Crnobarutaška okupljanja
Moderator: BoB
- blackpowder
- Nadnarednik

Re: CRNOBARUTAŠKA OKUPLJANJA
a čudna li pitanja! Slavonac nisam iako volim slavonski kulen i slavonske snaše. radioamater nisam od završetka srednje škole ........Što je pjesnik pitanjem htio reći?

KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

ma nisam ja mislio kako si ti mislio da ja mislim kako ti misliš nešto loše, već da se nismo negdje već sreli? 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- blackpowder
- Nadnarednik

ROAD SHOW BLACK POWDER ONLY 2009 dolazi i po pozivu ako imaš streljanu u blizini i volju ........
zooovi samo zoooovi
- blackpowder
- Nadnarednik

Mi .......čekamo 
- blackpowder
- Nadnarednik

JAKE SNAGE CRNOBARUTAŠA OKADILE DRENOVU
djava nam nije dao mira pa smo se @Blaf i ja zaputili put Rijeke naći se sa starim mačkom Zlatkom, te dogovoriti neke sitne detalje za natjecanje 02.05. "SAMO CRNI BARUT - RIJEKA 09". Nažalost @bredfan je zakasnio pa nema filmića ali eto radi mobitel
pravo s motora
a što sad?
ooooommmmmm
[img][img][/img][/img]
a što sad?
ooooommmmmm
[img][img][/img][/img]
- blackpowder
- Nadnarednik

gle! slikice su se zmešale!
- blackpowder
- Nadnarednik

1. streljačko natjecanje "SAMO CRNI BARUT - RIJEKA '09"
1.STRELJAČKO NATJECANJE - “SAMO CRNI BARUT” RIJEKA ´09
Streljana “Vladimir Gortan”
Drenovski put 26, Rijeka, Croazia
SUBOTA 02. 05. 2009
DISCIPLINE:
100m
-Whitworth O/R - perkusiona puška,
- Miniè O/R - perkusiona puška
- Maximilian O/R puška na kremen
50m
- Vetterli O/R - puška slobodnog izbora
- Lamarmora O/R - perkusiona puška
- Pennsylvania O/R - puška na kremen slobodnog izbora
- Donald Malson Revolver (Colt & Mariette)
25m
- Kuchenreuter O/R - perkusioni pištolj slobodnog izbora
- Cominazzo O/R pištolj na kremen slobodnog izbora
- Mariette/Colt – O/R – perkusioni revolveri
RASPORED grupa: SUBOTA 02. 05. 2009
9 – 9,45 – 10,30 – 11,15 – 12 – stanka za ručak – 14,15 – 15 – 15,45 – 16,30 – 17,15 – 18 (rezervno vrijeme)
PROGLAŠENJE REZULTATA: iza 18,30 u subotu, medalje se dodjeljuju za prva tri natjecatelja u svakoj disciplini u kojoj je nastupilo najmanje pet natjecatelja, kod disciplina sa mnaje od pet natjecatelja medalja se dodjeljuje samo prvoplasiranom.
U disciplinama Whitwort Miniè Maximiliam Miquelet, Vetterli, Cominazzo, Kuchenreuter, Mariette/Colt, rezultati će se proglasiti u jedinstvenoj kategoriji originali i replike (O/R).
KONTROLA ORUŽJA: na paljbenoj crti
PRIJAVE I REZERVACIJE :sudionici se mogu prijaviti unaprijed faxom na broj.:00385(0) 49 469 445 ili na E-mail blackpowderbranko@yahoo.com do 20 04.2009. na dan natjecanja primaju se prijave zavisno od raspoloživosti streljačkih mjesta.
PRIJAVA NATJECATELJA:mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, disciplinu za koju se prijavljuje, marku i model oružja, tvornički broj oružja i broj dokumenta na osnovu kojeg je oružje registrirano.
KOTIZACIJA:110,00 KN (15 €) po disciplini.
PRIGOVORI: Prigovori se podnose u pisanoj formi do 15 minuta nakon objave rezultata uz taksu od 150KN (20€) koja će biti vraćena ukoliko je prigovor opravdan.
PRAVILA NATJECANJA: Prema pravilima natjecanja MLAIC. U slučaju dvojbe ili nedorečenosti primjenjuju se pravila HSS-a .
Svaki strijelac može u istoj disciplini nastupiti i sa originalnim oružjem i sa replikom. Za plasman će se obračunati bolji rezultat.
PRIGOVORI: Prigovori se podnose u pisanoj formi do 15 minuta nakon objave rezultata uz taksu od 150KN (20€) koja će biti vraćena ukoliko je prigovor opravdan
SIGURNOST: dozvoljena je upotreba samo tvorničkog crnog baruta, zamjenski baruti poput PYRODEXA nisu dozvoljeni. Oružje koje se koristi na natjecanju MORA biti registrirano i uredno tormentirano. Za vrijeme natjecanja obavezna je upotreba zaštitnih naočala i sredstava za zaštitu sluha. Svaki natjecatelj oosbno odgovara za eventualnu štetu nanesenu drugim natjecateljima, životinjama ili objektima, uzrokovanu grubom nepažnjom, i/ili nepoštivanjem sigurnosnih normi i pravila.
INFORMACIJE: Branko NIKOLIĆ -mob. 00385 (0)91 951 8962
Skyp: Branko Nikolic Grizly; e-mail: blackpowderbranko@yahoo.com
PRAHRANA:Na dan natjecanja ručak će biti organiziran na streljani po cijeni od -------KN za kompletni menu sa pićem. Prilikom prijave za natjecanje prijavite se i za ručak.
SMJEŠTAJ:
Hotel “Neboder” Strossmayerova 1, 51000 Rijeka
tel +385 51 373 538
fax +385 51 373 541
e-mail:
neboder@jadran-hoteli.hr http://www.jadran-hoteli.hr/neboder/index_it.php
Hotel “Jadran” Šetalište XIII divizije 46, 51000 Rijeka
tel +385 51 216 600,
fax +385 51 216 458
e-mail:
jadran@jadran-hoteli.hr http://www.jadran-hoteli.hr/jadran/index_it.php
Hotel “Continental” +385 51 372 008, FAX +385 51 372 009
kontinental@jadran-hoteli.hr.
http://www.jadran-hoteli.hr/continental/index_it.php
Hotel “Lucija” Kostrenskih boraca 2/2, 51221 Rijeka
tel +385 51 289 004
fax +385 51 289 475
e-mail:
hotel-lucija@ri.htnet.hr http://www.jadran-hoteli.hr/lucija/index_it.php
Streljana “Vladimir Gortan”
Drenovski put 26, Rijeka, Croazia
SUBOTA 02. 05. 2009
DISCIPLINE:
100m
-Whitworth O/R - perkusiona puška,
- Miniè O/R - perkusiona puška
- Maximilian O/R puška na kremen
50m
- Vetterli O/R - puška slobodnog izbora
- Lamarmora O/R - perkusiona puška
- Pennsylvania O/R - puška na kremen slobodnog izbora
- Donald Malson Revolver (Colt & Mariette)
25m
- Kuchenreuter O/R - perkusioni pištolj slobodnog izbora
- Cominazzo O/R pištolj na kremen slobodnog izbora
- Mariette/Colt – O/R – perkusioni revolveri
RASPORED grupa: SUBOTA 02. 05. 2009
9 – 9,45 – 10,30 – 11,15 – 12 – stanka za ručak – 14,15 – 15 – 15,45 – 16,30 – 17,15 – 18 (rezervno vrijeme)
PROGLAŠENJE REZULTATA: iza 18,30 u subotu, medalje se dodjeljuju za prva tri natjecatelja u svakoj disciplini u kojoj je nastupilo najmanje pet natjecatelja, kod disciplina sa mnaje od pet natjecatelja medalja se dodjeljuje samo prvoplasiranom.
U disciplinama Whitwort Miniè Maximiliam Miquelet, Vetterli, Cominazzo, Kuchenreuter, Mariette/Colt, rezultati će se proglasiti u jedinstvenoj kategoriji originali i replike (O/R).
KONTROLA ORUŽJA: na paljbenoj crti
PRIJAVE I REZERVACIJE :sudionici se mogu prijaviti unaprijed faxom na broj.:00385(0) 49 469 445 ili na E-mail blackpowderbranko@yahoo.com do 20 04.2009. na dan natjecanja primaju se prijave zavisno od raspoloživosti streljačkih mjesta.
PRIJAVA NATJECATELJA:mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, disciplinu za koju se prijavljuje, marku i model oružja, tvornički broj oružja i broj dokumenta na osnovu kojeg je oružje registrirano.
KOTIZACIJA:110,00 KN (15 €) po disciplini.
PRIGOVORI: Prigovori se podnose u pisanoj formi do 15 minuta nakon objave rezultata uz taksu od 150KN (20€) koja će biti vraćena ukoliko je prigovor opravdan.
PRAVILA NATJECANJA: Prema pravilima natjecanja MLAIC. U slučaju dvojbe ili nedorečenosti primjenjuju se pravila HSS-a .
Svaki strijelac može u istoj disciplini nastupiti i sa originalnim oružjem i sa replikom. Za plasman će se obračunati bolji rezultat.
PRIGOVORI: Prigovori se podnose u pisanoj formi do 15 minuta nakon objave rezultata uz taksu od 150KN (20€) koja će biti vraćena ukoliko je prigovor opravdan
SIGURNOST: dozvoljena je upotreba samo tvorničkog crnog baruta, zamjenski baruti poput PYRODEXA nisu dozvoljeni. Oružje koje se koristi na natjecanju MORA biti registrirano i uredno tormentirano. Za vrijeme natjecanja obavezna je upotreba zaštitnih naočala i sredstava za zaštitu sluha. Svaki natjecatelj oosbno odgovara za eventualnu štetu nanesenu drugim natjecateljima, životinjama ili objektima, uzrokovanu grubom nepažnjom, i/ili nepoštivanjem sigurnosnih normi i pravila.
INFORMACIJE: Branko NIKOLIĆ -mob. 00385 (0)91 951 8962
Skyp: Branko Nikolic Grizly; e-mail: blackpowderbranko@yahoo.com
PRAHRANA:Na dan natjecanja ručak će biti organiziran na streljani po cijeni od -------KN za kompletni menu sa pićem. Prilikom prijave za natjecanje prijavite se i za ručak.
SMJEŠTAJ:
Hotel “Neboder” Strossmayerova 1, 51000 Rijeka
tel +385 51 373 538
fax +385 51 373 541
e-mail:
neboder@jadran-hoteli.hr http://www.jadran-hoteli.hr/neboder/index_it.php
Hotel “Jadran” Šetalište XIII divizije 46, 51000 Rijeka
tel +385 51 216 600,
fax +385 51 216 458
e-mail:
jadran@jadran-hoteli.hr http://www.jadran-hoteli.hr/jadran/index_it.php
Hotel “Continental” +385 51 372 008, FAX +385 51 372 009
kontinental@jadran-hoteli.hr.
http://www.jadran-hoteli.hr/continental/index_it.php
Hotel “Lucija” Kostrenskih boraca 2/2, 51221 Rijeka
tel +385 51 289 004
fax +385 51 289 475
e-mail:
hotel-lucija@ri.htnet.hr http://www.jadran-hoteli.hr/lucija/index_it.php
postoji li još nekakvo okupljanje ili društvo crnobarutaša?
pokojni Branko me je zarazio sa crnim barutom i vlasnik sam jedne puške na to i željan sam znanja i streljaštva iz te puške.
čuo sam navodno od Rusana da se očekuje nekakva skupština kluba pa ako itko ima kakav info ili broj....?
unaprijed hvala!
pokojni Branko me je zarazio sa crnim barutom i vlasnik sam jedne puške na to i željan sam znanja i streljaštva iz te puške.
čuo sam navodno od Rusana da se očekuje nekakva skupština kluba pa ako itko ima kakav info ili broj....?
unaprijed hvala!
u šumi je puno bolje organizirana civilizacija
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Rusan je tu na forumu pa se mozda javi, ako ne posalji mu PP, a bio bi red da i nas ostale "rudare" na forumu obavjesti o skupstini =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
11.11.2009. je plan sastanka ili ti skupština kluba Arkebuziri ,biti će to buđenje kluba i izbor vodstva istoga ,održati će se u Zgb-u , a satnicu i adresu mogu saznati od kolega koji su do nosa u crnom barutu .
hvala dečki!
smola, pitaj te što se dave u barutu jer izgleda da i ja lagano tonem u taj " živi pijesak"!
smola, pitaj te što se dave u barutu jer izgleda da i ja lagano tonem u taj " živi pijesak"!
Zvao sam ih danas ,ono kaj sam rekao stoji ,ali čim bude službeno tj.potvrđeno javim.
Inače i ja dišem isti dim.
Inače i ja dišem isti dim.
super!
prijavom u MUP sam imao komplikacija (čekanja na potvrdu o prijavi) jer još jedini u RH imam Rocky mountain hawke i morali su izmisliti šifru ili kod, pod kojim da ju uvedu u evidenciju...
prijavom u MUP sam imao komplikacija (čekanja na potvrdu o prijavi) jer još jedini u RH imam Rocky mountain hawke i morali su izmisliti šifru ili kod, pod kojim da ju uvedu u evidenciju...
Jel ima kakvo okupljanje CB u Rijeci u dogledno vrijeme??
A molio bih i kolege CB iz Rijeke da me kontaktiraju u vezi druzenja, upoznavanja i mozebitno kakve prezentacije njihovog oruzja na streljani ili barem u kući, jer bih naručivao nešto a htio bih to prije malo izvagat (da ne kažem ispucat koji dim)
A molio bih i kolege CB iz Rijeke da me kontaktiraju u vezi druzenja, upoznavanja i mozebitno kakve prezentacije njihovog oruzja na streljani ili barem u kući, jer bih naručivao nešto a htio bih to prije malo izvagat (da ne kažem ispucat koji dim)
Pozdrav svima. Skupstina SD Hrvatski Arkebuziri bit ce 11.11. Sluzb.pozivi idu iduci tjedan onima koji su u clanskoj evidenciji i-naravno, simpatizerima tj.onima koji razmisljaju o uclanjenju. Zbog planiranja broja ljudi molim zainteresirane da mi na privat.poruku jave kontakt-mail,ime i prezime. Hvala i vidimo se uskoro! Pozdrav od tajnice kluba 
Why carry a gun? Because a whole cop would be too heavy 
http://crnibarut.blogspot.com/
Evo i poziva za Izbornu skupštinu SD Hrvatski arkebuziri, javno dostupan! Prijave se primaju E-mailom ili na PM!
Simpatizeri dobrodošli!!!!
Srdačan pozdrav svima!
Evo i poziva za Izbornu skupštinu SD Hrvatski arkebuziri, javno dostupan! Prijave se primaju E-mailom ili na PM!
Simpatizeri dobrodošli!!!!
Srdačan pozdrav svima!
Why carry a gun? Because a whole cop would be too heavy 
nakon večerašnje skupštine sd hrvatski arkebuziri, može se očekivati revitalizacija ove discipline u zagrebu i okolici.
volje, cijevi i praha ima dovoljno da se stvore solidni uvijeti za razvoj novih generacija rudara.

volje, cijevi i praha ima dovoljno da se stvore solidni uvijeti za razvoj novih generacija rudara.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
nisi se pohvalio u kojem si odboru

čujem da će se u subotu nešta dimiti u Čazmi.zna li netko nešta o tome?