S&W 686 vs Ruger GP100

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
SnajperM76
Banned

S&W 686 vs Ruger GP100

Post by SnajperM76 » 25 Jun 2009, 21:49

Kada sam odabirao oružje za streljačko natjecanje odlučija san se za S&W 686....sada mi neki likovi govore da sam pogriješio jer je Ruger GP100 puno bolji.......
Moram priznat, doveli su me malo u nedoumicu.....!!!! Sa 686-icom imam 95-97 krugova.....nevirujen da bi sa GP100 ima 100 krugova!!!!
(ili možda bi......ko zna šta označava ova stotica iza GP......buahahahaha)
Nekažen da Ruger GP100 nevalja, al KOJI JE BOLJI????????????????????

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: S&W 686 vs Ruger GP100

Post by nobile157 » 25 Jun 2009, 22:11

A zašto bi jedan bio bolji i po čemu????
Ovakva razmišljanja su čisti gubitak vremena. Ako ti je dobar S&W, dobro, drži ga. Uspoređivati si trebao prije nabave pa onda odlučiti. Ovako, to su dva podjednako dobra revolvera.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 25 Jun 2009, 23:06

Pa u tome i je problem šta san se raspita........i jedni tvrde da je bolji 686 a drugi da je bolji GP100 i svađaju se ko ludi, pa me zanimalo zašto!!!!!???

Al nemora se bit arogantan i gledat s visoka nas nove korisnike!!!!! OK ako ti znaš sve, blago tebi......al to nije znak da se odma uživljavaš!!!! Lakše je napisat dvi normalne crte i sve zadovoljni...a ne pametovat!!!!
Kad san otkrija ovu stranicu bija san oduševljen, al stvarno ODUŠEVLJEN.....sad mi sve pada jer se svi drže najpametnij!!!! vas par šta se tu znate ide vam sve glatko i divite se sami sebi šta sve znate....ok!!! Sve vas poštujem, al daj brate malo opuštenosti........

p.s hvala ti na odgovoru!!!!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 26 Jun 2009, 07:22

Nitko nezna sve, a neznam zašto bih ja bio arogantan jer sam ti odgovorio kratko i jasno, bez nepotrebnih lamentiranja. Ima vas dosta koji tražite odgovore, a kada ih dobijete, onda je onaj tko je odgovorio arogantan?

Kada ja negdje dolazim u društvo i nešto pitam, onda se ne ljutim kada mi odgovore, to nije način da te netko primi u društvo.

Kažeš "jedni" tvrde onako "drugi" onako...

Tko su ti "jedni" i "drugi"??? Osobe koje nešto znaju i koje imaju ime ili likovi koji su puni znanja stečenog prepričavanjima???? Je li bolji ovaj ili onaj - tu se postavlja puno pitanja. Bolji za što?? Za koju namjenu??

Kada netko pita koji mu pištolj preporučujemo, onda bi trebao navesti za što će ga točno koristiti, jer nije svejedno. A ovdje ima puno tema u kojima je puno toga vrlo iscrpno objašnjeno, samo si treba dati truda i to pročitati.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 26 Jun 2009, 08:23

Molio bih da se ova rasprava s ovim zavrsi.
Vjerujem da ce kolega Nobile primiti na znanje primjedbe na svoje ponasanje.
I napominjem da smo vecina nas ovdje odrasle i izgradjene osobe
te da se kao takve ne mogu pretjerano mijenjati osobnosti.
Jedino malo obzira sa svih strana dobro dodje.

Hvala, uprava vodovoda.

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 26 Jun 2009, 09:46

Ma sve ok......ja nisan tip za puno filozofije!!! Ja san kao TBF, direktno ču ti reć: Ajde u K. a ne ka Gibonni koji napravi cilu pismu koju moraš razumit da bi na kraju opet skužija da te posla u K.!!! Znan da to sad nema veze s temon, al eto.....samo želin reč kakav san!!!

A samo da Nobilu odgovorim s kim se svađam oko pištolja......nisu to likovi, to ih ja možda samo tako zovem jer su mi prijatelji, to su sve moji kolege strelci koji ostvaruju vrhunske rezultate i koji podosta znaju o oružju pa mi je bilo čisto informativno pitat i ovde, jer ima ljudi koji se masu dobro razume... jer dragi Nobile, nekome su S&W 686 i Ruger GP100 različiti kao dan i noć, a nekome (kao tebi) potpuno isti!!!
E pa mene zanimaju ovi koji misle drugačije!!!
Npr. u 686-icu stane 7 metaka za razliku od GP-a di u bubanj stane 6 metaka...
čelik je kovan na sasvim jedan drugi način nego što to rade u Rugera...
da li je bolji onaj s "underlugom" do kraja cijevi ili onaj koji ima samo do pola tj. do kraja šipke za zlvlačenje čahura...
ima tu dosta materijala!!! samo ako se nekome da pisat!!!
JAKO POŠTUJEM PAMETNE LJUDE, A LJUDI ŠTA PAMETUJU MI SE GADE........

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 26 Jun 2009, 14:56

oprosti ali onda su ti ti vrhunski strijelci trebali odmah obrazloziti zasto se jedni kunu u S&W a drugi u Rugera, zasto misle da je jedan bolji od drugoga... svatko moze reci da ne nesto bolje od neceg drugoga ali ako to ne potkrijepi tvrdnjom ZASTO misli da je to tako onda se možeš jebati s tom tvrdnjom...

ako ja kazem da je Audi bolji od Mercedesa, a ne kazem ZASTO, nego zato sto je to MOJE viđenje situacije, hoces mi vjerovati?

a ako ti kazem da je Audi bolji od Mercedesa zato sto se radi od cvrsceg lima ili se npr pocincava karoserija ili je elektronika kvalitetnija ili ovo ili ono, dakle imam neki argument ZASTO je nesto bolje od necega drugoga e onda je to nesto o cemu se moze raspraviti... ovako ne...

Da ti dodje Šumaher i kaže da je Ferrari bolji od Lambourghinija hoces li se sloziti sa tom tvrdnjom ne zbog argumenta zasto nego zato sto je on vrhunski vozač ferrarija?
ja cu reci da su to dva podjednako dobra auta, oba su brzi, oba imaju dobro drzanje na cesti, oba su kvalitetni, oba su skupi... za prosjecnog vozaca su jednako dobri...

da se vratim na temu, kad covjek postane toliko dobar strijelac da ga sputava kvaliteta njegovog oruzja onda treba težiti nekom unapredjenju istoga, ali dok god je preciznost strijelca ispod preciznosti oruzja, ne treba traziti problem u oruzju jer problem nije tamo... da ti sa oba ta revolvera pucas 100 krugova, onda bi bilo potrebno traziti koji radi manju grupu ili ovo ili ono... u ovom slucaju kad su to 2 podjednako dobra revolvera dobre preciznosti i kad ti netko BEZ argumenata tvrdi da je jedan bolji od drugog i obrnuto a nitko ti ne govori zasto je koji bolji, moj savjet je, nemoj se zamarati s time dok god ti netko od tih vrhunskih strijelaca crno na bijelo ne kaze zasto misli da je jedan bolji od drugog....

uf, al sam nadrobio, ali nadam se da si me razumio sto sam htjeo reci, jer kako se ljutis na nobilea sto ti je rekao da su to podjednako dobri revolveri (nije rekao identicni kako ti navodis) tako se isto mozes ljutiti na kolege vrhunske strijelce koji tvrde nesto bez ikakvih argumenata. i dobro ti je rekao, sad kad vec imas jedan dobar revolver nemoj se zamarati s time koji je bolji... da si sada u fazi kupovine onda bi to imalo smisla, ali sada vise ne.

P.S. Samo nemojte da ovo preraste u svadju i flame jer cu se onda ja naljutiti. A ja cu imati argumente.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 26 Jun 2009, 18:40

Ma slažen se skroz s tobon....al eto, možda me malo pogodija "hladan" odnos forumaša!!! al, eto....nema veze!!! Tebi svaka, čita san dosta tvojih postova i dosta san naučija....valjda je i svrha toga bit ovde!!!!
Al dosta sad filozofije.....amo pucat!!!!!!!!!!!!!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 28 Jun 2009, 10:03

Npr. u 686-icu stane 7 metaka za razliku od GP-a di u bubanj stane 6 metaka...
686 ima 6 metaka u bubnju, kasniji modeli imaju 7 , a nisi napomenuo koji model imaš.
da li je bolji onaj s "underlugom" do kraja cijevi ili onaj koji ima samo do pola tj. do kraja šipke za zlvlačenje čahura...
Ni jedan model 686 nema "underlug" do pola cijevi, osim ako ga ne odrežeš sam.
ima tu dosta materijala!!! samo ako se nekome da pisat!!!
Naravno, na ovom forumu ima dosta materijala, samo da se nekome da to pročitati. Lakše je doći i reći : "hajde odgovorite"; valjda smo mi ovdje plaćeni da uslužujemo svakoga tko navrati?
JAKO POŠTUJEM PAMETNE LJUDE, A LJUDI ŠTA PAMETUJU MI SE GADE........
Po tvom kriteriju svatko onaj tko ti odgovori na pitanje koje si TI postavio a ne odgovara ti odgovor je "onaj koji pametuje"? Da sam napisao ono što tebi paše, vjerojatno bih bio u redu? Ili možda imaš averziju prema svima koji znaju više od tebe?

Na ovakav način ne možeš se ponašati na ovom forumu i zato imaš OPOMENU.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 28 Jun 2009, 15:07

SnajperM76 wrote:Kada sam odabirao oružje za streljačko natjecanje odlučija san se za S&W 686....sada mi neki likovi govore da sam pogriješio jer je Ruger GP100 puno bolji.......
S&W je poznata marka i tu svakako teško možeš pogriješiti. Ako se TEBI sviđa taj revolver i zbog toga si ga kupio, ako ti je dobar u ruci i dobro s njim gađaš, to je to..najvažnije je da si ti TI zadovoljan njime, a ne tamo šta ti neki likovi kažu.
Uvijek ćeš imat ljudi koji će ti doć i reć da ti ovo ne valja, da si trebo uzet ovaj, onaj..to je po meni već problem vaspitanja jer ja nekom kolegi pa da mi se apsolutno ne sviđa njegov izbor, iz poštovanja mu ne bi reko da mu pištolj ne valja jer to nije moj posao da ikome kvarim gušte..ljudi znaju šta kupuju, pogotovo kad je oružje u pitanju ima se dosta vremena dok se čekaju nabavne razmislit i dobit neke informacije o ovome ili onome, a i da ne znaju, opet njihova stvar i na njihovu odgovornost.

Kupio si dobar revolver i uživaj s njim! :A25:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 28 Jun 2009, 16:45

Hvala......uvijerija san se u to!!!!
revolver je stvarno odličan, ima ljudi šta traže dlaku u jajetu.....možda san ja jedan od njih kad je u pitanju oružje!!! ma nerviralo me jedino šta je u mene model 686 Plus, šta znači da stane 7 metaka u bubanj, a time su automatski stijenke bubnja tanje....pa me jedino to brinilo!!!!

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 29 Jun 2009, 11:46

Daj stavi sliku svog 686 plus. Ja cekam svog 686 kojeg cu za par dana udomiti..

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 12 Jul 2009, 21:10

Evo tek sad mogu stavit slike......(bio sam suspendiran na dva tijedna jer se NOBILE naša uvriđen)
ali neznan baš kako triba stavit slike pa.....?

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 12 Jul 2009, 21:44

SnajperM76 wrote:Evo tek sad mogu stavit slike......(bio sam suspendiran na dva tijedna jer se NOBILE naša uvriđen)
ali neznan baš kako triba stavit slike pa.....?
Na dnu ove stranice imaš dodavanje privitaka, naravno prije sliku moraš
na kompjutor staviti pa je sa tog mjesta i povući.
Ma, snaći ćeš se. Sretno

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Jul 2009, 22:36

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 48&start=0

ovdje se nalazi tutorial za postavljanje slika na forum
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Oerlikon
Banned

Post by Oerlikon » 19 Jul 2009, 01:39

Pozdrav kolegi Dalmatincu!

A jesmo temperamentini?!
Malo manje usklicnika,ljudi misle da
imaš napadaje panike ili težu ovisnost o kofeinu.

Ovdje su ljudi kakvi jesu,mene banaju već 3 puta bez razloga,
ali nema veze,nisu zato loši ni umišljeni,samo zbog nedostatak smisla za humor
i drugacijeg mentaliteta možda ne shvacaju prenesenu poruku.
Budi uvjeren da se Nobile nije htio "napraviti pametan" nego pomoci...

Kao što ti oni vec rekoše;
S&W 686 plus("plus" znaći metak više,tj. 7),pogotovo onaj sa cijevi
od 6" je genijalno oružje prepoznatiljivog,prelijepog i genijalnog dizajna.
Iznimno precizan i pouzdan,sjajno leži u ruci.
Ipak je njegova primarna namjena sportska.

Ruger GP-100 je po kvaliteti materijala nešto malo bolji,
pogledaj po americkim forumima...
Ipak to je više borbeno oružje,tenk mežu revolverima,
iznimno robusan i pouzdan
i definitno će te "durat" više od S&W,dok je S&W estetski
korak-dva ispred.

Pogriješio nisi.Rezlutate ostvaruješ dobre i ne znam zašto se
brineš?! A ako tražiš razloga da uzmeš Rugera...jednostavno uzim i njega
nečeš falit,oružja nikad dosta :A25: :A27:

Sada kad već imaš S&W u .357Mag,preporucam Ruger Super Redhawk u .44Mag :A25:

SnajperM76
Banned

Post by SnajperM76 » 21 Jul 2009, 11:13

Ma lako za uskličnike.....nego naknadno izbriše neke postove, pa kad neko posli čita onda ja ispadam u k....!!! a to nevolin...i nećemo se sad vraćat na prepirke...brige me!!!
a šta se tiče mentaliteta i zafrkancije....već san navika na to da se samo mi dalmatinci možemo razumit....ostatak hrvatske teško da može razumit naš smisao za humor!!!!!

S&W mi je odličan i neću više razmišljat o drugom....uvijerija san se u to i gotova priča
P.S hvala svima šta su sudjelovali u temi....bilo je zanimljivo...

Sad moran otvorit novu jer sam nabavija jedan komad a neman pojma ništa o njemu.............

Post Reply