Walther PPK
Moderator: BOXI
Walther PPK
Evo za one koji vole staro: Walher PPK, 7,65 mm, 1933 napravljen, izvrsno očuvan, originalni brunir, tri spremnika i original futrola časnika Werhmahta. Ratni plijen iz BiH 1942.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: Walther PPK
Prekrasno. Čini mi se da sam malo ljubomoran??!!
Mali je za tvoju šaku, meni bi bolje pristajao
.
Mali je za tvoju šaku, meni bi bolje pristajao
Nema problema, javi se sa ponudom, možda promijeni vlasnika

NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Pozdrav svima, drago mi je što postoji forum ovog tipa, posvećen zaljubljenicima u oružje....
Inače veliki sam zaljubljenik u oružje i kolekcionar, nažalost u Srbiji to nije baš zakonski lako. Recimo "reloading" je totalno zabranjen, a da ne kažem da je mogućnost induvidualnog uvoza praktično nemoguća na legalan način.
Vlasnik kao ja Steyr-a M-1912 u kalibru 9x23 mm, imaće neverovatne muke dok ne nabavi municiju da isproba svoje oružje, a recimo zna da tu municiju proizvodi firma Fiocchi u Italiji.
.
No da ne dužim praznu priču, i da se vratim na temu ovog posta "Walther PPK"...
Došao sam u posed jednog, predpostavljam ratnog Walthera, nažalost jedino što znam o njemu je istorija od kad je kod mene u posedu, da mu je ram od durala (prazan teži oko 450 grama, a sam ram oko 50-60 grama), voleo bih da saznam na osnovu serijskog broja koje godine je proizveden i kojim količinama su pravljeni Waltheri u duralu. Vlasnik pre mene ga je verovatno niklovao i brunirao :'(.... Hvala unapred, sve najlepše
Inače veliki sam zaljubljenik u oružje i kolekcionar, nažalost u Srbiji to nije baš zakonski lako. Recimo "reloading" je totalno zabranjen, a da ne kažem da je mogućnost induvidualnog uvoza praktično nemoguća na legalan način.
Vlasnik kao ja Steyr-a M-1912 u kalibru 9x23 mm, imaće neverovatne muke dok ne nabavi municiju da isproba svoje oružje, a recimo zna da tu municiju proizvodi firma Fiocchi u Italiji.
No da ne dužim praznu priču, i da se vratim na temu ovog posta "Walther PPK"...
Došao sam u posed jednog, predpostavljam ratnog Walthera, nažalost jedino što znam o njemu je istorija od kad je kod mene u posedu, da mu je ram od durala (prazan teži oko 450 grama, a sam ram oko 50-60 grama), voleo bih da saznam na osnovu serijskog broja koje godine je proizveden i kojim količinama su pravljeni Waltheri u duralu. Vlasnik pre mene ga je verovatno niklovao i brunirao :'(.... Hvala unapred, sve najlepše
- istra champion
- Cinker - bojna

Waltheri PPK sa slovnom oznakom ''K'' u serijskom broju, proizvodili su se od 1940-1945.godine u 26000 primjeraka. Tvoj je proizveden 1943.g. imaš otisnutu godinu proizvodnje na cijevi
. Walther PPK ''dural frame'' sa kromiranim finišom je jako rijedak primjerak.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Hvala istra champion, mada voleo bih da znam da li je originalni finiš u nekom slučaju bio dvobojan ili je to samo bila želja vlasnika pre mene
Jedna slika sa neta kako je to izgledalo u originalu.
A može i ovako.
Što znači da je lako moguće da je tvoj pištolj uređen prema željama bivšeg vlasnika.
Šteta, to mu dosta skida kolekcionarsku vrednost, ali s' obzirom da sam ga dobio, ne žalim se puno 
hvala vam puno, pomogli ste mi, sledeće fotke koje ću ubaciti su o drugom pištolju iz moje kolekcije, Steyr M1912
Koliko se kreću cijene za ovakav identičan walther u mint stanju i originalnom?
I što znači ovaj orao sa "N" znakom ispod?
Hvala!
I što znači ovaj orao sa "N" znakom ispod?
Hvala!
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...