Black Powder COLT NAVY '51
Moderator: BoB
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Navi 1851
Karlovacka Gradska Straza nosi kromirane M-48, samo nisam se raspitivao iz kojeg vremena datiraju i koliko je to povijesno tocno!blackpowder wrote:Nažalost kod nas su i neke "povijesne postrojbe" iz naše prošlosti naoružane PAP-ovkama ili kromiranim M-48.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nisam bas upoznat sa revolverima pa ako tko moze napisati nesto na tu temu bio bi zahvalan. 
patch wrote:da, stvarno lijep primjerak. Premda mene više pali upravo model s ramom (suprotno od onoga što se Mikeu sviđa)....
Šteta što slika nije malo bolja. Boxi, može li malo bolja slika?
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Hebi ga , neidu mi baš nekaj ove sličice. Dok ih prebacim na forum izgubi se rezulucija i postanu puno lošije. Negdje grešim a ne znam gdje. Ipak sam ja drekmajstor , a ne informatičar.
- shelby-eleanor
- Desetnik

ajde pliz kad saljes fotke na forum mali ih SMANJI (800*600 je dovoljna rezolucija)
tvoje slike imaju preko 800KB, a zakupljeni prostor na serveru nije neogranicen..
a sto se kvalitete tice, boo.. ocito je do fotica?
btw. klikni na sliku pa ces ju vidjet u full rezoluciji
a sto se kvalitete tice, boo.. ocito je do fotica?
btw. klikni na sliku pa ces ju vidjet u full rezoluciji
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
Pa vidim da nekaj ne štima, mjenjam fotić i uzimam stari. Što se tiče veličine slika...primio na znanje.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Navy 1851
razmisljam o kupovini istog na crni barut, netko s foruma ga ima pa ako moze kakvih detalja...
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Re: Navy 1851
jesi li vidio gdje je zadnji nišan na tom revolveru?
savjet drži se revolvera sa zatvorenim ramom Spiller & Burr, Remington, Rogers&Spencer, Ruger
savjet drži se revolvera sa zatvorenim ramom Spiller & Burr, Remington, Rogers&Spencer, Ruger
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

da, znam, dobio sam taj savjet prije vec, ali jesi li ti vidio koliko je visok prednji nisan na revolverima sa zatvorenim ramom? ko' dimnjak od toplane... a i ne svidjaju mi se... Navy 1851 mi se oduvjek svidja, a iz New Army .44 sam imao prilike pucati i sve je to ok ali ne svidja mi se toliko koliko navy 1851... nisam siguran sto tocno mislis sa zadnjim nisanom... jeli shema kao na sacmaricama bez nisana ili nesto drugo?
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Nišan ti je na "orozu".
Baci oko na sliku -> dio broj 9.
Pa zamisli kakva je umjetnost nišanjenje
Baci oko na sliku -> dio broj 9.
Pa zamisli kakva je umjetnost nišanjenje
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jebiga, to ti je kao ljubav... sljepo =) meni je taj revolver puno lijepsi od onih zatvorenog rama (sve do Peacemakera) i nemogu si pomoci... nece se koristiti za natjecanja ili nesto slicno... onako za gust...
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Inače imaš i Peacemaker u perkusionoj varijanti.
http://www.traditionsfirearms.com/eshop ... e=FR187371
Proizvodi ga Pietta. Jedino što ti treba je dodatni alat za punjenje jer ne možeš koristiti šipku.
I ne postoji mogućnost postavljanja konverzijskog bubnja
http://www.traditionsfirearms.com/eshop ... e=FR187371
Proizvodi ga Pietta. Jedino što ti treba je dodatni alat za punjenje jer ne možeš koristiti šipku.
I ne postoji mogućnost postavljanja konverzijskog bubnja
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Re: Black Powder COLT NAVY '51
obzirom da klin učvrščuje cijev na osovinu bubnja, moguća su odstupanja u udaljenosti bubnja od cijevi uslijed učestalog rastavljanja, pucanja i deformacije spoja tj. koliko duboko uguraš klin (ne smiješ ga zato čekićati). kokot tj, nišan se može rasklimati. i jedno i drugo će se neminovno dogoditi, ali nakon koliko vremena....
zatvoreni ram je revolucija do koje je došlo radi uporabe rezervnih bubnjeva, stvar na 25m funkcionira više nego zadovoljavajuće, a prednosti zatvorenog rama malo više dolaze do izražaja tek od 50m.
ja sam se skoro uvrstio u posjednike jednoga, ali žena mi puca na modu.
zatvoreni ram je revolucija do koje je došlo radi uporabe rezervnih bubnjeva, stvar na 25m funkcionira više nego zadovoljavajuće, a prednosti zatvorenog rama malo više dolaze do izražaja tek od 50m.
ja sam se skoro uvrstio u posjednike jednoga, ali žena mi puca na modu.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
O ukusima se ne raspravlja, ali Colt Navy 1851. smatra se jednim od najljepših oružja ikada napravljenim, zahvaljujući svojim gracioznim linijama i elegantnim proporcijama. Jedan primjerak čak je izložen u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.
Glede zadnjeg nišana, ja sam svoj pažljivo proširio tako da je nišanjenje ugodnije i preciznije.
Inače, moj model (Pietta) ima mjedeni ram, ali uz nešto tuninga i nakon nekoliko tisuća ispucanih metaka još uvijek je jednako čvrst i precizan kao prvog dana, a kupio sam ga rabljenog davne 1992.
Hrvoje
Glede zadnjeg nišana, ja sam svoj pažljivo proširio tako da je nišanjenje ugodnije i preciznije.
Inače, moj model (Pietta) ima mjedeni ram, ali uz nešto tuninga i nakon nekoliko tisuća ispucanih metaka još uvijek je jednako čvrst i precizan kao prvog dana, a kupio sam ga rabljenog davne 1992.
Hrvoje
- Rusan Junior
- Razvodnik

Nevjerojatna je ta podjeljenost mišljenja, jedni očajnički zagovaraju Colta s otvorenim ramom (kao više je starinski, orginalan) a drugi Remingtona sa zatvorenim ramom (čvršći, precizniji).
Moje osobno mišljenje je da tu čvrstoća nema pre veliku ulogu i stvar je samo izgleda, i emocionalnih veza
Evo dole ispod par slikica "Majkovog" Navy-ja 1851 cal .36
Živili
Moje osobno mišljenje je da tu čvrstoća nema pre veliku ulogu i stvar je samo izgleda, i emocionalnih veza
Evo dole ispod par slikica "Majkovog" Navy-ja 1851 cal .36
Živili
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a razlika u preciznosti izmedju zatvorenog i otvorenog rama?Rusan Junior wrote:Moje osobno mišljenje je da tu čvrstoća nema pre veliku ulogu i stvar je samo izgleda, i emocionalnih veza
jebemlimu sto je lijep =)
- Rusan Junior
- Razvodnik

To bi najbolje bilo pitat nekoga tko ima više iskustva, sa oba dva "tipa".Mike_Torello wrote:a razlika u preciznosti izmedju zatvorenog i otvorenog rama?
Malo višlje je netko pisao da se do 20 metara ne osjeti razlika.
Ako je krutost na tom donjem spoju dosta velika, nema "lufta" niti se elastično deformira kod pucnja, onda niti nebi trebalo biti bojazni za preciznost.
Ajde nek se nađu dvojica od kojih jedan ima Remingtona a drugi Colta (u istom kalibru) i da se napravi test
Ali tu je opet pitanje koliku ulogu ima ram a koliku individualnost svakog komada oružja.
Najbolje bi bilo uzet barem dva Remingtona i dva Colta, barem 4 strijelca i istestirat to u svim mogućim kombinacijama (kolko ih ima?
EDIT: Ja ću naći sponzora za potrošni materijal
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to bi bilo zanimljivo =)Rusan Junior wrote:Najbolje bi bilo uzet barem dva Remingtona i dva Colta, barem 4 strijelca i istestirat to u svim mogućim kombinacijama (kolko ih ima?) i to na 20 i na 50 metara
EDIT: Ja ću naći sponzora za potrošni materijal
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Moja prinova - konacno slike
Jos je nevin, treba mi mjerica za barut da bacimo probu...
volio bih da je Branko sada tu
volio bih da je Branko sada tu