molim procjenu
Moderator: BOXI
molim procjenu
radi se o m24 proizvedenoj u kragujevcu za vrijeme kraljevine Jugoslavije. originalni dijelovi u izvrsnom stanju
Re: molim procjenu
M 24/47 u jako dobrom stanju se da naći na ovim našim prostorima. Cijena u "privatnoj režiji" ili preko oglasnika se kreće oko cca 700-800 kn, dok je cijena u legalnim trgovinama koje imaju konsignacijsku prodaju oružja cca 400-500 kn zavisno od stupnja očuvanosti.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Odvratna činjenica ali i naša stvarnost je da hladno oružje iz tog vremena često ima veću kolekcionarsku i tržišnu vrijednost od vatrenog. Bez veze...BOXI wrote:Cijena u "privatnoj režiji" ili preko oglasnika se kreće oko cca 700-800 kn, dok je cijena u legalnim trgovinama koje imaju konsignacijsku prodaju oružja cca 400-500 kn zavisno od stupnja očuvanosti.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Pa hladno oružje je na "većoj cijeni", puno se traži, ima više kolekcionara i onih koji žele imati neki primjerak doma za sebe...ne treba nikakva dozvola za sakupljanje,...ne dolazi ti Policija u kontrolu zbirke...ne trebaju ti metalni ormari za čuvanje i mali milijon drugih razloga.
ovako ti kod nas u gradu jedan sakupljač kupuje staro oružje: ''kila željeza je 100 kn, ova puška je cca 4 kg pa ti je njegova ponuda na 400 kn'', ali kada bi to on prodavao onda bi kila željeza bila puuuno viša.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koji to kolekcionar? =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja imam nekoliko primjeraka K98 u različitim "varijacijama" a neke i duplo (K98, M48, M24/47, La Coruna, Kraljevina) i prije 1-2 godine sam plaćao primjerke od 900-1500 Kn. Sad iste, a neke i u boljem stanju mogu kupiti za 400-500 Kn.
zaribao sam se i kupio u "krivo vrijeme"
Masu tih pušaka ,a i drugog oružja ljudi su držali na "dozvolu za držanje oružja kao uspomenu" i ništa nisu poduzimali u roku za prilagodbu koji je trajao do 31.08.2009 tako da se je unazad nekoliko mjeseci pojavila ogromna gomila oružja na tržištu, a malo zainteresiranih kupaca i cijene su drastično otišle dolje...čak su postale mizerne. Žalosno ali istinito.
Ja sam osobno kupio nekoliko primjeraka oružja po simboličnim ili mizernim cijenama....ali napominjem da sam platio TRAŽENU cijenu po oglasniku i niti u jednom slučaju se nisam cjenkao. Samo sam platio koliko su ljudi tražili.... a cijena je bila za plakanje.
zaribao sam se i kupio u "krivo vrijeme"
Masu tih pušaka ,a i drugog oružja ljudi su držali na "dozvolu za držanje oružja kao uspomenu" i ništa nisu poduzimali u roku za prilagodbu koji je trajao do 31.08.2009 tako da se je unazad nekoliko mjeseci pojavila ogromna gomila oružja na tržištu, a malo zainteresiranih kupaca i cijene su drastično otišle dolje...čak su postale mizerne. Žalosno ali istinito.
Ja sam osobno kupio nekoliko primjeraka oružja po simboličnim ili mizernim cijenama....ali napominjem da sam platio TRAŽENU cijenu po oglasniku i niti u jednom slučaju se nisam cjenkao. Samo sam platio koliko su ljudi tražili.... a cijena je bila za plakanje.
Ja sam neki dan kupio M 48 i platio sam ju 500 kn i to u dućanu. Puška je u ok stanju, svi brojevi pašu.
Nažalost to ti je otprilike i cijena svih kombinacija (M 24, M 48, K98 i sl)..
Nažalost to ti je otprilike i cijena svih kombinacija (M 24, M 48, K98 i sl)..