Pušteni ubojice Luke Ritza
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Pušteni ubojice Luke Ritza
Sorry ali meni je ova emisija mlaćenje prazne slame, dvije cure su ih dosle provocirati, a njih 11 muških... jaaaaooo... pa posaljes ih u k***c i nastavis dalje.... na pitanje ako su prolazili zasto jednostavno nisu otisli - citiram: "pa neznam, jednostavno eto, provokacije nekakve i to.", roditelji koji tvrde da znaju kojoj "podgrupi" je pripadalo njihovo djete - NEMAJU POJMA! i to mogu reci iz osobnog iskustva. A ono sto je netko bio "samo vatreni navijac Dinama" se moze vidjeti u pojedinim dijelovima kad cijela horda "samo navijaca" ide ulicom, naravno, inace nitko od tih samo navijaca ne vređa policiju, ne razbija tramvaje i izloge, ne grebe po autima, ne otkida retrovizore, ne prevrce kante za smece, to radi netko drugi... A pogotovo razgovor sa Antoniom Milakom koji "nije bio tamo ali su mu rekli sto je bilo", sta on ima davati izjave? Tako i ja mogu dati izjavu prema onom sto mi rekli.
Sorry, ali ta emisija (konkretno ovaj prilog) mi ne drzi vodu nikako, osim onih sluzbenih izjava to je jedino vjerodostojno.
Da se razumijemo, ne branim niti jednu skupinu, posto neznam obije strane price koje se ocito razlikuju, ionako nebih znao kome treba vjerovati.
Bacyc sad pitanje u tvojem stilu... sto ako je ta Franina ekipa razbila necijeg mlađeg brata pa je ovo bila svojevrsna odmazda kao i ona vasa s ciganima?
nego, mogu li znati koliko imas godina? Tek da steknem dojam s kime pricam.
Sorry, ali ta emisija (konkretno ovaj prilog) mi ne drzi vodu nikako, osim onih sluzbenih izjava to je jedino vjerodostojno.
Da se razumijemo, ne branim niti jednu skupinu, posto neznam obije strane price koje se ocito razlikuju, ionako nebih znao kome treba vjerovati.
Bacyc sad pitanje u tvojem stilu... sto ako je ta Franina ekipa razbila necijeg mlađeg brata pa je ovo bila svojevrsna odmazda kao i ona vasa s ciganima?
nego, mogu li znati koliko imas godina? Tek da steknem dojam s kime pricam.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Armalite Kid
- Banned
"Skinheadsi" kao pokret ili šira grupacija ne postoje u Hrvatskoj, to je medijski fikcionalni pojam skoro kao i "crna ruža", koji se udomaćio valjda iz razdoblja od prije desetak godina kad je bilo nešto takve ekipe, ali danas toga jednostavno nema.
Osim ako se ovdje kod nas ne smatra da svatko tko ima obrijanu glavu i recimo nosi spitku i još po mogućnosti je i navijač, je automatski "skinheads".
A za onog Despića, očito je da lik nije bio nikakva ljubičica (za razliku od recimo Luke Ritza kojem je to vidljivo već iz njegovih fotografija i fizionomije, nikako ne izgleda kao netko tko bi tražio probleme),
da nije već onda nastradao, vjerojatno bi kasnije ili on nekoga ubio ili bi i on sam prije ili kasnije nastradao ili završio u zatvoru, itd.
U izjavama majke se odmah vidi školski primjer psihologije da je sve ispočetka sa odgojem išlo u krivo, jer ona ili ne shvaća ili si ne želi priznati da je sin bio devijantnog ponašanja i da je nešto negdje zakazalo, ali dobro djelomično je razumljivo budući da je odrastao u obitelji bez oca,
a šteta je samo ako mu i brat ne nauči pouku iz toga.
Osim ako se ovdje kod nas ne smatra da svatko tko ima obrijanu glavu i recimo nosi spitku i još po mogućnosti je i navijač, je automatski "skinheads".
A za onog Despića, očito je da lik nije bio nikakva ljubičica (za razliku od recimo Luke Ritza kojem je to vidljivo već iz njegovih fotografija i fizionomije, nikako ne izgleda kao netko tko bi tražio probleme),
da nije već onda nastradao, vjerojatno bi kasnije ili on nekoga ubio ili bi i on sam prije ili kasnije nastradao ili završio u zatvoru, itd.
U izjavama majke se odmah vidi školski primjer psihologije da je sve ispočetka sa odgojem išlo u krivo, jer ona ili ne shvaća ili si ne želi priznati da je sin bio devijantnog ponašanja i da je nešto negdje zakazalo, ali dobro djelomično je razumljivo budući da je odrastao u obitelji bez oca,
a šteta je samo ako mu i brat ne nauči pouku iz toga.
magisches schwein
ono s cigićima nije bila odmazda, već su nas došli obraniti, dok smo još uvijek pušili batine. glave su bile vruće, pa svejedno nitko nije bio izboden nožem.
što se emisije tiče, samo jedan citat "izrezali su puno toga bitnoga i nisu pustili ono kaj su rekli da ce pustit". bit će još sličnih akcija gdje će se nadam se ispraviti greške koje su učinjene u "provjereno"
"kad cijela horda "samo navijaca" ide ulicom, naravno, inace nitko od tih samo navijaca ne vređa policiju, ne razbija tramvaje i izloge, ne grebe po autima, ne otkida retrovizore, ne prevrce kante za smece, to radi netko drugi..." vjerojatno misliš na kadrove iz "čišćenja zagreba". ne znam gdje si tu vidio da lupaju tramvaje i aute. ako se radi o nečemu drugome daj link. žao mi je ako imaš sliku da ta "horda" uništava svoj grad, ali to jednostavno nije istina.
ak ti je bitno, imam 23...
što se emisije tiče, samo jedan citat "izrezali su puno toga bitnoga i nisu pustili ono kaj su rekli da ce pustit". bit će još sličnih akcija gdje će se nadam se ispraviti greške koje su učinjene u "provjereno"
"kad cijela horda "samo navijaca" ide ulicom, naravno, inace nitko od tih samo navijaca ne vređa policiju, ne razbija tramvaje i izloge, ne grebe po autima, ne otkida retrovizore, ne prevrce kante za smece, to radi netko drugi..." vjerojatno misliš na kadrove iz "čišćenja zagreba". ne znam gdje si tu vidio da lupaju tramvaje i aute. ako se radi o nečemu drugome daj link. žao mi je ako imaš sliku da ta "horda" uništava svoj grad, ali to jednostavno nije istina.
ak ti je bitno, imam 23...
- Original_G
- Cinker - bojna

@Bacyc
Kaj oko skinova nije jasno, ultranacionalistička nasilnička subgrupa nastala na temeljima nacionalsocijalizma, osobe koje štuju MeinKampf i lik i djelo psihopate, a izgovori su im borba za nacionalni identitet ili obrana od "stranaca"? Ajde molim te! Ako si orjentiran desno imaš normalnih pokreta a ne Goebelsove učenike? Jedna ili dvije pametne stvari koje je izrekel ili napisal je maznul Marxu i Engelsu a da ne velim slućajno da je skin pokret iskvarena filozofija Nietzsche-a!
Naravno 23 godine su premalo da bi se sve pročitalo i spoznalo kaj se treba da bi normalno funkcionirao u svijetu u kojem živimo. Pogotovo ako si spreman trošiti svoje vrijeme (život) na subkulture a nisi upoznal kulturu, jer se iz tvoji postova vidi, da ti razumiješ, a ovce (roditelji s djecom na tekmama) ne razumiju? Nemoj ovo shvatiti kao napad na "mladost" previše znam primjera di si sad skidaju svastike s kože jer su shvatili nakon što su se oženili i dobili djecu da je istina negdje drugdje i da treba pametno trošiti vlastite resurse a ne rasipati ih po ispraznim frazama.
Toliko knjiga a tako malo vremena!
Kaj oko skinova nije jasno, ultranacionalistička nasilnička subgrupa nastala na temeljima nacionalsocijalizma, osobe koje štuju MeinKampf i lik i djelo psihopate, a izgovori su im borba za nacionalni identitet ili obrana od "stranaca"? Ajde molim te! Ako si orjentiran desno imaš normalnih pokreta a ne Goebelsove učenike? Jedna ili dvije pametne stvari koje je izrekel ili napisal je maznul Marxu i Engelsu a da ne velim slućajno da je skin pokret iskvarena filozofija Nietzsche-a!
Naravno 23 godine su premalo da bi se sve pročitalo i spoznalo kaj se treba da bi normalno funkcionirao u svijetu u kojem živimo. Pogotovo ako si spreman trošiti svoje vrijeme (život) na subkulture a nisi upoznal kulturu, jer se iz tvoji postova vidi, da ti razumiješ, a ovce (roditelji s djecom na tekmama) ne razumiju? Nemoj ovo shvatiti kao napad na "mladost" previše znam primjera di si sad skidaju svastike s kože jer su shvatili nakon što su se oženili i dobili djecu da je istina negdje drugdje i da treba pametno trošiti vlastite resurse a ne rasipati ih po ispraznim frazama.
Toliko knjiga a tako malo vremena!
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
a kad bi ti reko da su skinhedi antirasisti reko bi da nisam normalan. ili pak jesam?
i kad se opet spominju roditelji s djecom onda ću i ja ponoviti nešta na šta još niasm dobio odgovor
"aj mi probaj objasniti ovo. na utakmicama bez ikakvog rizika, recimo kada gostuje međimurje, croatia sesvete, bilo koji mali klub stadion stoji prazan, samo šaćica kako ih volite nazivati "huligana". kad gostuje hajduk, utakmica najvećeg mogućeg rizika u hnl-u, nekim čudom se ljudi dovuku na stadion, čak i klince povedu. isti je k*** i kad dinamo gostuje u splitu."
i još mali dodatak... također se skupi veći broj ljudi kad su tekme besplatne, a kad se slavi naslov prvaka, i kada se djele majice, ili kad nam dolaze arsenal i werder onda nemožeš doći do ulaznice. uglavnom, nemojte mi više prodavati spiku da se ljudi boje ići na stadion. ne idu jer ne žele ići na ruglo od stadiona gledati loš nogomet...
i kad se opet spominju roditelji s djecom onda ću i ja ponoviti nešta na šta još niasm dobio odgovor
"aj mi probaj objasniti ovo. na utakmicama bez ikakvog rizika, recimo kada gostuje međimurje, croatia sesvete, bilo koji mali klub stadion stoji prazan, samo šaćica kako ih volite nazivati "huligana". kad gostuje hajduk, utakmica najvećeg mogućeg rizika u hnl-u, nekim čudom se ljudi dovuku na stadion, čak i klince povedu. isti je k*** i kad dinamo gostuje u splitu."
i još mali dodatak... također se skupi veći broj ljudi kad su tekme besplatne, a kad se slavi naslov prvaka, i kada se djele majice, ili kad nam dolaze arsenal i werder onda nemožeš doći do ulaznice. uglavnom, nemojte mi više prodavati spiku da se ljudi boje ići na stadion. ne idu jer ne žele ići na ruglo od stadiona gledati loš nogomet...
Bacyc prestar si da bi ti se mogao spocitavati pubertet za tvoje buntovnicko ponasanje pa zato "prst na celo i pamet u glavu" dok ne nahebes. Ja sam dinamovac, al volim i sve ostale hrvatske klubove zato jer su nasi. I kad onda vidim da dvije navijacke skupine dogovaraju tucnjave s kojekakvim pomagalima nitko me ne moze vise uvjeriti da su to ljubitelji nogometa.
To su huligani, stoka s kojom se treba obracunati strogim zakonima (visokim novcanim i zatvorskim kaznama), a bacanje bengalki na punom stadionu treba tretirati kao pokusaj ubojstva.
E kad ce stotinjak roditelja od ovih "antirasista" morati prodati vlastite stanove i preseliti u podstanare kako bi podmirili djecje radosti, mozda se i na stadion vrate obitelji s djecom.
To su huligani, stoka s kojom se treba obracunati strogim zakonima (visokim novcanim i zatvorskim kaznama), a bacanje bengalki na punom stadionu treba tretirati kao pokusaj ubojstva.
E kad ce stotinjak roditelja od ovih "antirasista" morati prodati vlastite stanove i preseliti u podstanare kako bi podmirili djecje radosti, mozda se i na stadion vrate obitelji s djecom.
bacyc wrote:"Nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje." na koje tvoje pitanje? prvo moraš postaviti pitanje da ti netko odgovori.
"Tebi su skinheadsi vjerojatno časne sestre koje pomažu bolesnima. Ili ti znaš o njima nešto što ja ne znam?" - znam dovoljno o SH pokretu, odnosno puno više od tebe i ostalih bedastih ljudi koji na spomen SH pomisle na ćelave tipove sa svastikama koji mlate crnce.
""Djetinje fore" koristiš ti." - nisi sposoban za argumentiranu raspravu, i ovdje staje svaki moj razgovor s tobom, jer na takve ne vrijedi trošiti riječi.
ZBOG VRIJEĐANJA MODERATORA IMAŠ TRAJNI BAN.
Ovakvi kao ti nam na ovom forumu ne trebaju. A skinse si možeš uzeti doma i držati ih za sjeme, očito nisi ništa bolji od njih.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Original_G
- Cinker - bojna

bacyc wrote: "aj mi probaj objasniti ovo. na utakmicama bez ikakvog rizika, recimo kada gostuje međimurje, croatia sesvete, bilo koji mali klub stadion stoji prazan, samo šaćica kako ih volite nazivati "huligana". kad gostuje hajduk, utakmica najvećeg mogućeg rizika u hnl-u, nekim čudom se ljudi dovuku na stadion, čak i klince povedu. isti je k*** i kad dinamo gostuje u splitu."
bez obzira kaj te više nema (kill by Nobile) dužan sam odgovoriti!
skini nisu antifašisti bez obzira na širinu definicije antifašizma, ak malo pročitaš i četnički pokret je nazivan antifašističkim (sic!)
a kaj se tekmi tiče, TI a ni bilo tko drugi ne može određivat ko će na koje tekme dolazit, ako netko ne dolazi na loše tekme na opasan stadion, ne znači da ne može ili nema pravo doć pogledat derbi ili werder, i osjećati se sigurno!
u pravu je Kazamat, ogromne novčane kazne i da vidiš sređivanja situacije, a dodal bi još i da ne treba popuštati klubovima oko opremanja stadiona, jer je dovoljno kaj smo im oprostili milijune poreza pa nek plate iz te razlike.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Podpisujem, ovo je za mene NAVIJAČ kojeg poštivam. Ostalo... hmm...kazamat wrote:Bacyc prestar si da bi ti se mogao spocitavati pubertet za tvoje buntovnicko ponasanje pa zato "prst na celo i pamet u glavu" dok ne nahebes. Ja sam dinamovac, al volim i sve ostale hrvatske klubove zato jer su nasi. I kad onda vidim da dvije navijacke skupine dogovaraju tucnjave s kojekakvim pomagalima nitko me ne moze vise uvjeriti da su to ljubitelji nogometa. To su huligani, stoka s kojom se treba obracunati strogim zakonima (visokim novcanim i zatvorskim kaznama), a bacanje bengalki na punom stadionu treba tretirati kao pokusaj ubojstva.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Evo, ovako to izgleda u kulturnoj zemlji.
Ovakvi likovi koji veličaju skupine koje ne znaju drugo nego divljati i uništavati doista nisu potrebni ovom forumu, a i kućni odgoj i kultura mu je na "zavidnom" nivou.
Naravno, svi su krivi osim njega i njegove klape, koja se, vidi čuda, uvijek nađe u nekoj frci.
Ovakvi likovi koji veličaju skupine koje ne znaju drugo nego divljati i uništavati doista nisu potrebni ovom forumu, a i kućni odgoj i kultura mu je na "zavidnom" nivou.
Naravno, svi su krivi osim njega i njegove klape, koja se, vidi čuda, uvijek nađe u nekoj frci.
- Armalite Kid
- Banned
Neki su bezobrazni pa dobiju što su tražili.
- Armalite Kid
- Banned
Čovjek je relativno argumentirano pričao, a nakon što je otkrio koliko ima godina sasuli su ga sa argumentum ad hominem objedama, da je nekakav huligan, skins, da nema kulture i kućnog odgoja i slične gadarije, ko da je on ubio Luku Ritza.
Malo po malo nam se forum pretvara u totalitarni režim ko u GB

magisches schwein
- oštrostrijelac
- Poručnik

Možda ne bi bilo loše primjeniti i opomenu ili privremeni ban, pa tek onda trajni ban, ako se baš stvarno pretjera

Oštri
čitajući prethodne postove, a nekako da probam raspravu vratititi na temu - a to je ipak puštanje ubojica Luke Ritza, nikako se ne mogu oteti ideji kako je konacno sazrelo vrijeme za pokretanje gradjanske inicijative koja bi nekako (sada je pitanje kako) natjerala uključene u proces da izvade glave iz pijeska i počnu rješavati prevelike probleme koji su se nagomilali unutar zadnjih 20-ak godina.
... i prije je bilo tuča. pred rat sam imao 16 godina i osobno i iz prve ruke sam mogao vidjeti kako je počeo rat u Hrvatskoj - na utakmici.
Vrijeme je, krajnje da se, ne samo zakonima, već i primjenom, ali i pokretanjem cijelog sustava, stvari konačno stave na pravu mjeru.
Činjenica je kako smo kao država, odnosno kao sustav preblagi prema kriminalcima, odnosno oni su svi jaaako dragi decki kojima se dogodila pizdarija, jer su bili nezaposleni, imaju PSTP i sl.
Ista opravdanja se mogu čuti i od maloljetnika...
Stvari u ovom slučaju treba gledati malo šire.
Nama treba nekoliko stvari, s moje točke gledišta:
- novi zatvori (i to nekoliko razina). Bili oni državne ili privatne ustanove u kojima bi zatvorenici odrađivali svoj dug prema državi i građanima kojima su ih počinili. Znači li to reaktiviranje famoznog golog otoka? Da, za kriminalce tipa Mlađana i sličnih koje se pušta na vikend pa se zabavljaju u krvi nedužnih.
- zatvorske tvrtke u kojima bi zatvorenici lakše odrađivali svoj dug i novčano kompenzirali štetu počinjenu državi ili pojedincima
- zatvorske bolnice
- zatvori za maloljetnike (nekadašnji u socijalizmu - kazneno-popravni domovi u kojima bi se ovakve nasilnike smještalo do prelaska u zatvore višeg tipa).
- uvođenje mandata doživotnog zatvora za sve oblike velikog kriminala (i neplaćanja poreza između ostalog) i mogućnosti dosuđivanja nekoliko zatvorskih kazni doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.
- legalizacija lakih droga
- legalizacija i oporezivanje prostitucije (80% bi se smanjila)
.....
imam još materijala, ali koliko sam razgovaram s prijateljima i kolegama u društvu, svi se nekako boje reći, svih je nekakav strah, a kriminalci slobodni na ulicama.
... i prije je bilo tuča. pred rat sam imao 16 godina i osobno i iz prve ruke sam mogao vidjeti kako je počeo rat u Hrvatskoj - na utakmici.
Vrijeme je, krajnje da se, ne samo zakonima, već i primjenom, ali i pokretanjem cijelog sustava, stvari konačno stave na pravu mjeru.
Činjenica je kako smo kao država, odnosno kao sustav preblagi prema kriminalcima, odnosno oni su svi jaaako dragi decki kojima se dogodila pizdarija, jer su bili nezaposleni, imaju PSTP i sl.
Ista opravdanja se mogu čuti i od maloljetnika...
Stvari u ovom slučaju treba gledati malo šire.
Nama treba nekoliko stvari, s moje točke gledišta:
- novi zatvori (i to nekoliko razina). Bili oni državne ili privatne ustanove u kojima bi zatvorenici odrađivali svoj dug prema državi i građanima kojima su ih počinili. Znači li to reaktiviranje famoznog golog otoka? Da, za kriminalce tipa Mlađana i sličnih koje se pušta na vikend pa se zabavljaju u krvi nedužnih.
- zatvorske tvrtke u kojima bi zatvorenici lakše odrađivali svoj dug i novčano kompenzirali štetu počinjenu državi ili pojedincima
- zatvorske bolnice
- zatvori za maloljetnike (nekadašnji u socijalizmu - kazneno-popravni domovi u kojima bi se ovakve nasilnike smještalo do prelaska u zatvore višeg tipa).
- uvođenje mandata doživotnog zatvora za sve oblike velikog kriminala (i neplaćanja poreza između ostalog) i mogućnosti dosuđivanja nekoliko zatvorskih kazni doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja.
- legalizacija lakih droga
- legalizacija i oporezivanje prostitucije (80% bi se smanjila)
.....
imam još materijala, ali koliko sam razgovaram s prijateljima i kolegama u društvu, svi se nekako boje reći, svih je nekakav strah, a kriminalci slobodni na ulicama.
- Cinker - bojna

sa svakim prijedlogom se slažem, isto kak i cca. 35-40% ostatka birača, ali izgleda da je ostalih 60% zadovoljno, pa stalno bira iste, vidjeti će mo sad na predsjedničkim izborima kak hrvati dišu?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ma mislim iskreno da je taj postotak i veći.
Danas samo veliki Hrvatine, jer ja sam ipak samo Mali Hrvat, reći će kako su sigurniji danas nego je to bilo 1988.
Onda su kriminalci bili u zatvorima i čini mi se da ih je nekako bilo manje.
Danas, da me policajci ne shvate krivo, ali imam dojam da reagiraju i dolaze prekasno. Nema žara, žustrine, a vjerojatno niti opreme. A koliko vidim, poseban problem su novi mladi ljudi koji bi trebali popuniti sastav policije. Još manje žara, volje, a želja za uhljebljenjem (mislim da je ovo tendencija svehrvatske populacije - dobro se uhljebiti i po mogućnosti ne raditi).
Svakako ovo je stvar koju je potrebno dobro promisliti i provesti do samog kraja, odnosno od glave do repa i suprotno.
Uvjeren sam da se u osnovi radi o krivom sustavu vrijednosti. A tu padaju prije svega obitelji, pa država a onda i crkva.
Radim u školstvu - i mogu reći da će za 10 godina (a nadam se da će se posao koji razvijam dovoljno stasati) biti problem ući u školu bez zaštitara i metal detektora.
Danas samo veliki Hrvatine, jer ja sam ipak samo Mali Hrvat, reći će kako su sigurniji danas nego je to bilo 1988.
Onda su kriminalci bili u zatvorima i čini mi se da ih je nekako bilo manje.
Danas, da me policajci ne shvate krivo, ali imam dojam da reagiraju i dolaze prekasno. Nema žara, žustrine, a vjerojatno niti opreme. A koliko vidim, poseban problem su novi mladi ljudi koji bi trebali popuniti sastav policije. Još manje žara, volje, a želja za uhljebljenjem (mislim da je ovo tendencija svehrvatske populacije - dobro se uhljebiti i po mogućnosti ne raditi).
Svakako ovo je stvar koju je potrebno dobro promisliti i provesti do samog kraja, odnosno od glave do repa i suprotno.
Uvjeren sam da se u osnovi radi o krivom sustavu vrijednosti. A tu padaju prije svega obitelji, pa država a onda i crkva.
Radim u školstvu - i mogu reći da će za 10 godina (a nadam se da će se posao koji razvijam dovoljno stasati) biti problem ući u školu bez zaštitara i metal detektora.
- Banned
Jako lijepo si to napisao, samo si zaboravio da ovdje kriminal ide od glave do repa, tj. od najnižih razina ovakvih kokošara koji sa 13 godina pljačkaju dućanime, ili huligana i siledžija,
do vrha tj. nekakvih političara, tajkuna i državnih službenika koji doduše nisu siledžije i huligani i medijska slika glupog kriminalaca,
ali vjeruj mi oni u bijelim rukavicama ukradu sto puta novaca od svih ovih jajara i kokošara zajedno sa 100 puta manjih poslom i rizikom, samo što to naravno nije tako odmah drastično izvedeno i vidljivo, osim u potrošonji novca koji su nečasno zaradili.
Problem je samo u tome da se ovdje zagovara totalitarne i respresivne mjere protiv jednih, tj. tih na najnižoj razini,a istodobno se zaboravlja da su zapravo najveći problem oni gore, i da od njih potječu i oni na dnu, koji su realno zapravo mali problem i riješilo ih bi se u tjedan dana.Tako da bi represija stvorila nenormalnu situaciju (doduše to je često u svim državama) da ju provode i zagovaraju oni koji bi se prvi trebali naći iza rešetaka.
Istodobno, ovima gore s vrha isplati se upirati prste u one dole tipa izglasavanjem nekakvih suludih zakona i proglasa da bi sakrili pozornost sa sebe i uvjerili javnost da nisu oni problem, nego recimo navijači na utamicama ili nekakvi fiktivni pedofili, tučnjave mladeži, vlasnici oružja ili što već.
Ali, još veći problem je što društvo, koje je bolesno, zapravo proizvodi sve ove pojave, a posebno one koji se nađu na vrhu i dođu u priliku i potrebu da se debelo okoriste, posebno ako treba pri tome izdat nacionalne interese, jer ih je do tad život naučio da je to normalno i nekažnjivo.
do vrha tj. nekakvih političara, tajkuna i državnih službenika koji doduše nisu siledžije i huligani i medijska slika glupog kriminalaca,
ali vjeruj mi oni u bijelim rukavicama ukradu sto puta novaca od svih ovih jajara i kokošara zajedno sa 100 puta manjih poslom i rizikom, samo što to naravno nije tako odmah drastično izvedeno i vidljivo, osim u potrošonji novca koji su nečasno zaradili.
Problem je samo u tome da se ovdje zagovara totalitarne i respresivne mjere protiv jednih, tj. tih na najnižoj razini,a istodobno se zaboravlja da su zapravo najveći problem oni gore, i da od njih potječu i oni na dnu, koji su realno zapravo mali problem i riješilo ih bi se u tjedan dana.Tako da bi represija stvorila nenormalnu situaciju (doduše to je često u svim državama) da ju provode i zagovaraju oni koji bi se prvi trebali naći iza rešetaka.
Istodobno, ovima gore s vrha isplati se upirati prste u one dole tipa izglasavanjem nekakvih suludih zakona i proglasa da bi sakrili pozornost sa sebe i uvjerili javnost da nisu oni problem, nego recimo navijači na utamicama ili nekakvi fiktivni pedofili, tučnjave mladeži, vlasnici oružja ili što već.
Ali, još veći problem je što društvo, koje je bolesno, zapravo proizvodi sve ove pojave, a posebno one koji se nađu na vrhu i dođu u priliku i potrebu da se debelo okoriste, posebno ako treba pri tome izdat nacionalne interese, jer ih je do tad život naučio da je to normalno i nekažnjivo.
magisches schwein
Patch trebalo bi uvesti i kaznu prisilnog rada, pa evo ti frajeru čekič, pa tucaj kamen, pa odradi dug državi.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Što je on to dokumentirano pričao??? Da su skinsi antirasisti? Da su svi budale osim njega i njegove ekipe? Da je uvijek on jadan napadnut od policije ili cigana ili ne znam koga sve ne?Armalite Kid wrote:Čovjek je relativno argumentirano pričao, a nakon što je otkrio koliko ima godina sasuli su ga sa argumentum ad hominem objedama, da je nekakav huligan, skins, da nema kulture i kućnog odgoja i slične gadarije, ko da je on ubio Luku Ritza.
Da nema ni kulture ni kućnog odgoja dokazao je svojim izjavama koje su tu, da ih svatko može pročitati. A "gadarije" je iznio on sam.
Na ovom forumu nije dozvoljeno i neće biti dozvoljeno veličanje skupina koje djeluju u čoporima, kojima je najveća fora nekoga prebiti ili nešto uništiti. Tko takve simpatizira, ovdje mu nije mjesto.
Već sam ti jednom rekao da brkaš pojmove, pa to sada ponavljam: ne razlikuješ demokraciju od anarhije. Da je prije reagirano na divljaštvo na stadionima pravovremenim sankcijama, stvari bi izgledale drugačije.
Da nekome ovakva situacija odgovara, jasno je. Ali, da ću zato simpatizirati divljake i huligane, neću. A po svim našim postovima i iznesenim mišljenjima i stavovima, jasno je da se više - manje slažemo oko osnovnih stvari. Nedostatak političke volje ne može amnestirati divljanje i samovolju.