Browning 1910/22
Moderator: BOXI
Browning 1910/22
Da otvorim novu temu o pištolju Browning 1910/22 rađenog po narudžbi Kraljevine SHS. Nastao je produženjem Browninga 1910, produženjem cijevi, čepa cijevi, te drške. Od 1923 do 1926. godine isporučeno je 63.000 komada, većinom u kalibru 9 mm Browning, a manji dio u kalibru 7,65 mm Browning.
Nose oznake:
1. Vojno državni
2. Državna policija Zagreb
3. Oficirski
Moj Browning je u kalibru 7,65 mm: Kako se uopće kreću cijene u RH?
Nose oznake:
1. Vojno državni
3. Oficirski
Moj Browning je u kalibru 7,65 mm: Kako se uopće kreću cijene u RH?
Re: Browning 1910/22
Ja sam platio 450 kn, 700 kn i 1000 kn. Sve zavisi u kakvom su stanju.
Nikakva pretjerana cijena. Imao sam u ponudi još nekoliko po cijeni od cca 100 Eur-a ali nisam zainteresiran.
Nikakva pretjerana cijena. Imao sam u ponudi još nekoliko po cijeni od cca 100 Eur-a ali nisam zainteresiran.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Da i zanimljivo je to da mjenjanjem cijevi i okvira mjenjate i kalibar pistolja. Ja bi trebao par djelova ako netko ima kakvog...
Moji nisu za dijelove.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa kod bilokojeg oruzja ako promjenis cijev (stavis onu drugog kalibra) si promjenio i kalibar pistolja... ne razumijem sto si s time htjeo reci? i kod revolvera kad promjenis cijev i bubanj si promjenio kalibar (osim ako nisi stavio isti kalibar)Mario_Zg wrote:Da i zanimljivo je to da mjenjanjem cijevi i okvira mjenjate i kalibar pistolja. Ja bi trebao par djelova ako netko ima kakvog...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
U danasnje vrijeme to i nije nesto ali u ono vrijeme nije to sve bilo tako univerzalno. I za cijelu operaciju ti treba manje od minute. Kod revolvera to bas i nije tako jednostavno zar ne? Ni walther PP/PPK i slicni...
- Armalite Kid
- Banned
Tija je reći da je moguća promjena kod ove pištole sa 7.65 na 9mm kurc i obrnuto, što kod drugih pištola i nije tolko uobičajeno
magisches schwein
Moj je u kalibru 9 mm kurtz. Dobio sam ga za 522,00 kn i za te novce ga uredno možeš naći.
Stvarno dobro izgleda.
Jedan mi nudi s natpisom "Državna policija Zagreb" u kalibru 7,65 mm, pa ću vidjeti oko cijene.
Jedan mi nudi s natpisom "Državna policija Zagreb" u kalibru 7,65 mm, pa ću vidjeti oko cijene.
- Armalite Kid
- Banned
Koji je od ta 2 kalibra (9mmK i 7.65)
bolji,tj. jači, s obzirom na slične veličine metka ?
magisches schwein
Možda stavim još koju sliku samo kad stignem. Ovaj sa natpisom DRŽAVNA POLICIJA ZAGREB je dobra prilika, pa ak ti nećeš uzeti ima nas koji bi.Luger wrote:Stvarno dobro izgleda.
- istra champion
- Cinker - bojna

7.65 ima početnu brzinu naboja na ušću cijevi 305m/s, a energiju 219 J dok 9K ima istu brzinu i nešto veću energiju od 284J. Težina zrna za cal.7.65 ima od 60 i 71grs., a 9K od 88,90,95,100, 104 i 115 grs. Sve u svemu oba kalibra nisu skoro za niš!Armalite Kid wrote:Koji je od ta 2 kalibra (9mmK i 7.65)
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
Kod amera je 9 mm kratki (.380 ACP) najmanji kalibar koji oni uopće smatraju iole ozbiljnim kalibrom. Sve ispod toga je smiješno.
U svakom slučaju, veći kalibar i teže zrno čine svoje, pa je 9 kratki svakako bolji izbor od 7,65 mm (.32 ACP).
U svakom slučaju, veći kalibar i teže zrno čine svoje, pa je 9 kratki svakako bolji izbor od 7,65 mm (.32 ACP).
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Imaš još i Državna policija Split i Ministarstvo finansija.Luger wrote: Nose oznake:
1. Vojno državni
3. Oficirski
Mislim da je svaka "Policijska uprava" imala svoje oznake. A za Niš imaš oznake i na karabinu Mauser (kratkom) izrađenom u FN-u baš za njih.
-
tehnotezak
- Razvodnik

O jbte!? pa kaj je i Nis imal svoju oznaku?.Eto svaki dan nesto novo naucismo...
Ja sam svog Vojno drzavnog 9 kurc od suseda kupil a taj je bil na zasjedanju Avnoja sa tom sklopocijom.Nije bajka vec ima i slika i dokumentacija o tome.Sused bil neki dasa u komunistima,a na konto toga su mu ustase pol familije pokokali no to je vec druga prica...
Pozdrav!
Ja sam svog Vojno drzavnog 9 kurc od suseda kupil a taj je bil na zasjedanju Avnoja sa tom sklopocijom.Nije bajka vec ima i slika i dokumentacija o tome.Sused bil neki dasa u komunistima,a na konto toga su mu ustase pol familije pokokali no to je vec druga prica...
Pozdrav!
Imal sam i ja susjeda koji je bil faca u partizanima, a na slici koju imam slikao se sa MP 41. Al nikad niš od toga.