Glock zvuk

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Glock zvuk

Post by nobile157 » 16 Nov 2009, 14:45

Marin Bralić wrote:
nobile157 wrote:Na mom Glocku ništa ne lupa niti klepeće, a nemam ni problema sa udarnom iglom. A i ne zamaram se previše jer dok je pištolj sklopljen, radi besprijekorno. U biti, ja pištolj smatram alatom, dok radi dobro, ne diram ništa.
Nobile, aj molim te, izvadi spremnik iz pistolja, repetiraj ga, napravi probno okidanje, i onda drmaj s pistoljem u smjeru naprijed nazad, u smjeru kako stoji udarna igla u njemu. Dakle, vazno je da je pistolj prazan, bez spremnika, i da je okinut, da je okidac u straznjem polozaju, ne smije biti napet.Pa onda probaj dal osjecas kako igla ide naprijed nazad...
A mozes i skinuti navlaku, i onda stisnuti na onaj gumb (1) koji sam oznacio na slici, i onda probaj s onim stiftom, tj udarnom iglom (2), ici naprijed nazad. Ide li slobodno nekih 0.5cm, ili ima neki otpor?
Jer ako istrachampion veli da glock nema povratnu oprugu udarne igle, i ako u upputstvima pise da je taj zvuk normalan, onda i tvoj treba tako raditi...
Osim ako ga nisi vec dugo cistio :D
Tako je, nisam ga očistio zadnjih pet tekmi :mrgreen:
A da budem iskren, uopće se ne zamaram traženjem zvukova u pištolju. Pištolj radi besprijekorno, sve drugo mi nije od važnosti. :D
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 16 Nov 2009, 16:50

nobile157 wrote: Tako je, nisam ga očistio zadnjih pet tekmi :mrgreen:
A da budem iskren, uopće se ne zamaram traženjem zvukova u pištolju. Pištolj radi besprijekorno, sve drugo mi nije od važnosti. :D
Razlog mojeg postavljanja ove teme je bio prvo ukratko zakljuciti jel taj zvuk normalan ili ne (u biti sam znao da je normalno jer je ipak sve i objasnjeno u manualu), a onda, malo prodiskutirati o tome kako to da Glock nema tu povratnu oprugu udarne igle, vec je ostavljeno da igla lupeta amo-tamo... Velim, nisam se susretao bas s puno vrsta oruzja, ali s onima koje sam imao u ruci, niti jedan nije imao toliko slobodnu udarnu iglu...
I ne bih se bas slozio da je OK imati stav, ako oruzje radi, ne diraj nista. OK, ne diraj nista je jos u redu (u smislu ne radi neke preinake samo zato jer te svrbi), ali mislim da bi svaki korisnik oruzja ono oruzje koje posjeduje i s kojim barata, morao znati kako funkcionira i sto za to oruzje je a sto nije normalno. U protivnom, moze se dogoditi kvar na oruzju a da korisnik to uopce ne primjeti, a kada primjeti moze vec biti kasno ili za njegovo ili necije tudje zdravlje...
Recimo, da Glock fakat ima povratnu oprugu udarne igle i da je u ovom slucaju ona pukla, to korisnik treba primjetiti ako se cuju onakvi zvukovi, a ne da to primjeti tek kad ispuca rafalno cijeli spremnik...
Uglavnom, misljenja sam da svaki imaoc Glocka treba znati da isti nema povratnu oprugu, i da je normalno da igla sece :mrgreen:
U protivnom, ne razlikujemo se od onih sluzbenih osoba o kojima smo pisali da niti poznaju svoje oruzje, nit ih isto zanima.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 16 Nov 2009, 21:36

Gledaj, jedno je ne poznavati svoje oružje, a sasvim drugo to oružje pregledavati pod mikroskopom i tražiti dlaku koja je možda ušla i grebe. Svrha pištolja nije da ga ja pregledavam i inspiciram svaki dan, već da ga koristim :A13: :D

Netko pak gan drži na svilenom jastuku i ne da ga ni pogledati, dok ga netko nemilosrdno eksploatira. To su krajnosti, a kako ja baratam oružjem gotovo 30 godina, probao sam sve te varijante. Moje oružje sigurno neće zahrđati niti ću lopatama iz njega vaditi blato, ali ga neću ni lizati svaki dan. To mi je alat, spreman za uporabu i o njemu znam sve što trebam znati, pa i više od toga. A o oružju sam zaboravio toliko koliko mnogi neće naučiti u tri života.
Moram priznati da puno puta kada vidim oko čega se ovdje na forumu raspravlja padnem sa stolice od smijeha ili dobijem ospice, ali, i to je u redu. Svatko se zabavlja kako najbolje zna. Koliko mogu pomoći savjetima, pomoći ću, ali neke stvari me jednostavno ne zanimaju i uopće se oko njih ne trudim jer ne vidim svrhu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 16 Nov 2009, 23:05

OK :D
Ja sam trenutno u fazi kada me jako zanima i neizmjerno mi je vazno da li i zasto mi pistolju klepece udarna igla amo-tamo :D
Slazem se da ima razlicitih ljudi, ali i iz razlicitih pobuda ljudi drze oruzje. Nekome je iz njega gust pucati, nekome ga je gust glancati, netko je kolekcionar a ni sam ne zna zasto, a nekoga opet, kao mene, zanima i najmanji detalj u njemu radi cega je tu, kako funkcionira, cemu sluzi...
Ima nas svakakvih :D

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 16 Nov 2009, 23:09

^^Mislim da svako od nas prođe kroz sve te faze.
To ti je ko kad kupiš nov pištolj pa ga paziš da nema dlake na njemu, a onda ga s vremenom više ne čistiš tako često i sve će duže stajat u sefu ili ćeš ga vadit samo kad ideš na streljanu.. :twisted:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 16 Nov 2009, 23:10

Marine zvucis kao neki doktor =) LOL :A03:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 16 Nov 2009, 23:13

Heh, pa gledaj, velim, ima nas svakakvih :D
Od malena sam bio radoznali. Dobio novi bicikl, pa ga odmah isao rastavljati... Dobio novi autic na daljinsko upravljanje, prvo ga rastavio, a onda vozio :D
Uglavnom, volim stvari s kojim se sluzim poznavati u detalje...

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 17 Nov 2009, 00:01

Marin Bralić wrote:Heh, pa gledaj, velim, ima nas svakakvih :D
Dobio novi bicikl, pa ga odmah isao rastavljati... Dobio novi autic na daljinsko upravljanje, prvo ga rastavio
Podsjeti me da ako se ikad uživo upoznamo da ti ne dam svoj pištolj u ruke. :A02: :mrgreen:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 17 Nov 2009, 15:06

AGI - Glock Armorer's Course

Nabavi si ovaj filmic i u njemu ces u cca.1,5h saznati sve o Glocku, te ces vidjeti kako se rastavlja i sastavlja u najsitnije dijelove, kako sto funkcionira i zasto. :A20:

"Master Gunsmith Robert Dunlap uses a rare Original Factory Cutaway pistol to reveal the intricate inner works of this revolutionary pistol design. The total disassembly and reassembly of this pistol can be intimidating. AGI shows you how step by step. This course is applicable to all models of the Glock even the new compact models 26 & 27. In addition to proper maintenance techniques you will also learn how to make this great pistol even more reliable."

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 17 Nov 2009, 15:18

Hvala na informaciji, probat cu nabaviti...

Post Reply