Čišćenje tavana...

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
Robi_02
Skupnik
Skupnik

Čišćenje tavana...

Post by Robi_02 » 10 Sep 2009, 19:34

..ili bolje rečeno konobe, al da se čistilo, je!:-)
Evo šta sam svega našao, pa sad to treba riješit (čitaj: udaljit) a žao mi bacit u bidon kad neki sa foruma iz bidona dovlače oštrice doma da bi ih sređivali. Ako netko vidi nešto upotrebljivo neka viče. Na pominjem da su skoro svi nožići pokupili pomalo ruzine jer su boravili u povremeno vlažnoj konobi, a nitko se o njima nije brinuo, jadničci.
Attachments
Preklopni klasični ribarski, od mora ga uhvatila ruzina, i fali mu vrh oštrice, da se malo poradi na njemu bio bi o.k. Ja necu.
Preklopni klasični ribarski, od mora ga uhvatila ruzina, i fali mu vrh oštrice, da se malo poradi na njemu bio bi o.k. Ja necu.
lovački China Stainless ali ima tačkice Stain-a:-) drška plastična imitacija roga ispada oštrica ali lijepo izgleda. Sa pristojnom drškom, lutkica.
lovački China Stainless ali ima tačkice Stain-a:-) drška plastična imitacija roga ispada oštrica ali lijepo izgleda. Sa pristojnom drškom, lutkica.
IMG_4961.jpg
Moj veliki Bowie (od milja) treba sredit nazubljenu oštricu i upasat navoj na kugli na kraju drške.
Moj veliki Bowie (od milja) treba sredit nazubljenu oštricu i upasat navoj na kugli na kraju drške.
IMG_4965b.jpg
Neki češki lovački bowie, drška od roga, malo tanka oštrica ali lijep ko nov (vjerojatno i je)
Neki češki lovački bowie, drška od roga, malo tanka oštrica ali lijep ko nov (vjerojatno i je)
IMG_4968.jpg
Oštrica od neke stare bajonete, vjerojatno WWII prekrila ju patina od nebrige ali na njoj piše Solingen što još daje nade.
Oštrica od neke stare bajonete, vjerojatno WWII prekrila ju patina od nebrige ali na njoj piše Solingen što još daje nade.
IMG_4970.jpg
Neki ručni rad sa kosti na dršci. Kandidat za knifemanijakov konkurs za najružniji nož, piše Rostfrei i bogami se tako i drži.
Neki ručni rad sa kosti na dršci. Kandidat za knifemanijakov konkurs za najružniji nož, piše Rostfrei i bogami se tako i drži.

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Re: Čišćenje tavana...

Post by Necto » 10 Sep 2009, 20:22

Koliko za ovaj Mikov, Ceski ? ... imam ja jedan mali preklopni te marke ...

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 10 Sep 2009, 20:23

Imam dva ovakva češka od rane mladosti, stari ih je kupio bratu i meni. Sačuvaj ga, dobar je nož.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 19 Sep 2009, 11:04

onaj stari noz.. ostrica mi izgleda kao od hitler jugend noza, proslije rata su prodavani kao scout knife, bez nazi oznaka... mozda neka prerada..

http://www.germanmilitaria.com/Politica ... 51full.jpg

Robi_02
Skupnik
Skupnik

Post by Robi_02 » 20 Sep 2009, 13:01

Login wrote:onaj stari noz.. ostrica mi izgleda kao od hitler jugend noza, proslije rata su prodavani kao scout knife, bez nazi oznaka... mozda neka prerada..

http://www.germanmilitaria.com/Politica ... 51full.jpg
Je, to je taj nož, takva je bila ručka.
E sad, falio je dio one plastike, ili je to taj poslijeratni scaut ili je netko otkinuo onaj dio sa znakom svastike koji poslije rata nije bio popularan, a nož je možda ukraden švabama dok smo tu bili pod okupacijom i dok su ovdašnji ljudi morali gradit bunkere pa su se motali po gradilištu punom svakakvog alata, a doma se donosilo sve što se moglo, samo pod uslovom da te švabe ne ulove i ne strijeljaju:-)
prije 30-tak godina kad sam ga našao duboko zakopanog među drugom kramom ko dječarac odlučio sam da mu sredim tu polomljenu ručku, kako mi se nije sviđala (previše militantni izgled) najprije sam oštricu uglavio u dršku štapa za skijanje pa ga neko vrijeme tako koristio no kako je ispadala namontirao sam ju naposljetku na ovu sadašnju ručicu nerkog vjerojatno starog kuhinjskog noža, ona je izdržala do danas, no nije se to bogznašto ni upotrebljavalo.
Na dnu oštrice nisam uočio nikakve oznake, samo natpis Solingen no možda nešto i ima samo nije vidljivo na prvi pogled..

Robi_02
Skupnik
Skupnik

Post by Robi_02 » 29 Sep 2009, 22:25

Eto o'šlo sve za 340kn, sada se bacamo na nabavu F1 :A25:

dcesarec
Pozornik
Pozornik

Post by dcesarec » 02 Oct 2009, 15:00

slike broj 4 i 5,taj nož imam doma...jel to valja šta?

Robi_02
Skupnik
Skupnik

Post by Robi_02 » 02 Oct 2009, 16:54

dcesarec wrote:slike broj 4 i 5,taj nož imam doma...jel to valja šta?
ne znam da li valja ali ljepo izgleda!!! :lol:
to su Fratelli Olivetto, pod Sporting pa Sporting knives pa Sporting knive / dršku ima kao 560CE (57,60eur) a oštricu kao 832CE (41,70eur) znači novi je izmedu 304 i 420 kn.
http://www.olivetto.com/bin/x.cgi/uk_eu ... 7-78286209

Post Reply