Pomoć!!! Trebam informacije o pištolju 29M
- SnajperM76
- Banned
Re: Pomoć!!! Trebam informacije o pištolju 29M
Evo sam taman sa streljane.....ocijena "krampa" kako ga zove Zoobar, je: 5+++!!! Samo što mogu reć da san osta iznenađen....UGODNO!!! Jer nisam očekivao nikakve rezultate, samo san molija Boga da pogodin metu.
Prva serija; 8, 10, 8, 9, 9.
Malo lošije leži u ruci, (nešto kao TT-jac), okidanje mu je jako loše.....ja mislin da ima 5 kila!
Nišanske sprave su odlične....nešto kao u Lugera, dakle kad nanišaniš nema da će prednji nišan bižat livo-desno po skoro milimetar, nego je to to....možda su pogodci zato i dobri!
Ima još jednu manu, a ta je da svakih par metaka zaglavi!!
Sve u svemu, jako san zadovoljan šta san ga uzea....još iduću nedilju ponavljam postupak, a onda ide u vitrinu na baršunasti jastuk!

Prva serija; 8, 10, 8, 9, 9.
Malo lošije leži u ruci, (nešto kao TT-jac), okidanje mu je jako loše.....ja mislin da ima 5 kila!
Nišanske sprave su odlične....nešto kao u Lugera, dakle kad nanišaniš nema da će prednji nišan bižat livo-desno po skoro milimetar, nego je to to....možda su pogodci zato i dobri!
Ima još jednu manu, a ta je da svakih par metaka zaglavi!!
Sve u svemu, jako san zadovoljan šta san ga uzea....još iduću nedilju ponavljam postupak, a onda ide u vitrinu na baršunasti jastuk!
napisao si koje si probleme imao kod gađanja. zato sam napisao "kramp". stavi ti njega na jastučić i neka samo on tu spava.
- SnajperM76
- Banned
Ma bez brige ovo "kramp" sam shvatio kao simpatični pridjev......svima na streljani prije nego san doša san govorija da dolazim sa Krampom!!! To mu je sad ime!!!
Čuvaj ga čuvaj. Kako što sam naglašaovao, meni je poseban gušt pucati iz starog oružja, pogotovo ovakvog s kompliciranom konstrukcijom.
Zanimljiv komad. Moj djed je iz vojske na dar (1953) dobio malo noviji model 37M.. izgleda gotovo indenticno ,samo nije odsjecen na kraju vec je produzen. Izgleda stvarno kao mini tetejac. Kaze da su u vojsci tad taj pistolj zvali mali tetejac ili kratka devetka,podatak da se radi o mađarskom pistolju sam mu tek ja rekao nakon internet pretrage.
Nazalost djed nevoli pucanje pa ga nisam uspio isprobat ,ali mi ga je obecao prepisat pa se nadam da ce uskoro iskustva sa streljane biti slična
Također slažem se sa lugerom.. poseban je gušt pucati iz tog starog oruzja, samo obavezno pregledati da li je sve ispravno i ne pretjerivati vec cuvati i za buduce generacije
Nazalost djed nevoli pucanje pa ga nisam uspio isprobat ,ali mi ga je obecao prepisat pa se nadam da ce uskoro iskustva sa streljane biti slična
Također slažem se sa lugerom.. poseban je gušt pucati iz tog starog oruzja, samo obavezno pregledati da li je sve ispravno i ne pretjerivati vec cuvati i za buduce generacije
- SnajperM76
- Banned
Skužija san kako se rastavlja......a preciznost se može zahvaliti sljedećem: tijelo pištolja ima "zubce" na sebi, a tako i cijev, tako kad se sastavi, zubci ulaze jedni u druge i cijev postaje gotovo statična. Kade se pištolj repetira, i kad navlaka ostane u zadnjem položaju (kao kad ispalite zadnji metak iz spremnika) diranjem cijevi prstima nema nikakvog pomicanja lijevo-desno kao u tetejca, a i u vecine pištolja!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nisam bas siguran da znam o kakvim zubcima pricas, aj poslikaj to pa stavi slike
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nema pomicanja cijevi jer pistolj nema sustav zabravljivanja, a i ne treba mu zbog slabog kalibra. TT-jac, i ostali pistolji kalibra 9mmPara i jacih vrse opaljenje i ponovno punjenje uz pomoc zabravljivanja cijevi i zato im cijev nije fiksna, ali to ne utjece na preciznost jer im se cijev odvaja od navlake tek nakon sto zrno napusti cijev, i tada postaje na oko klimava.
- SnajperM76
- Banned
Upiši na Google: FV-FEMARU-29M-PINK-FIELD-STRIPPING-6x100.jpg (prezadnji pištolj u nizu)
- SnajperM76
- Banned
Izgleda da je zbog stare municije svaki 2-3 metak zaglavija......jučer san se ispuca sa novom municijom! ni jedan nije zaglavija.........

- Armalite Kid
- Banned
Gdje se zaglavljivao ?
U zadnjem položaju ?
U zadnjem položaju ?
magisches schwein
- SnajperM76
- Banned
Točno! Nakon opaljenja, čaura nebi izletjele neko bi napola zaglavila.....tako bi ja onda mora navlaku povući do kraja da izađe cijela i da onda uđe novi metak! al kažem, to mi se događalo samo sa starom municijom, s novom radi ko sat!!!