I tako..ministar okružen milijunskim aferama..

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Jopan
Skupnik
Skupnik

Re: I tako..ministar okružen milijunskim aferama..

Post by Jopan » 14 Dec 2009, 14:11

Sve što sam stekal u životu sam ukral, samo sam školu i vozački kupil. :D

Jeste vic ali danas jako aktuelan. Ili se nesmije više ni šaliti ni pričati o lopovlucima kokošara na vlasti.
Sutra će ti tako u kafiću gazda prići i reći -nemoj molim te ovdje da nebi neko pogrešno protumačio. I onda čemo djeci govoriti šuti ,psss i hebi ga.

Možda stvarno nije ovdje mjesto za priču o politici ali bi oni voljeli da nije nigdje.
Gospodar sam riječi koju nisam izgovorio i rob one koju jesam.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 14 Dec 2009, 20:18

Breadfan wrote: Kad već govoriš u istom dahu o hrvatskoj NRA, možda bi čak i za nju bilo dobro da se ne miješa u politiku i ne daj Bože, kad bi postojala neka kritična masa ljudi, sazove nekakav skup svojih članova na nekom trgu. Neki novinar bi nas mogao pogrešno protumačiti i svašta pomisliti. Ajmo se pogrbiti koliko god treba, pa čak i ako nam niko ne stavlja teret na leđa, idemo se saviti zlu ne trebalo.

S druge strane ćemo se Patch, "boriti" za naše interese, ali na način da budemo politički korektni do krajnjih granica i da slučajno nas neko (samo zahvaljujuči našoj i samo našoj krivnji) pogrešno ne protumači.
Borit ćemo se za svoja prava ali samo dok drugima ne smeta.

Jer, ipak smo mi ..ko smo mi? Tamo neki "likovi na nekom forumu o oružju što pišu o politici" << Je l' mi takvima trebamo podilaziti i ravnat se prema njihovom shvaćanju stvari i percepciji koju imaju o nama? Zašto misliš da bi išta što mi ovdje pišemo, pa makar pjesmice o suncu i cvijeću, ikoga od takvih novinara impresioniralo? ...
Sviđa mi se tvoj način razmišljanja, dijelom smo se skužili, ali ne i potpuno. u drugom dijelu priče vezane za HUO (Hrvatsku udrugu za oružje) udruga bi trebala biti ta koja bi lobiranjem (ovo je ključna riječ i u usa) među političarima, biti prisutna i imati stav, ali ne miješati se. Koliko mi se čini slična situacija je i preko bare. nije da sam sklon copy/pastanju nečijih rješenja, ali ako su dobra i funkcioniraju zašto ne? Dovoljno je da je nekoliko istaknutih članova vlade i sabora u toj udruzi sve bi poprimilo sasvim drugu težinu.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 14 Dec 2009, 20:29

Fora je da u USA iza takvih udruga stoje military complex lobiji koji zapravo vode USA, a logično je da im odgovara što veća proizvodnja i prodaja oružja u svojoj zemlji, i to naravno stimulira odmah i proizvodnju i razvoj težeg oružja tipa raketa i bombardera i ostalih hi-tech proizvoda,
a u Hrvatskoj iza toga ne bi stajao NITKO, jer takve grupcije ni ne postoje, niti povijesno niti u sadašnjosti.
magisches schwein

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 14 Dec 2009, 20:38

Kako ne postoji?

Evo nešto malo tvrtki koje bi imale koristi: HS produkt, Kordun (noževi), Kroko, ĐĐ specijalna vozila (tenkove i sada nove patrije), ĐĐ Alatnica (proizvodili VBR-ove, rakete i granate), (nažalost nekadašnji) Torpedov (vojni kamioni).... a sada zamisli još uvoznici (kojih također ima)....

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 14 Dec 2009, 22:55

patch wrote:Evo nešto malo tvrtki koje bi imale koristi: HS produkt, Kordun (noževi), Kroko, ĐĐ specijalna vozila (tenkove i sada nove patrije), ĐĐ Alatnica (proizvodili VBR-ove, rakete i granate), (nažalost nekadašnji) Torpedov (vojni kamioni).... a sada zamisli još uvoznici (kojih također ima)....
I tko to točno od navedenih lobira za izmjenu zakona o oružju, u povoljnijem smjeru za korisnike, športske strijelce i lovce?
Primjer je HS Produkt, za sada oni jako dobro žive od izvoza na tržište SAD-a, dok im hrvatsko trište ne čini niti 1% ukupne prodaje.

Također, kada sam bio u HS Prudktu, dobio sam informaciju da će navodno postojati i semi-auto verzija HS-VHS-a prilagođena civilnom tržištu.
Opet, u hrvatskoj će semi-auto verzija biti zabranjena zbog (nepotrebnog) dotičnog zakona koj "zabranjuje oružje koje izgledom sliči na automatsko" .
u HS Produktu znaju kome će VHS izvoziti, a o hrvatskom tržištu i zakonima o oružju će brinuti točno shodno tome koliki dio udjela u prodaji im mi zauzimamo.
Manje od 1% :A11:

Đuro Đaković svoja oklopna vozila sigurno neće prodavati Selidbama Gluhak ili Family Frostu, tako da su oni relativno irelevantni po tom pitanju.

KROKO ima potpisan ugovor sa MORH-om, i nemaju previše dodirnih točaka sa oružjem i zakonima o oružju.
Od njih se nemože očekivat lobiranje u nama željenom pravcu...

Nažalost, danas u hrvatskoj vlada mentalitet kvazi-pacifizma, i sam narod u početku mijenja svaki željeni pravac kretanja zakona o oružju.
Danas ako izraziš želju da budeš sportski strijelac, ili pokažeš interes prema oružju, vjerovatnije je da će te ljudi gledati kao potencijalnog kriminalca, nego kao čovjeka sa normalnim interesima.
No zato, nitko ne govori o drugom zabrinjavajućem trendu.
O tome koliko je pozitivno mišljenje o tebi, ako si vlasnik kakvog trgovačkog lanca, ugnjetavač svojih radnika bez izbora, u zemlji bez izbora, i svaki čas se pojavljuješ u Gloriji, Areni ili Ekskluziv Magazinu.
Ako se o tebi pišu kuloari i fasciniraš škandalima, i bitnije ti je da voziš novi Mercedes E65 AMG (koj bih također volio imati), nego da radnicima isplatiš Božičnice i regrese.
Narod će radije fascinirati pitanje, hoćeš li se pojaviti na Vucinom koncertu ili cajk-partiju u novoj E65-ici, ili Maserati GranSport-u (kojeg bih također volio imati :A03: ), koliko ćeš sponzoruša skupiti, i koliko ćeš para razbacati.
E, ali onda si uspješan poslovni čovjek, a u našem slučaju si primitivni neandertalac.

U narodu također još uvijek postoji uvriježeno mišljenje, da samo zaštitari, policajci i vojska uistinu trebaju oružje u liniji posla, i profesionalizirani su u korištenju istoga.
Smatraju da naoružani građani, nemaju pojma, i nisu svijesni okvira zakona u kojima smiju djelovati, pa često misle da ćeš "nositi pištolj za pasom" ili "pucati u zrak na svadbi" .
I ako nisi policijski službenik, zaštitar ili djelatna vojna osoba, smatraju da nemaš pojma o adekvatnom rukovanju oružjem.
Zasada se to najčešće pokazuje, savim krivom tezom, jer baš dotični imaju na godišnjoj razini manje prakse s oružjem, i sigurnim rukovanjem, nego ja i moji kolege sa streljane koji na liniji provodimo dobar komad slobodnog vremena.
Zapravo, nije rijetkost da provedem više vremena, i iskoristim više municije u jednom danu, nego potonji u cijeloj godini.

No to ne mijenja mišljenje neukog širokog pučanstva, jer kako mi je napomenuo jedan poznanik, koji me pitao za interese; "moj prijatelj Perica si je prije 20 godina prostrijelio ruku tatinim pištoljem, koj je bio nezaključan u ormaru, šta će ti to uopće?" .
Svaku raspravu nakon toga, o dotičnoj temi, s dotičnim sam završio.
A o tome kako policija ili DVO-i koriste oružje kada dođu na streljanu, ili koliko ih je većina neuka, a pogotovo zaštitari, nije želio ni čuti, jer pričam gluposti.

Dakle, nakon mog vagininog monologa, lako je zaključiti što sam u postu želio reći.
O zakonu o oružju se ne brine nitko drugi do nas samih, svojim ponašanjem i odgovornošću.
Nažalost, kako je krenulo, zakoni mogu postati samo striktiniji, jer neki narodu žele zamagliti oči kako je "narod bez oružja, siguran i pacifistički narod" .

Svi su krenuli graditi pacifističku naciju, na mjestu gdje ona kao takva ne postoji, i od krivih stvari.
Osobno, sebe i ostale posjednike oružja smatram najvećim pacifistima, jer oružje koje posjedujemo nikada ne bih željeli iskoristiti protiv drugog čovjeka, što zbog zakona koj bi nas po defaultu kriminalizirao, a što zbog toga jer se ne želim dovesti u tu situaciju.
Naravno, da nekom nesretnom prilikom moram birati između moje žene i djeteta, moje imovine i nekog neodređenog nadrogiranog recidivista, koj ne mari za meni u životu svete stvari, ne treba biti raketni znanstvenik, da se zaključi kako bi odluku donio u treptaju oka.

Isprika na dugačkom postu, ali eto, imao sam potrebu podijeliti i ono što mene smeta.
lijep pozdrav

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 14 Dec 2009, 23:59

Odličan post Ursa.
Ljudi nemaju pojma kolika je to odgovornost uopće posjedovati oružje, čak ga nositi praznog do streljane i natrag, a kamoli šta drugo. Ja znam kad je uz mene da sam četverostruko oprezniji i smireniji nego inače, a to je vjerujem slučaj i sa mnogim drugima ovdje.

O takvim i sl. detaljima anti-gun ekipa ne zna, umjesto slike kao jedne kompozicije u cjelini, vide samo dijelić istine i odlučuju ga staviti u kontekst koji njima odgovara.

Što se tiče hrvatske inačice NRA, mišljenja sam da kod nas od toga neće biti ništa, a ako bude, bit će samo nekim čudom i uz potporu nekog jakog lobija.

Istina je da većinu vlasnika oružja takva inicijativa ne zanima i da ne postoji kritična masa, a to je posljedica našeg mentaliteta koji je naučen da trpi i prihvaća stvari onakvima kakve jesu.

Mnogi vlasnici, odnosno većina, ipak nisu aktivni strijelci ili lovci i ne gledaju na oružje s istom onom strašću kao mi koji smo manjina. Njima ono stoji u ormaru kao nekakav rekvizit s kojim možda jednom godišnje okinu par metaka i to je to. Zašto bi se oni uopće zanimali za tu inicijativu kad smatraju da im je dobro jer su njihove potrebe zadovoljene i nemaju ambicije niti gledaju na oružje na isti način poput nas.

U tom je glavni problem, a on leži samoj jezgri našeg društva, onoga što jesmo i zbog načina na koji razmišljamo.
Ja sam donedavno zagovarao takvu ideju, zagovaram je i danas ali sam se prestao izlagati tu ideju drugima jer sam u većini slučajeva naletio na "zid" i to se jednostavno više ne isplati.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 15 Dec 2009, 00:26

UrsaMajor wrote:Nažalost, danas u hrvatskoj vlada mentalitet kvazi-pacifizma, i sam narod u početku mijenja svaki željeni pravac kretanja zakona o oružju.
Danas ako izraziš želju da budeš sportski strijelac, ili pokažeš interes prema oružju, vjerovatnije je da će te ljudi gledati kao potencijalnog kriminalca, nego kao čovjeka sa normalnim interesima.
ali ako se zanimas za nogomet i drogu onda spadas u zlatnu mladez.
U narodu također još uvijek postoji uvriježeno mišljenje, da samo zaštitari, policajci i vojska uistinu trebaju oružje u liniji posla, i profesionalizirani su u korištenju istoga.
da, pogotovo oni zastitari koji cijeli okvir metaka napune metke okrecuci naopako, oni koji drze palac na udaracu kad idu pucati, i nisane pistoljem 4cm od oka kao da pusku drze. da, takvima treba dati oruzje. da prociste genetski bazen!
I ako nisi policijski službenik, zaštitar ili djelatna vojna osoba, smatraju da nemaš pojma o adekvatnom rukovanju oružjem.
Zasada se to najčešće pokazuje, savim krivom tezom, jer baš dotični imaju na godišnjoj razini manje prakse s oružjem, i sigurnim rukovanjem, nego ja i moji kolege sa streljane koji na liniji provodimo dobar komad slobodnog vremena. Zapravo, nije rijetkost da provedem više vremena, i iskoristim više municije u jednom danu, nego potonji u cijeloj godini.
evo kolega zastitar koji se slucajno zanima i kuzi u oruzje, ponekad i vjezba o svojem trosku dodje na streljanu i "svatovski" otpuca u metu i pogodi grupu od 8 metaka u crtu jedan do drugog,... no pazi... 8 metaka godisnje gađanje!!!!!
Naravno, da nekom nesretnom prilikom moram birati između moje žene i djeteta, moje imovine i nekog neodređenog nadrogiranog recidivista, koj ne mari za meni u životu svete stvari, ne treba biti raketni znanstvenik, da se zaključi kako bi odluku donio u treptaju oka.
kako bi se to na forumu reklo, tvoji zubi tebi vise vrijede nego pun autobus takvog ološa.
Isprika na dugačkom postu, ali eto, imao sam potrebu podijeliti i ono što mene smeta.
dobrodosao u klub, sve nas koji normalno razmisljamo muci taj problem, i cistacice koje pisu zakon o oruzju. Ali bojim se da sve sto mozemo je izjadati se jedni drugima i podjeliti tugu jad i čemer!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 15 Dec 2009, 01:08

patch wrote:Kako ne postoji?

Evo nešto malo tvrtki koje bi imale koristi: HS produkt, Kordun (noževi), Kroko, ĐĐ specijalna vozila (tenkove i sada nove patrije), ĐĐ Alatnica (proizvodili VBR-ove, rakete i granate), (nažalost nekadašnji) Torpedov (vojni kamioni).... a sada zamisli još uvoznici (kojih također ima)....
Volio bih da se šališ...
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 15 Dec 2009, 09:49

Breadfan wrote:U tom je glavni problem, a on leži samoj jezgri našeg društva, onoga što jesmo i zbog načina na koji razmišljamo.
Ja sam donedavno zagovarao takvu ideju, zagovaram je i danas ali sam se prestao izlagati tu ideju drugima jer sam u većini slučajeva naletio na "zid" i to se jednostavno više ne isplati.
Osobno, da se uz mene pojavi još ljudi, u interesu da se osnuje kakva krovna organizacija za posjednike oružja, koji bi se za prava borili grčevitije nego HSS sada, na mene se može 101% računati.
Ako netko ima ideju, ili je željan poslušati moju, ili da se više ideja iskombinira u nešto produktivno, smatram da bi dalo daleko željenije rezultate od trenutnih.
Mike_Torello wrote:ali ako se zanimas za nogomet i drogu onda spadas u zlatnu mladez.
Ma za štampu nema ništa lijepše, nego kad u emotivnom grču isprate neku veoma važnu zvijezdicu u centar za rehabilitaciju od droge.
To je esencijalno važno, pa narod hrli na kioske, da pročita kako je njima strašno teško, jer imaju sve, i neznaju gdje će s novcima.
To sigurno ne daje nikakav krivi primjer mladima.
Kao ni to da voziš Mercedes SL više od 200 km/h po autocesti nazoban antidepresivima i na par konjaka, kako je to nedavno jedan stavoviti škandal-majstor napravio.

A kada si među nogometnim huliganima, ili izvikuješ raznorazne gadosti na stadionu, onda te se svrstava u scojialno ugroženu grupu koja "samo ispoljava svoje frustracije u kolektivu na stadionu" i zaštićen si ljudskim pravima kao Lički Međed.
A Policiji se ne daju odriješene ruke da se s takvim grupama slobodno obračuna.
Između ostaloga, zato jer se stanoviti gradonačelnici (od kojih jedan sa smješnim pretenzijama na mjesto šefa države) prema toj sviti nadrogirane i napušene destruktivne horde, ne odnose shodno tome što jesu, nego kao biračkome tjelu od kojeg će izgubiti glas, ako im Policija polomi kosti.
Živjela Žilina i Slovačka policija.
Mike_Torello wrote:da, pogotovo oni zastitari koji cijeli okvir metaka napune metke okrecuci naopako, oni koji drze palac na udaracu kad idu pucati, i nisane pistoljem 4cm od oka kao da pusku drze. da, takvima treba dati oruzje. da prociste genetski bazen!
Naravno, kao zaštitar, osobno sam više puta svjedočio "igranju s pištoljem" kada im je to jedina razbibriga, i "slučajnim" opaljenjima u pod za vrijeme radnog vremena.
Nitko ih nije naučio niti da oružje nije igračka, a kamoli tek sigurnom rukovanju s oružjem, do kojeg njima nije ni pretjerano stalo.
Kad pitam poslije kako, jedini odgovor je "slučajno" .
Takvima mogu jedino reći da ne postoji tako nešto kao "slučajno" opaljenje pištolja, pogotovo ako je provjeren i održavan tj. ispravan.
To je kao da netko kaže da je netko "slučajno" pogazio nekoga kakvim bjesnim autom.
Ako ne držiš gas kada netreba, auto neće napraviti štetu, niti ozlijediti nekoga.
Jednako kao i pištolj, ako ti prst nije preko okidača kad netreba, i slijediš 10 zlatnih pravila sigurnog rukovanja s oružjem.
Mike_Torello wrote:evo kolega zastitar koji se slucajno zanima i kuzi u oruzje, ponekad i vjezba o svojem trosku dodje na streljanu i "svatovski" otpuca u metu i pogodi grupu od 8 metaka u crtu jedan do drugog,... no pazi... 8 metaka godisnje gađanje!!!!
I tako obučen, trebao bi štiti život i imovinu, ako je u mogućnosti, što mu stoji u opisu posla i radnog mjesta...
Mike_Torello wrote:kako bi se to na forumu reklo, tvoji zubi tebi vise vrijede nego pun autobus takvog ološa.
Sve rečeno, -potpis!
Mike_Torello wrote:dobrodosao u klub, sve nas koji normalno razmisljamo muci taj problem, i cistacice koje pisu zakon o oruzju. Ali bojim se da sve sto mozemo je izjadati se jedni drugima i podjeliti tugu jad i čemer!
Još uvijek postoji opcija, kako tvrdimo ja i Breadfan, da se osnuje krovna udruga za posjednike oružja, koja bi se za prava borila grčevitije nego što to danas HSS radi.
Ali da, do tada možemo tugu, jad i čemer dijeliti samo na forumu. -nažalost.

lp

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 15 Dec 2009, 17:22

Prvo o HR-NRA, bilo je pokrenuto tu na forumu to pitanje, pokrenuto je još na jednom forumu, završi tako da netko komentira da od toga neće biti ništa jer HSS ovo ili ono, ja nisam od onih koji se lako predaju i mislim da treba osnovati, taman da ostalo na parsto članova koliko nas je na forumima i okolici.

U jedno sam siguran, ako bi ti potencijalni članovi promovirali udrugu (ili forum) kod druženja, bavljenja sportom, kroz svoj posao ili politiku, broj članova udruge bi rastao!
Nisam li u pravu?

Drugo, neki od poznanika kad u razgovoru čuju s čime se bavim izjavljuju npr. Kad ćeš koga ubiti? Koga misliš ubiti? Kad ćeš sebe ubiti?, jednostavno protupitanje rješava stvari, "Dragi gospon imate li vi potvrdu da ste normalni?", "Eto vidite ja ju naprimjer imam, a vi bez potvrde i dalje upravljate ubojitim sredstvom, pa za kad ste vi onda planirali nekog ubiti?", lalovka na pod i razgovor gotov, ko je shvatio veli OK, ko nije nek tamo i ostane.
武士道

Ognjem i mačem.

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 15 Dec 2009, 20:19

odlican post kolega ursamajor, drustvu kao takvom bolje odgovara ante gotovac nego posteni ljudi koji imaju normalne interese za hoby ili samozastitu
izvukli smo se iz ucmalosti, koju komunjare i dan-danas pokusavaju ozivjeti, ali iz naroda nikad nece izici ona: kruha i igara
inace su rvati poznati po tome da njih trojica osnivaju cetiri stranke i sumnjam da ce mo ikada imati dovoljno kvoruma da slijedi ideje grupe (ili pojedinca) koji nesto zna i moze :A24:
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 17 Dec 2009, 23:18

Procitao sam sto si napisao i dobrim dijelom se slazem sa svime navedenim. Drago mi je sto je rasprava krenula u konstruktivnom smjeru.
UrsaMajor wrote:I tko to točno od navedenih lobira za izmjenu zakona o oružju, u povoljnijem smjeru za korisnike, športske strijelce i lovce?
To ne znamo je li tko radi. Jer ako i lobira, sigurno to neće javno reći. Za pretpostaviti je da neki od njih, vjerojatno i veći dio poznaje nekoga od državnih tajnika koji su zapravo osobe koji zajedno s ministrima i radnim skupinama kreiraju politiku i zakone u RH.
UrsaMajor wrote:Nažalost, danas u hrvatskoj vlada mentalitet kvazi-pacifizma, i sam narod u početku mijenja svaki željeni pravac kretanja zakona o oružju.
Ovo je potpuno točno i činjenica je da u društvu ispadaš čudak ako kažeš: "Želim se baviti sportskim streljaštvom."
UrsaMajor wrote:O tome koliko je pozitivno mišljenje o tebi, ako si vlasnik kakvog trgovačkog lanca, ugnjetavač svojih radnika bez izbora, u zemlji bez izbora, i svaki čas se pojavljuješ u Gloriji, Areni ili Ekskluziv Magazinu.
Vlasnik sam male tvrtke zajedno s jednim prijateljem. Ne gazim radnike, jer sam i sam radnim u drugom društvu kao radnik pa mogu osjetiti sve ono što ne želim mojim radnicima. Plaće i poslovna politika su nešto drugo a ovo nije mjesto za to. Svakako je da nepravilnosti i to velikih, kao i nesrazmjera ima.
Druga je stvar što se u RH zakoni ne provode ili se provode selektivno. Što se mene tiče, onaj tko se ogriješio o neplaćanje dugova i poreza je najveći kriminalac kojeg treba zatvoriti doživotno (a pisao sam ranije kakve zatvore i sustav zamišljam)... Lako je varati i izigravati budalu. Kada tad tomu dođe kraj. Vidi se koliko nam stvari sada isplivava u obliku kojekakvih afera i aferica.
UrsaMajor wrote:U narodu također još uvijek postoji uvriježeno mišljenje, da samo zaštitari, policajci i vojska uistinu trebaju oružje u liniji posla, i profesionalizirani su u korištenju istoga.
Smatraju da naoružani građani, nemaju pojma, i nisu svijesni okvira zakona u kojima smiju djelovati, pa često misle da ćeš "nositi pištolj za pasom" ili "pucati u zrak na svadbi" .
Ovo su predrasude protiv kojih se moramo boriti i izbaciti sav balkanizam iz sebe i svoje okolice. Svojim primjerom i stalnom edukacijom. Mislim da je udruga najbolji način za to. S upornim radom i trudom rezultati moraju doći. U suprotnome se može
jedino i samo lamentirati.
UrsaMajor wrote:Nažalost, kako je krenulo, zakoni mogu postati samo striktiniji, jer neki narodu žele zamagliti oči kako je "narod bez oružja, siguran i pacifistički narod"
S ovim se potpuno slažem - jer čini se kako naginjemo definitivno germanizaciji i britanizaciji prostora, što je, ponavljam, protivno povijesti našeg prostora.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 18 Dec 2009, 02:02

Generalno se možemo složit da u cjelokupnoj politici tj. skupu svih političara postoje možda 2-3 osobe koje iskreno vole oružje, sad mi na pamet pada ona ex kanadska policajka R.T. ; a ova ostala ekipa nema šanse da ih to imalo zanima, niti ih uopće zanima išta vezano za oružje i vojsku

A pak najmanje one koji donose zakone o oružju, po meni ne može zakon o oružju donijeti i glasati netko tko ne razlikuje ak47 od ak74 i po kojemu su to sve "mitraljezi i šmajseri"
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 18 Dec 2009, 09:56

patch wrote:To ne znamo je li tko radi. Jer ako i lobira, sigurno to neće javno reći. Za pretpostaviti je da neki od njih, vjerojatno i veći dio poznaje nekoga od državnih tajnika koji su zapravo osobe koji zajedno s ministrima i radnim skupinama kreiraju politiku i zakone u RH.
Na žalost, od pretpostavki nemamo nikakve konkretne zaključke.
No zato određena tržišna logika govori, kako se firme brinu za svoje tržište, pogotovo ono na kojem ostvaruju najviše dobiti.
Hrvatska je za oružje jako malo tržište.
U hrvatskoj postoji oko 380.000 posjednika vatrenog oružja.
Trebalo bi provesti analizu tržišta da saznamo koliko je zapravo novog oružja prodano, te tko ima najveći udio u prodaji, da zapravo možemo zaključiti kakvo i koliko smo mi tržište.
Navodno, iz nepouzdanog izvora sam doznao da se na godinu u Hrvatskoj izda oko 4.000 novih nabavnih dozvola.
Da se samo na 50% nabavi novo oružje, to je kvota od otprilike 2.000 komada novog oružja prodanog u RH.
Takve brojke nas čine sićušnim tržištem.
Čak u usprodebi s Njemačkom, koja ima striktne zakone o oružju, još uvijek smo sićušno tržište.
Nadalje, kada sam bio u HS Produktu, rečeno mi je da oni proizvedu 250 novih pištolja na dan, a proizvodna cijena sa svim troškovima svakoga je oko 120$.
S obzirom na to da HS Produkt radi u 3 smjene, oni kvotu od 2.000 pištolja, ugrubo izvezu u roku od cca. tjedan dana.

Jednako kao i svako drugo tržište, i tržište oružja je tek tržište brojki, bez posebnih emocija, sentimenata ili namjere za održanjem neisplativog tržišta, samo zbog ljubavi prema dotičnom poslu ili malobrojnim stalnim klijentima.

A naši političari i ministri su sasvim druga tema.
Osobno smatram da je hrvatska tržište na kojem se više može izgubiti pokušavajući promijeniti sadašnje stanje na bolje, nego održavati ga postojećim i takvim kakvo je.
patch wrote:Vlasnik sam male tvrtke zajedno s jednim prijateljem. Ne gazim radnike, jer sam i sam radnim u drugom društvu kao radnik pa mogu osjetiti sve ono što ne želim mojim radnicima
Mislim da si me krivo shvatio. :mrgreen:
Moj otac je također poslodavac i privatnik, koji primjenjuje istu praksu u poslu kao i ti.
U dotičnom citatu sam aludirao na neke druge robovlasnike, tajkune i "poduzetnike" , koji iz sjene vuku konce hrvatske trgovinske politike, i ponašaju se kako sam i opisao.
I pritom vuku hrvatsko gospodarstvo i poduzetništvo ravno na dno.
No to je druga tema, pa sry. na OT.
patch wrote:S ovim se potpuno slažem - jer čini se kako naginjemo definitivno germanizaciji i britanizaciji prostora, što je, ponavljam, protivno povijesti našeg prostora.
...protivno povijesti svakog prostora... :A09:
Armalite Kid wrote:po meni ne može zakon o oružju donijeti i glasati netko tko ne razlikuje ak47 od ak74 i po kojemu su to sve "mitraljezi i šmajseri"
Apsolutni potpis.
Ni sam to ne bih bolje sročio.
Nažalost, to je 95% našeg stanovništva.
Bez obzira na to dali je većina prošla vojnu "obuku" tj. ročništvo, koj je čisti gubitak vremena i novca, bilo da radili u zaštitarstvu ili čak u policiji, takva količina neznanja vlada među onima koji "znaju" ...

U SAD-u barem ovakvi promotivni spotovi ugledaju svijetlo dana i oči javnosti...

lp

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Dec 2009, 13:43

Armalite Kid wrote:po meni ne može zakon o oružju donijeti i glasati netko tko ne razlikuje ak47 od ak74 i po kojemu su to sve "mitraljezi i šmajseri"
heh, da oni bar kuze razliku između "EMŠESNAJST" i "KALAŠNJIKOVA" već bi i to bilo dobro, nemozes traziti toliko raspoznavanje detalja izmedju AK47 i AK74 kod nezainteresiranih ljudi.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 19 Dec 2009, 02:14

Mike_Torello wrote:heh, da oni bar kuze razliku između "EMŠESNAJST" i "KALAŠNJIKOVA" već bi i to bilo dobro, nemozes traziti toliko raspoznavanje detalja izmedju AK47 i AK74 kod nezainteresiranih ljudi.
To sam i ja mislio reći ali za ak47ab2 (će bi neki rekli) većina zna kako izgleda, a pak za m16 je pravi primjer jer većina ljudi ju je ne mogla ne vidjeti (recimo u filmovima), ali apsolutno ne zna kako se zove ta puška da im spomeneš, a neki koji možda i znaju sigurno ne znaju recimo razliku između m16 i m4.
Ja sam naveo da bi kao oni koji donose zakone trebali poznavat građu i materiju, ali naravno to što ja pričam je naivno i bedasto budući da stvari tako ne funkcioniraju u stvarnom životu i praksi, kao i sa hrpom drugih stvari "gdje bi nešto trebalo biti ovako".
magisches schwein

UrsaMajor
Banned

Post by UrsaMajor » 20 Dec 2009, 15:58

Armalite Kid wrote:Ja sam naveo da bi kao oni koji donose zakone trebali poznavat građu i materiju, ali naravno to što ja pričam je naivno i bedasto budući da stvari tako ne funkcioniraju u stvarnom životu i praksi, kao i sa hrpom drugih stvari "gdje bi nešto trebalo biti ovako".
Najbolje da još zaželiš da i Vlada zna što radi... :A02: puno dobroga si izrekao ali previše očekuješ... ;)

Post Reply