Nabavka novoga XDM-a
Nabavka novoga XDM-a
Bok ljudi, namjeravam nabaviti XDM,svejedno 40 ili 9 novi. Gdje ga je najpovoljnije kupiti, normalno na papire.
Re: Nabavka novoga XDM-a
Pozdrav. Evo malo pitanjce. Da li mi preporucate korištenje XDM i za ISSF natjecanja ili samo za prakticnio streljastvo? Gledam da krenem prvo na klasicno streljastvo (kako neki zovu "nedihaj") pa kasnije prijeci na IPSC kako bas nisam pri nekoj velikoj pari da kupim za obadvoje.
- Armalite Kid
- Banned
Meni se čini ko da si uzeo preveliki zalogaj, jer već se priča o svim mogućim natjecanjima i vrstama a nije još ni počelo, tj. nemaš ni pištolj.
magisches schwein
Treniram 6mjeseci ali s klubskim pistoljem. svaki utorak i cetvrtak ispalim po 100komada streljiva nisam ni jedan put propustio trening ali vidim ovdje je kao i u klubu ako nemas svoje naoruzanje i malo deblji buđet si niko i nista i svi te guraju sa strane nema veze koliko si dobar. Samo sam pitao za savjet a koliki je zalogaj to prepusti meni
ne uzimaj srcu napise svih clanova, mozes naci ozbiljne postere i s njim razmijenit znanje i polako skupljat teoriju
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Ako misliš pucati klasiku, onda preporučujem zbroju sa kadetom iz oglasa na forumu. Možeš pucati s njome i issf, a kasnije, možeš za IPSC uzeti XDM. Naravno, odluči se prvo što želiš pucati.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Kad pises ISSF predpostavljam da mislis na nacionalni program HSS-a (disciplinu 10+10).
Ako to planiras trenirati samo krace vrijeme, a kad dosegnes odredjeni nivo znanja mislis prijeci u IPSC, XDm ti je po meni najbolji izbor. Medalje ionako neces osvajati u tom kratkom periodu treninga, a poslije ti ostane odlican pistolj za IPSC.
Misljenja sam da je to i najbolji put za svakog strijelca koji misli u IPSC.
Smijesno je gledati nekoga da trci po stageovima, a sa 15m na precizu fula cijelu metu.
Ako to planiras trenirati samo krace vrijeme, a kad dosegnes odredjeni nivo znanja mislis prijeci u IPSC, XDm ti je po meni najbolji izbor. Medalje ionako neces osvajati u tom kratkom periodu treninga, a poslije ti ostane odlican pistolj za IPSC.
Misljenja sam da je to i najbolji put za svakog strijelca koji misli u IPSC.
Smijesno je gledati nekoga da trci po stageovima, a sa 15m na precizu fula cijelu metu.
Diligencia - Vis - Celeritas ili preciznost - snaga - brzina su osnovni postulati praktičnog streljaštva.
Precizno pogoditi, snažnim kalibrom, najbrže što možeš.
Nema nikakve svrhe trčati i promašivati i nisam baš vidio dobre strijelce IPSC-a koji promašuju metu. Istina, to se može dogoditi, ali iz jednog razloga: prevelike brzine. Zato i je izuzetno važno uskladiti preciznost i brzinu (snaga je zadovoljena kalibrom).
Znam čovjeka koji je s HS-om na 25 metara pucao 47 krugova, ali ja taj pištolj za ISSF ipak ne bih predložio.
Precizno pogoditi, snažnim kalibrom, najbrže što možeš.
Nema nikakve svrhe trčati i promašivati i nisam baš vidio dobre strijelce IPSC-a koji promašuju metu. Istina, to se može dogoditi, ali iz jednog razloga: prevelike brzine. Zato i je izuzetno važno uskladiti preciznost i brzinu (snaga je zadovoljena kalibrom).
Znam čovjeka koji je s HS-om na 25 metara pucao 47 krugova, ali ja taj pištolj za ISSF ipak ne bih predložio.
- Original_G
- Cinker - bojna

može se sasvim pristojno pucati 10+10 i 15+15 na klupskoj ili županijskoj razini, bilo ih je i na državnom, uglavnom ih koriste zaštitari ili policija (mislim na HS, xdm-a je malo). kolege sa službenim oružjem drže 165 krugova, kaj je sasvim OK s obzirom na oružje i manjak treninga.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ispravljam se Nobile, nisam mislio da strijelci IPSC-a promasuju mete nego ljudi koji nisu nikad pucali, a onda se upisu u neki IPSC klub i odma bi glumili James Bonda a nisu savladali osnove gadjanja.
Koordinacija, ravnoteza, preciznost + brzina i snaga(izdrzljivost) su primarne sposobnosti u svakoj streljackoj disciplini.
Koordinacija, ravnoteza, preciznost + brzina i snaga(izdrzljivost) su primarne sposobnosti u svakoj streljackoj disciplini.
Ja uvijek tvrdim da streljaštvo počinje sa zračnom puškom. I ja sam počeo tako i kada sam prešao na IPSC bio sam jako dobar, ali spor. Dok sam pucao ISSF uvijek sam bio bolji u brzoj nego precizi. Sada sam precizan i brz. 
Ne mislim se baviti ozbiljnije s klasičnim streljaštvom. Kao sto si rekao kazamat ne bi volio doci na trening praktičnog streljaštva i ispucati 5 metaka da pogodim prvu metu. Mislim da sam najlogičnije napravio najprije klasično pa onda praktično samo me zanimalo da li bi XDM poslužio za šta ga trebam. jest da sam klasicno krenuo da bi lakše dobio dozvolu i za koji dan se nadam da ce doci.
Pozdrav svima i hvala
Pozdrav svima i hvala
Sa XDM-om možeš pogoditi što god želiš, ako možeš. Zbog plastične ručke nije najbolji za klasično streljaštvo, ali ako misliš na IPSC, onda ga uzmi, bolji gan za tu lovu i namjenu ne možeš naći.
Dobro ajd da se sad vratimo na bit ove teme. Cuo sam da u tvornici treba imati neku vezu da bi kupio ili to mozda nije istina. Jel ima neko saznanja kako se krecu cijene?
Ako si član IPSC kluba, možeš na preporuku predsjednika kluba dobiti popust.
Vidio sam dosta strijelaca da pucaju i klasično sa XDM-om (a ima dosta i HS-ovaca). Uglavnom se radi o mlađoj generaciji.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Opaska: ne uzimati .40, nego 9x19. Kod nas se puca IPSC production, a .40 spada u standard, skuplje je streljivo itd.