Novo pravilo u diviziji Production?
Novo pravilo u diviziji Production?
unaprijed se izvinjavam ali WTF!!
Ne znam da li je info tacan no interesuje me da li neko zna vise o tome, naime kolaju glasine da ce u diviziji Production biti ogranicen kapacitet spremnika na 15 metaka?!
Znam da ima pobornika i ovoga i onoga da treba ograniciti stosta ali zar napredak nije nesto vise bolje?
Ne znam da li je info tacan no interesuje me da li neko zna vise o tome, naime kolaju glasine da ce u diviziji Production biti ogranicen kapacitet spremnika na 15 metaka?!
Znam da ima pobornika i ovoga i onoga da treba ograniciti stosta ali zar napredak nije nesto vise bolje?
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.
Re: Novo pravilo u diviziji Production?
I ja sam čuo, ali mislim da to nije dobro. A i ne znam kako će se to provesti.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
evo nekih navoda:
http://www.glocktalk.com/forums/showthr ... p=14013115
http://www.pinoyguns.com/modules.php?na ... viewresult
mada ako ce se interpretirati COF kada se krene u rjesavanje stage-a ne smije biti vise od 15 metaka u spremniku znaci 15+1 ok i onda sljedeci spremnik puni kapacitet npr 17 komada?
http://www.glocktalk.com/forums/showthr ... p=14013115
http://www.pinoyguns.com/modules.php?na ... viewresult
mada ako ce se interpretirati COF kada se krene u rjesavanje stage-a ne smije biti vise od 15 metaka u spremniku znaci 15+1 ok i onda sljedeci spremnik puni kapacitet npr 17 komada?
Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.
http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=2&t=2270
http://www.strelskikluborto.org/forum/v ... f=76&t=871
Evo nešto bliže.
Nije mi jasna nakana i svrha. OK, glock je imao 17 metaka, shadow 18, xdm 19, vjerojatno bi netko napravio i gan sa 20. Ali, ne vidim u tome problema. U openu imaju po 23 komada.
Ako pištolj ima spremnik nekog kapaciteta, zašto to ograničavati?
Slovenci dobro kažu, radije uvedi obaveznu promjenu spremnika, kao što ima IASC.
U biti, na zadnjoj tekmi IPSC u zg, bilo je očito da strijelci sa XDM-om imaju taktičku prednost prema recimo glocku jer su stage-ovi bili tako postavljeni da je ta prednost dolazila do izražaja.
Ne znam, ali svaka zabrana ili ograničenje mi se baš ne sviđa.
http://www.strelskikluborto.org/forum/v ... f=76&t=871
Evo nešto bliže.
Nije mi jasna nakana i svrha. OK, glock je imao 17 metaka, shadow 18, xdm 19, vjerojatno bi netko napravio i gan sa 20. Ali, ne vidim u tome problema. U openu imaju po 23 komada.
Ako pištolj ima spremnik nekog kapaciteta, zašto to ograničavati?
Slovenci dobro kažu, radije uvedi obaveznu promjenu spremnika, kao što ima IASC.
U biti, na zadnjoj tekmi IPSC u zg, bilo je očito da strijelci sa XDM-om imaju taktičku prednost prema recimo glocku jer su stage-ovi bili tako postavljeni da je ta prednost dolazila do izražaja.
Ne znam, ali svaka zabrana ili ograničenje mi se baš ne sviđa.
Ako nista sada ce biti raznovrsnijih taktika, pa izvolite. Iskreno smeta mi to nametnuto pravilo ali vecina je ocigledno bila za to, nadam se da nece vratiti one glupe zakone o maximalnom kapacitetu od 10 metaka!
Ma pravila IPSC-a nemaju veze sa zakonom, taj je ukinut.
Znam da nemaju ali eto izrazavam strah
od RD BiH vec sam dobio neku natuknicu da ce zapisnik sa skupstine poslati uskoro tako da za regihu BiH ovo pravilo ce sigurno stupiti u funkciju od Januara 2010
od RD BiH vec sam dobio neku natuknicu da ce zapisnik sa skupstine poslati uskoro tako da za regihu BiH ovo pravilo ce sigurno stupiti u funkciju od Januara 2010
kao i uvijek i ovdje se po mome mišljenju radi o novcu.
Pojedini proizvođači su plaćali masne novce kako bi njihovi pištolji uopće ušli u Production, a po
svim karakteristikama pripadaju u Standard.
Sada će se ponovno plaćati kako bi se ovo pravilo poništili jer to direktno utječe na razvoj oružja.
Po mom mišljenju svi pištolji koji na spremniku imaju tzv "base pad" nisu "out of the stock" tj nisu za
Production. Među njima je i CZ 01 Shadow, Tangfolio, Sig....To što su platili da budu, to je već nešto drugo.....
Ovakvom odlukom Skupštine IPSC-a direktno se utječe na razvoj Productiona kao divizije i razvoj
Production oružja. BTW Production je u zadnje vrijeme postala jedna od jačih ako ne i najjača divizija.
Ne vjerujem da će se pravilo o ograničenju streljiva u spremniku na 15 metaka dugo održati.
Do tada ne preostaje nam ništa drugo nego pridržavati se pravila....
Pojedini proizvođači su plaćali masne novce kako bi njihovi pištolji uopće ušli u Production, a po
svim karakteristikama pripadaju u Standard.
Sada će se ponovno plaćati kako bi se ovo pravilo poništili jer to direktno utječe na razvoj oružja.
Po mom mišljenju svi pištolji koji na spremniku imaju tzv "base pad" nisu "out of the stock" tj nisu za
Production. Među njima je i CZ 01 Shadow, Tangfolio, Sig....To što su platili da budu, to je već nešto drugo.....
Ovakvom odlukom Skupštine IPSC-a direktno se utječe na razvoj Productiona kao divizije i razvoj
Production oružja. BTW Production je u zadnje vrijeme postala jedna od jačih ako ne i najjača divizija.
Ne vjerujem da će se pravilo o ograničenju streljiva u spremniku na 15 metaka dugo održati.
Do tada ne preostaje nam ništa drugo nego pridržavati se pravila....
D-V-C
M R K I
M R K I
Šteta što je tako, ali novcem se doista može kupiti SVE.
Ništa, stavljat ćemo 15 komada u spremnike... do daljnjega.
Ništa, stavljat ćemo 15 komada u spremnike... do daljnjega.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

moze li mi netko pojasniti prednosti base pada na spremnicima? predpostavljam da je lakse "nabiti" spremnik u pistolj?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Stane više metaka. Primjer je baš zbroja Shadow. Pogledaj koliko viri van iz ručke, a taj pištolj prima standardne okvire od zbroje 75. Glock ima normalni okvir sa 17 metaka, ali imaš i produženi sa 19. No, glock nije napravio pištolj, recimo IPSC verziju 17- ice i da joj je stavio okvir od 19 to bi bilo za production. XDM pak ima normalni okvir koji ne viri iz ručke a stane 19. Da su ga oni produžili, bio bi 21 komad.
U svakom slučaju, od 1.1.2010. punimo po 15 komada u spremnike, jedino će suci imati više zafrkancije prebrojavajući metke.
U svakom slučaju, od 1.1.2010. punimo po 15 komada u spremnike, jedino će suci imati više zafrkancije prebrojavajući metke.
Ovdje nije samo pitanje većine....GAGS wrote:Iskreno smeta mi to nametnuto pravilo ali vecina je ocigledno bila za to........
Treba pogledati malo dublje....zadnje skupštine IPSC-a održavaju se u "egzotičnim" zemljama (Filipini, Bali i sl),
a na iste nemaju jednaku priliku doći i regionalni direktori iz Europe jer je daleko i skupo.
A svi znamo kako je Production najzastupljeniji u Evropi i oni koji većinom pucaju OPEN smatraju ga "cheap Division"
Sve te egzotične zemlje sa IPSC-om su počele puno kasnije nego Evropa i cilj im je u svojim zemljama promovirati i populariziati praktično streljaštvo (što je sasvim normalno) ali....raditi to na način da se ugošćavaju i podmićuju glavni ljudi međunarodne IPSC organizacije je u najmanju ruku podmuklo...
Odbzirom da u egzotičnim zemljama većina ljudi puca egzotičnim (čitaj skupim OPEN) pištoljima dolazimo do toga da prilikom glasanja o nekim pravilima Production divizije nemaju pojma a niti ih zanima (jer se kod njih to ne puca)...
I slijedom navedenoga dođe do preglasavanja.....tj. o pravilima Productiona odlučuju Open strijelci koje iskreno boli ona stvar za Production.
Pitam se - zašto skupština nije održana 2010 godine u Beogradu tijekom održavanja Evropskog IPSC prvenstva ili 2011 u Grčkoj tijekom održavanja svjetskog???? Zato što bi omjer glasova bio puno drukčiji....
Pitam se - koja je svrha imati oružje velikog kapaciteta spremnika a isti ne napuniti do kraja???
Pitam se - koja je svrha dalje razvijati oružje ako nećeš pronalaziti načine da povećaš kapacitet spremnika
a on da ostane isti???
Davno su (nažalost uz veliki utjecaj novca) u Prodiction division (koja je prvotno i zamišljena kao divizija sa oružjem "out of the box" - čitaj tvorničko) poljuljani temelji, a s ovim i ovakvim odlukama oni se još više klimaju.
D-V-C
M R K I
M R K I
Nažalost, tako je kako veliš. Sramota je da svaki dolazak funkcionera IPSC-a u neku zemlju košta da ti pamet stane( skupi hoteli, večere, ručkovi itd). Tko to može platiti?
Srbi su uspjeli dobiti europsko i to će biti vrhunski doživljaj sa kojeg nemam namjeru izostati, makar samo kao gledatelj. Ali ih je vraški koštalo...
Međutim, za Srbiju će se čuti, doći će strijelci odasvuda, a uopće ne sumnjam da će organizacija i sve što uz to ide biti odlična. Svaki uloženi cent isplatit će se kroz promociju zemlje i sporta.
A mi?
Pa kada su ukinuli zlatnu piruetu, možete misliti koliko ih je briga za neko praktično streljaštvo!
Po meni je normalno da se razvija tehnologija, da se rade sve bolji ganovi sa većim kapacitetom spremnika u istim gabaritima, pa doista ne vidim razloga da imaš gan sa 20 metaka i ograničavaš ga na 15(16)?
Srbi su uspjeli dobiti europsko i to će biti vrhunski doživljaj sa kojeg nemam namjeru izostati, makar samo kao gledatelj. Ali ih je vraški koštalo...
Međutim, za Srbiju će se čuti, doći će strijelci odasvuda, a uopće ne sumnjam da će organizacija i sve što uz to ide biti odlična. Svaki uloženi cent isplatit će se kroz promociju zemlje i sporta.
A mi?
Pa kada su ukinuli zlatnu piruetu, možete misliti koliko ih je briga za neko praktično streljaštvo!
Po meni je normalno da se razvija tehnologija, da se rade sve bolji ganovi sa većim kapacitetom spremnika u istim gabaritima, pa doista ne vidim razloga da imaš gan sa 20 metaka i ograničavaš ga na 15(16)?
D
Ma ne bih ni ja imao ništa protiv jednog STI Edge ili Executive, ali streljivo je skuplje. A i ja volim pucati sa ganom kojeg inače nosim i upotrebljavam, pa je 9x19 ipak bolji izbor. Pucao sam ja production sa glockom 21, ali samo godinu dana, preskupo.
Vjerujem da to neće dugo trajati, ali izaziva nepotrebne komplikacije i probleme.
Vjerujem da to neće dugo trajati, ali izaziva nepotrebne komplikacije i probleme.
Ludi imaju averzije prema novinama. Možda ovo donese dinamiku.
Koliko sam ja shvatio sve je isto samo što će na srednjim stazama biti obavezna izmjena spremnika a na dugim dvije.
Znači vježbati izmjenu spremnika. Btw. na XDM-u sudija neće morati brojati metke, samo mu pokažeš spremnik (svaki metak ima svoje mjesto i vidi se sa vana)
Malo jeste i glupo, kao da na trkama serijskih atomobila moraš stavljati blokadu.
Koliko sam ja shvatio sve je isto samo što će na srednjim stazama biti obavezna izmjena spremnika a na dugim dvije.
Znači vježbati izmjenu spremnika. Btw. na XDM-u sudija neće morati brojati metke, samo mu pokažeš spremnik (svaki metak ima svoje mjesto i vidi se sa vana)
Malo jeste i glupo, kao da na trkama serijskih atomobila moraš stavljati blokadu.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.
Puno toga će se promjeniti....
Range officer nije tu da broji metke i gleda gdje će tko napraviti izmjenu spremnika, on je tu prvenstveno da brine o sigurnosti!
Natjecanja neće biti toliko tečna ako se svakom strijelcu budu brojili meci, a ako se budu brojili ispucani meci a tu je tek problem!
Možda to možeš nekom tko puca sporo i ako ti je prvi na stageu, ali na natjecanjima gdje je veliki broj strijelaca od kojih je većina prosječnih ili nadprosječnih, reci mi koji to RO može brojati ispucane metke, paziti na poštivanje sigurnosti i sve ostalo što RO mora znati.
U ostalom, što je bitnije, sigurnost ili broj ispucanih metaka?
Organizator natjecanja je uvijek mogao (uz malo mašte) konstruirati stage gdje je taktički bolje raditi izmjenu nakon 15 metka, ali za to treba mašte, ma lakše je je lupiti zabranu a si vi mislite....
Range officer nije tu da broji metke i gleda gdje će tko napraviti izmjenu spremnika, on je tu prvenstveno da brine o sigurnosti!
Natjecanja neće biti toliko tečna ako se svakom strijelcu budu brojili meci, a ako se budu brojili ispucani meci a tu je tek problem!
Možda to možeš nekom tko puca sporo i ako ti je prvi na stageu, ali na natjecanjima gdje je veliki broj strijelaca od kojih je većina prosječnih ili nadprosječnih, reci mi koji to RO može brojati ispucane metke, paziti na poštivanje sigurnosti i sve ostalo što RO mora znati.
U ostalom, što je bitnije, sigurnost ili broj ispucanih metaka?
Organizator natjecanja je uvijek mogao (uz malo mašte) konstruirati stage gdje je taktički bolje raditi izmjenu nakon 15 metka, ali za to treba mašte, ma lakše je je lupiti zabranu a si vi mislite....
D-V-C
M R K I
M R K I
Da je novina ostali bi svi proizvodjaci na 15 metaka nebi se islo naprijed sa kapacitetnijim spremnicima, mojih 0.02pfeninga
.
uglavnom sada ce sigurno i neko tumacenje pravila izaci, uglavnom ja se ne slazem sa tim pravilom ali postovat cu ga to je na kraju ovog svega jedini zakljucak
uglavnom sada ce sigurno i neko tumacenje pravila izaci, uglavnom ja se ne slazem sa tim pravilom ali postovat cu ga to je na kraju ovog svega jedini zakljucak