezi sim ili tam
pita kolega za streljivo i ako je kome promaklo veli da može nabavit po povoljnoj cijeni
to mi se čini bitnije od ovih zadnjih 5-6 postova
dakle di se može nabavit jeftnije i koliko $$$ ???
pita kolega za streljivo i ako je kome promaklo veli da može nabavit po povoljnoj cijeni
to mi se čini bitnije od ovih zadnjih 5-6 postova
dakle di se može nabavit jeftnije i koliko $$$ ???
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.