Isplati li se kupiti Slaviu 631?
Moderator: karabalic
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Isplati li se kupiti Slaviu 631?
ma izgleda opakije zbog ljepseg kundaka samo, mehanizam i nisani izgledaju identicno tak' da... no da nemam HW80 sad, ova bi usla u uzi izbor za kupovinu (HW80, D350M, 34Premium, 31Panther)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Marin Bralic
- Skupnik

Evo, ja isto imam Slaviu 631. Zadovoljan sam puskicom, mada sam u pocetku imao jedan problem. Naime, kupio sam ju prije nekih 6-7 godina, u Madjarskoj, za neku smjesnu lovu, upola cijene koliko je bila kod nas. Tamo ju nazalost nisam isprobao, pa nisam ni skuzio dok nisam dosao doma da ima jako slabu oprugu. Puska je inace bila nova, kupljena u ducanu tamo, ali je ocito to ona verzija s slabijom oprugom radi njihovih zakona, ... No, imao sam doma jednu oprugu koju sam prije koristio u nekoj prastaroj Slaviji, i nju sam stavio u ovu slaviu 631, tako da je sve ok, puska je dobila na jacini, a preciznost je ostala.
Rezime, koristim ju vec 7 godina, i nikada nikakvih problema, odlicna, dugotrajna puska za pucanje po dvoristu...
Rezime, koristim ju vec 7 godina, i nikada nikakvih problema, odlicna, dugotrajna puska za pucanje po dvoristu...
Pa koliko je to ogranicenje u Madjarskoj onda!?
Pa bez ogranicenja je na 170 m/s!!!
Pa bez ogranicenja je na 170 m/s!!!
- Marin Bralic
- Skupnik

Hah, nemam pojma... Sjecam se da kada sam dosao doma i isprobao ju, da mi se ucinila uzasno slaba, slabija od one prastare koju sam imao... Onda sam negdje na netu pronasao podatak da postoje dvije verzije, slabija i jaca, mislim da sam cak to procitao i u original uputstvima koja su dosla s njom, da postoje dvije verzije s dvije razlicite izlazne brzine... Uglavnom, stavio sam ovu jacu oprugu i sve 5. A ova njezina original jos uvijek stoji u ormaru...
- Marin Bralic
- Skupnik

Evo, dao sam si truda, pronasao knjizicu od puske, poslikao ju... Nejde mi bas njemacki, al na forumu sigurno ima ljudi kojima ide, pa neka prevedu onu recenicu koja ide uz podatak o izlaznoj brzini...
Namaš kaj prevađati, izlazna brzina dijabole je približna 170 m/s.
Tako je još uvijek u EU. Sa tom izlaznom brzinom je kupuje tko hoće bez obaveze prijavljivanja Policiji. Ako kupiš jaču moraš je prijaviti na Policiji.
Prije 10-tak godina u Austriji si mogao kupiti MK bez ikakve nabavne, jedino uz osobnu kartu i prijavu na Policiju (naravno to je vrijedilo za osobe sa Austrijskim državljanstvom) samo ne znam od kada je EU da li je to još uvijek slučaj.
Tako je još uvijek u EU. Sa tom izlaznom brzinom je kupuje tko hoće bez obaveze prijavljivanja Policiji. Ako kupiš jaču moraš je prijaviti na Policiji.
Prije 10-tak godina u Austriji si mogao kupiti MK bez ikakve nabavne, jedino uz osobnu kartu i prijavu na Policiju (naravno to je vrijedilo za osobe sa Austrijskim državljanstvom) samo ne znam od kada je EU da li je to još uvijek slučaj.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Marin Bralic
- Skupnik

Kraj tog podatka od 170m/s ti je zvjezdica, a onda ispod pod tom zvjezdicom ti je recenica koja nesto objasnjava... Na to sam mislio da netko prevede...
U nekom državama zavisno od lokalnih propisa Slavia zračne puške se isporučuju sa drugim karakteristikama.Marin Bralić wrote:Kraj tog podatka od 170m/s ti je zvjezdica, a onda ispod pod tom zvjezdicom ti je recenica koja nesto objasnjava... Na to sam mislio da netko prevede...
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
- Marin Bralic
- Skupnik

E na to sam mislio, ocito sam ja dobio tu neku sa slabijom oprugom...
Kupio sam prije 7 dana novu pušku slavia 631 pa bi želio staviti optiku. Ima li itko preporuku koju optiku stavit na tu pušku ili općenito neku preporuku na što obratiti pozornost pri kupovini optike,
ja sam na njoj duze vremena koristio gamo 4x20 i nisam imao zamjerki jer za daljinu na kojoj je precizna optika izvrsava zadatak
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Armalite Kid
- Banned
Isto to i ja, to je vrh za pušku takve jačine.rubinho wrote:ja sam na njoj duze vremena koristio gamo 4x20 i nisam imao zamjerki jer za daljinu na kojoj je precizna optika izvrsava zadatak
Kasnije sam budala prodao slaviju jer sam kupio hatsan, (pre)snažan turski poluproizvod
magisches schwein
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

6x32 je cisto ok za tu Slaviu, nemojte misliti da je jaka optika overkill... nije.
4x15 i 4x20 su imho igracke (pogotvo ako su koncanice od bakrene zice) i bile su mi brija na zracnici dok sam bio klinac, a sada? sada skupljaju prasinu i cekaju neki projekt.
4x15 i 4x20 su imho igracke (pogotvo ako su koncanice od bakrene zice) i bile su mi brija na zracnici dok sam bio klinac, a sada? sada skupljaju prasinu i cekaju neki projekt.
koliko kosta ta optika, prijatelj je uzeo nekakvu optiku (neku jeftiniju neznam koju) i nakon dva tri ispaljena metka odmah je se poremetila tako da ju je bacio. Ima ih i od 10 ak eura pa do 200 i vise, prodavac mi je preporucivao nekakvu od 50 ak eura jer mi kaze da te jeftinije nista nevaljaju a ta je ko dobra za moju pusku neznam koji je model rekao
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

gle, nece tebi biti puno ni 3-9x40, malo ce mozda poveliko izgledati na toj puski, ali ako zelis vidjeti sve kao na dlanu bit ce super... a pojacanje se moze regulirati, sve zavisi sto zelis od optike, ja sada imam sa 10x maximalnim povecanjem (3,5-10x40) i nije mi dosta, htjeo bi 4-16x50 ili 6-24x50, jer pucam na takvoj udaljenosti da na crnoj meti ne vidim gdje sam pogodio, pa umjesto da kupujem streljacki durbin zelim si kupiti jacu optiku... ti sam moras odluciti za sto ti treba i sto ce ti biti dovoljno.
Pozdrav svima.
Ja imam Slaviu 630, god. proizvodnje '98. Šta se tiće optike na njoj je Gamo 3-7x20 već 7 god. i funkcionira sve za 5 uz jednom godišnje sitno upucavanje. Prije dvije godine sam prominija oprugu i brtvu na klipu snaga se osjeti ponovo.
Municija je RWS Super point i s njom sam najzadovoljniji, koristi se i druga, ali s ovom se može bez problema gađati od 20-30m
Ja imam Slaviu 630, god. proizvodnje '98. Šta se tiće optike na njoj je Gamo 3-7x20 već 7 god. i funkcionira sve za 5 uz jednom godišnje sitno upucavanje. Prije dvije godine sam prominija oprugu i brtvu na klipu snaga se osjeti ponovo.
Municija je RWS Super point i s njom sam najzadovoljniji, koristi se i druga, ali s ovom se može bez problema gađati od 20-30m
MOLIJO BIH PREPORUKU OPTIKE ZA SLAVIJU 631
SVIDJELA MI SE GAMO 4X32 .MOLIM STRUČNO MIŠLJENJE.HVALA
SVIDJELA MI SE GAMO 4X32 .MOLIM STRUČNO MIŠLJENJE.HVALA
- Mirotvorac_99
- Pozornik

imam Slavia 631 od čini mi se 1995.g. Puška me služi dobro i danas je kao nova, mada je nisam koristio doslovno u intervalima po nekoliko godina, onda eskivija tu i tamo neki pacov. Moje pitanje je da sam nekako već prvih godina primjetio da imam "lokera" kada zatvorim cijev. mali ali neznatan loker, a čini mi se da je to zbog zuba zadržača cijevi koji se ručno povlači palcem kada ju preklapaš (i kada ju zatvaraš). puška je po radnom stažu i danas nova, iz nje sam ispucao da li 1000-2000 dijabola i to u prvih par godina. tako da sumnjam da može biti potrošen.
Nisam primjetio ništa na preciznosti, ali uvijek imam nekakav osjećaj da taj loker nije u redu. Onaj ko ima Slaviju vrlo lako to može isprobati kada pušku stavi pod mišku, a drugom rukom uhvati za sami vrh cijevi i poteže gore dole (kao kad ju trebaš preklopiti) samo bez preklapanja cijevi.
Inače puška ne klepeće kada se prodra, sve je kompaktno.
Pušku sam jednom davno rastavljao, čini mi se da je imala zračni klip bijele boje od plastike. Znao sam da sam imao problema sa njegovim vraćanjem ali sam ga uspio nekako pažljivo vratiti. Brtvena gumica oko ležišta dijabole je uvijek nova i nauljena kao i puška. Samo je eto ne koristim uopće ili nikada.
drago mi je kada vidim ovdje napise da je to jedna od boljih zračnih pušaka. inače sam nekada davno koristio Zastavu 4,5 mm i Anschultz 4,5 mm (ili kako se piše) kad sam kao klinac trenirao u streljani.
Nisam primjetio ništa na preciznosti, ali uvijek imam nekakav osjećaj da taj loker nije u redu. Onaj ko ima Slaviju vrlo lako to može isprobati kada pušku stavi pod mišku, a drugom rukom uhvati za sami vrh cijevi i poteže gore dole (kao kad ju trebaš preklopiti) samo bez preklapanja cijevi.
Inače puška ne klepeće kada se prodra, sve je kompaktno.
Pušku sam jednom davno rastavljao, čini mi se da je imala zračni klip bijele boje od plastike. Znao sam da sam imao problema sa njegovim vraćanjem ali sam ga uspio nekako pažljivo vratiti. Brtvena gumica oko ležišta dijabole je uvijek nova i nauljena kao i puška. Samo je eto ne koristim uopće ili nikada.
drago mi je kada vidim ovdje napise da je to jedna od boljih zračnih pušaka. inače sam nekada davno koristio Zastavu 4,5 mm i Anschultz 4,5 mm (ili kako se piše) kad sam kao klinac trenirao u streljani.
Ja sam novu dobio s tim pa mislio da je za Slaviu to normalno ali nije, imaš s desne ili ljeve strane vijak gdje se cijev preklapa.
1.da bi ga dotegnuo trebaš skunuti kundak 3 vijka i dobar ravni odvijač koji prijanja fino u vijak.
2.pored toga vijak imaš mali vikak kao štoper da se nepopusti veliki, odvrni mali i onda dotekgni s velikim da se luft izgubi, a opet da nije pretegnuto,vrati mali nazad i zašarafi kundak, 10 minuta posla i puška kao nova, potpuno drugačiji osječaj.
1.da bi ga dotegnuo trebaš skunuti kundak 3 vijka i dobar ravni odvijač koji prijanja fino u vijak.
2.pored toga vijak imaš mali vikak kao štoper da se nepopusti veliki, odvrni mali i onda dotekgni s velikim da se luft izgubi, a opet da nije pretegnuto,vrati mali nazad i zašarafi kundak, 10 minuta posla i puška kao nova, potpuno drugačiji osječaj.
Volim crno pa makar i ofarbano.......