Zna li tko šta o ovome?
Moderator: karabalic
- Snajperista
- Banned
Zna li tko šta o ovome?
ERME-WERKE
Mod.EGP 55 Kal.8mm K
http://img198.imageshack.us/gal.php?g=2 ... f98be3.jpg
http://img198.imageshack.us/slideshow/w ... f98be3.jpg
Mod.EGP 55 Kal.8mm K
http://img198.imageshack.us/gal.php?g=2 ... f98be3.jpg
http://img198.imageshack.us/slideshow/w ... f98be3.jpg
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
- Snajperista
- Banned
Zna li itko šta o ovome?
ERME-WERKE
Mod.EGP 55 Kal.8mm K
Mod.EGP 55 Kal.8mm K
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
- Snajperista
- Banned
Re: Zna li tko šta o ovome?
Zakaj onda ima otvorenu cijev?
ili budalu.
ili budalu.
Re: Zna li itko šta o ovome?
Original ovog pištolja je walther PPK, koji se proizvodio prvo u kalibru 7,65 ako se ne varam.
Ne znam dali je to taj, ali izgleda isto.
Proizveden je za tajno nošenje protiv kriminala. Postoji veća verzija (walther PP) koji je bio namjenjen za policiju.
Ne znam dali je to taj, ali izgleda isto.
Proizveden je za tajno nošenje protiv kriminala. Postoji veća verzija (walther PP) koji je bio namjenjen za policiju.
- Snajperista
- Banned
Dali itko zna možda dimenzije tog "malog" walthera?
ili budalu.
ili budalu.
- Snajperista
- Banned
Pa cijev je otvorena,nema ko plinjaci onu prepreku,tj.zatvorenu cijev.
Kužiš na kaj mislim?
Kužiš na kaj mislim?
ili budalu.
ili budalu.
Ne znam točno u cm, ali stane u malo veći džep. Imao je jedan moj prijatelj takav dok ga nije prodao.
Uglavnom mali je, ali jako kvalitetan. Jedina mana mu je visoka cijena.
Uglavnom mali je, ali jako kvalitetan. Jedina mana mu je visoka cijena.
Gle, 8 mm K ti je plinski metak (knall), pištolj ti je izrađen od nekakve legure a ne od čelika, a zakaj nema prepreku u cijevi ne znam. Možda je netko nešto prčkal po gunu. Ja iz njega ne bi ispaljivao prave metke. Može ti se vrlo jednostavno raspasti u ruci.
- Snajperista
- Banned
Ma ne,i nije moj nego od jedne starije gospođe,a ona ga je naslijedila od muža,on je bio milicajac i umro je 1986,od tad ga nitko nije diro,tak da nitko 100% niko nije bušio cijev il nekkaj tak...
Pištolj čak nema ni spremnik,izgubljen je.
ili budalu.
ili budalu.
Snajperista wrote:Pa cijev je otvorena,nema ko plinjaci onu prepreku,tj.zatvorenu cijev.
Kužiš na kaj mislim?
Prepreka u cijevi je nekad konstrukcijski bila postavljena kako bi se spriječila zloupotreba takvog oružja za pucanje pravim streljivom. Nije dozvoljavala (fizički) ubacivanje metka u cijev.
Možda je pokojni gospodin mjenjao cijev kako bi mogao koristiti streljivo za vatreno oružje (npr. iz 8mm u 7,65mm-nije velika razlika), pa je na navlaci ostao stari natpis 8mm.Snajperista wrote:Ma ne,i nije moj nego od jedne starije gospođe,a ona ga je naslijedila od muža,on je bio milicajac i umro je 1986,od tad ga nitko nije diro,tak da nitko 100% niko nije bušio cijev il nekkaj tak...
Nije nemoguće, jel neki plinski pištolji su jednako kvalitetne izrade kao "pravi" pištolji.
- Snajperista
- Banned
A ko če ga više znat..siniša wrote:Možda je pokojni gospodin mjenjao cijev kako bi mogao koristiti streljivo za vatreno oružje (npr. iz 8mm u 7,65mm-nije velika razlika), pa je na navlaci ostao stari natpis 8mm.Snajperista wrote:Ma ne,i nije moj nego od jedne starije gospođe,a ona ga je naslijedila od muža,on je bio milicajac i umro je 1986,od tad ga nitko nije diro,tak da nitko 100% niko nije bušio cijev il nekkaj tak...
Nije nemoguće, jel neki plinski pištolji su jednako kvalitetne izrade kao "pravi" pištolji.
Slike su s interneta..
To sam vidio prije oko pol godine pa me čisto zanimalo..
Hvala na odgovorima!
ili budalu.
ili budalu.
Svaka prerada plinskog u "pravo" oružje je zabranjena i takvo oružje predstavlja opasnost za strijelca i sve ostale u blizini.
A plinjaci ne spadaju u temu vatreno oružje, već zračno i plinsko, pa je tema premještena tamo gdje i spada.
Inače, plinsko oružje podliježe obvezi prijavljivanja 8 dana nakon kupnje.
A plinjaci ne spadaju u temu vatreno oružje, već zračno i plinsko, pa je tema premještena tamo gdje i spada.
Inače, plinsko oružje podliježe obvezi prijavljivanja 8 dana nakon kupnje.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Ma je nobile, slažem se s tobom da je opasno i kažnjivo, ali danas ima toliko neprijavljenog i prepravljanog oružja da je i to moguće.
Samo što je početkom Domovinskog rata u nedostatku oružja bila masovna pojava da su svakojake "radione" počele prepravljati i proizvoditi oružje jer se držalo teorije bolje ikakvo nego nikakvo. Pojedinci su zbog svojeg neiskustva i neznanja kupovali takvo prepravljeno oružje i to iz plinskog 8mm u 7,65.
Prilikom legalizacije jedam dio tog oružja je i legaliziran tj uredno registriran iako ne udovoljavaju sigurnosnim minimunima niti su prošli kontrolu i kako je Nobile rekao opasni su i za strelca i za ostale.
Ja imam u posjedu jedan "Reck" koji je prepravljen i uredno je bio registriran kao pištolj u cal 7,65, a čisti plinjak je napravljen od špijatera ili slične legure. Kupio sam ga za kolekciju jer imam zbirku oružja "iz kućne radinost" koja se koristila na početku Domovinskog rata.
Prilikom legalizacije jedam dio tog oružja je i legaliziran tj uredno registriran iako ne udovoljavaju sigurnosnim minimunima niti su prošli kontrolu i kako je Nobile rekao opasni su i za strelca i za ostale.
Ja imam u posjedu jedan "Reck" koji je prepravljen i uredno je bio registriran kao pištolj u cal 7,65, a čisti plinjak je napravljen od špijatera ili slične legure. Kupio sam ga za kolekciju jer imam zbirku oružja "iz kućne radinost" koja se koristila na početku Domovinskog rata.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Snajperista
- Banned
To je onda to vjerovatno jer baba ima sve papire,ima i neku staru berettu.BOXI wrote:Samo što je početkom Domovinskog rata u nedostatku oružja bila masovna pojava da su svakojake "radione" počele prepravljati i proizvoditi oružje jer se držalo teorije bolje ikakvo nego nikakvo. Pojedinci su zbog svojeg neiskustva i neznanja kupovali takvo prepravljeno oružje i to iz plinskog 8mm u 7,65.
ili budalu.
ili budalu.
U svakom slučaju, ako je prepravljen, ne preporučam za pucanje bojevom municijom.