Pomoć!!! Trebam informacije o pištolju 29M
- SnajperM76
- Banned
Pomoć!!! Trebam informacije o pištolju 29M
Što znante o pištolju mađarske proizvodnje 29M??? koliko vrijedi očuvan primjerak? kako se rastavlja....itd
Došao mi je u kolekciju, a ništa neznam o njemu....na prvu mi se svidio je je super simpatičan....star 80 godina, a ima kočnicu na rukohvatu kao HS!!!!
Došao mi je u kolekciju, a ništa neznam o njemu....na prvu mi se svidio je je super simpatičan....star 80 godina, a ima kočnicu na rukohvatu kao HS!!!!
- SnajperM76
- Banned
Re: Pomoć! Trebam informacije o pištolju Fegyvergyar-Budapest29M
A jebenti kad neznan....upiši na google Fegyvergyar-Budabest 29M pa ti ga izbaci...ali neman konkretnih informacija o "osobnosti" pištolja!!
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: Pomoć!!! Trebam informacije o pištolju 29M
fegyvergyar - oružje, oružara
Budapest (a ne Budabest) - glavni grad Mađarske
dalje ne znam
Budapest (a ne Budabest) - glavni grad Mađarske
dalje ne znam
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
http://www.hungariae.com/From29.htm
simpatično
simpatično
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
- SnajperM76
- Banned
Normalno da je Budapest.....od brzine san krivo napisa BudaBest!!!! 
Ako ima koji kolekcijonar da mi zna reć koliko otprilike vrijedi....nemislin ga ni u ludilu prodavat, nego me čisto zanima vrijednost.....očuvanost 1-10 je 8!!! A pištolj je ekstra simpatičan....i čini mi se dosta rijedak!!! naime, ja sam ga prvi put u životu vidija prije par dana...
Ako ima koji kolekcijonar da mi zna reć koliko otprilike vrijedi....nemislin ga ni u ludilu prodavat, nego me čisto zanima vrijednost.....očuvanost 1-10 je 8!!! A pištolj je ekstra simpatičan....i čini mi se dosta rijedak!!! naime, ja sam ga prvi put u životu vidija prije par dana...
- SnajperM76
- Banned
P.S. kupujem municiju, kratku devetku, dakle 9x17mm....ako netko ima viška nek se slobodno javi ovdjeili na PP ili ako želi zamjenu za dugu devetku....
Hebate izgleda ko Tetejac za 'odgriženim' zadnjim dijelom.BoB wrote:http://www.hungariae.com/From29.htm
simpatično
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- SnajperM76
- Banned
Ali je manji od TT-jca......nešto između TT i M70 7,65!!!! fascinirala me kočnica na rukohvatu....(ono zada-i to cijelom dužinom)
Takove kocnice su u stvari bile vrlo ceste kod pistolja proizvedenih pocetkom 20. stoljeca.
M 29 je napravljen na osnovi Browning-a ali je kao sistem dosta loš. automatska kočnica (na rukohvatu) je u to vrijeme bila normalna stvar, čak su je i neki modeli Lugera imali. usavršeni model 29 se pojavljuje kao M 37, ali sve u svemu ništa novo i ništa što bi se pamtilo. u svakom slučaju lijep komad u kolekciji, ali samo tamo!
- SnajperM76
- Banned
Hvala zoobar....ma znam ja da je takvu kočnicu imao Luger, Colt M1911 itd...ali šta ću kad mi je to u ovoga baš simpa!!! Još da vas pitam uzevši u obzir da je koliko-toliko rijedak pištolj (proizvedeno ih je cca. 50 000) i da je u stvatno OK stanju, jesam li ga preplatio??? Dao sam 1500 kn!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

paaa... meni se ra takvu relikviju 1500kn cini puno, no meni se ne svidja,
ja bi radije 1500kn dao za super ocuvanog M57 "tetejca" recimo... stvar ukusa...
ja bi radije 1500kn dao za super ocuvanog M57 "tetejca" recimo... stvar ukusa...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- SnajperM76
- Banned
I ja bi......al iman već dva! 
Eto meni je jako simpatičan, baš zato šta je cili neobičan!!! Samo fali municije!!!!!!!!!!!!! u dučanu mi je skupa.....pa ako se neko želi minjat!?!?!
Eto meni je jako simpatičan, baš zato šta je cili neobičan!!! Samo fali municije!!!!!!!!!!!!! u dučanu mi je skupa.....pa ako se neko želi minjat!?!?!
- SnajperM76
- Banned
oko 3-3,50kune....ali meni triba 300-400 metaka, pa mi je to skupo!!!
cijena je stvar procjene. mislim da je malo puno ali za 100 - 200 kn nemoj plakati.
nisam čuo da je rat počeo
300-400 komada pa ne misliš valjda to ispucati iz tog mađarskog krampa? napisao sam da mu je mjesto u kolekciji a ne na streljani!
nisam čuo da je rat počeo
300-400 komada pa ne misliš valjda to ispucati iz tog mađarskog krampa? napisao sam da mu je mjesto u kolekciji a ne na streljani!
- SnajperM76
- Banned
A stotinjak ću ispucat, a u rezervi uvik mora bit bar još toliko!!!
Šta se tiče krampa, on prvo mora okopat svoje pa tek onda u kolekciju....ma nebi se zeza da nije u stvarno dobrom stanju!
P.S municija je nabavljena....!!!
Šta se tiče krampa, on prvo mora okopat svoje pa tek onda u kolekciju....ma nebi se zeza da nije u stvarno dobrom stanju!
P.S municija je nabavljena....!!!
Posto ces ispucati toliko metaka iz tog zanimljivog i rijetkog pistolja, volio bi da podjelis s nama svoje impresije... kako lezi u ruci, kakvo mu je okidanje, grupa pogodaka... 
- SnajperM76
- Banned
Nema problema.....sutra je dan za streljnu!!!! ne očekujem puno.....al ko zna, možda me iznenadi!!!